Hur man rengör en suddgummi

Smutsiga raderare lämnar streck och märken över ditt arbete och allt annat du använder din suddgummi på. Du kan förhindra att dessa fula smutsar genom att städa din suddgummi regelbundet och ta bort uppbyggnaden av den mörkfärgade gunken som ackumuleras från att radera penna märken. Det är inte svårt och tar inte mycket tid eller ansträngning. Du behöver bara bära bort det yttre lagret för att komma till den färska suddgummi under.

Steg

Metod 1 av 3:
Med ett tomt pappersark
  1. Bild med titeln Rengör ett suddgummi steg 1
1. Ta ut ett tomt, rent pappersark. En del av normalpapper ska göra för att städa din suddgummi. Du bör undvika papper med en blank yta, eftersom detta slag kommer att vara mindre fibrös. Mindre fibröst papper kan resultera i din suddgummi smörjning över mer av din suddgummi som gör mer arbete för dig.
  • Papper som är grovt och tungt gör att du kan skrubba det hårdare med din suddgummi utan rädsla för att riva papperet. Grovt papper kommer också att få din suddgummi att komma bort från suddgummi i fleck eller suddgummi. Detta är idealiskt, eftersom dessa spånar kommer att dela gunken från resten av ditt papper.
  • Du bör undvika att skriva på papper som redan har skrivit på det, inklusive ord som har skrivits ut på papper med en datorskrivare. Bläcket från skrivaren, från pennor eller grafit från pennor kan orsaka mer gunk att bygga upp medan du försöker ta bort det.
  • Skrivarpapper, medan något smidigare än ett idealiskt ark av suddgummireningspapper, bör fungera tillräckligt bra för att rensa gäng från din suddgummi. Detta papper har också den extra fördelen att vara ljusvit i färg. Detta gör det lättare att berätta när din gunga är borta och suddgummi raderar rena.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 2
    2. Gnid missfärgade områden på suddgummi mot ditt papper. Kontrollera din suddgummi försiktigt och notera de områden som är missfärgade. Det här är de områden du vill rikta in. När de mörka fläckarna på din suddgummi har tagits bort, ska din suddgummi radera så bra som ny. Gnugga din suddgummi fast mot det rena papperet du har valt och var noga med att du undviker att korsa över de mörkade märkena som gnuggar på ditt papper.
  • Känna suddgummiens gula med fingrarna. Ibland blir grafitgänget mjuk, som kitt. I det här fallet kanske du kan skära igenom en del av gunken med fingrarna eller naglarna.
  • Var försiktig så att du inte sprider gunken runt eller tryck den djupare in i suddgummi med fingrarna. Att göra det kommer att göra din suddgummi rengöring svårare.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 3
    3. Fortsätter att radera tills din suddgummi är ren överallt. När du skrubbar din suddgummi på den rena sidan, ska suddgummierna komma fri från suddgummi, och med dessa borde det också komma grafitgottan. Borsta bort spånen regelbundet för att förhindra dem och gunk de innehåller från att återsmudna din suddgummi.
  • Ett utformningsbord eller ett vinklat skrivbord tillåter tyngdkraften att hjälpa till att dra många av de raka som är fria från ditt papper. Du kan också hålla ditt pappersplatta mot en vägg för att få det maximala gravitationsbiståndet.
  • Du kan också behöva byta papper, beroende på storleken på din suddgummi och mängden gunk som är uppbyggd på den. När det blir svårt att gnugga din suddgummi på sidan utan att korsa en av de mörkade utsmyckena, bör du få en ny bit papper.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 4
    4. Använd ett suddgummi eller lock för lagring. Ett fall skyddar din suddgummi från torkningseffekterna av luften eller det förfall som kan orsakas av för mycket fukt. Men du behöver inte ett speciellt fall för att förlänga livslängden på din suddgummi! Även ett vanligt pennafodral kan hålla damm och andra rester från att negativt påverka din Eraser Effektivitet.
  • Du hittar specialutrymmet i din lokala konstförsörjning eller via en online-återförsäljare. Du bör särskilt överväga ett specialfall om du är en konstnär och använder dyra, högkvalitativa raderare för din konst.
  • Du kan lagra dina raderare i en Tupperware-behållare, eller någon annan typ av ren, plastbehållare. Detta kommer att begränsa sin exponering för skadliga element, som luft, damm och fukt.
  • Håll dina rader separata från dina pennor, kritor och pennor. Dessa objekt kan bära damm och smuts, eller i vissa fall kan skapa damm och smuts, som kan skada din Erasers prestanda. Håll en separat behållare för dina radare för att förhindra detta.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 5
    5. Upprepa denna process regelbundet som uppbyggnad inträffar. Om du är en konstnär och använd din suddgummi ofta, kan du behöva rensa din suddgummi av fläckar ganska regelbundet. Men även tillfälliga penna / suddgummi användare kan behöva upprepa denna process flera gånger över suddgummiens liv.
  • Genom att rensa din suddgummi av grafitgunk, sparar du pengar och behåller den obefläckade kvaliteten på ditt arbete. Om du har en suddgummi med låg kvalitet eller en mjuk blyertspenna som ackumulerar gunna snabbt, kanske du vill bära ett vikat ark av rent papper i ditt suddgummi som ska användas på flugan.
  • Metod 2 av 3:
    Använda sandpapper
    1. Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 6
    1. Köp sandpapper för din suddgummirening. Sandpapper är ett något mer direkt sätt att rensa fläckar från din suddgummi. Sandpapper ska vara tillgänglig på din lokala hårdvaruaffär, eller du kan kanske hitta några i bildelen eller hem- och trädgårdsdelen i din lokala allmänna återförsäljare. Hantverksbutiker kan också vara ett bra ställe att se.
    • Du vill välja en finare sandpapper för dina suddgummiens reningsändamål. Grit-värderingar sträcker sig från extra grov (36 grit) till extra böter (320 grit). För grovt Ett grit bör undvikas, eftersom det kommer att ta bort mer suddgummi än vad som är nödvändigt och förkorta din suddgummi.
    • I en nypa kan du kanske använda en Emery Board eller Nail-fil i stället för sandpapper. Men gunk kan fångas i brädans åsar och kan vara svårt att ta bort.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 7
    2. Gnugga de drabbade områdena i din suddgummi med sandpapper. Titta noga på din suddgummi och hitta de fläckar där gunkuppbyggnad, smear och rester har ackumulerats.Dessa kommer att se ut som mörka fläckar eller fläckar. Det här är de områden du vill fokusera gnugga din sandpapper mot. Du bör gnugga de fläckar på din suddgummi med ljus till måttliga ljusstrålar - du behöver inte använda mycket kraft för att få spånen att komma fri.
  • Du kan kanske tillämpa din sandpapper mer genom att böja det runt ett finger (eller flera fingrar) och använda den avrundade kanten för att gnugga av fläckarna. Du kan också ha framgång med att använda ett hörn eller kant på din sandpapper för att gnugga fläckarna gratis.
  • När du gnuggar din suddgummi med sandpapper kommer spånen att komma fri, ta bort fläckarna tillsammans med dem. Håll ett öga på sandpapper när du rensar din suddgummi. Om gunk börjar bygga på pappersytan, ska du byta till en ny del av papperet.
  • Du kanske vill tillämpa din sandpapper till din suddgummi över en soptunna. Papperns grittess kommer att leda till att spånen blir fria. Var försiktig så att du inte tar bort mer än vad som är nödvändigt. Så snart gunken visas, ska din suddgummi vara ren.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 8
    3. Förvara din suddgummi ordentligt för att förhindra re-guncing. Speciellt utformade penna fall kommer att förhindra att din suddgummi blir hård och oanvändbar. Men även ett run-of-the-mill suddgummi kan hålla din suddgummi att ackumulera damm, smuts och smuts.
  • Special Eraser Cases kan köpas på din lokala konstbutik. Normala fall kan vanligtvis hittas i avsnittet Stationery / Office Supply i din lokala allmänna återförsäljare, eller till och med på kontorsleveranser.
  • Du kan hålla en liten torg eller flera små rutor av sandpapper i ditt suddgummi för att ta bort fläckar från din suddgummi när de uppstår. Ta bara lite sax och klippa sandpapper ner till en storlek som passar i fallet.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 9
    4. Upprepa din suddgummi rengöring efter behov. När du använder sandpapper bör du vara försiktig så att du inte sliten bort för mycket av suddgummi medan du tar bort fläckar. Sandpapper kommer att bära bort vid din suddgummi mycket snabbare än normalt papper. Gnugga för hårt kan drastiskt förkorta din suddgummi.
  • Använda en lätt hand för att ta bort fläckar med sandpapper kan du få den renaste och mest konsekventa användningen från din suddgummi. Att ta bort fläckar kommer också att utöka användbarheten hos din suddgummi, vilket hjälper dig att få ut det mesta av det.
  • Metod 3 av 3:
    Felsökning av din suddgummi
    1. Bild med titeln Rengör ett suddgummi steg 10
    1. Identifiera den typ av suddgummi du använder. Vissa raderare är avsedda för ett visst ändamål. Om du till exempel använder en ultrafast suddgummi som är avsedd att skura djupa märken, som de som är gjorda med mjuka blyerspennor eller penna, kan din suddgummi vara bra. I det här fallet bör du byta raders till en som passar den typ av skrivning du gör.
    • Gummi-rader kan komma i många storlekar, former och färger. Det vanligaste av dessa är den klassiska rosa suddgummi som du sannolikt är bekant med att se i slutet av din penna. Dessa arbetar anständigt för grafitpennor.
    • Gummisörare är mjukare än normala gummisörare. Dessa har en tendens att smula när den används, men det är helt naturligt för denna typ av suddgummi. Gummisörare är ofta bruna eller halvtransparenta i färg. Dessa är idealiska för grafitpennor.
    • Vinyl-raderare kallas ibland plastutsläppare. Denna typ är extremt hård och kan riva igenom papper ganska lätt. Du kan förvänta dig att den här typen av suddgummi tar bort de flesta markeringar från papper - inklusive bläck. De är oftast vita och raderar mycket rent.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi Steg 11
    2. Kontrollera hårdheten hos din suddgummi. Vissa raderare, som de som är utformade för att avlägsna penna eller mjukt bly från papper, kommer naturligtvis att vara hårdare än gummisörare eller andra mjuka typer. Men med tiden kan din suddgummi förlora elasticitet och bli så svår att det helt enkelt inte längre raderas. Tryck på spiken på ditt finger i suddgummi. Om det motstår dig fast, kan det vara dags att få en ny suddgummi.
  • För att ytterligare testa din suddgummi förmåga att göra jobbet kan du ta en bit av normalt papper och skriva ett kort meddelande eller doodle i penna. Använd sedan en ren käft av din suddgummi för att försöka och radera skrivandet. Om det smälter eller gör ett dåligt jobb, kan din suddgummi vara i slutet av sitt liv.
  • Innan du bestämde att din suddgummi har överlevt sin användbarhet, kanske du vill använda lite medelfina grit (180 grit bör räcka) sandpapper för att ta av den yttre huden. Ibland kommer de inre delarna av suddgummi att hålla potens även efter utsidan av suddgummi har härdat.
  • Bild med titeln Rengör ett suddgummi steg 12
    3. Kasta ut billiga gummisörare. Vissa raderare är gjorda med billigt gummi eller är dåligt formulerade för radering. Det kan tyckas konstigt, men sammansättningen av special- och högkvalitativa raderare är en noggrant bevakad affärshemlighet av många företag. Om du någonsin kommer över en suddgummi som bara inte verkar skära den, spara dig lite tid och frustration genom att kasta den billiga bort och hitta en som kommer att göra det jobb du behöver.
  • Tips

    Du kan också köpa Borax från en butik och blanda den med vatten tills det löses upp. Sätt sedan suddgummi i blandningen och låt den sitta där i 5 till 15 minuter. Skölj det med kallt vatten när du tar ut det.
  • Konstnärer använder ofta ett rakblad för att skära ändarna av suddgummi för att forma det för sina ändamål. Att klippa din suddgummi kommer också att ha bieffekten att rengöra sina fläckar från det.
  • Du kan till och med kunna rengöra gunk från din suddgummi med hushållsåpe och vatten. Skrubba din suddgummi tills gunken kommer fri och skölj sedan det rent. Låt den torka helt innan du använder den.
  • Varningar

    Att använda papper eller sandpapper kan orsaka att dessa blir smutsiga. Var noga med att du inte av misstag använder ett viktigt papper, och Återvinna ditt vanliga papper efter att du är klar.
  • Du kanske vill bära handskar när du använder sandpapper eftersom det kan orsaka mindre nedskärningar och grazes.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande