Hur man lägger till stil till en brun soffa

Bruna soffor behöver inte ta ett rum nere, men gör dem snygga involverar ljusa resten av rummet. Det bästa är att allt från väggfärg till ytterligare möbler kan användas för att ge kontrast. Lätta färger som vit, gul eller blå Lägg till färg och ljusstyrka till ett rum. Vibrerande dekorationer som konst, växter och mönstrade kuddar ger också olika. Med noggrann planering kan du remake en vanlig brun soffa till ett elegant mittpunkt av något rum.

Steg

Metod 1 av 3:
Styling soffan
  1. Bild med titeln Motivera dig själv att gå ner i vikt steg 10
1. Lina soffan med färgade kuddar. Kuddar är det enklaste sättet att lägga till stil i soffan. Lätta färger som kräm eller solbränna står ut mot brunt, och du kan byta till mer livfulla färger som röda eller blåa efter behov. Kuddar och kuddeöverdrag kommer i ett så stort utbud att du alltid kan anpassa din soffa med dem.
  • För extra stilpoäng, blanda i vissa mönstrade kuddar.
  • Bild med titeln Deal med någon hogging lakan Steg 4
    2. Kasta en färgad filt över soffan. Ljusfärgade filtar maskerar bruna, medan färgglada filtar och kastar tillsätts livskraft mot en matt soffa. Drapera filten över soffans baksida. Du kan också sprida den över en av soffkuddarna. Varje filt har sin egen färg och texturkombination, så de kommer alla att ge en unik känsla till din soffa.
  • Bilden med titeln Delta i familjeföreningar när du är autistiskt Steg 18
    3. Separata bruna möbeluppsättningar. Att skilja din nya uppsättning möbler låter konstigt, men det bryter upp monotont färg. Om du har en brun soffa och en massa fasta bruna stolar, kommer du att sluta med alltför mycket brunt. Flytta stolarna till ett annat rum. Ersätta dem med färgglada möbler som kompletterar soffan.
  • Bild med titeln Spara pengar när du flyttar steg 4
    4. Fyll i rummet med ljusa eller målade möbler. Resten av möblerna i ditt rum gör en stor skillnad i hur rummet uppfattas. Leta efter möbler som komplimangerar Brown. Ottomans, slutbord och bokhyllor är alla anpassningsbara. Leta efter de som är ett ljust brunt eller vitt trä, eller välj bitar du kan måla ljusa färger.
  • Ett annat alternativ är att fylla tabellerna och hyllorna med färgglada föremål. Även några röda och blåa böcker gör en stor skillnad. Brun är en neutral färg, så nästan vilken stil som helst eller nyans av inredning kan göra det pop.
  • Bild med titeln Var lugn Steg 21
    5. Hitta färgade eller mönstrade stolar. Sök ut några stolar som är mer än en solid, mörk färg. Ljust färgade stolar lägger till lite levitet till ett mörkt rum. Du kan också välja de med specifika färger, som blå, som främjar ett färgtema. Ställ stolarna nära din soffa och du märker snabbt att de gör soffan ser mindre drast.
  • Du kan använda en mörkfärgad stol. Till exempel ser en träramad stol trevlig bredvid soffan, men behöver accentueras med färgstark eller mönstrad dämpning.
  • Om du väljer att ha alla mörkfärgade möbler, kanske du kanske vill måla väggarna en ljusare färg, eller använd en ljusmatta till ankare och balansera rummet.
  • Bild med titeln Välj krukväxter för badrummet Steg 5
    6. Lägg till växter för dekoration. Växter fungerar som en färgstark och organisk accent. Placera ett par växter på ändbord bredvid din soffa. Det finns många olika sorter av inomhusväxter, så du kan hitta de som ser trevligt ut i ditt rum. Också, underskatta inte hur en vas full av färska blommor ändrar ett rum.
  • Några inomhusväxter du kan få är pothos, aloe, jade växter och fredsliljor, som alla kräver lite underhåll.
  • Se till att du undersöker en växt sort innan du köper den. Vissa är giftiga för barn och husdjur. Du kan också välja Faux-växter för att undvika dessa faror, eller att tillgodose någon som har växtallergier.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till stil genom att dekorera väggar
    1. Bild med titeln Ordna konstverk hemma Steg 10
    1. Måla väggarna en ljusare färg. Färgen på väggarna är vad du förnekar när du går in i ett rum. Om du planerar att lägga till en brun soffa till ett mörkt färgt rum, måla väggarna och taket vita, ljusblå eller en annan färg som lägger till viss kontrast. Du kan stöta på att behöva måla, men när du är klar kommer du att märka hur det lyser upp i rummet.
  • Bildbetaget Bygg ett hus Steg 38
    2. Lägg till trä accenter och trimma på väggarna. Trä kan också låna lite personlighet till ditt rum. Den grova konsistensen av shiplap eller en återvunnen trä accentvägg kontrasterar bra med bruna soffor. Mjukare bruna, såsom från grått eller ljusfärgat trä, mjuknar soffans djupa bruna. Det innehåller också brunt in i rummets tema.
  • Om du använder trä måste du lägga till färg någon annanstans i rummet, till exempel med konst eller vita trämöbler.
  • Bild med titeln Bygg ett hus Steg 35
    3. Dekorera med väggmålning trim som sticker ut. Trim, medan det inte är nödvändigt, är en märkbar detalj som bryter upp plana ytor. Trim kan målas i vilken färg du gillar. White Trim lyser till exempel ett rum och ger kontrast även när du omger det med många bruna möbler.
  • Bild med titeln Ordna konstverk hemma Steg 8
    4. Häng färgglada dekorationer på väggen. Färgglatt konstverk sticker ut i ett brunt rum. Ett ljust landskap, till exempel, ger en trevlighet och värme. Det ritar ögonen uppåt. Du kan också lägga till en trevlig väggklocka, tema dekorationer, eller inramade bilder för att lägga till stil i soffan.
  • Försök att matcha dekorationerna till rummets tema. En målning med mycket blå himmel matchar bra med blå kuddar, till exempel.
  • Bildramar finns i olika färger. En röd ram, till exempel, skulle stå ut och matcha andra röda föremål i rummet.
  • Bild med titeln startar en ny dag Steg 4
    5. Häng ljusfärgade gardiner i rummet. Du kanske inte tänker på det, men gardiner påverkar ditt rum. Mjuka, lätta gardiner matchar väl mot det tunga utseendet på en brun soffa. Vita balanserar alltid färgningen, men du kan också få andra färger som blå.
  • Till exempel, sätt soffan nära fönstret och hänga tunna, vita gardiner. Viten kontrasterar den bruna medan du också lyser in i rummet.
  • Fler färgglada gardiner fungerar bra i teman rum. Blå gardiner, till exempel, kan matcha blå kuddar.
  • Om du inte vill ha gardiner, välj ljusare färgade persienner eller nyanser. Du kan också hänga en ljusfärgad valans för att komplimangera din soffa.
  • Metod 3 av 3:
    Välja färgteman
    1. Bild med titeln vara tacksam Steg 11
    1. Uppdatera rummet med coola färger. Gran upp ditt rum med några ljusblå eller gröna dekorationer. Coola färger som dessa kan göra en brun look mer sofistikerad och levande. Dessa färger behöver inte vara en bländande neonskugga för att bryta upp monotonin av brunt. Kuddar, målningar och andra accenter gör en lugnande miljö som får din soffa att se mer snygg ut.
  • Bild med titeln Bygg ett hus Steg 36
    2. Ljusa upp rummet med varma färger. Levande färger som röd, orange och gul står alltid ut i ett rum. Mycket ljusa kuddar och dekorationer är sommar, medan de med djupare nyanser påminner om fall. Vilken stil du väljer ger värme till din bruna soffa.
  • Varma färger går särskilt bra med bruna när de används i rustik, toskansk och andra mer traditionella inredningsstilar.
  • Bild med titeln Ordna konstverk hemma Steg 1
    3. Skapa konsekventa färger i hela rummet. Gör de färger du väljer en del av ditt tema. Om du har blå kuddar, häng några blå dekorationer på väggen. Lägg till några vita möbler för att matcha vit vägg trimning. Konsekvent färgning drar ögonen bort från den bruna soffan. Istället tjänar soffan som en del av hela rummet, vilket gör att det verkar snyggt.
  • Bild med titeln Välj krukväxter för badrummet Steg 4
    4. Skapa kontrast med texturer och mönster. Ett annat sätt att bryta upp monotoni av en brun soffa är med varierande ytor. Växter, glas, metall och tyg har alla unika texturer som lägger till variation till rummet. Mönstrade kuddar och filtar bryter också upp soffans fasta, tunga utseende.
  • Försök till exempel sätta en randig kudde eller möbel nära soffan.
  • När du lägger till texturer och mönster, studsar dina ögon runt rummet mer. Det betyder att den bruna soffan kommer att verka mindre som ett brännvidd och mer som en del av den övergripande gratis inredningen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande