Hur man bryr sig om ett julgran

När du väljer att dekorera ditt hem med ett riktigt julgran, finns det steg du kan ta för att hålla trädet grönt, friskt och säkert under hela semesterperioden. Om du älskar det karakteristiska doften av ett vintergröna träd, måste du ta hand om det vid källan. Det är viktigt att du vet att du väljer att välja och ta hand om ditt träd så att det kan vara längre och du kan vara mer miljömedveten.

Steg

Del 1 av 6:
Plockar ett bra träd
  1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 1
1
Välj ett hälsosamt träd. Om det är möjligt, köp ett julgran från en trädgård, där du kan köpa ditt träd medan det fortfarande är i marken. Ett nyklippt julgran kommer att vara längre än en som har blivit några veckor sedan och skickas till avlägsna butiker.
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 2
    2. Styra av träd med ett stort antal döda eller bruna nålar - dessa träd är redan förbi deras främsta. Stroke en gren på trädet för att se till att nålarna är flexibla och förblir på trädet.
  • Del 2 av 6:
    Göra utrymme i ditt hem
    1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 3
    1. Välj och rensa en plats för trädet. Det bör hållas borta från öppna flammor eller värmekällor, vilket kan torka ut det för tidigt. Träd brinner ibland så var försiktig (se varningar nedan). Hörnen är bra ställen att sätta träd eftersom denna placering håller trädet säkert från knackar och stötar.
    • Om du använder ljus för att dekorera ditt träd, placera trädet nära ett uttag. Om det inte är möjligt, måste du använda en förlängningssladd. Var noga med att om du använder en förlängningssladd, körs den till väggen och skapar inte en riskfara.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 3Bullet1
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 4
    2. Täcka golvet där trädet kommer att placeras. Du kan använda en ordentligt sys trädkjol eller vara budget kunnig och använd jul-tema papper eller en bit av satin tyg som visas. Detta kommer inte bara att tjäna dekorativa ändamål, men det kommer också att skydda golvet om alla vatten stänker ut.
  • Om du har en kjol som går över vaggan, du kan fortfarande placera ett hinder under vaggan och applicera den dekorativa kjolen efter att trädet har monterats. Det gör inte bara trädet mer presenterbart men det förhindrar att husdjur försöker eller vill dricka vattnet i basen.
  • Del 3 av 6:
    Montering av trädet
    1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 5
    1. Förbered basen av ditt träd. Med en liten handsaw, skära ungefär en halv tum till en tum (1.3cm-2.5cm) från botten för att hjälpa vattenabsorptionen.
    • Obs! Det rekommenderas att du inte skär basen i en vinkel, i en V-form eller borra ett hål i basen. Ingen av dessa metoder hjälper vattenabsorptionen och de kan göra det svårare att hålla trädet säkert i stativet.
    • Klipp inte trädet med en fram och återgående såg eller något blad som rör sig så fort att det kommer att skapa friktion. Om snittet blir tillräckligt varmt, kommer sap i trädet att försegla slutet och göra vattenabsorption omöjligt. En motorsåg eller manuell såg kommer att fungera.
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 6
    2. Montera ditt träd inom åtta timmar med att klippa basen. Det är så länge ett nytt träd kan gå utan vatten innan absorptionen äventyras. Ett julgran bör aldrig monteras torrt. Det är mycket bättre att placera den i en behållare med vatten som påmälls regelbundet. Du kan köpa speciella trädvaggar eller står som skruvas i trädets botten och ger vattensutrymme. Eller du kan gå till den rougher men försökte-och-sanna metoden att använda en hink fylld med små stenar (sätt trädet i, fyll skopan med stenar runt stammen). Träet ska vara försedd med 1 quart (950 ml) vatten för varje tum (2.5cm) i trunkdiameter.
  • Obs! Se till att det du använder, är trädet stabilt. Kvinna inte ner i trädets bark så att den kan passa i stativet - det yttre skiktet är den del som absorberar det mesta vattnet.
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 7
    3. Se till att trädet är rakt. Det är en bra idé för minst två personer att sätta upp trädet, en som håller det stabilt medan den andra fixar basen. Stå alltid tillbaka för att kontrollera att trädet är rakt innan du blir upptagen med att dekorera. Självklart är det lättast att fixa i detta skede.
  • Innan dekorera låt trädet sitta ett tag till "bosätta sig" i sin form. Vissa föreslår bara en timme eller så, andra över natten.
  • Del 4 av 6:
    Dekorera trädet säkert
    1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 8
    1
    Dekorera trädet. För många är det den roligaste delen. Det är också en bra tid att tänka på julgranssäkerhet. Ett ordentligt underhållet julgran bör inte vara en brandfara, så länge du använder sunt förnuft i att dekorera den. Till exempel:
    • Kontrollera varje sträng av ljus för att säkerställa att lamporna fungerar ordentligt.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 8Bullet1
  • Inspektera sladdarna för att se till att de inte är frayed eller biten av husdjur, och att anslutningarna är säkra.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 8Bullet2
  • Kassera några dekorationer som ser ifrågasättande och ersätt dem. Trädprydnader är inte dyra saker att ersätta, men ditt hus är.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 8Bullet3
  • Placera små och ömtåliga smycken utom räckhåll för små barn och husdjur för att förhindra oavsiktlig brott eller intag.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 8Bullet4
  • Del 5 av 6:
    Ta hand om trädet
    1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 9
    1
    Vatten trädet. För att börja, måste du se till att ditt träd får mycket vatten, eftersom det under de första timmarna bosätter sig, det kommer att behöva gott och kommer att dricka som galen (möjligen en full gallon / 3.7 liter på den första dagen). (Se även tips nedan.) Efteråt måste du lägga till vatten nästan varje dag. Ett julgransvattningssystem ökar vattentankens vattenkapacitet, ger en visuell indikation på din väns vattennivå och gör det enkelt att lägga till vatten. Ingen krypning under trädet. Inget spillande vatten på ditt golv. Inte bara är vanligt vatten bra för trädets vitalitet, men ett välvattnat träd är mindre torrt och därför mindre brännbart. Se till att du aldrig släpper vattennivån gå under trädets botten.
    • Vissa människor sätter ett aspirin i vattnet för att hålla det friskt. Vissa lägger också till Ingefära ale, Sprite ™ eller en annan liknande läskedryck (Fizzy Lemonade) för att mata sitt träd. Var försiktig, men - om du oavsiktligt stöter på burken medan du vattnar trädet, kan du sluta med mycket klibbiga presenter!
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 10
    2. Kontrollera efter SAP Läckage. Det är en bra idé att kontrollera ibland för SAP som har läckt ut från ditt träd på närliggande inredning eller golvbeläggningar. Ju tidigare du får några SAP läckage, desto lättare är de att ta bort.
  • Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 11
    3. Samla Fallen Pine Needles. Använd en dammsugare och pensel eller ett handhållet vakuum (många nålar som går in i ett större vakuum kan enkelt täppa upp det. Det kan till och med bryta maskinen, medan en handhållen version fungerar bra för att du är skyldig att hålla tömningen när du arbetar).
  • Detta är en daglig ritual, om du inte vill ha en enorm hög med nålar för att städa upp när du äntligen flyttar trädet. Nålarna är fula och potentiellt farliga för nyfikna husdjur och spädbarn.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 11Bullet1
  • Ett välvattnat träd kommer att förlora färre nålar, men alla färska träd kommer att förlora några nålar.Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 11Bullet2
  • Del 6 av 6:
    Bortskaffande av trädet
    1. Bild med titeln Vård för ett julgran Steg 12
    1
    Kassera ditt träd som trädgårdsavfall. Ditt träd har gett dig sitt liv och har gjort en bra tjänst i att vara en del av din julanda. Om din kommun har ett träduppsamlingsprogram, kan du använda det. Om du har plats i trädgården kan du lämna ditt träd där fram till våren, när du kan chipa det i trädgården mulch (eller om du bor där jul inträffar på sommaren, kan du chipa trädet så snart du tar bort det).
    • Vissa människor väljer att avyttra sina gamla och förfallna julgranar i sjöar. Om du bor i ett område varmt nog att göra detta, anser att ett julgran skulle ge en hälsosam gömställe för fisk och andra undervattenscritters. Kontrollera med lokala tjänstemän eller park Rangers innan de deponerar gamla träd i sjöar.

    Tips

    Använd LED-julljus för att hålla ner värmen på trädet (och även för att spara energi). Stäng av lamporna när de inte används för att spara energi och minska eventuella potential för brandfara.
  • Försök att inte använda vatten som har behandlats genom ett Home Water Softener System. Vatten mjukmedel vatten har höga nivåer av natrium i det som faktiskt förkorta det klippta trädets liv. Om möjligt, hitta en kran i huset som inte är det "nedströms" av vattenmjukgöraren. Annars kan du använda destillerat vatten eller flaskvatten, men vatten på flaska kan också innehålla spår av natrium (men vanligtvis lägre än vattenmjukmedel).
  • Lämna aldrig ditt hus obevakat med julgran lampor fortfarande på som det kan fånga i brand. Om du reser men en familj går dit och du lämnar lamporna på, överväga en granne som kontrollerar att det inte är för varmt.
  • Om du av misstag lät trädet springa ur vatten, kan det torka ut och kasta sina nålar. Det enda sättet att lösa detta problem är att skära en annan tum från basen och vattnet generöst.
  • Se till att trädet är långt ifrån värmekällor, värmare, eldstäder, ugnar, etc., som det kan fånga eld. Se till att ditt träd är väl vattnat.Skjut din hand över en gren så för att se om nålarna faller av det är brist på vatten och kommer att få eld snabbt.Så var noga med att den är vattnad och inte brandfara.
  • Julgranar är ganska behövande, så vatten det varje dag.
  • Varningar

    Överbelasta inte elektriska kretsar.
  • Kom ihåg att aldrig lämna lampor när ingen är hemma eller alla sover.
  • Var försiktig när du vattnar, eftersom vatten och el inte blandas bra.
  • Kör inte ett grönt gran genom en chipper. Kombinationen av harts och nålar kan täppa upp det, vilket ger dig ett svårt rengöringsjobb.
  • Lägg inte brandfarliga eller värmeproducerande föremål nära trädet, någonsin. Det betyder behållare som ljus, TV, stereos, elvärmare mm. väl ifrån trädet.
  • Katter och hundar är berömda för att slå ner julgranar och göra en stor röra. Om du har en katt, en hund eller ett annat husdjur i huset, behåll dem ur rummet där trädet är beläget eller vidta åtgärder till hundsäkra eller Kat-bevis ditt julgran.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande