Hur man utformar din egen tatuering

Att utforma din egen tatuering är ett sätt att permanent dekorera din kropp med en bild eller symbol som är av särskild betydelse för dig. En anpassad design är också ett bra sätt att uttrycka sig eller sticka ut från mängden!

Steg

Del 1 av 4:
Hitta inspiration
  1. Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 1
1. Titta online för tatueringsidéer och teman. Gör en snabb Google-sökning av tatueringar i en liknande ven till den tatuering som du kanske gillar att få. Till exempel, om du tror att du vill få en resa-tema eller geometrisk tatuering, sök specifikt för bilder av dessa typer av tatueringar. På samma sätt, om du vill Designa en ärm tatuering, Leta efter ärmdesigner online. Att se bilder av tatueringar Andra människor har kan fungera som inspiration, även om du bestämmer dig för att gå en annan väg med din egen design.
  • Kolla sociala medier också. Du kan hitta massor av bra idéer på Pinterest, Tumblr och Instagram.
  • Du kan också titta igenom tatueringskonstnärens portföljer online.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 2
    2. Titta igenom tatueringstidningar. Det här är ett fantastiskt sätt att lära sig om innovationer i tatueringslivet samt att få inspiration till din egen tatuering. Du kan hitta populära tatueringstidningar som Bläckta, TATUERING, och Hud djupt online eller på din lokala bokhandel eller tidningskiosk.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 3
    3. Blanda genom sidorna av konstböcker. Tillbringa ett par timmar med det här på en lokal bokhandel eller bibliotek. Konstböcker, speciellt böcker som fokuserar på tatueringskonst, är ett bra sätt att få exponering för olika typer av mönster samt att lära sig om historien om många konstnärliga utvecklingar, som i sin tur kan lägga till mening och djup till din egen konst.
  • Titta på böcker från olika konstperioder som du är intresserad av att hitta inspiration och teman.
  • Köp eller utcheckning boken om du kan. Om inte och du får tillstånd, ta en bild av bilderna som tar din uppmärksamhet eller gör en kopia av de sidor de är på så att du kan referera till bilderna hemma.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 4
    4. Brainstorm vad är meningsfullt för dig. Medan du bara vill få en tatuering eftersom du gillar designen, skapar en tatuering som har personlig betydelse för dig kan vara en extremt givande upplevelse. Tänk på att tatuering av betydande datum, som födelsedatum eller bröllopsdatum, ditt stjärntecken, ett porträtt av någon som är viktigt för dig, eller en favorit citat.
  • Andra idéer inkluderar din favoritblomma, djur eller karaktär, något som är viktigt för din familj av den plats du bor, eller något du inte vill glömma.
  • Del 2 av 4:
    Ritning av tatueringen
    1. Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 5
    1. Jot dina idéer ner i en tidskrift. Nu är det dags att bli kreativ! Klipp upp tidningar för att göra en collage som representerar färgschemat eller humör du vill återskapa med din tatuering. Gör en inspirationskort som framkallar känslan du vill förmedla med din design. Du kan också ställa ner ord i en dagbok som kommer i åtanke när du tänker på den design du vill ha.
    • Detta kan vara super till hjälp om du vill att tatueringskonstnären ska designa eller dra tatueringen för dig.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 6
    2. Skissera designen. Om du kan rita, skissar tatueringen är ett fantastiskt sätt att ge din tatueringskonstnär en mer exakt bild av precis vad du vill bli inked när du går in i salongen. Gå ut en bit papper och dra tatueringen att skala. Var inte rädd för att gå igenom flera utkast - du ritar något som kommer att gå på din kropp permanent, så ta din tid och arbeta på skissen tills det bara är rätt.
  • Du kan utarbeta en grov skiss och ta den till tatueringskonstnären. Konstnären kan i sin tur förfina din vision och ta ut designen närmare vad du hade förutsett, liksom rådgivning på genomförbarhet och kostnad.
  • Om du inte vet hur man ritar, får du en vän eller hyra en frilansare för att rita din vision för dig. Eller använd en webbplats som Fiverr för hjälp. Du kan till och med samarbeta med en tatueringskonstnär genom att förklara för dem den design du vill ha och få dem att ge dig råd på plats, färgning och typ av bläck. Du måste förklara mycket noga vad du tänker och troligen gå igenom flera utkast tills ritningen är rätt.
  • Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 7
    3. Välja tidlöshet. Trender kommer och går, men en tatuering är för evigt. Bestäm om den tatuering du har åldras väl genom att fråga dig själv frågor som: Vad är sannolikheten för att jag har samma intressen och övertygelser om 10 eller 20 år? Jag fattar detta beslut baserat på impuls, eller har jag gett det tid och noggrann tanke? Det är bäst att tänka på tatueringen i flera månader innan du bestämmer dig för att få det.
  • Exempel på tidlösa tatueringar inkluderar tatueringar av djur, blommor, skalle, kartor eller nautiska symboler.
  • Ett annat sätt att testa tidlöshet är att bipa upp den design du har skapat för en vägg och titta på det varje dag i några månader. Medan det kan tyckas som en lång tid, om du blir trött på att titta på designen kommer du att kunna ompröva om det här är verkligen något du vill bläckas på din kropp permanent.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 8
    4. Beställ en tillfällig anpassad tatuering. Om du vill prova din idé innan du förbinder dig med designen kan du beställa en tillfällig anpassad tatuering online på en webbplats som etsy eller momentan bläck. Skicka din design online och säljaren kommer att göra dig en tillfällig tatuering.
  • Du kan också fråga din tatueringskonstnär om de kan göra en överföring av designen på din hud först. Be om detta under ditt första designkonsultation.
  • Del 3 av 4:
    Samarbeta med en tatueringskonstnär
    1. Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 9
    1. Begränsa potentiella artister. Besök webbplatsen för lokala tatueringssalar och titta på portföljen av arbetet med olika konstnärer i ditt område. Varje tatueringskonstnär kommer att ha sin egen individuella stil, och du vill se till att dina behov anpassar sig till artistens expertis.
    • Se till att artisterna är licensierade. Licensiering och certifieringar varierar beroende på staten, och du bör bara välja en tatueringskonstnär som har ett utövare tillstånd. Be om att se licensen när du besöker tatueringslistan.
    • Whittle nere artisterna efter kompetensområde. Till exempel, om du vet att du vill få en stående tatuerad, inkludera i din lista endast artister som har erfarenhet av porträtt.
  • Bild med titeln Design din egen tatuering Steg 10
    2. Planera ett designkonsultation. De flesta tatueringsbidrag erbjuder gratis konsultationer efter överenskommelse, så använd detta som ett tillfälle att lära känna konstnären och mäta om du känner dig bekväm att få tatuerade av dem. Tillit till konstnären är av yttersta vikt när du får en tatuering eftersom du vill att konstnären ska fokusera sin fulla uppmärksamhet på dig och inte bli lätt distraherad.
  • Vissa artister kan kräva en deposition för samrådet. Pengarna går mot den tid det tar konstnären att skapa designen och den tid de spenderar tatuering dig.
  • Fråga tatueringskonstnären några frågor du kan ha, från smärtfaktor till hur många sessioner din tatuering kommer att kräva. Du vill välja en konstnär som är villig att tålmodigt svara på alla dina frågor.
  • Efter besöket, reflektera över hur bekväm du kände på salongen såväl som på konstnärens attityd. Tänk på om konstnären var entusiastisk och kom överens med din vision för tatueringen, och överväga också renligheten i salongen.
  • Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 11
    3. Förklara din vision. Det är viktigt att gå in i ett designkonsult med en klar uppfattning om den tatuering du vill få eller åtminstone med ett koncept som du vill ta med till livet. Annars kan det vara lätt att övertalas av vad en konstnär kanske vill utforma och hamna med en tatuering som inte var riktigt vad du tänkte få. Under samrådet, visa konstnären din inspirationsbräda, skisser och ditt ord dagbok.
  • Hitta någon som förstår din vision och är villig att ta den till livet. Det sista du vill ha är att stoppa huvuden med en konstnär som inte delar samma vision som du.
  • Helst bör du och konstnären samarbeta för att komma med en design som du älskar och de kommer att njuta av att skapa. Om du inte kan komma till ett avtal, hitta en annan artist. Du vill inte att konstnären är unenthusiastic eller tveksam om att slutföra din tatuering.
  • Del 4 av 4:
    Att räkna ut logistiken
    1. Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 12
    1. Bestäm var på kroppen du vill ha tatueringen. När du väljer var du ska bli inked, vill du överväga synlighet, känslighet och diskretion. Detta kommer att ställa in begränsningar, till exempel storlek, på din tatueringsdesign. Tänk hårt om du vill att tatueringen ska vara synlig för alla, i vilket fall du kan överväga att tatuera dina armar eller ben, eller om du vill att det ska vara mer privat, i vilket fall du vill överväga att tatuera din nedre rygg, axlar eller mage.
  • Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 13
    2. Tänk på smärtfaktorn. En större eller mer invecklad tatuering gjord med olika storlekar av nålar kommer också sannolikt att skada mer, särskilt med tanke på att tjockare nålar tenderar att skada mer än tunnare eftersom de piercerar mer hud. Tänk också på att olika fläckar på kroppen har varierande känslighet. Bonier delar av kroppen och delar med lite fett tenderar att vara mer smärtsamt. Handlederna är till exempel mycket känsliga, så det kan skada mer för att bli inked där.
  • Smärta är subjektiv. Några hävdar att den ursprungliga konturen av tatueringen är mer smärtsam, speciellt om det här är din första erfarenhet som blir inked, och andra hävdar att skuggningen är mer obekväm eftersom konstnären går över samma områden om och om igen, packar färg eller bläck. Om du vill undvika skuggning, bör du välja en enkel, minimalistisk tatueringsdesign.
  • Smärta är en del av processen, så förbered dig själv. Kom ihåg att det är värt det - du kommer att hamna med en enstaka tatuering!
  • Bild med titeln Design ditt eget tatueringssteg 14
    3. Bestäm vilken typ av färg du vill ha. Tatueringsfärg kan påverka den design du skapar - färg tatueringar, till exempel, kan vara bättre lämpade för mindre mönster så att du har färre touch-ups att göra. Svart och grå tatueringar Ålder bättre än färg tatueringar över tiden är vanligtvis billigare, och ta mindre tid att slutföra. Färg tatueringar möjliggör mer kreativitet, är bra för att täcka befintliga tatueringar, och kontrast starkt med ljus till medelstora hudtoner.
  • Fråga din tatueringskonstnär för deras rekommendation om vilken typ av färg du borde få.
  • Du kanske också vill överväga att få en tatuering gjord av vit bläck, beroende på vilken typ av design som du vill skapa och på den synlighet du vill ha tatueringen att ha. Vita bläcktatueringar kommer ofta att vara mindre synliga än monokroma eller färg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande