Hur man bryr sig om en skunk sprutad hund

Få saker är som aromatiskt motbjudande som en hund som sprutas av en skunk. Den illaluktande lukten har en dålig vana med långvarig och spridning också. Vanligtvis är lukten det största problemet. Men Skunk Spray kan ibland orsaka några mindre (eller till och med allvarliga) hälsoproblem i den sprutade hunden. Du kan hjälpa till att undvika allt detta genom att veta hur man bryr sig om en skunk-sprayad hund.

Steg

Metod 1 av 3:
Behandla en skunk-sprayad hund
  1. Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 1
1. Förstå kemi. Den illaluktande delen av skunksprayen är från kemikalier som kallas tioler. Dessa fruktansvärda oljor gör doften "pinne" till den sprutade hunden. Tyvärr kan du inte bara schampo och skölja dessa oljor borta.
  • Hoppa också över tomatjuice myten eftersom det inte heller kommer att eliminera oljorna.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 2
    2. Blanda en hemlagad lösning för att ta bort oljorna. Det finns speciella kemiska lösningar som används för att avlägsna ämnen som innehåller tioler. Du kan blanda en mild form av den här lösningen hemma som är säker för din hund. Följande formel kommer att göra tillräckligt för att skrubba en liten eller medelstor hund. Dubbel eller till och med tredubbla mängderna för mycket stora hundar. Du bör blanda:
  • 1 quart 3% väteperoxid
  • 1/4 kopp bakpulver
  • 1 tesked flytande handtvål
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 3
    3. Bära handskar. Lösningen har potential att irritera din hud, så du bör bära handskar när du blandar och använder den. Du vill också ha handskar för att undvika att överföra någon av skunk lukten till dig själv medan han hanterar den stinkiga hunden.
  • Lösningen kan också irritera din hunds hud, speciellt om husdjuret är benäget att hudinfektioner eller andra hudförhållanden. I dessa fall, kontakta din veterinär innan du använder lösningen.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 4
    4. Applicera lösningen utanför. Förutom att hålla den illaluktande hunden att sprida lukten inuti, vill du använda lösningen utanför eftersom peroxiden kan potentiellt fläcka trä, tygmöbler och andra hushållsartiklar.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 5
    5. Skruva hunden med lösningen. Skruva försiktigt hunden med lösningen, men var försiktig med att undvika ögon och inre öron. Låt lösningen sitta i upp till fem minuter men inte mer än det. Skölj hunden mycket noggrant eftersom peroxiden kan missfärga päls.
  • Om lukten kvarstår, kan du behöva upprepa processen.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 6
    6. Torka din hund väl. Se till att du torkar hunden väl innan du tillåter honom tillbaka i huset. Du bör också hålla ett öga på honom under denna period och titta på andra komplikationer från att sprutas.
  • Om din hund blir våt alls inom en vecka eller så, kan du svagt märka skunk lukten igen. Försök att inte bada din hund igen för en vecka.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 7
    7. Förvara inte lösningen. Lösningen kommer att förlora sin effektivitet från sittande, så du borde göra och använda den omedelbart. Förvara inte lösningen för framtida användning om du gör för mycket.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 8
    8. Använd en skunk-avlägsnande spray eller schampo. Det finns också schampon formulerade för att avlägsna skunk spray från en hunds päls. Men de är dyrare än ingredienserna för den hemlagade lösningen, och de kommer sannolikt inte att fungera. Din veterinär kan föreslå en av dessa schampon istället för lösningen om din hund är benägen för hudförhållanden som gör den hemlagade lösningen oanvändbar.
  • Metod 2 av 3:
    Titta på din hund för eventuella komplikationer
    1. Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 9
    1. Titta på ögonirritation. Sprayen kan orsaka extrem irritation om den träffar ögonen direkt. Om din hund visar tecken på ögonirritation - ofta pawing i ögonen, rodnade och riva ögon, ögon svullnad, squinting eller svårt att öppna ögon - försök att skölja din hunds ögon noga med vanligt kranvatten. Du bör också omedelbart kontakta en veterinär.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 10
    2. Var uppmärksam på andningsirritation. Hundar kan också andas in i sprayen, vilket leder till irritation i andningsorganen, inklusive näsan. Detta kan orsaka nysning, nasal urladdning eller drooling. Kontakta en veterinär omedelbart om du märker dessa symtom efter ett skunk möte.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 11
    3. Följ upp med en rabies vaccin booster. Medan sprayen av skunkar inte bär rabiesvirus, är skunkar stora bärare av rabies. När som helst en hund möter en skunk, finns det en chans att exponera för viruset. Konsultera med din veterinär efter att din hund har sprutats för att diskutera en rabies vaccin booster för att hålla ditt husdjur säkert.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 12
    4. Titta på slöhet, svaghet eller förlust av aptit. Ett mycket sällsynt men allvarligt tillstånd som kallas Heinz kropp hemolytisk anemi kan uppstå i en hund sprutas av en skunk. Detta är en nödsituation. En veterinär måste behandla hunden för detta potentiellt livshotande tillstånd. Tecken på anemi inkluderar bleka slemhinnor, snabb hjärtslag, panting eller en svag puls.
  • I en mer gradvis start kan hunden vara letgisk, svag och vägra att äta. Tecken kan uppstå upp till några dagar efter att hunden har sprutats av skunken.
  • Metod 3 av 3:
    Minska chanserna för skunkmöten
    1. Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 13
    1. Håll ett ögon på din hund. Om du har en mycket stor, öppen bakgård, överväga att fäktning i en del för att hålla din hund ur problem och borta från skunkar.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 14
    2. Använd tätt passande lock på trashcans. Skunks söker mänskligt sopor, så använd skräpburkar med tätt passande lock. Detta hjälper till att förhindra att luktarna frestar skunkar och andra djur.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 15
    3. Köp kemiska skunk deterrents. Du kan köpa speciella avskräckningsmedel online eller i trädgårdsförsörjningsbutiker för att skydda din gård från skunk invasion.
  • Bild med titeln Vård för en skunk sprutad hund Steg 16
    4. Täcka eventuella öppningar runt ditt hem. Skunks kan försöka leva under däck eller andra strukturer runt ditt hem. För att förhindra detta, försegla eventuella öppningar som är tillräckligt stora för en skunk.
  • Bild med titeln vet om en katt är ett straffsteg 4
    5. Kontakta en lokal djurkontrollansvarig. Om du vet att du har ett skunk problem runt din gård eller grannskap, kontakta din lokala djurkontroll. Beroende på var du bor, kan de ställa in fällor eller erbjuda att komma att hantera djuren om du ställer in dina egna fällor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vissa människor rapporterar att skunkar gillar att gräva i sin mjuka trädgårds smuts för läckra maskar och grubs, men att plantera en häck av guldblommor runt omkretsen avskyr detta beteende.
  • Coyote urin på bomullsplattor placerade runt omkretsen av din egendom kan avskräcka skunkar, tvättbjörnar och possums.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande