Så här ändrar du ditt namn i mississippi

Är du bosatt i staten Mississippi som vill ändra ditt namn eftersom du nyligen är gift eller skild eller av andra personliga skäl? Att ändra ditt namn är ett enkelt förfarande där du fyller i ett framställningar för namnbyte och fil den med Chancery Court i det län där du bor.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för att ändra ditt namn
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 1
1. Var medveten om att ändringen av juridiska namn är enkelt i fall av äktenskap eller skilsmässa. Ändra ditt namn När det gäller äktenskap eller skilsmässa är möjligt när du får ett äktenskapslicens eller skilsmässa dekret som tydligt indikerar de gamla och nya namnen på formuläret. Inget annat är skyldigt att lagligt ändra ditt namn, och det certifierade äktenskapslicensen eller skilsmässa dekretet kan användas för att meddela andra parter och byråer i ditt namnbyte. Om det gäller för dig kan du hoppa över till del 3.
  • Namnförändringar på grund av äktenskap och skilsmässa utgör majoriteten av namnändringar i USA.
  • Se till att du har certifierade kopior (i.e., Inte fotokopior) av ditt äktenskapslicens eller skilsmässa dekret. Dessa kommer att behövas för att anmäla andra offentliga och privata institutioner av ditt namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 2
    2. Motsvara kraven. Observera att för ett officiellt namnbyte som kan beviljas av Chancery Court i ditt län, måste domstolen finna orsaken till förändringen tillfredsställande och också anser det vara förenligt med allmänt intresse. Vanligtvis accepterade skäl inkluderar namnändringar vid äktenskap eller skilsmässor.
  • I allmänhet uppfyller emellertid någon laglig anledning som inte bryter mot statliga lagar eller åsidosättande av de någons rättighet, vanligtvis de flesta domstolar, oavsett om de är av religiösa, personliga eller sociala skäl.
  • Det finns fall där namnändringar inte är tillåtna. Till exempel får personer som försöker ändra sitt namn för att undvika rättsliga åtgärder eller bedömningar mot dem eller för att undvika att uppfylla skulder och andra förpliktelser inte ändra sina namn. Dessutom är namnändringar inte tillåtna för att defraudande andra.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 3
    3. Var medveten om specifika krav för minderåriga. När en mindre, någon definierad som under 18 år, vill ändra sitt namn, det finns några specifika krav, men förfarandet för lagligt förändring av ett namn är i allmänhet detsamma. Här är följande ändringar av det allmänna förfarandet:
  • Framställningen för namnändring lämnas in av minderårets förälder eller förvaring.
  • Namnförändringen måste vara i de mindre bästa intressena.
  • Namnförändringen kräver det skriftliga och notarierade samtycke från båda kända föräldrarna. Detta samtycke ska lämnas in tillsammans med framställningen för namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 4
    4. Välj ditt namn. Välj det namn du vill ändra och vad du vill ändra det till. De vanligaste namnändringarna är i händelse av äktenskap när en partner väljer att ändra sitt efternamn till hennes make
  • Du kan dock också ändra ditt första, mitten, sista eller hela namnet. Följ proceduren är detsamma i alla fall.
  • Del 2 av 3:
    Anslutning av ditt framställningar för namnbyte
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 5
    1. Skriv eller fyll i en framställan för namnbyte. Mississippi har ingen officiell framställan som du behöver fylla i när du vill ändra dig. Istället kan du skriva ett uttalande som förklarar orsakerna till ditt namnbyte såväl som din nuvarande personliga information (inklusive aktuellt fullständigt namn) och ditt önskade nytt namn. Du kan dock också hitta enkla, lättillgängliga in-the-blanks blanketter online. Under båda fallen, underteckna inte petitionen eftersom du kommer att underteckna den framför en notarius public.
    • Du kan skriva ut formuläret och slutföra det med hand med en svart penna. Var noga med att skriva ut snyggt. Du kan också fylla i formulären på din dator och skriv sedan ut dem.
    • Se till att använda fullständiga namn (inklusive mellannamn) och inte initialer. Kontrollera stavningen försiktigt. Allt som är felstavat kan fördröja ditt namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 6
    2. Har ditt framställt notariat. Var noga med att få ditt namn Ändra petitionsformulär Verifierad av en notarie offentlig innan du lägger den med Chancery Court i ditt län. Det innebär att du måste svära eller bekräfta sanningen om den information som dokumenteras i framställningen. Det här är också när du kommer att underteckna din framställan.
  • Detta är ett enkelt steg som varje grenbank i USA har en notarie på personal. Du kommer sannolikt att behöva betala en liten avgift ($ 8- $ 10), men i vissa fall kan notarie tjänster vara gratis om du är en kund i den specifika banken.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 7
    3. Kontakta Chancery Court Clerk. Du måste skicka in din form till Chancery Court i ditt län, så det är viktigt att du kontaktar domstolen i förväg för att bestämma arkiveringsavgifterna, som kan variera och alla andra lokala krav.
  • Lokalisera Chancery Court i ditt område och den Kontaktinformation av Chancery Court Clerk.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 8
    4. File din framställan. Skicka in ditt framställningar för namnbyte och betala en arkivavgift till Chancery Court i länet där du har varit bosatt.
  • Observera att arkiveringsavgifter kan variera beroende på länet. Avgiftsinformation kan publiceras online, men du kan också ringa framåt och få den här informationen från clerk. Till exempel, i Harrison County, är avgiften för en namnbyte $ 98 totalt ($ 30 basavgift plus $ 57.50 i lagstadgade avgifter och $ 10.50 i valfri kod godkänd avgift).
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 9
    5. Vänta på en eventuell hörsel. I de flesta fall av namnändringar, om den notiserade framställningen är korrekt, behöver du inte förekomma i domstol för en planerad utfrågning. Men om domstolen önskar dig att utse, kommer clerken att ge dig råd om när detta kommer att bli.
  • Om det finns en utfrågning, ska du visas som angiven av clerk på den planerade tiden och platsen. Din framställan kommer att höras före domaren. Dessutom, när det gäller en utfrågning, kommer alla personer som motsvarar dig framställande för namnbyte att höras.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 10
    6. Vänta på domen. När din framställan har granskats, kommer domstolen att utfärda en dom som ändrar namnet. Detta är namnbytesdekretet, vilket innebär att ditt namn officiellt ändras. Du kommer att få en kopia av detta undertecknat och certifierat av domaren.
  • Du kan använda detta dekret för att ändra ditt namn på någon offentlig eller privat institution, till exempel DMV, bankerna, försäkringsbolagen, etc.
  • Del 3 av 3:
    Ändra ditt namn på privata och offentliga institutioner
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 11
    1. Se till att du har ditt bevis på juridiskt namnbyte. Om du nyligen är gift eller skilsmässa och det är därför du ändrar ditt namn, är ditt bevis ett certifierat äktenskapslicens eller skilsmässa dekret. Om du har ändrat ditt namn av en annan anledning är ditt bevis den certifierade domstolen.
    • Eftersom du kan behöva flera kopior är det bäst att beställa några certifierade kopior som säkerhetskopiering. Kom ihåg att fotokopior är inte tillräckliga.
    • Att ha detta bevis på juridisk namnbyte är viktigt. De flesta institutioner nedan kräver detta bevis för att ändra ditt namn i sina poster.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 12
    2. Ändra namnet på ditt socialförsäkringskort. Fyll i ansökan om ett socialt säkerhetskort (Form SS-5) med din gamla och nya information. Maila in eller ta formen till din Lokalt socialförsäkringskontor tillsammans med följande dokument: 1) Identitetsbevis (E.g., Förarens licens, Pass, etc.) - 2) bevis på dig.S. medborgarskap om det är tillämpligt (U.S. Födelsecertifikat eller Passport) - 3) Bevis på juridisk namn Chance (domstolsdom, äktenskapsbevis eller skilsmässa).
  • Socialförsäkringsverket ska skicka ett kort inom 10 arbetsdagar. Lyckligtvis kommer SSA att informera IRS av ditt namnbyte, så du behöver inte formellt ändra ditt namn med IRS. Detta kommer att ske automatiskt.
  • Observera att i Mississippi behöver du ändra ditt socialförsäkringskort innan du ändrar namnet på ditt körkort.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 13
    3. Ändra namnet på körkort och registrering. När du har ett nytt namn och har uppdaterat ditt namn med socialförsäkringsverket, bör du underrätta Mississippi-avdelningen för intäkter (DOR) och avdelningen för allmän säkerhet (DPS) för att få nya dokument, inklusive körkort och registrering, med ditt nya namn på dem. För att ändra namnet på en fordonsregistrering, ansöka om en ny titel under ditt nya namn. Observera att Mississippi Dor (och specifikt din lokala skatteuppsamlare) behandlar fordonets registrering och titling, medan Mississippi DPS hanterar namnändringar till förarens licenser.
  • Du borde förvänta dig att betala en avgift när du uppdaterar dessa dokument. Du måste också få bevis på ditt namnbyte till din lokala skattekollektors kontor och DPS-kontor. Godtagbara dokument för bevis på juridisk namnändring inkluderar ett äktenskapslicens, skilsmässa dekret eller domstolsdom.
  • Observera att du också kan behöva ytterligare dokumentation, till exempel födelsedatum, födelseort, socialförsäkringskort och bevis på Mississippi-adress. För att bekräfta vilka dokument du behöver, bör du komma i kontakt med din lokala skattekollektors kontor och Lokal DPS-kontor.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 14
    4. Uppdatera ditt pass. Fyll i lämplig formulär (nedan) och skriv ut det. Du kan antingen maila formuläret eller ta den till din Lokal Passport Office. Var noga med att inkludera lämplig avgift, bevis på juridisk namnbyte (äktenskapslicens, skilsmässa, domstolsbedömning) och två passfoton.
  • Om du har ett giltigt pass och har haft det i mer än ett år och det utfärdades när du var 16 år eller äldre, använd Form DS-82
  • Om du har ett giltigt pass som utfärdades inom det senaste året, använd Form DS-5504.
  • Använda sig av Form DS-11 Om du inte har ett giltigt pass, om ditt pass har löpt ut, om du inte har bevis på juridiskt namnbyte, eller om ditt pass har gått vilse, stulen eller skadat. Du måste skicka in denna blankett personligen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 15
    5. Uppdatera din väljareregistrering. Besök Voterregistreringswebbplats och klicka på "Registrera dig för att rösta". Observera att högst upp i formuläret finns en låda som du kan kontrollera den staterna "Jag har nyligen ändrat mitt namn". En rullgardinsmenyn visas när du klickar på det som gör att du kan ange ditt tidigare namn. Fyll i formuläret, skriv ut det och skicka in det. Webbplatsen ger dig adressen till var du ska skicka formuläret. .
  • Du kan också hitta väljare registreringsformulär via Sekreterare för statens webbplats för staten Mississippi.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 16
    6. Uppdatera arbetsregister och fördelar. Informera din arbetsgivare om ditt namnbyte så att lönecheckar, fakturor och fördelar använder det nya namnnamnet och inte den gamla. Det är viktigt att ha anställningsregister och betala information i ditt nuvarande namn så att det inte finns förvirring nerför linjen.
  • Den enklaste vägen är att informera Human Resources Department of Your Company.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 17
    7. Informera din bank. Uppdatering av ditt namn med din bank eller kreditförening är något som du kanske måste göra personligen. För att ändra namnet på ditt konto och för att få nya kort måste du visa ditt körkort med ditt nya namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Mississippi Steg 18
    8. Fortsätt att uppdatera sekundära institutioner. När du har registrerat ditt namnbyte med de viktigaste offentliga och privata institutionerna, bör du förlänga nätet bredare till andra organ och individer. Observera att i dessa fall brukar du uppdatera ditt namn via telefon eller e-post. Var noga med att komma i kontakt med:
  • Hyresvärd eller hypotekslån
  • Professionella organisationer (E.g., Bar Association, sjuksköterskor, fackföreningar)
  • Läkarnas kontor
  • Medlemskap (E.g., Gym, klubbar, AAA)
  • Professionella tjänsteleverantörer (E.g., revisor, advokat)
  • Klienter och kollegor
  • Verktygsföretag
  • Alumni-föreningar
  • Tips

    Observera att Mississippi inte kräver publicering av ditt namnbyte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande