Hur man gör ett hus makeover utan en professionell

Det finns ingen "rätt" sätt att göra ett hus makeover utan en professionell.Istället identifiera hur du vill att ditt hus ska se och göra ditt bästa för att få det att hända.Byt ut gamla möbler för nya, ommålning av väggarna och introducerar lite ny belysning är bland de bästa sätten att ge ditt hus en makeover utan professionell.Men den enda verkliga regeln är att vara sant mot dina egna smaker och stilistiska preferenser.

Steg

Metod 1 av 6:
Byte av färger, texturer och belysning
  1. Bild med titeln Måla din lägenhet Steg 4
1. Lägg till en ny färgfärg till väggarna.Målning ett rum kan ge det en helt annan energi och personlighet än vad den hade. Använd neutrala färger som solbränna, ljusgrå och benvit om du planerar att sätta upp konst.Om du gynnar nakna väggar, försök mer sofistikerade färger som Navy eller Olive.Barnen kommer att älska rum målade i levande blues eller gröna.
  • Försök att matcha din färg till dina möbler.Till exempel, om dina möbler är mestadels brun, måla din vägg en ljusbrun eller en gratis färg som oliv eller rödbrun.
  • Att ge ett visuellt centrum till ett rum, måla en vägg en annan färg än resten.Till exempel kanske du vill måla tre väggar av ditt sovrum en ljusgrå och måla den fjärde en mandarinskugga.
  • Bild med titeln Använd belysning för att sälja ditt hem Steg 3
    2. Ändra belysningen.Inredningsljus kommer i många olika former.Vissa typer av belysning fungerar bäst i köket, medan andra fungerar bäst i vardagsrummet.Till exempel, hängande lampor ser bra ut över diskbänken. Kör lite replampor under kanterna på golvnivåskåp i badrummet och köket.Ibland gör du över belysningen lika enkelt som att ändra en lampskärm eller en ljusarmatur.
  • Antik eller vintagebutiker är bra ställen att hämta unika lampskärmar och belysningsarmaturer.
  • Bild med titeln bli rik genom att köpa och vända fastighetssteget 22
    3. Byt ut golvet.Det finns flera alternativ för sprucing upp ditt golv.Installera golv som är platt och slät i kök så att den lätt kan rengöras när spill oundvikligen uppstår.Kakel och naturliga trägolv är de bästa alternativen.Använd naturliga trägolv i sovrum, badrum och vardagsrum.
  • Om du vill installera mattor eller mattor, kommer mörka färger bättre att dölja fläckar, men lättare färger kommer att göra rummet att känna sig större.
  • Om du redan har trägolv, överväga att slippa och återställa det.
  • Bild med titeln Paint Bathroom Cairets Steg 7
    4. Repaint Möblerna.Ibland kan du ge dina gamla möbler ett nytt leasingavtal på livet genom att helt enkelt lägga till en färgfärg.Välj en färg som komplimangerar väggarna och golvet.Alternativt, överväga att avlägsna färgen från dina möbler, slipa ner den och återkalla det för ett vackert, naturligt utseende.
  • I stället för att ommåla, linda dina möbler i tapeter.Detta gör att du kan skapa unika mönstrade möbler.
  • Metod 2 av 6:
    Lägga till, anpassa eller ta bort inredning
    1. Bild med titeln Ge ett rum ett tropiskt tema steg 2
    1. Declutter utrymmet.Decluttering av utrymmet kommer att hjälpa till att göra dina rum att se större, ljusare och vackrare.Processen med vilken du avkallar ett visst rum varierar beroende på mängden rodnad i rummet.Börja med att gå ut ur rummet och få en bra titt på det.
    • Fråga dig själv frågor om de olika föremålen i rummet som, "behöver jag eller vill ha det här objektet?"
    • Gå igenom rummet och överväga varje objekt.Fråga dig själv om det ger dig glädje.Om det inte ger dig glädje och inte har praktisk användning, donera det till en sparsamhet eller en ge den till en vän.
  • Bild med titeln Dekorera ditt hem med sammet steg 1
    2. Lägg till gardiner.I stället för persienner, lägg till gardiner i dina fönster.I ett vardagsrum eller sovrum, särskilt golvlängdsgardiner kan göra rummet att se större ut.
  • Bild med titeln Ge ett rum ett tropiskt tema steg 7
    3. Introducera ny inredning.Kolla in dina lokala sparsamhetsbutiker för vaser, konstverk och andra dekorativa föremål som kan låna lite liv till de olika rummen i ditt hem.Om du inte hittar något till din smak, kolla online eller på din lokala hemvaruhandel.
  • Hitta nya sätt att använda objekt som du kanske redan har.Om du går för ett rustikt utseende, kan du till exempel plantera några blommor i en vattenburk och placera den i ditt kök eller vardagsrum.
  • Att lägga till nya kasta kuddar är ett bra sätt att ta med en ny titt på ett rum utan att spendera mycket pengar! Du kan även använda olika stilar beroende på årstid, som att använda vita och bleka gula på sommaren och våren, sedan mörkare jordtoner på hösten och vintern.
  • Bild med titeln Redecorate ditt rum Steg 5
    4. Hitta sätt att spara.Om dina vänner eller familj renoverar sina hem, fråga dem om du kan få sina gamla skåp, bänkskivor, dörrknoppar och så vidare.Besök din lokala Haberdashery för att köpa billiga skrapor av duk du kan använda till hantverk unika gardiner.Kolla efter nya möbler och inredning vid secondhand butiker innan du går till stora lådbutiker.
  • Bild med titeln Gör dina kontorsmöbler Hjälp din affärsbild Steg 3
    5. Använd möbler för att dölja fula armaturer.Om du har en radiator eller ugnsrör som stör det visuella flödet av ett rum, ordna dina möbler på ett sådant sätt att det förekommande elementet blir osynligt.Till exempel placera en soffa eller skrivbord framför en radiator.
  • Metod 3 av 6:
    Göra över ditt kök
    1. Bild med titeln Dekorera ditt hem med Velvet Steg 7
    1. Få några nya sittplatser.Prova några barnstolar istället för barstolar - eller byt dina höga stolar för barstolar.Du kan också få några nya sittplatser i ditt köksbord.Om du går för ett rustikt utseende, kolla in din lokala antikvitetsaffär för några vanliga trästolar, eller sand ner och refinish de stolar du har nu.För en minimalistisk utseende, måla dina stolar vit eller ljusgrå.
  • Bildbeteckningen blir rik genom att köpa och vända fastighetssteget 12
    2. Byt köksskåp.Om du har nakna träskåp, överväga att slipa dem och måla dem.Om du har målat skåp, måla dem en annan färg eller ta bort färgen av dem för ett naturligt utseende.Undvik att rippa ut dina skåp, eftersom det blir mycket billigare att helt enkelt renovera dina befintliga skåp än att installera nya.
  • Använd ljusfärger som vit för att få ditt kök att känna sig ljus och öppen.
  • Tvåtonskåp kan se bra ut om du väljer två gratis färger, men de kommer att ta mer arbete, eftersom du först måste måla de gamla skåpen eller installera nya skåp och sedan måla trimmen på dem med en andra färg.
  • De bästa skåpen är gjorda av massivt trä, inte pressbräda.
  • Bilden med titeln blir rik genom att köpa och vända fastigheter Steg 16
    3. Lägg till en backsplash.En backsplash är en serie kakel som klättrar upp på väggen mellan köksdisken och botten av skåpen.Det slutar vanligtvis längs den vertikala linjen som markerar kanten på ett fönster eller skåp, beroende på vilket som är längst längs väggens vägg.Välj ut kakel för en backsplash som matchar eller komplimangerar dina skåp.Planera layouten på din backsplash försiktigt, använd sedan kaklivet på väggen och tryck på kakelarna på plats.
  • Vissa människor väljer att placera en backsplash över sin diskbänk, snarare än hela vägen runt sitt kök.
  • Tegel, keramik och handmålade backsplashplattor är tillgängliga.Välj den du gillar bäst.
  • Du kan få backsplashplattor på din lokala hemvaruhandel.
  • Metod 4 av 6:
    Fixa upp sovrummet
    1. Bild med titeln Rengör alla rum Steg 5
    1. Få en ny uppsättning ark.Det bästa sättet att leva upp ett sovrum är att få en ny uppsättning ark.Byte av sängen satt två eller tre gånger om året kan hålla sovrummet ser fräscha och förhindra känslor av tristess med utrymmet.
  • Bild med titeln Redecorate ditt rum Steg 8
    2. Lägg till något bakom sängen.En huvudplatta som ligger bakom sängen kan lägga till en känsla av lyx till ditt sovrum.Om du inte vill lägga till ett headboard, få en självhäftande väggbeläggning som skapar illusionen av ett headboard istället.Alternativt, häng en täcke eller tapet bakom sängen för att ge ett centrum för sovrummet.
  • Bild med titeln Redecorate ditt rum Steg 18
    3. Hitta nya användningsområden för rummet.Om möjligt, lägg till en sminkkonsol till sovrummet.Detta gör att du kan undvika att stashing all din smink i ditt badrumsskåp.Du kan också lägga till ett litet skrivbord så att du har ett utrymme att arbeta och skapa din bärbara dator.
  • Metod 5 av 6:
    Försköna badrummet
    1. Bild med titeln Gör ditt badrum bekvämt på vintern Steg 7
    1. Introducera växter.Bara införandet av krukade eller hängande växter kan göra ett gammalt badrum verkar friskt.Använd färgglada krukor för att ytterligare försköna utrymmet.Placera dessutom en liten vas med vildblommor på badrumsdisken om utrymme tillåter.
  • Bild med titeln Gör ditt badrum bekvämt på vintern Steg 4
    2. Byt ut tillbehören.Plocka upp en ny och mer elegant tvålrätt.Placera bomullspinne och bandage i små keramiska behållare och sätt dem längs disken.Lägg till några icke-funktionella tillbehör som ljus, också.
  • Bild med titeln bli rik genom att köpa och vända fastighetssteg 19
    3. Få en ny duschridå.Eftersom duschridån tar upp mycket visuellt utrymme i badrummet är det här ett bra sätt att fräscha upp ditt badrum.Köp några nya duschgardiner och byt ut dem var tredje eller fyra månader för att förhindra badrums tristess.
  • Metod 6 av 6:
    Få inspiration och hantering av förväntningar
    1. Bildbeteckningen blir involverad i medicinsk forskningsstudier Steg 2
    1. Hitta källor till inspiration.Det finns massor av bra resurser tillgängliga både online och på ditt lokala bibliotek om hur man gör en hemmakover utan professionell.Kör en ordsträng som "Home Makeover utan professionell" genom din föredragna sökmotor för att starta din kreativa process.
  • Bild med titeln Se sanningen genom att tänka som ett filosof steg 7
    2. Känn dina förmågor och begränsningar.Innan du börjar ommåla ett rum eller ta dina skåp ur väggen, ta reda på ungefär hur länge det tar, vilka verktyg du behöver, och hur svårt det blir.Var realistisk om vad du vet och vad du kan uppnå.Söka professionell hjälp om du behöver det.
  • Om du inte tror att du är upp till en viss uppgift - installera en ny dusch eller handfat, till exempel - inte känna sig skyldig att göra det.
  • Bild med titeln Redecorate ditt rum Steg 1
    3. Ange din budget.Att göra ett hus makeover utan professionell kan spara pengar.Det är dock fortfarande viktigt att ställa gränser för hur mycket du är villig att spendera.
  • Det belopp du bestämmer dig för att spendera på din hemmakeover beror på dina behov och din inkomst.
  • Innan du börjar, jämför du hemmakeoverprojektet du vill åta mot andra som du hittar online eller genom att prata med vänner.Använd de kostnaderna för att uppskatta kostnaden för din hemmaking.
  • Spendera inte så mycket att du bryter banken.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande