Hur man ändrar ditt namn i arkansas

I Arkansas kan vuxna ändra sitt namn av olika skäl: efter ett äktenskap, efter en skilsmässa eller av andra personliga skäl. För att juridiskt ändra ett namn måste du slutföra och lämna in ett antal officiella handlingar, och i vissa fall visas i domstolen för en utfrågning. Ändra ditt namn kan ta ett tag och kommer att innehålla ett antal byråkratiska hoops för att hoppa igenom, men det kan göras med lite uthållighet, tålamod och uppmärksamhet på detaljer.

Steg

Metod 1 av 4:
Ändra ditt namn på grund av äktenskap eller skilsmässa
  1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 1
1. Fyll i ditt äktenskap eller skilsmässa. I Arkansas har du möjlighet att ändra ditt namn under det normala förfarandet att bli gift eller få en skilsmässa, och du kanske inte behöver ansöka separat för ett domstolsbestämt namnbyte.
  • Om du vill ändra ditt namn på grund av äktenskap, bör du vara säker på att slutföra ditt äktenskapslicens och alla andra former som är nödvändiga för att slutföra äktenskapet. Dessa dokument kan sedan användas som bevis på ditt namnbyte för andra ändamål, till exempel att få ett nytt socialt säkerhetskort och körkort. Du behöver inte begära domstolen för att ändra ditt efternamn på grund av äktenskap.
  • Om du vill ändra ditt namn på grund av skilsmässa kommer det att bli ett tillfälle att ta itu med detta under domstolsförfarandet för skilsmässan. Ditt skilsmässa dekret kan sedan användas som bevis på ditt namnbyte för andra ändamål, till exempel att få ett nytt socialförsäkringskort och körkort.
  • Om du inte begär att ändra ditt namn medan du arkiverar för en skilsmässa, men vill efteråt, måste du gå igenom processen som framställer för att ändra ditt namn som vuxen. Du kommer att lista skilsmässan som din anledning att begära namnbytet.
  • 2. Ansök om att ändra ditt namn med socialförsäkringsadministrationen. Gå till ditt lokala socialförsäkringskontor och visa bevis på ditt juridiska namnbyte (ditt äktenskapslicens eller ditt skilsmässa), bevis på din identitet (till exempel ett pass och / eller körkort) och bevis på dig.S. Medborgarskap (som ett födelsecertifikat),
  • Ett nytt socialförsäkringskort kommer då att utfärdas till dig med ditt nya namn. Du kan sedan använda detta som bevis på ditt namnbyte av allmänna skäl.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 3
    3. Ansök om namnbyte på ditt körkort. Ta ditt nuvarande körkort, bevis på ålder och identifiering (t.ex. ett pass) och ditt bevis på äktenskap eller skilsmässa till kontoret för förarens tjänster. Om du har rätt dokumentation, kommer de att utfärda dig ett nytt körkort med ditt nya namn.
  • Det finns en $ 10 avgift för en ersättningslicens med ett nytt namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 4
    4. Ändra ditt namn på alla andra dokument och konton. Några konton du måste ändra är (men är inte begränsade till): Bank- och kreditkortskonton, hypotekslån, biltitlar, väljareregistrering, pass och doktorskontor. Kontakta de berörda kontoren eller byråerna för instruktioner om hur du ändrar ditt namn i sina poster.
  • Metod 2 av 4:
    Framställning för att ändra ditt namn av andra skäl
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 5
    1. Välj en giltig anledning för att ändra ditt namn. Bortsett från att ändra ditt namn på grund av äktenskap eller skilsmässa, kan du ändra ditt namn av personliga skäl, förutsatt att du har rättsligt godkännande för att göra det. Dessa inkluderar: Om du ogillar ditt nuvarande namn, om du vill byta till religiösa skäl, eller om du vill ta en partners namn utan att gifta sig. Det här är alla vanliga skäl att välja att ändra ditt namn, men domstolen kommer att besluta att godkänna eller neka begäran.
    • Anledningen till att du säger att du vill ändra ditt namn kommer att vara den primära faktorn för att bestämma huruvida en domare beviljar begäran, så du vill skriva detta tydligt.
    • Processen för att ändra ett namn har många steg, och kräver ett antal officiella handlingar. Medan du kan slutföra processen själv, om du inte helt förstår eller vet hur du fyller i varje steg, bör du kontakta en advokat för råd och representation.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 6
    2. Granska informationen om hur man ansöker om att ändra ditt namn i Arkansas. Arkansas statslagstiftning dikterar att en namnbyte kan beviljas någon som framställer att göra det skriftligen och ger en anledning till namnbytet. Det innebär att du måste skapa ett dokument som kallas "framställan för namn" och skicka in den till en domstol för godkännande.
  • Du kan hitta mallar för en framställan för att ändra ditt namn via Arkansas Legal Services Partnerships webbplats.
  • Du måste vara 18 år eller äldre för att begära en namnbyte.
  • Framställningen bör innehålla specifik information, inklusive länet du bor i, domstolen du arkiverar med ditt nuvarande fullständiga namn och det namn du vill byta till. Se till att du har den här informationen klar innan du börjar skriva ditt framställningar för namnbyte.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 7
    3. Skriv ditt framställningar för namnbyte. Ange det exakta namnet du vill byta till. Din framställan ska tydligt ange det nya namnet du vill ha. Du måste vara helt säker på att stava det här nya namnet korrekt. Om du inte gör det kommer det att spelas in felaktigt och du måste gå igenom processen igen för att ändra den.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 8
    4. Formatera din framställan. Domare föredrar framställningar som ska skrivas så att de är enklare att läsa. Ett föreslaget format är att skriva och skriva ut ditt framställningar på standard 8 ½ x 11 papper, med 1-tums marginaler. Använd ett konservativt teckensnitt som Times New Roman.
  • Om du inte kan skriva och skriva ut din framställan, använd sedan rent, vanligt papper och skriv mycket snyggt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 9
    5. Ta din färdiga framställan till en notarius public. Du måste underteckna din framställan framför en notarius public. Han eller hon kommer då att notera dokumentet officiellt.
  • Det kommer troligen att finnas en liten avgift (cirka $ 10) för notariseringen.
  • Du kan söka efter en notarie offentlig i närheten av dig genom att gå till Arkansas-sekreteraren för statens hemsida.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 10
    6. Slutföra täckplåten för civilrätten. Detta är en standardform som kommer att användas för att lämna in din framställan för ett namnbyte med Arkansas Court-systemet. Detta innehåller helt enkelt ditt namn och kontaktuppgifter och berättar klart hur din ansökan är när det gäller. Du kan ladda ner och skriva ut ett omslag för civilrätt från Arkansas domstolens hemsida.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 11
    7. Skriv ut en "Beställning av namnbyte."Detta är ett dokument som en domare kommer att skriva för att godkänna ditt namnbyte. Du måste ange det här dokumentet till domstolen tillsammans med ditt framställningar för att ändra ditt namn. I dokumentet anges att du har framställt för namnbytet, vad ditt nya namn är och att begäran har gått in och beviljats ​​(om tillämpligt) av domstolen.
  • Du kan hitta en mall för "namnbyte" via Arkansas Legal Services Partnerships webbplats. Skriv ut den här mallen, fyll i den med din specifika information (inklusive ditt nuvarande namn och det nya namn du vill), och inkludera det med din framställan när du lägger den på domstolen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 12
    8. Ta fram framställningen och 3 kopior till din lokala länsdomstol. Gör tre kopior av din färdiga, undertecknade och notariserade framställningar (inklusive omslag) och leverera dem tillsammans med en tryckt "namnbyte" till domstolen i länet du bor i. Du kommer att lämna in ditt framställan med denna domstol.
  • Det är en bra idé att hålla en extra kopia av ditt framställningar för dina poster, och om någonting händer med originalet.
  • Du kan hitta din lokala domstol genom att gå till Arkansas domstolens hemsida.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 13
    9. Betala arkiveringsavgiften. För att petitionera att ändra ditt namn måste du betala en ansökningsavgift till domstolen som täcker kostnaderna för processen. Grundavgiften är $ 140. Om det behövs speciella tjänster kan avgiften vara mer.
  • Vanligtvis kan du betala kontant, kreditkort (Visa, Mastercard, Discover eller American Express), checka (in-state) eller order.
  • 10. Gå till ditt lokala socialförsäkringsbyrå. Be om ett nytt kort genom att visa bevis på ditt juridiska namnändring (dina domstolshandlingar), bevis på din identitet och bevis på dig.S. Medborgarskap (regering utfärdade dokument som ett pass, födelsecertifikat och körkort kan fastställa detta).
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 15
    11. Ansök om namnbyte på ditt körkort. Ta ditt nuvarande körkort, bevis på ålder och identifiering (t.ex. ett pass), och ditt bevis på äktenskap eller skilsmässa (om tillämpligt) till kontoret för förarens tjänster. Om du har rätt dokumentation, kommer de att utfärda dig ett nytt körkort med ditt nya namn.
  • Det finns en $ 10 avgift för en ersättningslicens med ett nytt namn.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 16
    12. Kontakta Arkansas vitala poster för att begära information om att ändra ditt namn på ditt födelsecertifikat.Du kan ringa vitala poster (800-637-9314), eller besök deras hemsida för mer information. Normalt behöver du en advokat för att göra en begäran om namnbyte på ett födelsecertifikat. Dessa förfrågningar kan nekas.
  • Om du föddes i ett annat tillstånd måste du kontakta presidiet för vitala register i den staten för att ändra ditt namn på ditt födelsecertifikat, eftersom det kan finnas olika krav.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 17
    13. Ändra ditt namn på alla andra dokument och konton. Några konton du måste ändra är (men är inte begränsade till): Bank- och kreditkortskonton, hypotekslån, biltitlar, väljareregistrering, pass och doktorskontor. Kontakta de berörda kontoren eller byråerna för instruktioner om hur du ändrar ditt namn i sina poster.
  • Metod 3 av 4:
    Ändra ett barns namn
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 18
    1. Bestäm om du kan ändra barnets namn. Lagen i Arkansas kräver att du är barnets förälder eller vårdnadshavare av en minderårig (under 18 år) för att ändra hans eller hennes namn.
    • Det kan vara knepigt att byta ett barns namn i Arkansas, så överväga att prata med a Familjerättsadvokat För att se till att allt är gjort ordentligt.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 19
    2. Avgöra om du behöver en domstolsorder. Om du bara vill korrigera ett mindre fel i ditt barns namn, till exempel en felstavning, kan du ansöka direkt på Arkansas Office of Vital Records för förändringen. I de flesta andra fall behöver du en domstolsordning för att utfärda en namnbyte, inklusive i följande situationer:
  • Skapa ett nytt födelsecertifikat efter att ha antagit ett barn
  • Byte av barnets efternamn
  • Ändras till namnet annat än typografiska fel
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 20
    3. Ge den nödvändiga informationen. Staten Arkansas kräver ingen specifik form för en namnbytesprocess. Du måste helt enkelt ange ett dokument som ger all nödvändig information. Du kan hitta ett provformulär från Arkansas Juridy Services här. Du kan fylla i lämplig form och ta den till domstolen. I ditt dokument måste du ange följande information:
  • Ditt namn
  • Barnets nuvarande namn och det namn du vill ändra det till
  • Länet där barnet bor
  • Ditt förhållande till barnet
  • Skälen till att byta barnets namn
  • Ett uttalande som den andra föräldern eller föräldrarna till barnet samtycker till förändringen
  • Ett uttalande som du inte söker namnbyte för bedrägliga ändamål
  • Din lokala kontaktinformation, inklusive adress och telefonnummer
  • Oavsett om du är representerad av en advokat eller prosa (representerar dig själv)
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 21
    4. Få samtycke från de berörda parterna. Om du är förälder till barnet måste du visa att den andra föräldern godkänner namnbytet. Om du är barnets vårdnadshavare måste du visa att båda föräldrarna samtycker, om möjligt. Du kan få ett prov samtycke från Arkansas Juridy Services här.
  • Om förälderns samtycke, be dem att underteckna upphävandet av uppsägning, inträde av utseende och samtycke till namnbytesformulär från ALS. Detta erkänner att den andra personen har anmälts av namnbytesprocessen och samtycker till förändringen utan att behöva förekomma i domstol.
  • Detta uttalande måste noteras, vilket innebär att den andra föräldern måste underteckna dokumentet i närvaro av en notarie.
  • Om du inte kan få den andra personen att samtycka, överväga att anställa en erfaren juridisk medlare eller familjerätt att hjälpa dig.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 22
    5. Ge den nödvändiga anmälan. Om du inte vet var den andra föräldern eller föräldrarna bor, måste du fortfarande göra allt för att meddela dem om namnbytet. Detta kan vanligtvis göras genom "offentliggörande," där du publicerar ett meddelande om det väntande namnet förändring i en offentligt cirkulerad tidning under ett visst antal veckor. Vänligen kontakta din County Courthouse för de krav där du bor.
  • Om du vet var den andra föräldern bor men det är för långt för att personligen visas, kan du skicka meddelande via certifierad post. Du kan hitta formuläret för denna typ av anmälan här.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 23
    6. Fyll i ordern för namnbyte. Du måste ta med dig när du framställer ditt barns namnbyte. Du kan hitta en provorder här. Do inte underteckna det tills du är i närvaro av domaren vid din hörsel.
  • Domaren kommer att underteckna ordern om han / hon godkänner din framställan. Ordern kommer att ta rättsverkan efter det att den är undertecknad.
  • 7. Fyll i formulären i länet där barnet bor. Ansökan om att ändra ditt barns namn ska lämnas in i länet där barnet bor. Gör flera kopior av de fyllda formerna. Gå till din clerk av domstolen på din County Courthouse med de formulär du fyllt i.
  • Du måste betala en arkiveringsavgift. Om du inte har råd med denna avgift, finns det ibland betalningsplaner eller undantag för låginkomstfester. Fråga din clerk om det här är ett alternativ för dig.
  • Se till att clerk stämplar de kopior du har gjort och returnerar dem till dig. Behåll dessa för dina poster.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 25
    8. Delta i en hörsel, om det behövs. Eftersom namnbytet är för en minderårig, kommer du sannolikt att vara skyldig att delta i en domstolsförhandling. Få datum och tid för din domstolshandling från domstolens kontorist. Se till att du är i tid till förhandlingen.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 26
    9. Ändra barnets namn på juridiska dokument. Du måste ändra barnets namn på juridiska register, till exempel födelsecertifikat, barnets pass och barnets körkort om barnet är av körålder (men under 18 år).
  • Du kanske vill behålla en advokat för den här processen, eftersom det kan vara komplicerat och officiella resurser i Arkansas är knappa.
  • Metod 4 av 4:
    Ändra ditt namn och könsuppdrag
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 27
    1. Få ett brev från en läkare som anger att du har genomgått sexuell omplaceringskirurgi. I Arkansas, om du vill ändra ditt namn och könsuppdrag på juridiska dokument, behöver du ett brev från en läkare som anger att du har genomgått sexuell omplaceringskirurgi.
    • Detta brev bör bekräfta datumet för ditt medicinska förfarande och undertecknas, dateras och notiseras.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 28
    2. Ansök om en domstolsbestämd namnbyte. Följ stegen ovan i metoden "Ändra ditt namn som vuxen." Du behöver en kopia av domstolsbeslutet som godkänner ditt namnbyte för att få ditt namn och kön ändrat på ditt födelsecertifikat och ditt körkort.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 29
    3. Ändra ditt namn och kön på ditt födelsecertifikat. Kontakta Arkansas Office of Vital Records När du har det domstolsbeställda namnbytet. Du måste lämna brevet från domstolen och brevet från din läkare. Arkansas stat kommer då att utfärda ett ändrat födelsecertifikat.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 30
    4. Ändra ditt namn och kön med socialförsäkringsadministrationen. Du måste fylla i en ansökan om ett socialförsäkringskort och inkludera med IT-bevis på ditt juridiska namnbyte (domstolsordning av namn), bevis på din identitet och bevis på dig.S. Medborgarskap (regering utfärdade dokument som ett pass, födelsecertifikat och körkort kan fastställa detta).
  • På ansökan om ett socialt säkerhetskort måste du ange att du vill ha en "rättad" Säkerhetskort under "Typ av kort."
  • Könsdetaljer visas inte på socialförsäkringskort, men för att ändra ditt kön som lämnats in med socialförsäkringsverket kan du visa ett statligt utfärdat ändrat födelsecertifikat, en läkares brev som intygar klinisk behandling eller en tioårig U.S. Pass som visar lämplig könsmarkör.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Arkansas Steg 31
    5. Ansök om namnbyte på ditt körkort. Ta ditt nuvarande körkort, bevis på ålder och identifiering (t.ex. ett pass) och domstolsordning av ett namnbyte till förarens tjänster. Om du har rätt dokumentation, kommer de att utfärda dig ett nytt körkort med ditt nya namn och ditt korrekta könsuppdrag.
  • Det finns en $ 10 avgift för en ersättningslicens med ett nytt namn.
  • Du kanske vill ta med alla tillhörande dokument med dig när du går till förarens tjänstes kontor, om du är ombedd för mer verifiering.
  • Ändra ditt namn på alla andra dokument och konton. Några konton du måste ändra är (men är inte begränsade till): Bank- och kreditkortskonton, hypotekslån, biltitlar, väljareregistrering, pass och doktorskontor. Kontakta de berörda kontoren eller byråerna för instruktioner om hur du ändrar ditt namn i sina poster.
  • Tips

    Ändra namnet på en minderårig kommer att vara mer komplexa. För att skydda barnet och dina intressen kan det vara en bra idé att anställa en familjerättsadvokat för att gå igenom processen.
  • Om ditt namnändring nekas av någon anledning, kan du troligen överklaga och be om att din förfrågan ska övervägas igen. För den bästa chansen för detta, bör du kontakta en advokat omedelbart (det är ofta en gräns för hur länge du kan vänta med att överklaga).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande