Hur man köper en skjutvapen i virginia

Förutsatt att du är över 18 år (21 för handgunna) och kan passera staten och federala bakgrundskontroller, det är relativt enkelt att köpa en skjutvapen i staten Virginia. Om du köper från en privat säljare behöver du inte ens slutföra en bakgrundskontroll, även om vissa privata säljare kan begära att du gör innan de slutför transaktionen. Virginia kräver inte att du registrerar skjutvapen eller har tillstånd att äga eller öppna skjutvapen. Du behöver dock ett tillstånd om du vill bära en pistol dold.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en licensierad skjutvapenhandlare
  1. Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 1
1. Bekräfta att du uppfyller behörighetskraven för att köpa en skjutvapen. Medan Virginia inte har sina egna behörighetskrav för att köpa en skjutvapen måste du uppfylla de federala kraven. Virginia State Police har ett behörighetstest, tillgängligt online på https: // ve.virginia.GOV / FIREARMS_PUKSEELIGIBILITET.shtm, som du kan använda för att snabbt avgöra om du är berättigad att köpa en skjutvapen. Generellt måste du uppfylla följande krav:
  • Vara minst 18 (21 för att köpa en pistol
  • Aldrig dömd för ett brott eller misdemeanor som bär en maximal mening om 2 år eller mer
  • Under anklagelse för brott, med förbehåll för en aktiv warrant eller under en fasthållningsorder
  • Amerikanska medborgare eller laglig permanent bosatt i USA
  • Inte dömd för användning eller innehav av olagliga droger inom det gångna året
  • Inte frikänd av en avgift på grund av vansinne, eller som en domstol är att vara galen, inkompetent eller psykiskt oförmögna
  • Inte oärligt urladdad från de amerikanska väpnade styrkorna
  • Inte dömd för en misshandel av våldsbrottsavgift
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 2
    2. Besök en licensierad skjutvapenhandlare. Licensierade skjutvapenhandlare är licensierade av Federal Bureau of Alcohol, Tobacco, skjutvapen och sprängämnen (ATF). Virginia har inte sina egna licens- eller registreringskrav.
  • Du kan söka i listan över federala skjutvapenlicenser (FFL) på https: // atf.GOV / skjutvapen / listning-federal-skjutvapen-licenstagare Om du behöver hjälp med att hitta en återförsäljare nära dig. Många av dessa ffls har webbplatser som du kan besöka för att lära dig mer om affären innan du gör resan.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 3
    3. Fyll i skjutvapentransaktioner. När du har hittat skjutvapen (eller skjutvapen) du vill, måste du fylla i både en statlig och federal skjutvapentransaktionsformulär. Dessa former kräver att du tillhandahåller identifieringsinformation samt svar på frågor om din kriminella bakgrund.
  • Svara på alla frågor och fylla i formuläret helt. Ligga inte på formulären. Det är ett felonybrott och kan resultera i förlusten av din rätt att köpa skjutvapen på obestämd tid.
  • Du måste också betala en liten avgift (från och med 2019, $ 2 för Virginia invånare och $ 5 för icke-boende) för att slutföra din bakgrundskontroll. Denna avgift är nonrefundable.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 4
    4. Nuvarande identifiering för att verifiera din identitet och bostad. För att köpa en skjutvapen måste du tillhandahålla minst 2 former av ID. För ditt primära ID, ta ett giltigt, statligt utfärdat foto-ID som innehåller ditt fullständiga namn, adress och födelsedatum.
  • Ditt primära ID måste ha utfärdats minst 30 dagar före det datum du köper skjutvapen.
  • Ditt sekundära ID är att bevisa din bostad. Den visade adressen måste vara identisk med den du tillhandahåller på transaktionsformuläret. Detta ID kan vara en kopia av ditt leasingavtal, ett aktuellt verktyg eller telefonräkning, väljarkort, bilregistrering eller jakt- eller fiskekort.
  • Om du köper ett överfallsvapeng, måste du också ta med identifiering som visar din medborgarskapsstatus, till exempel ett amerikanskt födelsecertifikat, giltigt pass, permanent bosatt kort ("Grönt kort"), selektivt servicekort eller väljare registreringskort.
  • Dricks: Du behöver inte nödvändigtvis köpa pistolen för dig själv. Du kan köpa pistolen för att ge någon annan som en gåva. Men du behöver tekniskt veta om den personen är berättigad att äga pistolen.

  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 5
    5. Vänta på resultaten av bakgrundskontrollerna. Återförsäljaren kommer antingen att sända din information via Internet eller genom att ringa ett telefonnummer. Resultaten kommer vanligtvis på några minuter. Du får ett svar på "godkänd," "försenad," eller "nekad."
  • Om din bakgrundskontroll kommer tillbaka som försenad, kan återförsäljaren behöva samla in ytterligare information från dig innan du säljer en skjutvapen. Om statusen förblir "försenad" I 3 dagar har återförsäljaren utrymme att gå vidare med transaktionen.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 6
    6. Fyll i inköp av din skjutvapen. När transaktionen är godkänd kan du köpa din skjutvapen och ta hem hemma. Om du bor i ett annat tillstånd kan du behöva få skjutvapen överfört till en licensierad återförsäljare i ditt tillstånd.
  • Virginia begränsar inte antalet skjutvapen som du kan köpa i en enda transaktion.
  • Dricks: Om du inte hittar skjutvapen du vill ha på den speciella återförsäljaren kan du se någon annanstans. Dina bakgrundskontrollresultat är giltiga i 30 dagar. De är dock endast giltiga för en enda transaktion.

    Metod 2 av 3:
    Slutföra ett privat köp
    1. Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 7
    1. Ta med ett giltigt Government-utfärdat foto-ID om du ska till en pistol show. Om du vill köpa en pistol på en pistol show från en privat säljare, måste du fortfarande kunna bevisa att du är över 18 år (21 för att köpa en pistol). Du måste ha ett körkort eller statligt ID som listar ditt namn, kön och födelsedatum.
    • Om du använder ett körkort utfärdat av Virginia DMV, måste den ha utfärdats till dig minst 30 dagar före dagen för pistolen.
    • Om du inte är bosatt i staten Virginia kan du köpa ett gevär eller hagelgevär från en licensierad återförsäljare, förutsatt att du tar med en sekundär form av ID för att bevisa din bostad.

    Dricks: Du måste vara bosatt i staten Virginia att köpa en skjutvapen från en privat säljare.

  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 8
    2. Diskutera ditt köp med individen som säljer skjutvapen. Förutsatt att du är en delaktighet, det finns inga betydande lagliga krav om du vill köpa en pistol från en privat säljare, oavsett om det är på en pistol show eller någon annanstans. Allt du behöver göra är att godkänna ett pris och villkoren för försäljningen.
  • Virginia har inte några krav på tillverkning eller sammansättning av en skjutvapen, så du vill troligen titta över den försiktigt och se till att den passar dina behov och har inga skarpa defekter.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 9
    3. Ange ditt fullständiga namn och adress till säljaren. Medan det inte är lagligt krävs, rekommenderar Virginia State Police att privata säljare håller en loggbok som listar namn och adress till någon som de säljer en skjutvapen till, tillsammans med skjutvapen och inköpsdatum.
  • Tänk på att eftersom du köper pistolen från en privatperson, kommer ditt namn inte att dyka upp i ägandekedjan för pistolen. Det betyder att om pistolen finns på ett brottsplats, kommer säljaren att komma upp som den sista ägaren av pistolen med det serienumret. Loggen är främst för att skydda säljaren, men skyddar dig också om pistolen är stulen.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 10
    4. Överensstämmer med en bakgrundskontroll om säljaren begär en. Medan det inte finns någon lag i Virginia som kräver en olicensierad privatpersoner att driva en kriminell bakgrundskontroll innan de säljer en skjutvapen till någon annan, är privatpersoner begränsade från att sälja en skjutvapen till någon de vet är inte berättigade att köpa en skjutvapen. Om du är på en pistol show, kommer Virginia State Police att vara till hands för att genomföra bakgrundskontroller för alla som ber om en.
  • Du kan också beställa din egen bakgrundskontroll i förväg genom att gå till närmaste Virginia State Police Headquarters och slutföra en ansökan. Men dessa tar cirka 15 dagar att slutföra, så planera i förväg om du vill ta med din egen bakgrundskontroll.
  • Om du inte vill gå igenom med bakgrundskontrollen, hitta en person som är villig att sälja till dig utan en.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 11
    5. Fyll i inköp av din skjutvapen. Det finns inga ytterligare lagliga krav om du vill köpa en skjutvapen från en privat säljare. Allt du behöver göra är att göra betalning och lämna med din skjutvapen. Men du vill se till att du följer Virginia lagar om bärande av skjutvapen när du transporterar vapnet hem.
  • Generellt kan du öppna skjutvapen så länge det inte är laddat. Om du också har ammunition är det en bra idé att lagra ammunitionen separat.
  • Om du köper en pistol kan du lägga den i handskfacket eller ett liknande dolt område på ditt fordon för transport, även om du inte har ett dolt bärtillstånd.
  • Metod 3 av 3:
    Få ett dolt pistoltillstånd
    1. Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 12
    1. Bekräfta att du är berättigad att få ett dolt pistoltillstånd. I allmänhet, om du kan klara bakgrundskontrollen för att köpa en pistol från en licensierad återförsäljare, kommer du sannolikt att vara berättigad till ett doldt pistoltillstånd. Det finns dock några ytterligare förbud. Specifikt kommer du inte att vara berättigad till ett dolt pistoltillstånd om du:
    • Har dömts för 2 eller flera misdemeanors de senaste 5 åren
    • Har dömts för övergrepp, övergrepp och batteri, sexuellt batteri, uttömmer en skjutvapen på ett offentligt ställe, eller brandishing en skjutvapen på en allmän plats inom de senaste 3 åren (eller har en av dessa avgifter väntar)
    • Har dömts för stalking eller har en stalkningsavgift pågående
    • Har fått inpatient mental hälsa eller missbruk behandling under de senaste 5 åren
    • Har dömts för full körning eller offentlig berusning de senaste 3 åren
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 13
    2. Fyll i en skjutvapensäkerhetsutbildningskurs. Du måste visa kompetens med en pistol genom att ta en kurs som godkänts av en statlig myndighet eller genomfört av en statlig certifierad eller nationell rifleförening-certifierad skjutvapen instruktör. Din länskrets domstol kan ha en lista över kvalificerade kurser du kan ta.
  • Online, elektroniska eller videokurser är acceptabla. Det finns inget levande träningsbehov.
  • Om kursen utfärdar ett certifikat för slutförande, är en kopia av det certifikatet tillräckligt för att visa din kompetens. Om kursen inte utfärdar ett certifikat kan du också använda en affidavit från kursens instruktör.
  • Dricks: Bevis på demonstrerad kompetens löper inte ut och det finns inget krav på att du avslutar träningen omedelbart innan du ansöker om ett dolt pistoltillstånd.

  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 14
    3. Fyll i den dolda handgunna tillståndsansökan. Det dolda Handgun-tillståndet kräver att du ger information om dig själv och din kriminella bakgrund. Frågorna om programmet liknar dem du svarade när du fyllde på skjutvapentransaktionsrekordet för att köpa din pistol.
  • Du kan ladda ner programmet på https: // ve.virginia.gov / skjutvapen_residentconcealed.Shtm # ApplicationForaconcealedhandgunpermit eller välj en på din lokala kretskort.
  • Om du svarar ja på någon av frågorna om din kriminella bakgrund, måste du ge en förklaring av ditt svar och bifoga vilken dokumentation du har angående det objektet. Underlåtenhet att tillhandahålla fullständig information kan leda till avslag på din ansökan.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 15
    4. Ta din ansökan till din närmaste kretskort. Dolda handgunstillstånd utfärdas av Circuit Court-domare. Skicka in din ansökan till domstolens kontor och betala avgiften. Från och med 2019 är den totala ansökningsavgiften för ett dolt handgunstillstånd $ 50 eller mindre, inklusive en avgift på $ 10 för att utfärda tillståndet och avgifterna på upp till $ 40 för att täcka kostnaden för bakgrundsundersökningar. Dessa avgifter varierar beroende på staden eller länet där du bor.
  • För att hitta kretsrätten närmast dig, gå till http: // domstolar.stat.va.USA / Courts / Maps / Home.html och klicka på lämplig del av den statliga kartan.
  • Du måste skicka in din ansökan vid domstolen i staden eller länet där du bor. Det finns inget krav på att du bor där för en viss tidsperiod innan du ansöker om ett dolt pistoltillstånd.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 16
    5. Vänta med att få ditt tillstånd i posten. Förutsatt att du uppfyller behörighetskraven för ett dolt handgunstillstånd, kräver Virginia-lagen att domaren utfärdar tillståndet till dig. Det kommer att skickas till dig på adressen du angav på din ansökan. Medan bakgrundsundersökningarna kan ta upp till en månad, kräver Virginia-lagen till tillstånd att utfärdas inom 45 dagar efter det datum du skickar in din ansökan.
  • Om 45-dagarsperioden passerar och ditt tillstånd inte har utfärdats, kommer domstolsberättelsen att intyga en kopia av din ansökan och skicka det till dig. Den certifierade applikationen fungerar som ett tillfälligt doldt pistoltillstånd i upp till 90 dagar, så länge du också har ett giltigt regeringskontrollutfärdat foto-ID.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 17
    6. Håll ditt tillstånd på dig när du bär en dold pistol. När du har ett dolt pistoltillstånd, har du rätt att bära en pistol som är dolt på din person. Men du måste alltid ha ditt tillstånd med dig. Även om du inte är skyldig att visa tillståndet till brottsbekämpning, är det en bra idé att göra det.
  • Till exempel, om du får dras över för ett trafikstopp, kan du överlåta ditt dolda handgunstillstånd tillsammans med ditt körkort och låta tjänstemannen veta att du bär.
  • Om du är dömd för att vara under påverkan av alkohol eller olagliga droger medan du bär en dold pistol i allmänhet, kommer ditt tillstånd att återkallas och du kommer att bli hindrad från att ansöka om ett nytt tillstånd i 5 år.
  • Bild med titeln Köp en skjutvapen i Virginia Steg 18
    7. Skicka in en ny applikation för att förnya ditt tillstånd efter 5 år. Ett dolt pistoltillstånd är giltigt i 5 år. I slutet av den perioden kan du fylla i en ny applikation för att förnya ditt tillstånd. Du behöver inte ta några extra skjutvapen träning.
  • Förutsatt att du fortfarande uppfyller behörighetskraven för ett doldt pistoltillstånd, kommer ditt tillstånd att förnyas.
  • Med tanke på att det kan ta upp till 45 dagar för att få det nya tillståndet, kanske du vill ansöka om ett förnyat tillstånd några månader innan din gamla löper ut om du vill fortsätta att bära.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande