Hur man dekorerar ett julgran elegant

Vem som helst kan kasta lite ljus på ett träd, men ett vackert dekorerat julgran kan tända upp semesteranda för alla som ser det. Se till att ditt träd ser utsökt och klassiskt genom att dekorera med elegans. Du behöver lite planeringstid och en budget för smycken, och sedan ordna alla dekorationer i ordning.

Steg

Del 1 av 3:
Utforma en estetisk
  1. Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 1
1. Känna igen de olika arten av julgranar. Många människor kanske inte inser att inte alla julgranarter är skapade lika. Varje art har sin egen egenskap som spelar en roll i hur du dekorerar det, hur länge det varar i ditt hem och också hellre eller inte det har en stark julgran doft. Det finns tre huvudfamiljer som erbjuds i den fräscha julgranhandeln. Varje region eller stat i Förenta staterna har sina egna lokala favoriter. Firs, graner och tallar är de tre familjerna eller kategorierna som oftast säljs.
  • Ta en titt på det billiga tallet. Alla tallarter har längre nålar än andra julgranar, som vissa arter som Scotch Pine är skarpa och kräver handskar. Andra som den vita tallet är mjuka men grenarna är svaga och kan inte hålla många tunga ornament.
  • Tänk på den populära och dyra FLAN-familjen. Denna Rolls Royce eller Cadillac Tree-familjen får det namn för det är mjuka icke-prickiga nålar. Dessa arter har också en mycket rik doft till skillnad från liknande granar. Också gran nålar växer uppåt längs toppen av grenen som en hårborste snarare än i spiraler. Balsams Douglas och Fraser Firs är de mest lätt sålda i den fräscha slipade trädhandeln, men andra ädla och stora gran är svårare att hitta.
  • Om någon har julgranallergier, kan det vara bäst att hoppa över det verkliga trädet och välja en artificiell.
  • Titta på mer unika sorter som inte är listade i den här artikeln. Beroende på din region finns det andra arter av evergreens du kan stöta på erbjuds för julgranar. Fråga återförsäljaren eller gå till en fräsch christmas tree-webbplats för att lära dig om ytterligare val.
  • Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 2
    2. Välj ett träd. Ditt träd är din duk, så det är viktigt att välja en bra, vacker smycken kan bara göra så mycket för ett scraggly-träd. Vissa människor föredrar utseendet och lukten av en riktig tall eller gran, medan andra gillar tillförlitligheten hos en falsk.Dina bostadsregler (i Condos, etc.) kan också diktera ditt val på grund av brandskyddsbestämmelser. Vad du än väljer, här är några punkter att tänka på:
  • Få ett välformat träd.Om du får ett riktigt träd, se till att du ser det ur nätet.Leta efter fulla, jämnt åtskilda grenar och en symmetrisk form som klämmer sig mot toppen. Ju mer gren tipsar desto bättre.Om du sätter upp ett falskt träd och formar grenarna själv, försök att böja dem så att du inte kan se inches av utrymme mellan varje lager av grenar.
  • Ställ in ett trädstativ och kjol.För riktiga träd behöver du ett trädstativ med en djupvattenreservoar, som du borde fylla först efter att trädet är på plats.Använd ett julgranvattningssystem för att hålla nålarna fräscha och gröna, genom att expandera vattenkapaciteten på ditt ställning och göra det enkelt att lägga till vatten.Ställ in en trädkjol runt golvet för att fånga några fallande nålar och göra rengöring enklare senare.
  • Tänk på ett förtjusat träd.Om du redan har bestämt dig för ett konstgjort träd kanske du vill köpa en som redan har små julljus på grenarna.Att sätta upp lamporna är den värsta delen av processen för de flesta - om du kan hoppa över det steget, kommer du att kunna spendera mer tid och energi på andra aspekter av att dekorera ditt träd.
  • Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 3
    3. Välj ett färgschema.Att klibba till ett färgschema kommer att få ditt träd att se sammanhängande och slutföra.Tänk på att du kanske vill välja något som inte kolliderar med rummet som trädet är i, och att du kanske måste erkänna lite utrymme för barndom eller arv som klämmer fast med resten av trädet.Det sagt, här är några populära färgscheman du kan försöka:
  • Klassiska julfärger, röd och grön.Accent det gröna trädet med röda ornament, kransar och band.Om du vill lägga till lite pizazz med en metallfärg, prova guld eller silver.Röd, grön eller klar ljus skulle fungera bäst med den här stilen.
  • Vinterfärger, som blå, silver och lila.Använd ditt träd för att imitera de isiga, glittrande färgerna på en snöig jul.Om du väljer det här systemet, försök att undvika att blanda i något rött, gult eller gyllene.Välj klara eller blå lampor för att gå med det.För en riktigt minimalistisk vinterutseende, använd endast vita och silverdekorationer.
  • Metalliska färger, som guld, silver och brons.Den goda nyheten är att metallfärger är lätta att blanda, och du kan spela med en, två eller tre.De är bäst accentuerade med klara lampor.
  • Coola eller varma färger.Om du vill ha ett träd som är lite mer varierat, försök att hålla fast vid färger som är antingen coola (med blåa undertoner) eller varma (med röda undertoner).Till exempel kan ett varmt träd innehålla röda, orange och gulddekorationer - en cool man kan ha grönt, lila, blått och silver.
  • Bild med titeln Dekorera ett julgran elegant steg 4
    4. Välj ett tema (valfritt).Vissa människor väljer ett specifikt tema för sina julgranar, som änglar, nötknäppare eller snöflingor. Du kan också samla ornament från en viss region, stad eller land som ett tema.Ett tema kan hjälpa ditt träd att se sammanhängande, liksom att det står ut mot andra träd.
  • Om du tenderar att samla smycken som är centrerade kring ett visst tema ändå, kan det vara ett roligt sätt att dekorera ditt träd och expandera din samling.
  • Om du inte är mycket av en tema samlare, oroa dig inte för mycket - "Jul" är tillräckligt med tema för de flesta träd!
  • Bild med titeln Dekorera ett julgran elegant steg 5
    5. Köp prydnadslökar (tillval).Kanske har du redan samlat ornament i flera år, och du planerar att använda dem.Om inte, men nu är det dags att få en uppsättning som kommer att göra ditt träd ser elegant och klassiskt i många år framöver.
  • Bild med titeln Dekorera ett julgran elegant steg 6
    6. Titta på prydnad multi packs.De flesta butiker säljer ornament i lådor på sex till 12, till ett ganska rimligt pris.Även om du kan lägga till några mer intressanta och dyra smycken till blandningen, utgör dessa multipacklökar basen av de flesta människors julgransprydnader. Du kan också skapa din egen "uppsättning" Genom att köpa smycken gjorda av samma material som du kanske gillar att samla kristallprydnader, träleksaker, virka snöflingor eller till och med en konstnär eller varumärkesuppsättning.
  • Du kan välja smycken som är matta, eller några som är mer glänsande. Du kan även blanda de två, så länge som färger och mönster inte kolliderar för mycket.
  • Julbollar eller baubles och andra grundläggande smycken som används i deras ställe kommer i många designerpaket med olika färger, texturer, mönster på en uppsättning. Välj en huvudfärg eller två för de grundläggande finishen. Röd och grön kan vara i alla glänsande eller matta, eller en färg kan vara matt och en annan blank. Silver och guld och andra metallik är stora neutrala. Var inte rädd för att lägga till nya färger och / eller nya smycken med de två färgerna på ditt val som dominerar det eller i samma färgschema.
  • Du kan också ha olika färger i ett specifikt schema som alla djupa rika juveloner, alla jordtoner eller alla pasteller. Var inte rädd för att experimentera med blanda färger, finish och texturer på ett träd.
  • Om du gör enfärgad (monokromatisk) träd överväga att ha variation i den valda färgen. Prova olika nyanser, värden, toner, av färgen. Du kan också ha alla glänsande bollar av färgen och byta upp displayen med banden med en helt annan textur. Utan olika monokromatiska träd kan bli tråkiga.
  • Bild med titeln Dekorera ett julgran elegant steg 7
    7. Tänk på dina ljus. Ljusvalet har blivit riktigt intensivt under åren med många former, former och färger. Innan du köper fancy glödlampa, se till att du är redo för besväret att hitta sina ersättningslampor. Små grundljus är ofta det bästa valet för många människor, men andra kanske gillar det gammaldags utseendet av stora ljus eller figurljus. Om du använder de större lamporna placerar de enskilda glödlamporna som ornament i trädavståndet jämnt när du går. Det finns också fler mini-lampor med olika former som inte är riktigt påträngande och kan blandas med normala ljus.
  • Håll tråden så nära trädets färg som möjligt. Eller ledningarna kommer att distrahera från trädens skönhet och andra dekorationer på den.
  • Dra nytta av typerna av trådmönster och konstruktion av ljus. Har gardinljus? Du kan sätta in huvudtråden runt trädets omkrets och linda de enskilda strängarna i ljuset runt närmaste gren och du kanske vill lämna några ställen som hänger. Ljusuppsättningar som är anslutna som ett krans eller ett band kan bara läggas på ett träd som ett bandmönster och tucked inuti trädet.
  • Försök att välja ljus som inte spelar musik eller Flash, och håll dig till en färg som fungerar med ditt valda system. Om du vill ha chasing eller funktionella lampor får du mycket stabila brännare för att hålla blinkande mönsterfrom som blir upptagen och hektisk.Ge dina ögon en vila. Varje glödlampa på trädet behöver inte blinka eller blinka. Också istället för musikljus spela dina favoritjulsånger via CD-kassett eller MP3. Många butiker har nu många coola tekniska enheter som låter användaren programmera lamporna till musik från en radiobobox eller mp3-enhet som kan vara bra för semesterpartier.
  • Om du vill göra ett felsäkert val, välj vita eller benvita ljus.
  • Hur många ljus? Detta varierar beroende på personlig smak, själva trädet, storleken och ljusstyrkan på lamporna på uppsättningen snarare än antalet ljus. En grundläggande regel är minst 25 till 50 lampor per fot men det beror verkligen på många enskilda faktorer. Använd egen bedömning och vara redo att justera detta till bästa kostymer.
  • Del 2 av 3:
    Börjar med de minst rörliga dekorationerna först
    1. Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 8
    1. Häng lamporna först. Lamporna går först så att du inte ser ledningar över de andra dekorationerna på trädet som inte är en vacker syn. Att sätta upp ljussträngar kan vara den mest arbetsintensiva delen av att dekorera ett träd.Gör det rätt, och det kommer att få ditt träd att se mer magiskt ut än någonting annat du kan göra med det.Följ dessa tips för maximal ljussträngande framgång:
    • Stränga lamporna från topp till botten och tryck dem på grenarna för att dölja sladden.
    • Utrymme dem jämnt.Om du inte är säker på hur även lamporna ser, steg 10 meter (3.0 m) bort från trädet och squint dina ögon.Notera några särskilt ljusa eller mörka fläckar.
  • Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 9
    2. Sätt upp kransar eller band. Om du skulle sätta ornamenten före kransarna och bandet finns det en chans att kransen kan fångas i en prydnadshake och göra det prydnadsfallet.När dina lampor är uppe kan du slå ditt träd med något annat som borde gå under ornamenten.Det du väljer att använda beror på din personliga smak, men överväga dessa punkter:
  • Undvik fluffig tinsel.Fluffiga strängar av tinsel var en mainstay i mitten av centralen julgran, men de har fallit ut ur stilen senast.Om du är en tinsel-hård eller du gillar det skimrande utseendet, försök mindre trådbaserade kransar som har mindre bitar av folie, vanligtvis skuren i former som träd eller stjärnor.
  • Plastiska istappar är svåra att göra rätt.Liksom tinsel, strängar av plastiska istappar med små lampor inuti dem brukade vara vanligare.Om du har använt dem framgångsrikt tidigare, vet du förmodligen hur man drar av det utan att plasten verkligen märkbar - om inte, men väljer dock något annat.Icicles är nu tillgängliga i glas och tenn och båda lägger till glans till ditt träd.
  • Om du gillar popcornkransar, håll dem vita.Det betyder: ingen pre-buttered popcorn.För en titt som är så elegant som möjligt, popkornet själv så att det blir en trevlig vinterig vit, istället för gul-tinged.
  • Det är svårt att gå fel med metalliska eller plastpärlor.Så länge du väljer en färg som passar ditt schema och en storlek som är läcker, kommer strängar av metalliska pärlor eller stjärnor förmodligen att se bra ut på ditt träd.Distribuera dem jämnt längs trädens yttre grenar, som liknar det sätt du lägger upp lamporna.Du kan också använda gamla pärlhalsband, dekorativa sladd och tygpompomkransar i lämpliga färger
  • Använd trådbundet eller meshband.Om du vill lägga upp ett bandkrans, se till att du väljer ett slag som håller sin form istället för att floppas över.Välj medelbredd, så att bandet fortfarande är tillräckligt stort för att se från fjärran, men inte så stort att det vävda det runt trädet är svårt.Lägg till små bågar, jämnt fördelade längs längden på bandet, för att få det att se ännu bättre.
  • Bild med titeln Juldekorationer Topperstjärna
    3. Lägg till en topper.Sätta på topparen innan Ornamenten kan tyckas galen, men tänk på det så här: Du vill inte ringa "Timmer!" på ett träd lastat med dyrbara glas ornament om något går fel.Vilken typ av toppare du väljer beror på temat och utseendet på ditt träd, men här är några populära alternativ:
  • En stjärna
  • En konstgjord fågel
  • En artificiell blomma (välj din favorit)
  • En ängel
  • A vacker båge
  • Imitation holly löv och bär
  • En stor snöflinga
  • Ett kristen kors
  • En krona eller tiara
  • Del 3 av 3:
    Placera ornamenten
    1. Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 11
    1. Innan du placerar några smycken på ditt träd, kategorisera dem i högar. Förvara bestämda prydnadssatser i separata högar eller i en låda i den kategori som den tillhör. Du kan kategorisera efter färg, material, alla snö teman, alla religiösa teman tillsammans i varje hög.
    • Om du har en "Komplett dekoratörsuppsättning" som en 60 stycke "Vinterglugg" Set med alla smycken i glas är ett bra tillvägagångssätt att skapa "minikategorier" som är mycket specifika. Alla bollar med exakt samma mönster eller alla figurativa smycken kan gå i sina separata kategorier.Använd detta tillvägagångssätt också när du har många smycken av samma sak som alla snöflingor eller samma guldboll med samma konsistens eller slut med en annan scen.
    • Placera en prydnad från stapelkategorin på trädet på vardera "sida" Detta kan vara 2, 3, 4 sidor så att en prydnadskategori kan ses i hela trädet. Helt enkelt när du placerar en prydnad i ditt träd placera en i motsatt sida.
    • Arbeta från topp till botten och försök att distribuera dem jämnt.Kom ihåg att placera några några inches tillbaka till trädet, för att ge det lite djup. När du går med att dekorera trädet kan du skapa mönster och effekter. Detta ger ditt träd ett sammanhängande utseende och ger en professionell.
    • Om du använder en blandning av glödlampor och specialprydnader, lägg till glödlamporna först.Tänk på dem som din bas.Då kan du välja var du ska distribuera utstötningsprydnader, så de kommer både lätt att ses och integreras med resten av trädet.
    • Tänk på botten av trädet.Om du har husdjur eller små barn kanske du vill undvika att placera allt för dyrbart där det enkelt kan dras ner.Istället, överväga att fylla i området med extra ljus eller kransar, se till att dessa är extra säkra så att de inte kan utnyttja trädet.
    • Du kan även använda saker som inte är strängt för trädet. Godis och andra godsaker är ett traditionellt tillägg och populärt med barn. Försök också naturliga föremål som tallkottar och falsk eller icke-ätbar frukt.
  • Bild med titeln dekorera ett julgran elegant steg 12
    2. Visa upp ornamenten till deras fördel. Glänsande och glittrande saker ser bra ut, återspeglar ljus från trädet. Tydliga genomskinliga eller transparenta ornament kan se väldigt snyggt framför en glödlampa. Du kan placera hus ornament över glödlamporna för att ge illusionen av ett upplyst hus. Dölj dina djur och fåglar djupt i trädet för att ge gästerna en överraskning eller chock som de ser i ditt träd! En blå boll kan se bra ut bredvid ett blått ljus.
  • Placera större smycken djupt inuti trädet närmare stammen för att ge dimension. Mindre kan gå på de yttre delarna av grenarna. Att placera stora ornament på utsidan kan vara effektiv om det görs sparsamt.Placera också massivt tunga solida ser ornament nära botten och djupt inuti ett träd och din lacy och lättare ornament längre ut i grenarna för att ge balans.
  • Du kan också skapa mini caches för speciella ornament genom att omge att prydnad med ornament av ett liknande färgtema eller som ett hus prydnad kan placeras bredvid en snögubbe prydnad, en fågel kan placeras bredvid en frukt för att få det att se ut som han äter på frukten. Placera vanliga ornament djupt i trädet och dina speciella ut längre ut. Försök också att placera ornament på ett fel-matchat träd där de är meningsfulla änglar och stjärnor nära toppen och husen och hjorten på botten.
  • Tips

    Överväg att använda glitter. Tinsel lägger till en mycket elegant och skimrande utseende till ditt träd.
  • För de mycket speciella ornamenten, lägg ornamenten i lådor så att de inte kommer att bryta när du lagrar dem för året.
  • Placera ditt träd nära ett fönster. Detta kommer att hjälpa till att lägga till julen jubel till utsidan av ditt hus
  • Kom ihåg att du inte behöver använda varje dekoration tillgänglig. Ibland är mindre mer.
  • Få ett träd som fortfarande har tipsen på sina grenar intakta. Ett skjuvat träd är billigare, men det ser mindre naturligt och kommer att ha mer lösa nålar.
  • Efter semestern erbjuder många områden speciella tjänster som tar bort ditt träd för att få det flisat och komposterat. Fråga din lokala stadsregering om detta.
  • Ett annat sätt att hålla ett träd friskt är att lägga den i en hink med vatten. Du kan använda tegelstenar för att lyfta trädet tillräckligt högt så att hinken inte stör de nedre grenarna. Täck stativet eller hinken med ett ljust färgat kast eller halsduk.
  • Köpa ornament för nästa år efter jul, när de är billigaste. Många prydnadskloner är olika priser för exakt samma prydnad.
  • Om du är trött på de traditionella glasprydnaderna och / eller deras plastkänsligheter, överväga att ersätta dem med andra alternativ. Tallkottar, plastfrukt, tygbollar, är stora substitut. Plast eller glasklon snöflingor kan ersättas med vackra hakade som är mycket slitstarka och vackra.
  • Om du är trött på prickigt också samma gamla träddekorationer kan du gå till biblioteket och eller bra bokhandel och ta en titt på äldre juldekorationsböcker och tidskrifter. Många av dessa äldre charmiga ornament kan också hittas i sparsamhetsbutiker, hantverksbazaars och loppmarknader eller de kan göras.
  • Häng inte ornamenten på julgranen nära en annan prydnad. Lämna ett utrymme på 3 till 5 tum.
  • Varningar

    Några av de bättre ornamenten är lätt brytbara. Häng inte dem på svaga grenar, grenar låg till marken (speciellt om du har barn eller husdjur) eller för nära kanten.
  • Några smycken av plast kommer att bryta ner och bli spröd övertid och skarp plast är lika illa som skarpt glas! Också någon plast avger en kemisk metalllukt. Vissa billigare metallprydnader kan vara lika illa.
  • Se till att dina långa dekorationer (lampor och kransar) är säkra! Don`theave lose endshanging på utsidan av trädet eller ett husdjur eller ett barn kommer att ångra arrangemanget, bli trassig upp i strängarna eller gör trädfallet!
  • Julgranar är kända för att fånga eld. Använd inte en massiv mängd ljus och använd inte ett riktigt träd i torra områden. LED-lampor är kyla brinnande ersättningar och spara energi
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande