Hur man ansöker om ett äktenskapslicens i connecticut

Innan staten tillåter två personer att gifta sig, måste det verifiera att båda parter är berättigade till onsdag. Äktenskapslicensen är en viktig del av processen att komma in i ett äktenskap. Det indikerar till den officianska att de två parterna kan gifta sig juridiskt. Efter avslutad ceremoni kommer officianten att återvända en undertecknad kopia, vilket gör äktenskapsansvarig. Att förvärva en licens bör inte vara orimligt svår, men det kommer att kräva att du navigerar lite byråkrati.

Steg

Del 1 av 2:
Fastställande av behörighet
  1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 1
1. Bekräfta din behörighet att gifta sig med i Connecticut. För att gifta sig i Connecticut måste du för närvarande inte vara gift med någon annan eller vara under 16 år. Du kan inte heller gifta dig med en familjemedlem som är närmare dig än din första kusin, inklusive stegföräldrar. Extra föreskrifter gäller för dem som anses ha otillräcklig bedömning, inklusive ungdomar under 18 år och de som, vanligtvis på grund av åldern, inte längre är i besittning av sina fulla mentala fakulteter.
  • Äktenskap med samma kön är lagligt i alla 50 stater och alla förfaranden är identiska med de för heteroseksuella äktenskapet.
  • Connecticut tillåter äktenskap av icke-boende. En Connecticut bröllopslicens är dock bara giltig för ceremonier som utförs inom staten.
  • Eventuellt rättsligt förhållande som liknar äktenskapet måste också avslutas innan Connecticut-staten ger ett äktenskapslicens. Det betyder att du inte kan vara part i en civilunion, om du gifter dig. Undantaget är om den person du gifter dig, är samma individ som du för närvarande är i en civilunion med.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 2
    2. Få skriftligt samtycke från en konservator. Konservatorer är domstol utsedda vårdnadshavare för individer som har förlorat förmågan att göra rationella bedömningar, vanligtvis på grund av Comas, Alzheimers sjukdom eller något annat allvarligt villkor.. De som har tilldelats en konservator är inte lagligt tillåtna att gifta sig tills de får skriftligt tillstånd att komma in i äktenskapet från konservatorn.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 3
    3. Få samtycke från en förälder. Om du är under 18 år, men minst 16, kan du gifta dig med i Connecticut, men behöver föräldra samtycke. I detta avseende är Connecticut Law mer liberal än många andra stater genom att det bara är nödvändigt att få ett samtycke från en, inte båda föräldrarna. Skriftligt samtycke bör levereras till registratorn med vital statistik. Om ingen förälder är tillgänglig kan du också få samtycke från probosträtten i det distrikt där de mindre bosattes.
  • Del 2 av 2:
    Få din licens
    1. Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 4
    1. Slutföra eventuella tidigare skilsmässor. Bruden och brudgummen får inte vara juridiskt gift med någon annan person vid tidpunkten för ansökan, och eventuella tidigare skilsmässor måste vara slutgiltiga och redan inlämnad med domstolen i den stat där skilsmässan beviljades. Varje civilunion du har varit part för måste också lösas.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 5
    2. Säkerställa aktuell tillämpning av ditt äktenskapslicens. De flesta län kräver en äktenskapslicens som ska erhållas minst 24 timmar före den högtidliga ceremonin. Kontrollera med ditt lokala kontor av vital statistik för specifika ansökningsfrister och beräknad behandlingstid.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 6
    3. Samla in lämplig identifiering. Båda parterna borde ha ett giltigt foto-ID som inkluderar födelsedatum, signatur och utgång. Om du inte har ett sådant ID kan du ersätta två andra typer av identifiering. Office of Vital Records förbehåller sig rätten att begära mer än två former av identifiering om de misstänker att du inte är vem du anger att du är.
  • Det föredragna alternativet till fotoidentifiering är ett socialförsäkringskort med antingen ett anställningsidentifikationskort, en lönecheck, eller en W-2-formulär.
  • Andra former av identifiering som kan tillhandahållas inkluderar bilregistrering, kopia av räkningsräkning med aktuell adress, kontoutdrag, väljarkort, handels- eller professionell licens, skjutvapenstillstånd, probationsdokument, brev från statlig myndighet Verifierande identitet, frigöringsdokument från Correctional Institute , Födelsecertifikat, militär utsläppshandlingar eller skola fotoidentifiering.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 7
    4. Samla information som krävs för ansökan. Du kommer att förväntas ge personlig information för din ansökan för att verifiera din identitet. Detta kommer att innehålla namn, födelseplats, födelsedatum, adressutbildningsnivå, föräldrars namn och födelseplatser och antal tidigare äktenskap.Du kan också behöva ge information om ceremonin, inklusive namn, adress och telefonnummer för den officianska som utför ceremonin, den adress där ceremonin kommer att utföras och det datum då det kommer att inträffa.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 8
    5. Ta med identifiering och pengar till vitalregistret i den stad där bröllopet kommer att utföras. Båda parterna är skyldiga att vara närvarande vid tidpunkten för undertecknandet. Fyll i ansökan ärligt och korrekt och underteckna ett svurit uttalande om giltighet. Betala licensansökningsavgiften. Avgiften är $ 30, men du bör bekräfta betalningskrav med det specifika stadskonsulens kontor som du skickar in din ansökan.
  • Om båda parter inte kan vara närvarande för att underteckna programmet, kan de komma in separat och fylla den på olika datum. När detta är gjort anses de senare av de två datumen vara det officiella ansökningsdatumet.
  • Kontakta Office of Vital Records för att fastställa sina timmar för äktenskapslicensansökningar. Ibland kommer de att sluta bearbeta dessa applikationer före den officiella stänga tiden.
  • Det är absolut nödvändigt att du ansöker på kontoret i den stad där bröllopsceremonin kommer att inträffa, inte den stad där du bor.
  • Om du är ons i Danbury, bör du slutföra din ansökan online här Innan du besöker Town Clerks kontor.
  • Bild med titeln Ansök om ett äktenskapslicens i Connecticut Steg 9
    6. Ta upp ditt validerade äktenskapslicens och utföra ceremoni inom två månader. De flesta Connecticut äktenskapslicenser är giltiga i 65 dagar, under vilken tid äktenskapet måste vara högtidligt och det färdiga äktenskapslicensen återvände till de vitala rekordkontoret. Varje rättvisa av freden är auktoriserad att höja ett äktenskap, varefter de kommer att återlämna den färdiga licensen till Vital Records kontor senast den första veckan i den följande månaden. Inga vittnen är nödvändiga för att högtida ett äktenskap i Connecticut.
  • Tips

    Bruden och brudgummen ska slutföra sina särskilda delar av äktenskapsansökan.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande