Hur man överklagar ett block på wikipedia

Har du blivit blockerad på Wikipedia? Du kan dock vara blockerad, och det här kommer att visa dig hur du kan vädja ett block.

Steg

Bild med titeln Blocknotice Wikipedia.jpg
1. Försök att redigera sandlådan.För allt du kanske vet har ditt block redan löpt ut.Om du fortfarande ser ett meddelande som ser ut så här, fortsätt sedan ner.
  • Bilden med titeln Få blockerad från Wikipedia Steg 1
    2. Förstå varför du var blockerad. Om du var blockerad kommer det att bli ett meddelande som förklarar varför när du försöker redigera, och den administratör som blockerade har du förmodligen lämnat ett meddelande på din pratningssida som förklarade att du var blockerad och varför han / hon blockerade dig.
  • Det är viktigt att förstå att det är en distinktion mellan blockering och förbannat i Wikipedia. Förbudet uppträder vanligtvis enligt gemenskapens konsensus- eller skiljedomskommittébeslut. Om du var förbjuden på det här sättet, förstår att din överklagande sannolikt inte kommer att övervägas om det inte varit en lång tid efter ditt förbud inledningsvis. Typiskt, för en begäran om förbud att ha någon form av chans att lyckas, måste du vänta minst sex månader innan du skickar en förfrågan.
  • Glöm inte att uppmana dig själv om du är oskyldig. Om du inte gjorde något fel på Wikipedia och du är blockerad, bör du veta att det inte är ditt fel. Faktum är att uppmana med något annat som du gillar och vänta på den fula mallen att gå bort.
  • Bild med titeln Få blockerad från Wikipedia Steg 2
    3. Läsa Wikipedias policy och riktlinjer. Ta ditt block som en chans att du blir mer bekant med Wikipedias policy och riktlinjer så att du kan gå vidare från blocket och bli en väl respekterad användare. Fokusera specifikt på den politik som du var emot så att du inte gör samma misstag igen.
  • Bilden med titeln Blockad från Wikipedia Steg 3
    4. Läsa Wikipedias guide för tilltalande block. Den här sidan förklarar hur överklagandet fungerar och hur du kan göra en överklagande.
  • Bild med titeln Få blockerad från Wikipedia Steg 4
    5. Gå till din pratningssida och klicka på "Redigera."Du kommer vanligtvis kunna redigera din talk sida även om du är blockerad.Om du inte kan, se alternativa sätt att få unblocked.
  • Bilden med titeln Blockad från Wikipedia Steg 5
    6. Sätt mallen {Unblock} under meddelandet som anger ditt block (om det finns ett annat, sätt det längst ner på sidan). Ersätt "Sätt in din anledning att vara blockerad här" Med anledningen till att du vill bli blockerad. En bra unblock anledning kommer:
  • Visa att du förstår varför du var blockerad och din förståelse av den politik du var emot. Adressera orsaken till ditt block i din resonemang.
  • Erkänna att du gjorde något fel och att det inte kommer att hända igen.
  • Visa att blocket inte är nödvändigt för att stoppa dig från att orsaka ytterligare problem på webbplatsen.
  • Ge länkar som bevis.
  • Bilden med titeln Blockad från Wikipedia Steg 6
    7. Dubbelkontrollera din anledning. Se till att det inte finns några fel och att du säger allt du vill säga och klicka "Förhandsvisning" För att se till att det inte finns några formateringsfel.
  • Bilden med titeln Blockad från Wikipedia Steg 7
    8. Klick "Spara sida" Att skicka din överklagande.
  • Bild med titeln Blockad från Wikipedia Steg 8
    9. Vänta på att administratörer accepterar din förfrågan. Vid någon tidpunkt kommer en administratör att granska din förfrågan och det kan ta var som helst från några minuter till några dagar för att en recension ska kunna hända. Om din överklagande är accepterad, kommer du att vara blockerad och kunna redigera igen. Om det avvisas, å andra sidan, kommer du att vara blockerad, och granskningsadministratören kommer att förklara varför han / hon avböjde din överklagande. Om din överklagande avvisas, gå igenom stegen igen för att göra en annan överklagande, den här gången tar den minskade administratörens kommentarer i åtanke.
  • Om du blir blockerad, var noga med att inte upprepa beteendet som fick dig att blockeras i det förflutna.För att förhindra detta kan redigeringsbegränsningar ställas in för att varna dig om att det här är din sista chans, och att ytterligare felaktigt kan leda till ett block för gott.
  • Tips

    Hålla sig lugn. Din attityd i din resonemang kommer att vara en faktor om en administratör accepterar eller minskar din överklagande. Använd inte alla kepsar, eftersom det här överväger att skrika, inte heller ska du använda profanity. Attackera inte andra redaktörer, antingen, eftersom det kommer att leda till att ditt överklagande avvisas.
  • Inte avskräckas om din överklagande avvisas. Det innebär att den nedåtgående administratören inte kände att din överklagande var tillräckligt bra för att motivera att du unblocking dig. Du kan alltid ge en annan överklagande om du känner att ditt block var fel.
  • Gör inte din resonemang för länge. Du behöver inte en stor textmur. Istället vara kort och ge viktig information.
  • Om det är en diskussion om ditt block från andra användare, delta i det. Detta ger dig en chans att förklara vidare om ditt block och varför du tilltalar det.
  • Varningar

    Gör inte sock-marionetter. Om du gör det kommer sock-marionetterna att blockeras, och du kommer förmodligen att få ett längre block (förmodligen obestämd) och du kommer också att bli mindre sannolikt att ha en framgångsrik överklagande.
  • Förvänta dig inte att vara blockerad bara genom att överklaga. Du var (sannolikt) blockerad av en bra anledning, och det är inte så lätt som det kan tyckas övertyga administratörer att ditt block var onödigt.
  • Missbruk inte den här processen. Att göra det eller att göra för många dekumulerbara förfrågningar leder till att du förlorar din samtalssidaåtkomst.
  • När du reser medan de är blockerade, kommer försök att redigera från en annan IP-adress, resultera i att IP-adressen blir auto-blockerad.Automatisk blocköverföring från konto till IP, men inte tvärtom.I så fall använd {Unblock-Auto} från den blockerade IP-adressen istället för en snabbare unblock.
  • Det kan finnas en "För att redigera, var god logga in" Mall på din talk sida.Det betyder att din delade IP-adress har blockerats.I så fall, begära ett konto skapas på konton.wmflabs.org.Begär inte ett konto från en blockerad IP-adress så att du kan fortsätta att störa Wikipedia.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande