Hur man arrangerar konstverk på en vägg

Arrangera konst på en tom vägg kan verka överväldigande först. Tricket är att låta din konst, personlig stil, och utrymmet själv styr dina beslut. Ta reda på om du föredrar ett uniform eller eklektiskt utseende och bestämmer vad som skulle se bäst ut i det lediga utrymmet. Leta efter teman i din samling, och välj objekt som passar tonen du försöker uppnå. Spela runt med olika konfigurationer tills du har hittat rätt balans. När det är dags att hänga ditt arrangemang, gör du noggranna mätningar för att exakt placera dina konstverk.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa kontrast och sammanhållning
  1. Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 1
1. Leta efter teman i din samling. Om du behöver bestämma vilka konstverk som ska visas, försök att komma med ett tema. Titta igenom din samling, tänk på din stil och bestämma vilken typ av ton du vill uppnå. Ta reda på om du föredrar enhetlighet eller mer eklektiskt utseende och bestämmer vad som skulle se bäst ut i ditt utrymme.
  • Antag att du har många verk i en genre, som porträtt eller landskap och vill ha ett mer enhetligt utseende. Du kan skapa ett arrangemang av verk enbart i den genren och använda ramar med konsekventa storlekar och färger.
  • Om du gillar Visual Puns och Storytelling, leta efter objekt i din samling som relaterar till varandra på smart eller intressanta sätt. Till exempel kan ett par porträtt tycks titta på varandra som om de skrattar på samma skämt.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 2
    2. Kombinera kontrasterande färger och former för ett energiskt arrangemang. Om du vill ha ett pulserande, dynamiskt utseende, välj ett brett utbud av färger och konstnärliga stilar. Blanda abstrakta arbeten med representativa landskap, porträtt och stilleben. Inkludera som medier som du har i din samling, till exempel målningar, ritningar, utskrifter och fotografier.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 3
    3. Visa svartvitt eller monokromatiska verk för ett subtilt utseende. För en mer minimalistisk, chic look, leta efter konstverk som passar ett visst färgschema. Du kan ordna svartvita fotografier, koldragningar och svarta och vita målningar. Svartvita ramar skulle förstärka ditt arrangemangs enhetlighet.
  • Om du går för ett sammanhängande arrangemang men fortfarande vill ha en pop färg, kan du gå för ett monokromatiskt utseende. Till exempel fungerar displayen tillsammans som är alla övervägande blåa.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 4
    4. Använd ramar för att skapa enhetlighet eller sort. Medan ramar inte bör överväldiga konstverk kan du använda dem för att komplettera ditt arrangemangs tema. Blanda dina ramar för att skapa ett dynamiskt utseende, eller använd ramar med konsekventa storlekar och färger för att ge enighet.
  • Till exempel, anta att du vill kluster flera liknande verk, men vill inte att ditt arrangemang är statisk. Använd ramar med olika storlekar och material för att lägga till variation i din samling.
  • Om du vill förena ett brett utbud av medier, färger och storlekar, använd alla svarta ramar, träramar eller ramar med lika tjocklekar.
  • Del 2 av 3:
    Crafting Composition
    1. Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 5
    1. Välj ett arrangemang som passar utrymmet. Vägget själv bör styra din kompositions form. Till exempel fyller en oregelbunden, smal nook med ett kluster, golv till takarrangemang.
    • Antag att du har en stor, rektangulär matsal med ett långt bord. Ett linjärt arrangemang av konstverk som visas i lika stora ramar och hängde i samma höjd kommer att komplettera rummets horisontella linjer.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 6
    2. Arbeta dina möbler i ditt arrangemang. Se till att ditt konstverk inte mängar dina möbler och att dina möbler inte döljer ditt konstverk. Ställ in din möbellayout innan du ordnar ditt konstverk. Du skulle inte vilja hänga ett golv till takarrangemang, sedan gömma eller riskera att skada en målning genom att placera en stol framför den.
  • Om du placerar konstverk över en säng eller en soffa, häng det ca 8 tum (20 cm) ovanför huvudet eller soffan tillbaka. Storskaliga verk hängde över en stor möbel bör vara mellan 65 och 85 procent av möbelens bredd. Större verk kan dvärga dina möbler, och mindre verk kan lämna för mycket tomt utrymme.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 7
    3. Gå med ett rutnät om du har flera lika stora verk. Grids fungerar bäst för serie bilder som är alla inramade exakt samma. Medan konstverk i en rad färger, vågar och medier kan lägga till variation, bör ramarnas dimensioner matcha exakt.
  • Till exempel kan du blanda upp ritningar eller målningar på papper, färgglada utskrifter och svarta och vita fotografier. Rama dem i lika stora vita ramar med vit mattning, häng sedan dem i ett enhetligt galler.
  • Tänk på att du måste hänga ett rutnät så exakt som möjligt. En galler enhetlighet kommer att förstora även den minsta feljusteringen.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 8
    4. Kluster din Works Salon-Style om du vill ha ett eklektiskt arrangemang. Dramatiska, eklektiska salongstilinstallationer är populära i modern inredning. Men ett salong-stil arrangemang är mer komplicerat än slumpmässigt hängande konstverk vägg till vägg och golv till tak. Ta dig tid att hitta en konfiguration som balanserar Works "färgpaletter, proportioner och andra visuella element.
  • Till exempel, blanda upp skalor för att skapa en balanserad komposition istället för att klucka små verk på ena sidan av arrangemanget och större verk på den andra.
  • Var uppmärksam på ramar också. Scatter ramar "stilar jämnt istället för att gruppera utsmyckade ramar i en del av arrangemanget och enkla ramar i den andra.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 9
    5. Strike en balans mellan kluster och geometriska stilar. Du behöver inte välja mellan ett strikt galler och dramatiskt salong-stilkluster. För det bästa av båda världarna, välj Artworks i en rad olika medier med olika färgpaletter och skalor. Ordna dem i en balanserad konfiguration som definierar ett kvadratiskt eller rektangulärt område.
  • Till exempel kan 2 storskaliga föremål definiera de övre högra och nedre vänstra hörnen av ett rektangulärt arrangemang. Du kan då använda grupperingar av mindre verk för att definiera rektangelns andra hörn.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 10
    6. Ordna din konst på golvet för att hitta den bästa kompositionen. När du har en allmän uppfattning om det utseende du vill uppnå, lägg arbetena på golvet. Experimentera med olika konfigurationer, och flytta dem runt för att se hur olika färger, former, ämne och skalor relaterar.
  • Planerar hur dina verkens färger och proportioner relaterar är särskilt viktigt om du går för en kluster eller salong-stil utseende.
  • När du spelar med arrangemang, undvik trängselkonstverk. Lämna ca 1/2 tum (3.8 cm) mellan mindre föremål, och ca 2 tum (5.1 cm) mellan storskaliga verk.
  • Del 3 av 3:
    Hängande med precision
    1. Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 11
    1. Ange kontaktpunkter 60 tum (150 cm) hög. Efter att ha ordnat dina konstverk på golvet och hitta rätt konfiguration, ta reda på hur högt du ska hänga dem. Den allmänna riktlinjen är att hänga en bild så dess centrum är 60 tum (150 cm) hög. För ett galler eller kluster, skulle du ställa in kontaktpunkten eller mitten av arrangemanget vid den höjden. Men den siffran är inte i sten, och det finns gott om undantag från regeln.
    • Till exempel, om du har högt i tak, kan du behöva hänga fungerar högre för att minimera tomt utrymme mellan dem och taket. Du kan också behöva göra justeringar för att lämna tillräckligt med utrymme mellan en bild och en stor möbel.
    • Höjdriktlinjen gäller inte riktigt om du går på golv till tak, vägg till vägg utseende.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 12
    2. Tape pappersmallar av dina konstverk till väggen. Spåra mallar för dina konstverk på slaktpapper eller tidning, klippa ut dem och tejpa dem på väggen i önskad konfiguration. Skift dem runt för att göra slutliga detaljer till din layout, till exempel att ställa tillräckligt med utrymme mellan konstverk och justera hängande höjder.
  • Använd låg limmaskband så att du kan flytta mallarna runt utan att dra av väggens färg.
  • Använd en bubbla nivå för att dubbelkontrollera dina mallarnas nivåer. Om du har en laserivå, projektnivålinjer där du vill hänga mallar.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 13
    3. Markera mallarnas toppcenterpunkter. När du har hittat rätt arrangemang, mäta en malls bredd i sin övre kant och lokalisera dess mittpunkt. Använd en post-it-anteckning, bit av tejp, en penna för att markera den övre mittpunkten. Upprepa sekvensen för varje mall.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 14
    4. Mät 2 hängare på varje konstverk. Placera ett finger på vardera sidan av hängande ledningen ca 2 till 3 tum (5.1 till 7.6 cm) från kanten av ramen eller duk. Dra tråden mot toppen av objektet för att simulera trådens position när den hänger på bildkrokar. Mäta avståndet mellan fingrarna och objektets centrum och mäta sedan avståndet mellan den dragna ledningen och objektets övre del.
  • Anta att du drar tråden vid punkterna 3 tum (7.6 cm) till vänster och höger om ramens vertikala centrum (föreställ dig en linje som går genom mitten av ramen från topp till botten). Därefter, när du drar tråden mot ramens topp, finns det 2 tum (5.1 cm) mellan ledningen och ramens topp. Du noterar dessa mätningar och använder dem till nagelbildkrokar i väggen i rätt fläckar.
  • Hängande konstverk med 2 krokar håller det från att skifta runt, vilket hjälper till att bibehålla nivåer och förhindrar väggskador.
  • För verk utan hängande ledningar, som de med D-ringar, mät avståndet från ringen eller kroken till toppen av ramen.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på ett vägg Steg 15
    5. Markera hängarna på väggen. Hitta post-it, tejp eller penna märke för en mallens toppcenter. Vid den övre kanten mäta avstånden till höger och vänster där du placerade fingrarna och drog tråden. Från dessa punkter mäta avståndet mellan den drogna ledningen och toppen av mallen och markera sedan de fläckarna.
  • Till exempel mäta 3 tum (7.6 cm) till vänster om mittpunkten. Från den platsen, mäta 2 tum (5.1 cm) ner från den övre kanten, gör sedan ett märke. Upprepa stegen på höger sida och markera platsen som är 3 tum (7.6 cm) till höger om mittpunkten och 2 tum (5.1 cm) från överkanten.
  • För att markera dina fläckar, dra en punkt på mallen med en penna eller gör en indragning med en spik.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på ett väggsteg 16
    6. Faktor i din bildkrokar när du gör dina märken. Om din bildkrokar hänger under spiken som stöder dem, mäta avståndet mellan kroken där hängande ledningen vilar och hålet där spiken passar. Faktor detta nummer i dina mätningar för att undvika att hänga dina konstverk något lägre än du önskat.
  • Till exempel, om ledningen vilar på en krok /2 tum (1.3 cm) under nagelhålet, hammar spiken i väggen /2 tum (1.3 cm) ovanför det märke du gjorde i föregående steg. Om du inte gör justeringen, kommer ditt konstverk att hänga /2 tum (1.3 cm) lägre än du planerat.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 17
    7. Nail bild krokar i väggen. Placera bildkroken mot väggen, line sitt nagelhål upp med märket på mallen, sedan hammar en spik genom kroken i väggen. Du kan hammar naglar rakt in i de märken du gjorde på mallarna, sedan riva bort mallen när du har installerat båda krokarna. Bara se till att du håller reda på vilket objekt som går i den platsen.
  • Bild med titeln Ordna konstverk på en vägg Steg 18
    8. Häng ditt konstverk och dubbelkontrollnivån. Avsluta hammar innan du börjar hänga din konst. Efter att ha hamrat den senaste spiken, börja montera ditt arrangemang. Använd en bubbelnivå för att kontrollera varje objekts nivhet, sedan gå tillbaka och beundra ditt handarbete!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande