Hur man skapar en inställning för kustfiske

Den här artikeln är en handledning om hur man ställer in den perfekta tacklådan för en bra dag med kustfiske. Detta är utformat för sydöstra North Carolina, men det kommer att fungera var som helst nära söder. Den är utformad för kustfiske, vilket innebär att rikta olika arter av fisk i kusten, grunt vatten.

Steg

Del 1 av 4:
Stavar, rullar och linjer
  1. Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 1
1. Börja med en inställning för ditt allmänna kustfiske. Detta kommer att användas för att rikta fisk som i allmänhet är i 1-20 pundsintervallet, såsom havrrout, röd och svart trumma, flundra, tripletail och mer. Stången ska vara 7 `lång med en medelkraftbetyg. Matcha det här med en spinnrulle som kan hålla cirka 200 meter med 10 pund monofilamentlinje, och spolas med en kvalitet 20 pund test flätad linje. Ett exempel på en bra setup i den här klassen skulle vara en 7`-medium snabbst. Croix ivrig kustspinnstång parade med en Shimano Stradic 4000 spolad med 20 pund Test Jerry Brown Solid Core Braid.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 2
    2. Överväga att gå upp för större fisk. Om du planerar att rikta större fisk medan du kust, vill du lägga till en tyngre inställning till din arsenal. Detta kan användas för att rikta fiskformen 20 till cirka 150 pund, som stor "tjur" redfish och jacks, tarpon, cobia och några hajar. Stången ska, återigen vara 7 `lång och bära ett kraftigt kraftvärde. Du kommer att vilja koppla upp det med en spinnrulle som kan hålla minst 300 meter med 12 pund monofilamentlinje, och få det spolat med en kvalitet 50 pund test flätad linje. Ett exempel på en bra setup i den här klassen skulle vara en 7 "tung snabbst. Croix ivrig kustspinnstång parade med en shimano saragosa 8000 spolad med 50 pund test Jerry Brown Solid Core Braid.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 3
    3. Gå lättare om du syftar till mindre fisk. För att rikta in mindre fisk är en lätthandtagsinställning en värdefull tillgång. Fisk som Whiting kommer inte att lägga upp mycket av en kamp på dina medelstora eller tunga kläder, men på en kvalitetsljusstyrka, kan de bara bli en av dina favoritspel. Börja med en 7`-spinnstång med ett ljust effekt, ochpar det med en rulle som är rankat för att hålla omkring 150 meter av 4 pund monofilamentlinje. När det är allt sagt och gjort, spole spolen med en kvalitet 10 pund test flätad linje. Ett exempel på en bra setup i den här klassen skulle vara en 7 `ljus snabbst. Croix ivrig kustspinnstång, parat med en Shimano Stradic 1000 och spolas med 10 pund Test Jerry Brown Solid Core Braid.
  • Del 2 av 4:
    Lockar och beten
    1. Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 4
    1. Börja med några stora plastbaits. Dessa beten används vanligtvis för att rikta fisk som Tarpon, Bull Jacks och Cobia. De mest mångsidiga beten är förmodligen 7 "och 10" hogy ålar - hämtar ett paket av var och en av dessa storlekar i ett svartvitt mönster. Använd 10 "storleken när du riktar mot Tarpon och 7" storlek för Cobia och Large Jacks. Medan dessa kan riggas på något sätt är två sätt det mest produktiva - på en vägd oväsent krok för att stigna för att fiska det "plötsligt" visas, och på en 1-3 ounce jighead när det blint jigging för arter som Cobia. Hogy erbjuder all terminal tackling som behövs för att göra detta med.
    • En annan stor stor plast är gulp! Ål. Du kan köpa ett paket av dessa i vilken färg du föredrar, eftersom de alla kommer att fungera i allmänhet detsamma. Dessa är bäst riggade med en 6/0 cirkelkrok genom näsan. För att fiska dessa, håll en riggad på en tung stav för att kasta på Cobia som passerar eller plötsligt visas av båten.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 5
    2. Få några Doa Baits. Doa Baits är några av de bästa mjuka plastbaitsna du kan ha. För öring, röd trumma, flundra och en mängd andra arter, börja med att strama upp på deras förriggade 3 "räkor. Det finns fem färger som kan betraktas som "Essentials" i detta bete - Clear / Red Flake, nära Clear / Gold Flake, Glöd, Vit och Chartreuse. Dessa kan fiskas på egen hand, Carolina riggt, eller under en poppande kork (diskuteras senare i den här artikeln).
  • För större fisk som Tarpon och Cobia är Doa Bait Busters och Swimming Mullet bra att ha. Nästan någon färg kommer att fungera, men många har haft den bästa framgången med silver / svarta ryggfärgerna.
  • Det finns två andra beten av DOA att överväga att strama på. För det första är deras Shad-svansar - det fungerar bra i naturliga färger och används bäst när riggt på en jighad. För det andra är den cal jerkbaiten - det här är en mjuk plastjerkbait som kommer att fungera bra på en jighead, men används bäst när de fiskes tyngdlöst på en käftkrok av e-stil, som den typ som används för bas. Gamakatsu är ett bra varumärke för dessa krokar. Båda dessa beten används på en medium setup när du riktar fisk i klassen 1 till 20 pund.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 6
    3. Lager upp på andra gulp! Baits också. Deras 3 "räkor i naturliga, smälta och nya öre är en mördare bete för allt som simmar, liksom deras 3" simning mullet i vitt och chartreuse. Dessa är bäst fiskade på en jighead eller under en poppande kork, för medelstor kustfisk.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 7
    4. Få en "rynkig jig." En "hemlig" lura att ha till hands är något som kallas "Shrimpy Jig" - alla har sitt eget namn för dessa lockar, men den grundläggande setupen är en 1 till 3 uns jighead med en plasträka i slutet, som har tvilling lockiga svansar på den. Håll lite i vitt och i chartreuse, och de är bra för att fånga Cobia.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 8
    5. Få några lockiga tailed grubs. Det här är bra att ha till hands. Dessa är bäst fiskade under vintern på en jighead för medelstora fiskar. Två goda märken är Gotcha och Z-Man. En favoritfärg är klar, med många färgglada flingor i den - som röd, blå, grön och silver. Chartreuse och Orange Grubs fungerar också bra.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 9
    6. Använd topwater-pluggar när du fiskar efter medelstora fiskar, som öring och röd trumma. Det finns tre märken av topwater-pluggar som fungerar extremt bra för dessa fiskar - Heddon Super Spook Jr, Rapala Skitterwalks och Bomber Badonkadonks. Dessa är bäst fiskade med en promenad-hund hämta, och de bästa färgerna är något som har någon apelsin på magen av dem. Dessa sägs imitera döende baitfish, och de tenderar att arbeta extremt bra.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 10
    7. Om du planerar att fiska efter någon form av jacks, behåll en annan typ av toppvattenpluggen med din tackling. Om du någonsin är i en tackbutik eller en butik som säljer något fiskehandtag, kolla fyndfacket. Om de har några stora toppvattenpluggar där, köp några av dem och använd dem för Jacks. Anledningen till detta är att Jacks kommer att slå en Topwater Bait mycket hårt, och ofta skrapar upp det, chip färgen, eller till och med bryta betet helt och du vill inte slösa bort dina dyra pluggar på dem.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 11
    8. Tänk på subsurface-pluggar. Det här är en annan bra typ av hård bete när man fiskar efter medelstora fiskar. Bra exempel inkluderar bomber lång A, Mirroure Mirrrodine, och Mirroure 52M. Försök att välja färger som imiterar lokala Baitfish i ditt område.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 12
    9. Tänk på spro bucktail jigs. Spro Bucktail Jigs har blivit en häftklammer i tacklådorna i de flesta Cobia fiskare. Men när du hämtar några större för Cobia, se till att du också får några mindre - det fungerar väldigt bra för flundra.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 13
    10. Köp några sabiki-riggar om du vill fånga din egen levande bete utan nät. Det här är långa riggar som vanligtvis har sex till tio droppare på dem, som var och en har en liten guldkrok och en bit av mylar på dem. Dessa lockar liten fisk att bita, och allt du behöver göra är att släppa riggen till botten, låt den sitta ett tag, och sedan ta upp det - förhoppningsvis kommer du ha tagit lite bete på den i processen.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 14
    11. Välj levande bete baserat på vilken fisk du riktar in. När det gäller levande beten, har du många val som du kan göra. Men enskilda val kommer att diskuteras i det avsnitt där Gamefish diskuteras - så att du kan rikta in den specifika fisken du vill fånga.
  • Del 3 av 4:
    Terminal tack
    1. Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 15
    1. Kom ihåg den terminala tacklingen som behövs för att fiska med mjuka plastbaits. För fiske med plastål, vill du ha 6/0 cirkelkrokar, liksom ett sortiment av 1-3 ouncejuitor och ogräsfria krokar från hogy. Du kommer också att ha ett sortiment av mindre jigjöd, för att fiska mindre plastbaits. En bra go-to-to stream king saltwater jigheads i rött. Det här är bra för alla DOA, GULP!, och Gotcha plast - du borde bära några i 1/16 uns, ⅛ ounce och ¼ ounce. För fiske med Z-Man Plast, måste du köpa några jigor från Z-Man som är speciellt utformade för dem (få dem i samma specifikationer som strejkkungarna). För fiske med några små plastbaits är jigåringar gjorda av Slayer bra. Slutligen vill du ha några Gamakatsu EWG-maskhakar för fiske med DOA: s mjuka plastjerkbaits - 3/0 är en bra storlek för detta.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 16
    2. Tänk på de riggar som behövs för att fiska med levande bete för kustfisk. För att hålla det enkelt, det finns sex riggar som ska användas. Dessa är utformade för att rikta sig till små, medium och stor fisk i toppen, mitten och botten av vattenkolonnen.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 17
    3. Bygg din lätta tacksmål för att rikta in toppen och mitten av vattenkolonnen. Börja med att placera en liten orange äggformad flyta på din huvudlinje. Nu under denna float, placera ett stort split skott - något som en storlek 2 eller 3 kommer att fungera bra. Direkt under denna vikt kommer du att vilja knyta en mycket liten svängbar preferens går mot Afws mäktiga mini svängar, eftersom de är exceptionellt starka och prisvärda i en mycket liten storlek. I den andra änden av denna svängning slås du på en längd av 15 pund testmonofilament - du borde börja med ca 36 ", men om du behöver fiska djupare eller grundare kan du justera. I slutet av detta är slips på en krok - många fiskares preferens en storlek 2 cirkelkrok (det är en # 2, inte en 2/0), men många använder också en # 4 Aberdeen eller J-krok utan mycket besvär.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 18
    4. För att rikta botten av vattenkolonnen för liten fisk, ta bara den tidigare riggen och ta bort flottören. En sak med detta, gör inte ledarlängden längre än 36 ". Du vill inte att ditt bete som flyter för långt upp.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 19
    5. Att rikta med medelstora fiskar i toppen / mitten av vattnet, börja med att placera ett medium eller storstor apelsinägg på din huvudlinje. Nästa, Skjut en ¼ uns äggsänkare på din huvudlinje. Efter detta slipsar på en svängbar (igen, AFW Mighty Mini) direkt under vikten. Binda en längd på 30 pund testmonofilament under din svängning - du bör börja med ca 36 "och gå längre om du behöver. I slutet av din ledare, binda en krok. Den bästa allroundkroken för detta är en 1/0 kahle krok.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 20
    6. För att rikta med medelstora fiskar på botten, kommer du att börja med att tränga en äggsänkare på din huvudlinje. ¼ uns är vanligtvis nog, men om det finns en stark ström kan du gå upp till ½ uns. Därefter slipsar på en svängbar, och sedan 36 "av 30 pund testmonofilamentledare. I slutet, avsluta riggen upp med en 1/0 Kahle krok.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 21
    7. Att rikta större fisk, börja med att bygga topp / mellandriggen. Detta brukar användas för befriande live eller döda Baitfish - som sådan, mängden terminal tackling i riggen bör förbli minimal. Du bör använda 10 `av 80 pund testmonofilament, bundet direkt till huvudlinjen (ingen svivel), med en 8/0 cirkelkrok bunden på slutet med en snellknut. Det finns några gånger när du ska ändra den här riggen - om du fiskar i områden med tung ström, försök att sätta en storlek 2 eller 3 delade skott ovanför kroken, för att hålla betet nära botten. När du ser fisk som gör uppror på ytan, fäst en stor orange ägg flyta ca 10 `ovanför kroken. Detta håller betet ovanför botten av vattnet, i den troliga platsen där fisken matar. Den andra gången du borde använda en flottör är när du använder en levande fisk - placera samma flottör 6 `ovanför kroken så att du kan hålla reda på var fisken är simning.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 22
    8. För att rikta stora fiskar på botten, använd en fast sjunkerrigg. Hela riggen bör vara ca 24-30 "i längd. Ena änden har en svängbar med en längd av 80 pund mono knuten till den. Tråd på en enda krymp, en orange pärla, en 4 uns ägg sjunker, en annan apelsinpärla, och sedan en annan krympa. Stäng dessa krympor, så att din äggsänkare stannar på plats. Det borde vara ca 12-18 "mellan sjunker och kroken på denna rigg. Avsluta denna riggen med en 8/0 cirkelkrok, fäst med en snellknut.
  • Del 4 av 4:
    Sportfisk du kan stöta på
    1. Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 23
    1. Lär känna några av sportfisken du kan stöta på i ditt fiske. Beroende på var du bor, inkluderar dessa:
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 24
    2. Leta efter randig bas från Maine till Carolinas kust. De är medelstora fisk som har gråa toppar, silversidor och en vit mage. De har tunga kroppar med en stor käke, och deras sidor har långa mörka ränder. Dessa fisk finns vanligtvis från ca 5 till 20 pund, och fisk upp till 50 pund eller så fångas ibland. De har en bra smak, och är mycket svåra fighters. Försök att fiska en levande bete rigg med antingen en menhaden eller en ål, eller en subsurface plug för randig bas.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 25
    3. Leta efter Bluefish på de flesta av Atlantkusten, från Maine ner till Florida. De är medelstora fisk som har blåa sidor som gradvis blir vitare när de går ner - hela kroppen har lite av en silverfärgad tinge till den. Vid basen av deras pectoralfin har de vanligtvis en stor mörk plats. De har en stor mun full av stora skarpa tänder, och en tungt pekad svans. De brukar fångas från mindre än ett pund hela vägen upp till 10-12 pund, men från Maine till omkring North Carolina, ses de ibland upp till ca 20 pund. Liten bluefish smakar bra, även om de borde blöda och sätta på is och ätit samma dag de fångades. Bluefish är några av de svåraste kämpande fisken som ska fångas kust. Ett favorit sätt att fånga dem är med en topwater lure, helst en av "Bargain Bin".
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 26
    4. Leta efter svagfisk från om New York till North Carolina. Dessa är små och medelstora fisk som är gråa på toppen och silver på sidorna och botten - även om färgen kan variera baserat på fiskens omgivning. De har framstående hundtänder i munnen, och deras sidor har små svarta fläckar anordnade i diagonala linjer. De är vanligtvis fångade på ca 2 eller 3 pund i vikt, men fisk upp till 6 pund eller så fångas ibland. De smakar ganska bra, och på lätt tackla är de ganska roliga att fånga. Försök att använda en levande bete rigg med en menhaden eller croaker, eller en jig - antingen en bucktail, eller en jighead med en mjuk plast trailer.
  • Bilden med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 27
    5. Leta efter svart trumma från om New York till Florida. Ungdomar har vita eller gråa sidor med svarta vertikala ränder, medan vuxna är en solid brownish-svart färg. Svart trumma av alla storlekar har barbster på hakan. Ungdomar fångas normalt från 1 till 10 pund, men större vuxna fångas ofta upp till 50 pund. Ibland hittas fisk upp till ca 80 pund och fångas. Trumma under 10 pund smakar mycket bra, men större inte så mycket. De kämpar hårt, även om detta för det mesta beror på deras storlek. Konstgjorda fungerar inte bra för dem - en föredragen metod är en lämplig storlek bottenrigg med en blå krabba eller en stor räkor på den.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 28
    6. Leta efter flundra av olika arter från Maine till Florida, även om den största flunden vanligtvis finns från Massachusetts till Georgien. Flounder har båda ögonen på vänster eller höger sida av ansiktet, och anses vara plattfisk. Deras beskrivningar varierar beroende på art, men i allmänhet är de bruna i färg med eller utan fläckar, även om deras färg förändras baserat på botten de sitter på. Flounder är vanligtvis fångad från ca 1 till 4 pund, även om det ibland är större arter fångade vid 10-12 pund. Flounder smakar mycket bra, oavsett arten. Mindre flundra är bara roliga på lätt tackling, även om större flundra är vanligtvis ganska starka. Försök att fiska en jighead med en mjuk plastvagn, men botten riggar med levande bete fungerar mycket bra för flounder - de bästa beten inkluderar killifish och mullet, men de kommer också att äta räkor, blodmaskar eller menhaden.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 29
    7. Leta efter Redfish från om New York till Florida. Juvenilrödfisk är vanligtvis rosa, och gradvis blir rödare och rödare - när de är vuxna är de vanligtvis lite mer brons än röd. Redfish har vanligtvis en stor plats vid basen av svansen och har stora, tjocka vågar. De är vanligtvis fångade från ca 2 till 15 pund, även om Bull Redfish med 30 + pund är inte för sällsynta. Redfish under ca 10 pund smakar mycket bra, även om större inte smakar lika bra. Redfish är mycket starka fighters, och kan göra mycket långa körningar. Försök att fiska en subsurface-kontakt för Redfish, och om det inte fungerar, gå sedan till en bottenrigg med en mullet, krabba eller räkor på den.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 30
    8. Leta efter Spotted Seatrout från New Jersey till Florida. De har en stor mun med framträdande hundtänder, och är vanligtvis silver i färg - men som de svåra fiskarna förändras deras färg baserade på sin miljö. De har många svarta fläckar på sina sidor. De är små, vanligtvis hittade ungefär 1 till 3 pund i vikt - ibland fångar fiskare fisk i 4-10 pundsortimentet men. De smakar ganska bra, och på lätt tackling kämpar de ganska hårt. Prova en levande bete rigg med räkor för mindre öring, men när den större öringen är runt, rigger upp en liten levande abborre, croaker, pigfish eller menhaden. När du känner att du använder en artificiell, nå för en mjuk plastjerkbait, en jårad med en mjuk plastvagn eller en toppvattenplugg.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 31
    9. Leta efter tillstånd i gott antal i Florida. De är en djupa, runda fisk med en silverfärg, och de har en svart fläck under deras pectoralfin. De har stora, sickleformade svansar utan avkastningar. När dessa fiskar fångas, finns de ofta i vikter på upp till 20 eller 30 pund. Små fisk smakar mycket bra, men stora smakar inte lika bra och bör släppas för andra fiskare att fånga. Många fiskare anser att det tuffaste grunda vattenfisken i världen, och de är mycket starka, kapabla att göra otroligt långa körningar och även spolningsrullar ibland. De tar vanligtvis inte artificiella, så du borde fiska en bottenrigg med en levande krabba - om du inte har krabbor, försök att gå till en räkor eller en sandlopp.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 32
    10. Leta efter snook i Florida. De har silverfärgade sidor, gula fenor, och är vanligtvis svarta på toppen. Snuten är avsmalnande, fenor och käke är stora, och deras sida har en full längd svart rand. De är vanligtvis fångade från ca 3 till 15 pund i vikt, men fiskare fångar ibland 20 eller 30 pund fisk. De smakar mycket bra, och är en annan av den starkaste kusten gamefish. De kan göra flera långa körningar, de hoppar ofta, och de försöker ofta att linja runt strukturen. Försök att fiska efter dem med mjuka plasträka, men bucktails kommer också att fungera. För levande bete - räkor, mullet, menhaden, sardiner och sill fungerar allt väldigt bra.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 33
    11. Leta efter Tarpon från Virginia till Florida. De är mycket stora silverfisk med en grön rygg och en mörk svans. De har mycket stora vågar, stora scoop-jawed munnar, och det finns en streamer som kommer från slutet av dorsalfinen. De kan fångas från under 1 pund upp till 75 pund, och fiskare fångar ibland fisk på 100 pund eller mer. De smakar inte bra alls, och bör alltid släppas. De är svåra fighters, riktade mot sina stora frekventa hopp. Fiske för dem med konstgjorda lock erbjuder inte alltid ett bra anslutningsförhållande - så det rekommenderas att använda en naturlig bete. Mullet, krabbor och räkor top listan över naturliga beten.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 34
    12. Leta efter Bonefish i Florida. De är silverfärgade fiskar med framstående vågar och mörkgröna ryggar. De har forkedsvansar och spetsiga huvuden, och är mycket tjockt, muskulös fisk. De är vanligtvis fångade från ca 1 till 4 pund, men de är ibland upptagna upp till ca 10 pund. De smakar inte bra, och är värda mycket mer levande än döda. I djupt vatten är de ganska starka, men på lägenheterna gör de otroligt långa körningar som kan spola en rulle om inte försiktigt. Fiske mindre skimmer-stil jigs fungerar bra för benfish, men för konsistens, försök använda en naturlig bete som räkor eller små krabbor.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 35
    13. Leta efter spanska makrill från Maryland till Florida - även om de i varma månader går så norrut som Massachusetts. De är djupgående fisk med mörka ryggar och silversidor med många gula krukor. De är långsträckta fisk som har stora munnar fulla av skarpa tänder. De är vanligtvis fångade från 1 till 5 pund, men ibland får en fiskare tur och kan fånga en fisk upp till 7 pund eller så. Fresh Spanish Makrill är välsmakande, och på lätt tackla är de jättekul att fånga. Försök att fiska en liten, silver konstgjord lure arbetade snabbt genom en skola för att fånga dem - även om en levande bete rig med räkor eller en liten levande baitfish kommer att fungera. Ett sista dike försök är en jighead med en mjuk plastvagn.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 36
    14. Leta efter Sheepshead från New York till Florida. De har tunga kroppar, med vertikala svarta ränder mot en grå, vit eller gul kropp. De har spines på dorsala och analfenor, och en mun fylld med stora utskjutande tänder, nästan som ett får. De är vanligtvis fångade från ca 1 till 7 pund, även om fiskare ibland fångar 10 pund fisk. Eftersom de mest äter skaldjur smakar de mycket bra - och på lätt tackling använder de sin platta form till deras fördel och är mycket starka. Många fiskare älskar en levande fiddler krabba för sheepshead, men levande räkor fungerar också bra.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 37
    15. Leta efter nyckelfisk i Florida, Georgia och Carolinas. De är silver, med en grön rygg och en stor dorsalfin. De har en stor scooping käke och en gaffel svans, som liknar en tarpon. De är vanligtvis ett pund eller mindre, men i speciella tillfällen kommer en fiskare att fånga en upp till ca 4 pund eller så. De smakar inte bra alls, men för deras storlek är de otroliga fighters. De hoppar ofta och gör långa körningar som kan komma nära spolning av en rulle. De är inte picky, så försök att fiska en jighead med en mjuk plastvagn eller en liten bucktail jig för dem - de tas ofta på levande bete riggar också, vanligtvis riggade upp med levande räkor, mullet eller annan liten baitfish.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 38
    16. Leta efter croaker från Massachusetts till Florida. De är vanligtvis silver eller guld, och kan ha vågiga ränder mot toppen av kroppen. De har små barbeller på hakan och är liknande i form till en rödfisk. Söder om North Carolina, är de vanligtvis upptagna upp till ett pund, med 3 pund fisk tas varje gång i taget. Från North Carolina norrut är de ofta upptagna upp till 3 pund, och ibland kommer en fiskare att fånga en nästan 5 pund fisk. Den föredragna metoden att jaga dessa fisk är en lätt bottenrigg med en sandlopp, räkor, krabba, blodmask eller lera minnow.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 39
    17. Leta efter vitling från om New Jersey till Florida, beroende på arten. De kan vara bruna, svarta eller silver i färg, med eller utan svarta eller gulaktiga ränder. De har blankor på hakan och har vanligtvis långa dorsala fenor. De är vanligtvis fångade under ett pund, även om de ibland tas till ca 2 pund. De smakar okej, och på lätt tackla är de ganska starka. En lätt bottenrigg med bläckfisk, glasvaror, sandloppor eller räkor är vanligtvis föredragna - men om möjligt är det roligt att sikta dem med en mycket liten jighead och en liten mjuk plastvagn.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske steg 40
    18. Leta efter Jack Crevalle i Carolinas, Georgia och Florida. De har djupa, komprimerade kroppar med trubbiga huvuden och en svart fläck på Gill Cover. Deras kroppar är vanligtvis en smutsig gul färg med vit på magen, och de har hårda utskiljningar som leder mot sin sickleformade svans. De sträcker sig mycket i storlek, från under ett pund till cirka 30 pund - även om en lycklig fiskare kan fånga en 50 pund fisk ibland. De smakar inte mycket bra, men de anses allmänt vara den tuffaste fisken som lätt fångas kust. De brukar starta kampen med en lång sikt, och när de ser båten gör de vanligtvis många mindre körningar och kommer inte att tveka att cirkla båten eller simma rakt ner i motståndet. Många fiskare älskar att fiska en stor toppvattenplugg för dem, men om det inte fungerar och slår sedan på en jig av något slag. Live Bait erbjudanden inkluderar en stor levande mullet för större jacks och mindre mullet eller räkor för mindre fisk.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 41
    19. Leta efter Pompano i Carolinas, Georgia och Florida. De är runda fisk med silverfärg och en gul mage. De har en svart dorsalfena med gula fenor överallt. De är vanligtvis fångade till ca 1 pund, även om lyckliga fiskare kan fånga några 2-pund på en bra dag. De är några av de mest smakade kustfisken, och de kämpar som en Jack Crevalle av lika stor storlek, med ännu längre och snabbare körningar. Bottenriggar med sandloppor och räkor producerar massor av fisk, men i en nypa kan du också använda krabbor, musslor eller till och med små minnows.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 42
    20. Leta efter hajar som blacktip, spinner eller bonnethead hajar - även om större citron, tjur och hammerhead hajar kan hittas kust vid vissa tider på året. Medan dessa hajar kan hittas från OM Massachusetts söderut, är de bästa ställena att rikta sig till dessa hajar i Carolinas, Georgia och Florida - med Florida som "Shark Capital" i USA. Blacktip och Spinner Sharks är typiska lysande hajar med en grå färg och svarta tips på fenorna. Bonnetheads och hammerheads har den typiska hajkroppen, förutom med deras framträdande hammerformade huvud - Bonnetheads är mer cirkulära eller spadeformade i huvudet än andra arter. Citron Sharks har också den typiska hajen ser till dem, även om de vanligtvis är bruna med en gul mage - de har korta dorsala fenor och stora pectorals. Bull hajar återigen har den typiska hajbyggnaden, men med en kortare, bredare snout och en stor dorsalfin. Blacktip och Spinner Sharks finns vanligtvis i 5-50 pundsintervallet, bonnetheads når ca 2-5 pund, tjurar och citroner i 100-400 pundsintervallet och hammerheads som vanligtvis överstiger 500 pund i vikt i vissa delar av Florida.
  • Ingen av dessa hajar smakar allt så bra och bör släppas. Medan storleken på större hajar gör dem formidabla motståndare (och inte sannolikt att komma in på din kusten tack), är mindre hajar jättekul att fånga på medium spinning tackle. Massor av fiskbaserade beten kommer att fånga hajar. En personlig favorit är en bit eller stingray, en stor menhaden, eller en hel nyckelfisk - men massor av beten kommer att fungera, till exempel en bit Barracuda / Bonito / Albacore / Jack / Bluefish, eller en hel stor mullet.
  • Bild med titeln Skapa en inställning för kustfiske Steg 43
    21. Leta efter mangrove snapper i Carolinas, Georgia och Florida. De har den typiska formen av en snapper, med en grå eller olivgrön färgning och en vit mage - de brukar ha en rödaktig tinge till dem. Det finns en svart linje som går från rop till dorsalfen, som mörknar när fisken blir upphetsad på grund av utfodring. Inhore, dessa fiskar är vanligtvis bara upptagna upp till ca 12 "i längd - men ibland kommer en större fisk från ett djupt rev att komma kust, och en fiskare kommer att ha ett skott på en fisk i 2-6 pundsklassen. Kuststor fisk är mycket bra provsmakning, och större fisk är fortfarande läckra men inte lika bra. Mangroves gör vanligtvis en stark körning när de är hooked, och kommer att kämpa hela vägen tills de tas in i båten. De kan fångas på konstgjorda, men levande bete är mycket mer problemfri för dem. De är lätta att fånga dem på en liten floatrigg med en räkor, glas minnow, krabba, sardin eller till och med en ballyhoo chunk.
  • Tips

    Det finns många användbara böcker för kustfiske. Kolla dem också.
  • För din första kusten fisketur är det en bra idé att hyra en lokal charterguide. De kommer att visa dig de bästa locken, beten, fläckar och tackla för ditt område, och du kommer att göra en ny kompis som du kan ringa upp när du vill och ställa frågor.
  • Var noga med att kolla grunda platser med Pilings, en svag ström, ostronbäddar, en lera botten och vass. Om du hittar en av dem, leta efter krabbor och baitfish under lågvatten. Om du ser några, vet du att du har en bra ny fiskeplats.
  • Din nya kustbeklädnad kommer att fungera för att katfiske också.
  • Var noga med att kolla in guider på stång och reelvård.
  • Räkor är inte den enda användbara beten. Kolla vad betet är på din fiskeplats, och köp eller fånga några av det.
  • Varningar

    Var försiktig med olika fisk där ute. Bull Sharks kan uppstå i Brackish Marshes. Stingrays kommer "harpun" vadare, och kan orsaka allvarliga skador. Pinfish har skarpa dorsala spines. Trumman har krossande munnar. Sheepshead har crunching tänder. Bluefish har väldigt skarpa tänder. Pufferfish är giftiga att äta. Cobia blir galen när de tas in i båtar. Krabbor har skarpa klor.
  • Kontrollera årstider, gränser och tackla restriktioner på alla arter av kustfisk i ditt område, om du planerar att hålla fisk. Inte lyda storlek gränser när man håller fisken kommer att landa dig i mycket problem.
  • Knivar kan också vara farliga. Använd sunt förnuft när du använder knivar.
  • Var försiktig där du fiskar. Fiske i icke-fiskzoner eller på privata bryggor kommer att landa dig i stora problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande