Hur man samlar havs- eller strandglas

Att samla havsglas kan vara en otroligt avkopplande aktivitet! Att gå ner på stranden i ett hav eller en sjö kommer att rensa ditt sinne om dina dagliga problem när du söker efter det skattade glaset. Havsglas startade som normalt glas, vanligtvis från flaskor, men efter att ha kastats runt i vågorna i minst flera år, framträder det smidigt, polerat och frostat, vilket gör det till ett värdefullt föremål för samlare. För att samla havsglas, måste du välja en bra tid och plats att gå, vet vad du ska leta efter, och hitta bra användningsområden för det.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en tid och plats
  1. Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 1
1. Hitta en strand med stenar. Havsglas ackumuleras där stenar (grus) är mer rikliga. Leta efter en strand med många stenar och du kommer sannolikt att hitta havsglas där. Samma krafter av natur, vind, vågor och sand, som bryter upp små stenar skapar också havsglas.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 2
    2. Leta efter ett befolkat område. De bästa ställena att hitta glas är stränder nära en stad eller industriell / kommersiell zon. Havsglas startar väsentligen som kull. Så du vill ha områden som för närvarande är avgjort eller har varit tidigare. Detta gäller också områden med mycket trafik i havet eftersom havsglas kan komma från skeppsbrott eller till och med krigszoner, vilket kommer att producera mycket avfall.
  • De flesta havsglas startade som en enkel glasflaska. Det börjar som ett konstgjort objekt innan havet polerar det i havsglas. Därför behöver du områden som har haft flaskor som kastas i vattnet.
  • Bild med titeln Samla havs- eller strandglas Steg 3
    3. Hitta en strand med stora vågor. En turbulent surf behövs för att skapa havsglas. Områden som regelbundet träffas med tunga vågor och vindar är de bästa förutsättningarna för att skapa havsglaset. Vattnet fungerar som en jätte rock tumbler genom att churna vanligt glas över tiden tills det är polerat. Ju större vågorna, desto bättre. Grova förhållanden hjälper dig också att hitta havsglaset genom att flytta det på stranden.
  • Gå mellan höst och vår. Det här är när havet är det mest grovt.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 4
    4. Gå vid lågvatten. Detta ger dig den bästa chansen att hitta havsglas så att du kan titta på alla delar av stranden. Du kan också gå ungefär en timme före eller efter lågvatten när tidvattnet rör sig, vilket sannolikt kommer att churn upp havsglaset.
  • Under en fullmåne kommer tidvatten att bli starkare. Detta är till hjälp för vattnet att flytta havsglaset på stranden.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 5
    5. Gå efter en storm. En storm kommer att flytta havsglaset på stranden. Orkaner har varit särskilt effektiva för att flytta stora mängder havsglas så att du enkelt kan hitta det. Letar inte efter havsglas under en storm, men. Vänta tills det är över.
  • Bild med titeln Samla havs- eller strandglas Steg 6
    6. Besök en strand som är känd för havsglas. Vissa stränder har ett rykte för att ha stora mängder havsglas. Det här är ett bra ställe att börja. Fort Bragg i Kalifornien har glasstrand, som en gång var en dumpning och har nu stora mängder havsglas. Kauai Island på Hawaii har ett närliggande lava-nätverk som fäller och polerar glaset. Bermuda har bra havsglas från skeppsbrott, orkaner och flaskor som kastas i vattnet. Puerto Rico Vieques är också känt för havsglas.
  • Med en plats där det sannolikt kommer att finnas många som söker havsglas, försök att komma dit tidigt för att undvika konkurrens.
  • Del 2 av 3:
    Hitta havsglas
    1. Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 7
    1. Leta efter frostat, släta bitar av glas. Du letar efter glas som har blivit malet och polerat av sand, sten och vatten erosion under många år för att bilda en oregelbunden form med en tråkig färg. Om det stycke du hittar inte överensstämmer med dessa standarder är det för ny att betrakta havsglas. Kasta det helt enkelt tillbaka i vattnet.
    • Skilja mellan glas och havsglas. Det tar minst 7-10 år för en bit glas för att bli havsglas. Om du har hittat ett stycke som har jagggerade kanter och glänsande fläckar, är det fortfarande glas. Havsglas, å andra sidan, är väl frostat och har släta kanter från att bli churned av vågor över tiden.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 8
    2. Hitta de färger du föredrar. De vanligaste färgerna är klara / vita, gröna och bruna. Mindre vanliga färger är himmelblå, blå och indigo. Sällsynta färger är röda, gula / gula, orange och rosa. Var medveten om att mycket små bitar av brunt glas kan se orange eller gult. Det är nästan omöjligt att hitta sant svart havsglas, även om mörkfärgat havsglas kan visas svart. Den sällsynta färgen, desto mer värdefull blir det om du vill sälja det senare.
  • Det bästa glaset kommer från gamla flaskor, som är tjockare och djupare färger. De ljusare färgerna kommer från vinkylareflaskor som ser bra ut men är mycket tunna. Den nya överflöd av blått glas krediteras populariteten hos Skyy Vodka. Grön, brun och klar är ölflaskor.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 9
    3. Använd en liten rake eller hålla fast för att hitta mer. Vissa människor flyttar stenar och sand runt med en pinne eller rake. Att ha ett litet verktyg hjälper dig att sortera igenom allt material på stranden snabbare än med bara dina händer. Det kommer också att hålla händerna från att bli så smutsiga.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 10
    4. Titta runt lågt och högvattenlinjer. Områden av våt sand är förmodligen det bästa området att titta på, men var medveten om att vissa glasfärger (som vit, till exempel) blir nästan osynlig när det är våt. Detta är ett bra ställe att hitta grönt eller blått glas. Torr sand nära den våta sanden är ett bra ställe att hitta vita och bruna färger. Dessutom blir det evasiva rött mer synligt här.
  • Vissa glas är lättare att hitta våt, medan andra färger är enklare när de är torra. Grön är lätt att hitta våt eller torr. Vit är lättare när det är torrt. Brun är lättare när den är våt. Blå kan hittas våt eller torr, men kan se nästan svart ut när det är torrt. Röd är lättare att hitta när den är torr. Amber är lättare när den är våt. Svart är alltid svårt att hitta.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 11
    5. Titta bort från stranden. Torr sand långt ifrån kusten kan också innehålla havsglas. Det har den extra fördelen att inte så många människor ser här. Du skulle bli förvånad över mängden glas du kan hitta var de flesta inte letar efter det.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 12
    6. Leta efter en fickor av stenar. Gå längs stranden och letar efter grusfickor. Squat eller sitta ner. Ta din tid. Tricket är att välja ett litet område och skanna med dina ögon. Samla glaset. Flytta till nästa lovande område.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 13
    7. Ansikte bort från solen så att solen slår på havsglaset. Detta kommer att hjälpa till att göra havsglaset mer synligt för dig och kommer också att hålla solen att hindra din syn. Havsglaset kommer att återspegla ljus och glans i solen.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 14
    8. Placera bitar du väljer att hålla i en liten väska eller i fickorna. Om du bara samlar några stycken kan du hålla dem i dina fickor. Om du vill samla mycket, ta ett par små väskor och fyll dem när du går.
  • Del 3 av 3:
    Med havsglas
    1. Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 15
    1. Kontakta en bok för detaljer på dina glasstycken. När du har samlat mycket, kanske du inte är säker på vilka bitar som är mest värdefulla. En bra bok, som rent havsglas av Richard Lamotte, hjälper dig att lära dig detaljer i ditt glas, inklusive ursprung.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 16
    2
    Gör havsglas smycken. Populära smycken objekt av havsglas inkluderar ringar, halsband och örhängen. Du kan lima havsglaset på ett ringband eller örhängen. Försök använda en varmlimpistol för att fästa havsglaset säkert. Du kan till och med borra hål i den för att slinga det genom en kedja eller lima det till ett hänge. Sea Glass Smycken är elegant och vacker, och du kan också sälja den.
  • Bild med titeln Samla havs- eller strandglas Steg 17
    3. Lägg till havsglas till vanliga föremål för utsmyckning. Du kan pryda många saker runt ditt hus med havsglas. Lim det på en spegel, ljushållare eller lådhandtag. Försök att göra en havsglasgräns runt en bildram. Havsglas är bra för alla typer av konst och hantverk. Du kan till och med göra en havsglasvindskaka genom att hänga det på trådar.
  • Inkludera dina barn i det här. De kommer inte bara att hitta havsglas, utan också hantverk med det. Hjälpa dem att limma det till en bild de ritar för att lägga till dekoration.
  • Bild med titeln Samla hav eller strandglas Steg 18
    4. Visa havsglas konstnärligt. Om du samlar mycket havsglas kan du visa det Artfully i en klar vas, lampbas eller skål. Du kan välja en färg av havsglas för ett enhetligt utseende eller göra en mångfärgad display. Havsglas är ett vackert dekorativt föremål som ser dyrt trots att du kan få det gratis!
  • Du kan till och med placera havsglas i botten av en fiskank. Det kommer att lägga till färg och visuellt intresse för tanken.
  • Bild med titeln Samla havs- eller strandglas Steg 19
    5
    Sälja det för vinst. Havsglas är välutrustat och människor är villiga att betala för det. Sällsynta färger som röd, mörkblå och orange kommer sannolikt att generera en högre vinst, upp till cirka $ 30 för en bit jämfört med cirka $ 5 för vanliga färger som vit, grön och brun. Form är en annan faktor och några former, som hjärtan och trianglar, är populära för att göra smycken. Du kan göra upp till $ 15 / timme genom att söka efter havsglas och sedan sälja det på webbplatser som eBay eller Etsy.
  • För att sälja det, ta kvalitet bilder på det i gott belysning. Försök att eliminera eventuella skuggor eller andra distraktioner till havsglaset på bilden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ta en påse med dig att bära och sätta havsglaset i.
  • Ta raster. Skada inte din rygg eller nacke.
  • Bära solskydd.
  • En av de bästa tipsen för en nybörjare är att märka de områden där "kryddat" Glassamlare letar efter sin skatt och tiden när de visas på stranden så att vakna tidigare och slå dem på eget spel nästa dag.
  • Glasuppsamling kan locka passionerade samlare. Eftersom glas är gratis, tenderar vissa människor att begära och bli besatt av det. Också vissa människor använder det för att göra smycken eller hantverk och leva ut ur det. Försök att hålla dig borta från människor som kanske tror att du stjäl "deras glas."
  • Spänn dig inte ögonen för länge, det kan ge dig huvudvärk.
  • Bära byxor med djupa fickor.
  • Var försiktig när du skiljer mellan glas och havsglas. Om du hämtar ett stycke vanligt glas kan du skada dig själv.
  • Använd solglasögon eller ännu bättre, polariserade solglasögon.
  • Ta din hund med dig om du kan lita på det av-koppel.
  • Ta med din MP3-spelare men använd den med en måttlig volym för säkerhet.
  • Varningar

    Vänd aldrig ryggen på havet. Heed publicerade varningar mot sovvågor som plötsligt kommer att visas utan varning som kan vara extremt förrädisk. Stränder brukar ha varningsskyltar postat,
  • Var medveten om din omgivning. Du kan fokusera så mycket på att leta efter glas som du kanske avvisar stängda av dina andra sinnen. Glöm inte att titta på ryggen för vilda djur, av-leash hundar eller främlingar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande