Hur man dekorerar en tjejs rum

Flickor kan spendera mycket tid i sina rum mellan att spela spel, göra läxor och hänga med vänner. Det är viktigt att dekorera utrymmet för att matcha sina intressen men också kunna växa med henne. När det gäller att dekorera en tjejs sovrum måste du välja ett färgschema och ett tema, välj rätt möbler och lägg till detaljer för att runda ut rummet. I allmänhet är det bäst att undvika att plocka ett barnsligt tema för rummet, eftersom hennes intressen kan förändras snabbt.

Steg

Metod 1 av 3:
Plockar färger och teman
  1. Bild med titeln dekorera en tjej
1. Fråga henne vad hon vill ha sitt rum att se ut. Sedan hon kommer att spendera mycket tid i rummet, få flickans inmatning innan du börjar dekorera. Påminna henne om att du vill respektera vad hon vill, men du vill också att rummet fortfarande ska se tilltalande om några år. Var noga med att notera hennes intressen, favoritfärger och allt annat hon vill ha.
  • Du behöver inte inkludera alla sina intressen, men du kan försöka basera rummet av hennes allmänna gillar och ogillar.
  • Till exempel, om hon gillar djur, istället för att måla en djungel väggmålning på väggen, kan du leta efter sängkläder och foton som har bilder av vilda djur och djur på dem.
  • Om hon gillar tecknade, kan du hänga inramade bilder av hennes favoritpersoner på väggen. Använd sedan färgen på hennes favoritkaraktär för accentfärgerna i rummet.
  • För ett prinsessemedium sovrum, införliva "kungliga" element, som kronor, blommiga tryck, och några sparkly och glänsande armaturer för att göra rummet verkar mer magiskt.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    2. Välj en ljus, neutral färg för väggarna för att lysa upp utrymmet. Välj en färg som samordnas med en mängd olika nyanser och teman för att undvika att behöva repaint igen när hon blir äldre. Välj en färg som vit, pastellrosa, ljusblå eller ljusgul för väggarna för att göra utrymmet att se större och mer öppet.
  • Försök att hålla dig borta från mörka, livfulla färger som hon kanske inte gillar om några år, som rosa, lila, marinblå, röd eller ens svart. Det är svårt att samordna andra färger med dessa nyanser.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    3. Välj en dynamisk tapet för en djupare, mer permanent utseende. Välj en tapeter med ett stort, iögonfallande tryck och häng det på en accentvägg för att dra ögat till brännpunkten i rummet. Försök att välja en tidlös design eller mönster, som ränder, floraler, eller till och med en solid färg med ett glänsande, foiled tryck.
  • Tänk på att det är mycket svårare att ta bort tapeter än det är att helt enkelt repaintera en vägg. Se till att du väljer en design som kan växa med sina intressen och smak.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    4. Välj 2-3 accentfärger att använda för dekorationer i hela rummet. Välj bland hennes favoritfärger för att göra färgschemat. Du kan även använda en konst, ett tapetmönster eller en tygdesign som din inspiration. Detta kommer att hålla rummet ser färgstarkt utan att visas över-dekorerade eller okoordinerade.
  • Till exempel, om hon gillar rosa, kan du göra ditt färgschema vit, rosa och guld för en klassisk flickvän.
  • Om hon åtnjuter natur och djur, gå till ett solbränna, grönt och gult färgschema för att införliva utomhus scener.
  • Metod 2 av 3:
    Välja och ordna möbler
    1. Bild med titeln dekorera en tjej
    1. Välj en elegant sängram i en tvilling, dubbel eller queen size. Mäta omkretsen av rummet för att se hur mycket utrymme du måste placera möblerna. Om du har begränsat utrymme, välj en enkelsäng. Om du har mer utrymme, välj en dubbel eller queen size-säng. Välj en ram gjord av slitstarka material, som metall eller trä. Då kan du lägga till roliga, avtagbara dekorationer till sängen för att passa rummets tema.
    • Till exempel, om du vill köpa en prinsessans säng, överväg att få en klassisk fyrbäddsoffa och hänga en flyttbar baldakin ovanpå den. Sedan, om hon förlorar intresse för prinsessor, kan hon ta kabellen av sängen för ett mer moget utseende.
    • I ett djungel-tema rum kan du välja en enkel järnbäddsram, och sedan wrap falska vinstockar och växter runt sängen och headboard. Det är lätt att ta bort vinstockarna och återanvända dem för ett annat projekt om hon vill ändra stilen i rummet i framtiden.
    • Trä och järnramar är alltid populära val för barns sängar eftersom de är robusta och snygga.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    2. Välj en koordinerande byrå och nattduksbord för att lagra kläder och andra föremål. Välj en byrå och nattduksbord som kan vara större än nödvändigt för att passa hennes föränderliga garderob. Som en allmän regel väljer du en byrå och nattduksbord som har samma stil som sängramen, oavsett om det är rustik, modern eller klassisk. I vissa fall kan du få en överenskommelse om matchande uppsättningar från en möbelaffär för att göra samordningen enklare.
  • Till exempel, om rummet har ett rustikt tema med blommiga accenter, det kan vara bättre att välja en vintage-utseende byrå och nattduksbord, snarare än moderna variationer.
  • Om du går ett enkelt, modernt utseende, kan du välja vita modulära möbler som är lätt att blanda och matcha.
  • Var noga med att förankra alla långa eller tunga möbler till väggen för att hålla dem från att falla över.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    3. Använd bokhyllor och förvaringsfack för att hålla leksaker, spel och böcker. Förvaring är extremt viktigt för ett barns rum. Köp färgglada plastfack och en robust träbokhylla för att hålla alla sina saker när hon inte använder dem. Förvara facken under sängen eller på en låg hylla för enkel åtkomst och för att hålla dem ur vägen.
  • Det kan vara till hjälp att märka rutorna för att se till att hon vet vad som går var. När rummet är klart, visa henne där allt går i sin nya plats.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    4. Placera sängen mot en vägg för att maximera utrymmet i rummet. När du får en säng, placera den med ena sidan längs en vägg och se till att det inte blockerar några ventiler eller utlopp. Om sängen är för lång för att sitta horisontellt mot väggen, kan du placera sängen med huvudet mot en vägg och slutet inför mitten av rummet.
  • Att placera sängen i ett hörn är ett populärt alternativ eftersom det tar upp en liten mängd utrymme och lämnar gott om utrymme mitt i golvet.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    5. Ordna byrå och andra möbler runt omkretsen av rummet. De flesta väljer att placera möblerna längs väggarna i rummet för att lämna ett öppet utrymme i mitten för att spela. Se till att större saker, som byråer och bokhyllor, blockerar inte fönstren och dörrarna. Placera en nattduksbord bredvid sängen för att hålla saker som hon kanske behöver i sängen, som en TV-fjärrkontroll eller ett glas vatten.
  • För stora, tunga möbler, som bokhyllor och byrå, förankrar bitarna till väggen med ett möbelförankringssats för att förhindra att de tippas över.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    6. Gör en läsning eller läxa med bord och stol. Om rummet är tillräckligt stort, få en bekväm stol och ett lämpligt höjd bord för att göra ett arbete eller ett hantverksområde. Se till att det finns tillräckligt med ljus för läsning, och positionskonstmaterial, papper, pennor och böcker på en närliggande hylla eller i en fack för enkel åtkomst. Detta kommer att bidra till att göra rummet multipurpose.
  • Du kan till och med Refinish en äldre skrivbord För en lätt och billig studie eller hantverk bord för sitt rum.
  • Metod 3 av 3:
    Lägga till detaljer och dekorationer
    1. Bild med titeln dekorera en tjej
    1. Välj en duv och kasta kuddar i ett roligt tryck eller färg. Eftersom dessa lätt kan bytas ut som hon blir äldre, låt henne välja sängkläder och kasta kuddar som hon gillar. Ge henne några alternativ för färger eller låt henne välja färgerna och designen som hon gillar. Detta är ett enkelt sätt att lägga till en pop färg, speciellt om väggarna är en lättare, neutral nyans.
    • Till exempel, om rummet är prinsessan tema, kan du välja en duvet som har ett slott på det med Ruffle-kuddar.
    • För ett dinosaurtema kan du välja en duv som har en tecknad dinosaurisk tryck på den och solidfärgade kuddar i grön, gul och ljusblå för att matcha rummets färgschema.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    2. Välj en mönstrad matta för att ligga under eller bredvid sängen. Välj en matta i en rolig, tema design för rummet. Placera den bredvid en sida av sängen, eller placera den under foten av sängen med lite kikar ut från slutet och sidorna. Detta kommer att bidra till att dämpa hennes fötter när hon kommer ur sängen och kan fungera som ett lekutrymme.
  • Det är lätt att byta mattor som de blir slitna. Oroa dig inte för att designen är för djärv eller färgstark eftersom den är på golvet och kan ge kontrast till rummet.
  • Till exempel, om du dekorerar ett prinsessa-tema rum, kan du leta efter en matta som har Cinderella slott på den.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    3. Sätt en lampa på nattduksbordet eller nära sängen för mjukare belysning. Några yngre barn är rädda för mörkret och kan behöva ett nattljus eller lampa för att kunna sova. Välj ett med ett dimbart ljus som är säkert att lämna på längre perioder och välj en lampskugga i en av dina accentfärger.
  • Se till att du har ett närliggande uttag innan du bestämmer var du ska placera lampan. Om lampan hamnar långt ifrån sängen, överväg att få en fjärrkontrollbrytare så att hon kan stänga av lampan från sängen utan att behöva gå upp.
  • Till exempel, i ett karneval-tema rum, kan du lägga till en lampskärm som har vertikala röda och vita ränder att efterlikna ett cirkustält.
  • I ett tecknade tematrum kan du välja en enkel, modern bas för lampan och lägga till en lampskärm i en solid, ljus accentfärg, som rosa, lila, grön, blå eller röd.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    4
    Häng upp enkla gardiner eller persienner för extra privatliv. Välj en uppsättning gardiner eller persienner som passar storleken och formen i fönstret. Om du använder gardiner, säkra en gardinstång till toppen av fönstret med hjälp av en borr och fästen och sätt gardinerna på stången innan du vilar stången i parenteserna. Se till att de stänger hela vägen och inte pool på golvet. Om du är Installera persienner, Följ anvisningarna på paketet för att se till att de är säkra, eftersom det hängande proceduren varierar mycket beroende på varumärket och typ av blind..
  • För persienner, se till att sladden är undangömda, speciellt om tjejen är yngre. De kan vara en kvävningsrisk om den lämnas dangling.
  • När det gäller att välja gardiner, välja 1-2 av dina accentfärger i en solid färg eller enkelt tryck, som ränder eller små polka prickar.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    5. Lägg upp bilder och konst som passar temat för rummet. Välj 2-3 bitar av konst eller inramade bilder och placera dem i hela rummet. Välj öppna utrymmen, som ovanför sängen eller vilar på toppen av en byrå. Detta kommer att hjälpa till att göra temat mer uttalat och uppenbart för alla som ser rummet.
  • Till exempel, om du gör ett faerie-tema, kan du hänga ett tryck av tinkerbell ovanför sängen. Sedan, placera andra faerie-tema bilder i hela rummet.
  • För ett djungeltema, försök inrama djurbilder från National Geographic och hänga 4-6 av dem i ett rutnät på väggen för en rolig konstinstallation.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    6. Placera minnen och utmärkelser i hela rummet där hon kan se dem. De flesta tjejer har bilder, certifikat och föremål som är väldigt viktiga för dem, och du kan enkelt använda dessa för att dekorera sitt rum. Placera dem på en speciell hylla för att minska röran och rama viktiga utmärkelser och bilder från stora ögonblick för att sätta dem på väggen.
  • För mindre mementos, som pinnar, medaljer, anteckningar eller biljetter, organisera en skugglåda och placera den på en hylla eller hänga den på väggen där hon kan se den.
  • Om hon har ett favoritobjekt, som ett fyllt djur eller en figur som ges till henne av en älskad, lägger den någonstans lättillgänglig men säker, som på toppen av byrå, nattduksbord eller bokhylla.
  • Bild med titeln dekorera en tjej
    7. String Twinkle Lights längs taket för en rolig belysning och konstfäste. Overhead lampor kan vara för ljus för ett barn som försöker sova. Sätt justerbara krokar på väggen nära taket var 6-8 tum (15-20 cm) för att hänga strängljus runt omkretsen av rummet. För enklare underhåll, använd en timerbrytare för att de automatiskt slås på före sängtiden.
  • Strängljus är också populära i rum för tonåringar, så du kanske kan hålla dem hängda när hon växer.
  • Tips

    Checka in ibland som du dekorerar för att se till att hon fortfarande gillar föremålen i sitt rum och fråga om det finns något hon vill ändra medan du kan returnera saker som du har.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande