Hur man tillämpar smink till små ögon

Stora, ljusa ögon ser bra ut på alla. Om dina ögon är naturligt på den mindre sidan, oroa dig inte! Det finns massor av smink tricks du kan använda för att skapa illusionen av större ögon. Börja med plockade pannor och primerade lock. Därifrån kan du experimentera med olika tekniker för applicering av ögonskugga, eyeliner och mascara för att verkligen öppna dina ögon och få dem att se mycket större ut.

Steg

Del 1 av 4:
Priming området
1. Plocka och forma dina ögonbryn. Ögonbryn hjälper till att definiera ögonens form. Plocka dina ögonbryn för att neaten dem och, om du vill, forma dem Genom att lägga till en mild båge. Snyggt och välformade ögonbryn öppnar ögonområdet, vilket gör att de ser större ut.
 • Plocka från under dina ögonbryn, inte ovanifrån. Detta kommer att hjälpa till att öppna dina ögon och få dem att bli större.
 • 2. Splash kallt vatten på puffiga ögon. Puffy ögon på grund av allergier, en passform med sömn eller brist på sömn i allmänhet är mycket vanliga. Tyvärr får de puffiga ögonen att de ser ut ännu mindre. Innan du börjar med smink, stänk ditt ögonområde försiktigt med kallt vatten, sedan klappa. Detta kan minska puffiness.
 • Du kan också skapa en kall komprimering genom att fylla en dragkedja med is och lägga den inuti en tvättduk. Applicera komprimera i ditt ögonområde i 10-15 minuter.
 • 3. Applicera ögonmakeupprimer. Primer hjälper din smink att vara så länge som möjligt genom att ge det något att hålla sig till. Klappa ett tunt lager av primern på dina lock, arbeta dig upp till ögonbrynet. Om du planerar att applicera ögonskugga under dina ögon (till exempel, om du vill skapa ett rökigt ögonblick), applicera primer där också.
 • Om du inte har någon primer, använd ett tunt lager av concealer istället. Följ det med en dammning av genomskinligt pulver. Detta är en effektiv primer.
 • 4. Använd concealer på mörka cirklar under dina ögon. Mörka cirklar under ögonen kan få dem att se mindre ut än de är. Välj en concealer som är en till två nyanser lättare än din hudton. Applicera det under dina ögon i form av en upp och ner triangel. Använd fingrarna eller en svamp för att försiktigt blanda concealer i din hud.
 • Del 2 av 4:
  Applicera ögonskugga
  1. Applicera en skimrande ljusfärgad ögonskugga till de inre hörnen. Använd en ögonskugga borste för att lätt tillämpa en liten mängd ljusfärgad skimrande (inte glittrande) ögonskugga till båda ögonens inre hörn. Använd en vit, naken eller silver skimmerskugga för detta. Det tar bara en liten mängd, så använd en lätt beröring.
  • Genom att använda en ljusare nyans på den inre halvan av dina ögon får du att de ser mer öppna och längre ifrån varandra, vilket kan få dem att verka större.
 • 2. Applicera samma skimrande nyans till de yttre hörnen och pannabenet. Använd en ögonskuggborste för att applicera ljusskivans skugga på det yttre hörnet av varje ögonlock. Applicera sedan några i området direkt under dina ögonbryn. Detta knep ökar ögonöppningseffekten.
 • 3. Använd en naken eller beige ögonskugga på dina lock. Lättare färger öppnar ögonområdet, medan mörka färger tenderar att göra saker recede och verkar mindre. Borsta på en naken eller beige skugga med lite skimmer på det på båda ögonlocken. Du kan också använda samma färg som du använde på de inre och yttre hörnen, om du föredrar.
 • 4. Använd flera färger för att skapa dimension. Om du vill experimentera med färg och dimension, försök använda två färger som kompletterar varandra. Till exempel kan du tillämpa en ljusfärgad ögonskugga dina lock, så linje båda ögonen med en elektrisk blå eyeliner. Tillsammans gör de ögonen pop och skapa djup och dimension.
 • Del 3 av 4:
  Använda eyeliner
  1. Applicera naken eller vit eyeliner till bottenvattenlinjen. Det är vanligt att linja den nedre vattenlinjen med en mörk penna, men det gör tyvärr att ögonen ser mindre ut. Använd istället en naken eller blek eyeliner penna på din bottenvattenlinje. Applicera det från det inre hörnet av ditt öga hela vägen till det yttre hörnet.
  • Detta kommer att bidra till att dina ögons vita ser ut som om de är utökade, vilket ger dig ett dollliknande utseende.
  • För att förbättra detta ytterligare, applicera en liten mängd liner direkt under din vattenlinje och smidigt med fingret för att blanda det.
 • 2. Spänn din övre vattenlinje. Använd fingret för att dra ditt ögonlock så att vattenlinjen under dina ögonfransar är utsatt. Då radera de yttre två tredjedelarna av din vattenlinje med svart eyeliner. Detta kommer att göra dina fransar ser fullare ut medan du också öppnar dina ögon.
 • Bild med titeln Applicera smink till små ögon Steg 10
  3. Välj en nyans som ger ut färgen på dina ögon. Använd en ljusfärgad eyeliner. Mörka eyeliners kan få dina ögon att visas mindre. Om du använder en mörk eyeliner, använd det bara på den yttre delen av ditt öga. Gör några experimenterar, men försök att använda en ljusbrun för blå ögon, ljus lila för gröna ögon, ljusblå för bruna ögon och ljusa rosa-lila nyanser för hasselögon.
 • 4. Linje endast den tredje delen av dina ögon. Linjer inte hela locket, eftersom det här kan få ögonen att se mindre. För att öppna dem, radera bara den yttre delen av dina ögon, och sedan blanda eyeliner. Utgångsplatsen linjer vanligtvis upp direkt över eleven, men justeras för dina behov (eftersom ögonformer varierar). Rita en mjuk linje därifrån till ytterkanten av ögat, ta sedan ut det något i slutet.
 • Linje den yttre delen av ditt bottenlock, liksom. För att göra utseendet mer subtil, blanda fodret eller med en ren borste, bomullspinne eller ditt finger.
 • Del 4 av 4:
  Applicera mascara
  1. Curl dina fransar innan du applicerar mascara. Använd en ögonfransklot på varje uppsättning fransar, klämma ner i ca 10 sekunder per öga. Nu lyftes dina fransar och mer synliga, vilket skapar illusionen av större ögon. Bara curl de övre fransarna, inte bottenfransarna.
 • 2. Applicera två lager av mascara till de övre fransarna. Situera mascara-trollen vid basen av ögonfransarna, sedan wiggle den sida till sida när du flyttar upp längs dina ögonfransar till tipsen. Vänta på att den första kappan torkar innan du lägger till den andra kappan på exakt samma sätt. Vänta alltid på att den första kappan torkar först för att förhindra klumpiga ögonfransar.
 • 3. Applicera en kappa av mascara till bottenfransarna. När man applicerar mascara till dina bottenfransar är mindre mer! Vänd mascara-trollen till ett vertikalt läge och kör försiktigt längs dina bottenfransar med den. En andra kappa rekommenderas inte, eftersom det kommer att göra klumpar som är mer benägna att hända.
 • 4. Prova lösögonfransar. Falska fransar kräver extra ansträngning att ansöka och vissa människor är allergiska mot limet, så fortsätt med försiktighet. Om du bestämmer att falsies är för dig, kan de verkligen göra dina ögon pop! De ramar ögonen och uppmärksammar deras form samtidigt som de öppnar dem och får dem att se mycket större ut.
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande