Hur man dekorerar träpanel utan att måla

Medan träpaneler var ett populärt designval i mitten av 1900-talet, har utseendet säkert fallit på favör idag. Medan du kan måla träpaneler för att ge det ett uppdaterat utseende, det finns flera sätt att dekorera träpanel utan att ändra eller ta bort det. Du kan täcka det med bokhyllor, draperier eller konst att använda den som bakgrund, eller du kan minska den visuella effekten genom att välja rätt möbler och dekorationer. Du kan också luta dig i stil med träpaneler för att skapa en rustik eller vintage look efter ditt hem!

Steg

Metod 1 av 2:
Täcker panelen för att dölja den
  1. Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 1
1. Linje väggarna med bokhyllor för att dölja det mesta av träet. Träpaneler fungerar som en utmärkt bakgrund för vanliga bokhyllor - speciellt om de är gjorda av en solid färg. Träkornet kommer att omge de fasta bokhyllorna och göra dem pop visuellt utan att väggarna känner sig tomma. Om du vill integrera träet själv, hitta vägghyllor med liknande korn och installera dem längs de träpanelade väggarna.
  • Om du inte har tillräckligt med böcker för att täcka hyllorna, kan du använda poster, prydnader eller ljus för att fylla i de tomma utrymmena.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 2
    2. Häng gardinstänger längs varje vägg för att täcka dem med färgglada draperier. Mäta varje vägg med ett mätband och Installera gardinstänger Att passa varje vägg i träpanelen. Installera dina stavar och hänga distinkta och färgglada draperier längs varje vägg. På så sätt kan du ändra det övergripande intrycket av ett rum utan att använda några möbler. Du kan även byta ut draperierna när du blir uttråkad av ett mönster eller en färg!
  • Detta är ett särskilt bra val för rum med fönster där draperierna inte verkligen verkar vara ute av plats under normala ljusförhållanden.
  • Använd en mängd olika färger och mönster för att lägga till variation till tyget.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 3
    3. Skapa en galleri att helt dölja panelen i konst. En gallerivägg avser en vägg som är helt täckt av konst, med endast 1-2 tum (2.5-5.1 cm) utrymme mellan bitar. Skapa en gallerivägg genom att lindra en massa konst på ditt golv i ett mönster som speglar storleken på din vägg. Häng varje bit med naglar och en hammare. En galleri vägg är ett utmärkt val om du har massor av konst som du kan hänga och behöva täcka några accentväggar.
  • Galleri väggar är ett bra sätt att hänga personliga bilder också. Om du har en massa äldre fotografier är ett gallerivägg det perfekta sättet att införliva dem i dina dekorationer utan att göra resten av konsten i ditt hem, känna sig ute av plats.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 4
    4. Använd paneler som bakgrunden för stora textilier eller antik konst. Träpaneler kan fungera som en bra, subtil bakgrund för minimalistiska flaggor, utarbetade gobelänger eller antik konst med en stor ram. Panelen kommer inte att stå ut så mycket i kontrast till det imponerande, massiva stycket som hänger på din vägg. Kontrasten mellan träkornet och din större bit kan också ta med färgerna för att få det att verka mer levande.
  • Häng din större bit i mitten av träpanelvägg för att lägga större tonvikt på den.
  • För extra effekt, placera några uplights under stycket. Anslut vissa LED-lampor med låg effekt 1-2 fot (30-61 cm) på golvet på vardera sidan av din konst eller textil.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 5
    5. Montera unik och konstig konst att dra ögat bort från träet. Om du har någon extremt konstig eller unik konst kan ett rum med träpaneler betona unikheten i din konst. Allt som gjorts i ett texturerat medium, som garn eller stuckatur, verkar lämpligt i ett rum med träpaneler. Målningar med udda färger, starka mönster eller konstiga ämnesfrågor kan slå betraktaren så unikt kraftfulla i ett rum med olika väggar.

    Dricks: Träpaneler är en utmärkt passform för taxidermiserade djur eller europeiska fästen också. Detta kommer att ge ditt rum ett land ser ut som det är rätt ut ur det amerikanska västern.

  • Metod 2 av 2:
    Dekorera runt träpanelen
    1. Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 6
    1. Hålla fast vid fasta, jordfärger för att effektivisera utseendet på ditt rum. Hålla fast vid fasta, jordfärgade möbler och armaturer för att skapa intrycket att träet är en bakgrund för de dominerande färgerna i dina möbler. Gå med skogsgrön, roströd eller andra naturliga färger för att komplettera träkärgen.
    • Håll dig borta från antika eller prydnadslampor eller armaturer.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 7
    2. Använd många växter för att skapa ett rustikt eller naturligt utseende. Du kan spela upp träpanelen genom att lägga till många växter för att skapa ett naturligt utseende. Fyll i rummet med hängande och golvplantor för att skapa en jordisk atmosfär. Träpanelen matchar resten av rummet och kommer att känna sig helt lämpligt för stilen. Blanda och matcha en mängd blommande växter och lummiga gröna för att uppnå en färgpalett som du tycker om.
  • Succulenter och kaktusväxter är lätta att växa husplanter du kan försöka.
  • Varning: Om rummet inte har några fönster, kan det vara extremt svårt att hålla växterna levande om de inte är plast. Detta val är förmodligen bäst för inträde eller vardagsrum.

  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 8
    3. Hålla sig till distinkta, ljusa mattor för att hålla fokus av panelen. Fastfärgade mattor kommer inte att deemfasera mönstret eller texturen av träväggar. För att dra ögat bort från panelen, välj mönstrade mattor med starka färgscheman. Fake Zebra, Distressed Persian, och optiska mönster kan alla göra bra val i ett rum med träpanel.
  • Bild med titeln Dekorera träpanel utan målning Steg 9
    4. Håll en vägg med träpanel som en accentvägg. Om du vill använda träpaneler men är bekväma med att ta bort lite av det, välj en vägg för att hålla som en accentvägg. Att ha en enda vägg med träpaneler kommer att göra panelen ut som ett slående designval. Välj en vägg med ett fönster eller dörr på den för att få det att känna att det inte bara är klibbat på ditt rum som en eftertanke.
  • En accentvägg avser en enda vägg som är målade eller utformad för att vara annorlunda än de andra väggarna i ditt rum.
  • Tips

    Brons och brända mässingsartiklar kommer att se bra ut med träväggar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande