Hur man katt bevis ditt julgran

Är din katt slagen av ditt julgran - så fascinerad att hon klamrar sig på det, knackar nålar, dekorationer och glitter överallt? Eller kanske har hon ens kommit nära att knacka över hela trädet? Att hålla din nyfikna katt ut ur julgran är en klok idé för alla inblandade. Detta hjälper till att undvika skador på din katt samt potentialen för ytterligare skador på föremålen nära trädet och människor i närheten av det.

Steg

Metod 1 av 3:
Dekorera trädet
  1. Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 1
1. Överväga att inte dekorera trädet. Bakgrunden bakom detta är att ge en justeringsperiod för katten, liksom en möjlig lektion för din katt i att lämna trädet ensam. Låta katten justeras till det nya trädet bör hjälpa till att avskräcka katten från att försöka röra med det.
  • Fyll en sprayflaska med vatten och häng på det. Det är en bra idé att sätta trädet på plats, låt katten för att undersöka men svävar i bakgrunden med sprayflaskan, bara i fallet.
  • Om din katt visar några tecken på att vilja springa på eller på trädet, en ljus spritz av vatten på ryggen och en akter "NEJ!" kommer att få poängen över.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 2
    2. Dekorera trädet med din katt fast ur vägen. Det är tillräckligt svårt att fitta med träd, dekorationer och brytbara ornament utan att också ha feliner som går upp förbi dig och jagar efter föremålen när du hänger upp dem. Din katt kommer att anta att det här är ett spel du tänker på att det ska spela, så det är bara lättast att hålla katten ur vägen tills allt har upprättats.
  • Medan du dekorerar, om din katt handlar om, motstå uppmaningen att reta henne med dekorationer när du lägger till dem. Att göra det kommer bara att uppmuntra katten att se de glittrande föremålen som leksaker och saker till swat när som helst det glädjer sig.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 3
    3. Välj smycken mindre benägna att vara attraktiva för dina katter. Vissa smycken kommer att visa sig oemotståndliga eftersom de gnistrar, glöder, danglar och skimrar. Blanter, mindre glänsande eller platta mattobjekt som inte darger mycket kommer att ha mindre allure för din katt. Filt, papper och vanliga dekorationer kan vara det bästa valet. Undvik allt som danglar mycket, hoppar om, eller spinnar.
  • Prova plastprydnader istället för glas, eftersom de är mindre brytbara. Försök att hitta splittrade lampor och ornament.
  • Vrid trådens prydnadshake runt grenen istället för att bara hänga från den angivna krokformen.
  • Lägg aldrig catnip fyllda föremål på trädet. Det ber bara din katt att röra med trädet.
  • Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 4
    4. Överväga att inte ha vissa dekorationer alls. Tinsel är potentiellt farlig för katter som tenderar att tugga och svälja saker som de tycker om att ligga runt. Band och andra saker som danglar från trädet kan också vara potentiellt skadligt för din katt. Konstgjord snö är giftig och bör inte användas när du har husdjur och små barn.
  • Tinsel rekommenderas inte för hushåll med katter - det kan orsaka kvävning eller andra interna problem vid förtäring, såsom tarmblockering.
  • Det rekommenderas att du inte använder riktiga ljus på ett träd när du har husdjur. Saker kan gå fel alltför lätt med en snabb svep av tassen och de resulterande flammorna.
  • Om du gillar att dekorera trädet med mat, var försiktig med vad du lägger till. Choklad av något slag är giftigt för katter och lukten kan vara frestande för dem om de hängs från trädet. Massor av sötsaker är inte heller hälsosamma.
  • Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 5
    5. Placera dekorationer som är särskilt känsliga högt uppe på trädet. För ornament som är mer brytbara, lockande eller farliga, försök placera dem i topp två tredjedelar av trädet. Din katt är mindre benägna att nå för högre delar av trädet, vilket hjälper till att hålla dessa saker säkra.
  • Vissa väljer att inte ens dekorera den nedre delen av trädet alls. På det sättet finns det inget av intresse på kattens ögonivå.
  • Vissa katter kan inte hjälpa sig själva och klättra upp högt vad du än gör. Om din katt är så här, undvik sedan att ha några känsliga eller potentiellt farliga föremål på trädet alls.
  • Tinsel, om den används alls, bör placeras högt eftersom det sannolikt kommer att släpas av en nyfiken katt, och det kan vara mycket skadligt om det intas, inklusive fångat i magen och tarmarna.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 6
    6. Bifoga smycken till trädet säkert. Använd metallkrokar som klämmer fast mot trädet så att de inte helt enkelt inte kan plåtas eller lyftas av. Undvik att använda sträng, gummiband eller något annat dangligt för att fästa ornamenten med. När du har bifogat dekorationerna, ge dem en bogserbåt för att kontrollera att de är ordentligt fastsatta med trädet och faller inte lätt.
  • Häng ornament med hjälp av kvalitetstrådsprydnadshängare. Använd ett par tänger för att klämma krokdelen runt grenen så att den inte darlar och inte helt enkelt dras av.
  • Metod 2 av 3:
    Lägger till extra skydd
    1. Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 7
    1. Använd repellantsprayer. Spraya ditt julgran med en kattavstötande spray som du kan köpa på din lokala djurförsörjningsbutik. Detta kommer att avskräcka din kattunge utan att lämna en märkbar lukt till mänskliga näsor. Eller, du kan prova en citrusspray, eftersom katter revisas av citrus lukt också.
    • Äppelcidervinäger kan också sprutas som en kattavstötande.
    • Om det är ett plastträd, skakat en liten mängd citronellaolja i en flaska vatten och misslyckas på trädet, gör det luktar obehagligt mot katten, men fräsch och citrusliknande för dig.
    • Spraya några tallkottar med citronella och stapla dem runt trädets botten. Katter går inte på tallkottar! Tallkottar har också samma effekt i basen av dina husplanter.
    • Du kan också placera apelsinskal under trädet för att göra din katt mindre sannolikt att gå nära den. Katter ogillar också lukten av ruttna äpplen, men då kommer du förmodligen inte att lukta mycket heller!
    • Försök spruta ditt träd med lite apelsinjuice. Katter hatar lukten av citrus, så apelsinjuice kan fungera som avskräckande. Skivor av apelsin kan också användas för dekoration.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 8
    2. Var försiktig med elektriska ledningar och belysning. Var noga med att ta bort överskott av ledning och för att göra det för svårt för katten att nå strömpunkten eller där sladdarna går med. Lämna inte några ledningar som dangling - wrap wire runt trädets botten istället för att ha det dangling någonstans. Det kan också vara till hjälp att täcka exponerade ledningar i trådskydd eller rör för att förhindra att katten tuggar dem.
  • Sladdar kan också beläggas med kattavstötande sprayer. Var noga med att inte spruta för mycket vätska på elkablarna - en lätt misting kommer att göra.
  • Anslut trädlampan till en kort inomhusförlängningssladd och tejppluggen i uttaget med elektriskt tejp. Koppla bara ur lamporna från förlängningssladden för att stänga av dem.
  • Överväga att använda sladdar som stängs av om det är skadat.
  • Stäng alltid av julgranljus när det inte finns någon ansvarig vuxen i rummet för att hålla ett öga på dem.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 9
    3. Distrahera din katt. Placera leksaker Kitty gillar i samma rum som trädet och placerar hans / hennes skrapa inlägg rimligen nära trädet. Det här är kattens saker och uppmuntrar katten att använda dem istället för att hänga runt trädet. Bränn din katt extra energi genom att engagera sig i speltid. Detta kommer att lämna katten med mindre energi för att attackera trädet.
  • Håll hela kattens vatten, mat och sängar i ett annat rum. Detta kommer att göra katten mindre frestad av trädet.
  • Metod 3 av 3:
    Välja och säkra trädet
    1. Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 13
    1. Välj en säker plats för trädet. Det borde finnas gott om plats runt trädet så att det inte är för nära saker som lätt klättrar av katter. Om det är frestande hyllor eller möbelbitar att fungera som lanseringskuddar för din katt, kommer det att vara mycket troligt att hoppa av dem och landa på trädet. Håll trädet i ett tydligt utrymme som gör hoppande antingen svårt eller osannolikt.
    • Om möjligt, välj en placering för trädet som låter dig stänga dörren på natten eller när ingen handlar om, för att hålla katterna borta från trädet. Självklart är det inte alltid möjligt - men om det är ett alternativ, använd det.
    • Du kan förankra ditt träd till väggen för lite extra säkerhet. Använd en skruv och tunn tråd, så du kommer inte kunna se den.
  • Bild med titeln Cat Bevis ditt julgran Steg 11
    2. Tänk på storleken på trädet. Ett litet träd kommer att vara säkrare än ett större träd eftersom det är mindre vikt att krascha om din katt bestämmer sig för att klättra upp det och saker som går hemskt fel. För en kattunge kan ett bordträd vara ett lämpligt val tills det växer upp och blir lite lugnare.
  • Om trädet är kortare än 6 fot (180 cm), kan du hitta det praktiskt att använda kanaltape för att tejpa benen på hållaren till en bit bred plywood och sätta hela trädet på ett kort men mycket robust bord. Detta håller trädet ovanför kattens nivå och katten kommer sannolikt att vara mindre intresserad. Naturligtvis behöver du fortfarande se till att trädet inte är nära några lanseringspunkter för ett opportunistiskt hopp.
  • Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 12
    3. Välj en stark och oväsentlig bas för att hålla trädet. Var försiktig alltid när du väljer en trädbas och får en som är garanterad att stanna fast på plats om trädet slås över. Detta är lika viktigt för barns säkerhet som det är för husdjur.
  • Även ett konstgjort träd borde ha en fast och solid bas.
  • Använd en trädkjol för att dölja alla fula men praktiska säkerhetsfixar vid trädets botten, inklusive elektriska föremål.
  • Liksom en solid bas, förankra trädet till väggen eller taket för att förhindra att det kan toppla över, ska din katt landa i trädet eller dra på det.
  • Bild med titeln katt bevis ditt julgran steg 10
    4. Bestäm om du vill ha ett konstgjort eller riktigt träd. Verkliga julgranar är potentiellt farligare för din katt än artificiell de. Detta beror på att nålarna på ett riktigt träd är skarpa och kan genomborra eller punktera huden på en alltför nyfiken katt, medan tallens nålar själva är irriterande för mildt giftigt om de tuggas (beroende på arten av träd som används).
  • Ett tuggat konstgjort träd kommer inte att vara så frisk för din katt att ta heller, så balansera valet av trädtyp med hur du tänker hålla trädet säkert från din katt.
  • Om du väljer ett riktigt träd, välj också en vattenbehållare för trädet som är helt otillgängligt för katten. Om din kitty försöker dricka från det, finns det risk för förgiftning.
  • Tips

    Försök att inte sätta band på dina presenter, eftersom det kommer att fresta dina katter ännu mer.
  • Du kan också lägga till extra tejp i hörnen av dina presenter, så kattungar kommer inte att riva förpackningspapperet som enkelt.
  • Placera inte presenterna före julgranen som presentförpackningarna kan fresta katter.
  • Varningar

    Spraya inte ett träd som har elektriska föremål på den. Vatten och el har vana att kortsluta i ett husbrand.
  • När du låser katterna upp för natten, försök att stänga dörren till rummet med trädet. Du sover bättre att veta att de inte svänger från det under natten.
  • Var extra vaksam med kattungar. Håll dem från att tugga på förlängningssladden och chockera sig själva. Allt som wiggles och jiggles kommer att locka sin uppmärksamhet.
  • Lämna aldrig en kattunge i en presentförpackning eller bärare under julgran som en present-det här är farligt och grymt. En kattunge borde vara en gåva hela familjen håller med och är villig att bidra till vård av. På julmorgon, se till att kattungen är i ett säkert, övervakat läge, och sedan bära den i dina armar när du tar med det som en gåva.
  • Aspirin läggs ofta till trädvatten. Detta är giftigt för din katt. Lägg till socker istället men se till att din katt inte kan nå vattnet eftersom det sannolikt kommer att ha tall, konserveringsmedel, bekämpningsmedel och andra giftiga element i den.
  • Saker du behöver

    • Sladdband, sladdskydd
    • Bitter äpple, citronellaolja, äppelcidervinäger, etc.
    • Sprayflaska och vatten
    • Saker att tether eller ankare trädet
    • Solid, tung trädbas
    • Korrekt metallklämma krokar och tänger
    • Säkra dekorationer
    • Kattdistraktioner
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande