Hur man dekorerar ett tonårsrum

Ett sovrum ska vara ett uttryck för dina intressen och stil. Anpassa utrymmet genom att skapa zoner baserat på aktiviteter som görs i sovrummet, som att träna ett instrument eller spela videospel. Målning väggarna eller möblerna kan snabbt omvandla utrymmet och lägga till några tillbehör, till exempel en lampa, matta eller affisch, kan ge rummet en ny, ny känsla. Glöm inte att lägga till förvaringsfack och andra nödvändigheter för att hålla ditt rum snyggt och organiserat!

Steg

Del 1 av 4:
Anpassa utrymmet
  1. Bild med titeln dekorera en tonåring
1. Skapa zoner för dina intressen eller hobbyer. Naturligtvis kommer du att sova i ditt sovrum, men du använder förmodligen det för andra aktiviteter också. Du kanske vill planera för ett utrymme att göra läxor eller hantverk, välja en plats för att spela videospel eller titta på tv, ange ett område för att öva ett musikinstrument eller lägga undan ett utrymme för att göra ditt hår eller smink.
  • Om du har massor av aktiviteter och intressen, försök att göra mellanslag för bara några av dina favoriter. Detta kommer att bidra till att förhindra att aktiviteten eller hobbyytorna blir överväldigande.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    2. Välj dina färger eller tema. Tänk på vilka saker du redan har som du vill återanvända. Om du älskar din sängspread, välj färger som matchar eller accent det för målning eller tillbehör. Om din favoritfärg är röd, välj 1 eller 2 ljusaccentfärger för att gå med det. Var noga med att noggrant överväga vilka färger eller tema du vill ha, och tänk på om du fortfarande gillar det om några månader eller till och med några år.
  • Några idéer för teman inkluderar: Musik, Sport, Teknik, Nautisk, Retro, Modern, Metropolitan och Boho.
  • Om du inte är säker på hur du börjar, börja med att plocka en färg du gillar och gå därifrån.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    3. Färg eller papper dina väggar. Byte av väggfärgen kan ge ditt rum en helt ny känsla. Du kan måla dina väggar eller lägga upp tillfällig tapeter. Känn dig fri att måla bara 1 vägg, alla eller till och med taket. Om du väljer en mörk färg är det bäst att använda den på en accentvägg i stället för hela ditt rum. Var noga med att få dina föräldrars tillåtelse, följ alla riktningar och ventilera området.
  • Om du inte är tillåten att måla eller papper, försök att lägga till en väggmålning eller dekorera med peel-and-stick decals. Du kan också göra utrymmet ser färskt med vägghängen, inramade bilder eller annan väggdekor.
  • Del 2 av 4:
    Välja möbler
    1. Bild med titeln dekorera en tonåring
    1. Välja ett skrivbord. Ett skrivbord är en viktig del av ditt rum. Du kan använda den för att göra dina läxor, surfa på nätet, skriv i din tidskrift, etc. Välj en som passar dina behov och din personliga stil - kanske du vill ha en enkel, effektiviserad skrivbord eller kanske du behöver en med massor av lådor eller inbyggda hyllor. Glöm inte att välja en stol för att gå med ditt skrivbord och se till att det är rätt höjd för att skriva eller skriva bekvämt.
    • Om möjligt, försök att sitta vid skrivbordet innan du köper det. På det sättet vet du om det är bekvämt och en bra storlek för dig.
    • Ett skrivbord kan också dubbla som en fåfänga där du kan göra ditt hår och smink.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    2. Klä upp din säng. En intressant sängram är ett bra sätt att personifiera ditt rum - överväga en funky headboard eller till och med en slädbädd, beroende på din stil. En sängkläder eller tröstare kan också vara ett uttalande bit för ditt rum. Välj ett djärvt mönster eller en rolig textur för att lägga till personlighet till ditt rum. Om dina väggar är mönstrade eller fyllda med affisch och foton kanske du vill hålla fast vid en solid sängkläder för att hålla rummet från att bli upptagen.
  • Lägg till roliga kasta kuddar för extra komfort och stil.
  • Du kan ändra hela utseendet på ditt rum genom att lägga till nya sängkläder, så välj sängkläder som passar din stil!
  • Om du får en ny säng är inte ett alternativ, kan du ändra utseendet på din gamla säng genom att måla huvud och fotbräda eller lägga till klädsel.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    3. Ställ ut sittplatser. Du kommer sannolikt att ha ett annat utrymme än din säng för dig eller dina gäster att sitta på. Beanbag stolar är relativt billiga och är super comfy. Spelstolar är bra för dem som älskar att spela, eller du kan lägga till ottomaner som öppnar för extra sittplatser och lagring. Kuddar gör också bra sittplatser, så sätt några färgglada eller tryckta kuddar om du inte kan få nya stolar.
  • Om du inte har mycket utrymme att arbeta med, är ottomanska lagrings kuber ett perfekt alternativ. Dessa kan tjäna trippel som platser, förvaringsbehållare och små tabeller!
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    4. Bestämma var saker kommer att gå. Det är vanligtvis bäst att börja med din säng och gå vidare därifrån. Tänk på de aktiviteter du tänkte på när du planerade ditt nya utrymme. Skapa zoner för olika ändamål, som att sova, arbeta, koppla av och spela. Du kan använda en gardin, eller till och med möbler, för att skilja utrymmena, som att lägga ett skrivbord mitt i ditt rum för att skilja ditt sovande område från det utrymme där du tittar på tv eller spela videospel.
  • Tänk på dina dagliga rutiner när du ordnar ditt utrymme. Till exempel måste du ha gott om utrymme framför din byrå så att du enkelt kan öppna lådorna när du klär på morgonen.
  • Del 3 av 4:
    Lägga till dekorationer
    1. Bild med titeln dekorera en tonåring
    1. Täck dina fönster. Persienner eller draperier kan hjälpa till att blockera ljuset på natten såväl som ger dig lite integritet. Välj persienner eller gardiner som passar din stil och det tema eller färger du valde för ditt rum.
    • Även om du inte kan ändra fönstret, kan du fortfarande lägga till din egen stil. Till exempel, överväga att lägga till en ren gardin över dina persienner för en pop av färg. Du kan till och med hänga pärlor över dina fönster eller i din dörröppning.
    • Om du vill ha ett mörkare utrymme för dagtid, försök att sätta in blackout nyanser eller gardiner.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    2. Tänd ditt rum. Lampor eller lyktor är viktiga för ditt rum. Inte bara kommer de att ge dig extra belysning, men de är ett bra sätt att knyta i accentfärger eller personifiera ditt utrymme. Du kan till och med gå med ett neonskylt för en extra cool touch.
  • Var noga med att få ljus för viktiga områden. Till exempel, få ett läslampa för din nattduksbord och en lampa för ditt skrivbord eller arbetsområde.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    3. Lägg till mattor. Mattor är ett trevligt sätt att ändra utseendet och känslan av ditt sovrum. Ett roligt och funky-tryck kan liva upp ditt utrymme och lägga till lite extra vaddering om du har trägolv. Välj 1 stor matta eller några mindre, beroende på ditt utrymme.
  • Även om du redan har en matta, kan en matta på toppen hjälpa till att hålla mattan ren. Det kan också lägga till lite extra värme och mjukhet till golvet, vilket är bra när du går ut ur sängen på kalla morgnar.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    4
    Hänga affischer eller foton. Dessa hjälper dig att personifiera utrymmet. Välj ett drömmande landskap för att hjälpa dig att koppla av, eller en informativ affisch, som det periodiska bordet, för att hålla ditt sinne skarpt. Du kan också lägga upp kartor, kalendrar eller korkbrädor. Lägg till bilder av dig själv, dina husdjur, dina vänner och din familj för att göra rummet din egen.
  • Lägg till objekt som hjälper rummet att känna dig som du. Du kan till exempel välja affischer av dina favoritfilmer eller band, skriva ut några bilder du tog, eller lägga upp några av dina egna ritningar.
  • En bra sak om bildramar och korkbrädor är att du kan byta ut bilderna för nya när du vill uppdatera ditt utrymme!
  • Del 4 av 4:
    Håller ditt rum rent och organiserat
    1. Bild med titeln dekorera en tonåring
    1. Sätt en tvättstuga i ditt rum. En hög med smutsiga kläder på golvet kan verkligen röra upp utseendet på ditt rum. Köp en hämmare som matchar stilen på ditt rum och lägg det i ett bekvämt hörn. På det här sättet får du en trevlig plats att kasta din tvätt och hålla den ur sikte.
    • Välj en hämma med lock för att göra dina smutsiga kläder ännu mer osynliga och hålla några stinkande strumpor!
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    2. Få en papperskorg. Detta är ett viktigt föremål för att hålla ditt utrymme städa. Placera papperskorgen i en del av ditt rum där du är mest sannolikt att använda den. Till exempel, om du gillar att snacka på ditt skrivbord medan du gör dina läxor, sätt papperet där så kan du enkelt kasta bort wrappers, servetter och smulor.
  • Om du slänger mycket matskräp, kom ihåg att ta ut papperskorgen regelbundet så det börjar inte lukta eller locka buggar.
  • Leta efter en soptunna eller papper som passar ditt utrymme och matchar stilen på ditt rum.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    3. Håll behållare under din säng för extra lagringsutrymme. Om du inte har mycket utrymme för att hålla dina saker, kan utrymmet under din säng göra ett bra förrådsområde. Mäta utrymmet så att du vet vilken storlek som behållarna måste vara att passa där.
  • Leta efter klara plastfack med lock så att du kan se grejerna inuti samtidigt som du skyddar det från damm.
  • Du kan också köpa rullande hyllor som är utformade för att passa under sängar. Det här är bra eftersom de är super lätta att glida in och ut!
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    4. Montera några hyllor på väggarna. Att sätta upp hyllor är en bra lagringslösning om du inte har mycket golvyta. Du kan lägga dem över din säng eller över ditt skrivbord, eller till och med få hyllor som är vinklade för att passa i hörn. Använd dem för att lagra böcker och andra objekt eller visa dekorationer och samlarobjekt.
  • Arbeta med dina föräldrar för att se till att du monterar hyllorna på ett säkert och sätt.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    5. Köp en garderobs arrangör. Skåp arrangörer är ett bra sätt att maximera din lagring och hålla dina saker städa. Leta efter en arrangör som har plats för skor, tillbehör och andra saker du vill hålla i din garderob.
  • Håll saker som du använder mycket fram och centrum, där du enkelt kan nå dem. Om du har saker i garderoben som du sällan behöver (som den sovande väskan använder du en gång om året på familje campingresor), lägg dem upp högt eller i ryggen.
  • Bild med titeln dekorera en tonåring
    6. Börja en daglig städningsrutin. Det bästa sättet att hålla ditt rum rent och städat är att arbeta på det lite varje dag. Lägg åt sidan några minuter för att göra din säng, hämta några kläder som inte gjorde det till hämmaren och slänger någon lös skräp i din papperskorg. Ta en titt och städa upp några andra föremål som är ute av plats.
  • Göra tid att sopa eller vakuum ibland, och glöm inte att ta ut papperskorgen!
  • Om du någonsin äter i ditt rum, se till att ta med några använda rätter, koppar och redskap tillbaka till köket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande