Hur man väljer gitarrsträngar

Det finns så många variationer av gitarrsträngar som att hitta nya kan ibland känna sig överväldigande. Den typ av gitarrsträngar som du använder kommer att ändra tonen och känslan av din gitarr. Om du begränsar dina val och experiment med olika slags strängar kan du räkna ut den typ av strängar som du gillar mest.

Steg

Metod 1 av 4:
Få rätt slags strängar
  1. Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 1
1. Bestäm om du har en klassisk, akustisk eller elektrisk gitarr. Klassiska gitarrer använder nylonsträngar medan akustik och elektriska gitarrer brukar använda metallsträngar. Mätstorlekarna för strängar varierar beroende på vilken typ av gitarr du har och att få fel typ av strängar kan skada gitarrens bro och nacke. Ta reda på vilken typ av gitarr du äger och leta efter strängar som är speciellt för det.
  • Metallsträngar kommer att vara svåra och känna sig kalla, medan nylonsträngar blir mjuka och känns som plast.
  • Nylonsträngar är ofta enklare på händerna än metallsträngar.
Expertips
Nicolas Adams

Nicolas Adams

Professionella Guitaristnicolas Adams är en 5: e generationens musiker av serbisk zigenare nedstigning och ledgitarristen av bandet Gypsy-stammen. Nicolas är baserat i San Francisco Bay-området, specialiserat Nicolas i Rumba Flamenco och Gypsy Jazz och spelar gitarr, Bouzouki, Balalaika och Piano.
Nicolas Adams
Nicolas Adams
Professionell gitarrist

Strängens tyngd kommer att bero på det ljud och stil du vill ha. Light gauge strängar är bättre för snabbare att spela på elektriska gitarrer. De är också bättre för fingerplockning på en akustisk gitarr eftersom du inte behöver trycka ner så hårt på strängarna. Tunga mätsträngar är bättre för tunga elektriska riffs.

  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 2
    2. Välj strängar som matchar din budget och kompetensnivå. Om du är nybörjare och bara startar, slösa inte dina pengar på dyra strängar. Du måste lära dig grunderna för hur man spelar gitarr innan String Choice gör mycket av en skillnad. Tungare strängar kommer att vara hårdare på fingertopparna och är ofta svårare att trycka ner, medan lättare strängar blir lättare att spela men kommer att bryta oftare.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 3
    3. Spela med olika strängtyper. Det enda sättet att veta vilka slags strängar du föredrar är att använda dem. Spela din gitarr med olika slags strängar och notera hur det ändrar känslan och ljudet på din gitarr. Välj strängar som bäst förbättrar din spelstil.
    Expertips
    Nicolas Adams

    Nicolas Adams

    Professionella Guitaristnicolas Adams är en 5: e generationens musiker av serbisk zigenare nedstigning och ledgitarristen av bandet Gypsy-stammen. Nicolas är baserat i San Francisco Bay-området, specialiserat Nicolas i Rumba Flamenco och Gypsy Jazz och spelar gitarr, Bouzouki, Balalaika och Piano.
    Nicolas Adams
    Nicolas Adams
    Professionell gitarrist

    Tänk på spänningarna av strängarna, liksom. Gitarrstilen kommer att påverka spänningen du behöver. Till exempel kommer klassiska gitarrer att ha medel till låg spänning, medan flamenco gitarrer är gjorda för en högspänningskänsla. Nedre spänningar är mjukare på din hand och lättare att spela, men de böjer också lätt och du måste vara försiktig med intonationer. Högre spänningar ger dig en fastare känsla på gitarr, och de kommer att svara mer på grund av det extra trycket.

  • Metod 2 av 4:
    Välja strängar för akustiska gitarrer
    1. Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 4
    1. Få tyngre strängar för större kroppsliga akustiska gitarrer. Tungare strängar kommer vanligtvis att låta bättre på större kroppsgitarrer, medan lättare strängar låter bättre på mindre instrument. Om din gitarrkropp är stor, kommer medelstora till tunga mätsträngar att låta bättre i sin större ljudkammare.
    • Medium akustiska strängmätstorlekar inkluderar .013 .017 .026 .035 .045 och .056.
    • Tunga akustiska strängmätare inkluderar .014 .018 .027 .039 .049 och .059.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 5
    2. Få lättare gauge strängar för en fingerplockning. Lättare gauge strängar blir mycket lättare på fingrarna och låter bättre när du är fingerplockning. Om du gör tung strumming eller spela rytm, överväga att få tunga mätsträngar istället, så att de inte bryter så enkelt.
  • Lättare gauge strängar inkluderar storlekar .012 .016 .025 .032 .042 och .054.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 6
    3. Få tyngre strängar för mer bas. Om du vill ha ljudet av din gitarr att ha mer bas, välj tyngre spårsträngar. Alternativt kommer lättare strängar att accentuera diskanten i gitarr och är bäst för subtila strumming och plockningstekniker.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 7
    4. Välj ett material för att ändra tonen. Akustiska gitarrsträngar kommer vanligtvis i brons, mässing och stål. Bronssträngar har en klar, ljus ton, men tenderar att rost lättare än andra material. Mässingsträngar kommer att ha ett mer metalliskt ljud medan stålsträngar kan skapa en mer känslig ton och används vanligen bland folkgitarrister. Välj ett material som lämpar sig för din spelstil.
  • Metod 3 av 4:
    Plockar strängar för elektriska gitarrer
    1. Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 8
    1. Välj lättare gauge strängar för att sola. Lättare strängar blir enklare att böja och ge mindre motstånd, vilket gör det lättare att solo på en elektrisk gitarr. Välj lättare gauge strängar om du solo ofta.
    • Lätta elektriska gitarrsträngar inkluderar mätare .010 .013 .017 .026 .036 och .046.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 9
    2. Välj tyngre strängar om du spelar rytm. Om du är en rytmgitarrist, bör du få medelstora måttsträngar. Heavy gauge strängar är också bra för bass-tung musik som tungmetall eller hardcore och låter bra i drop-d-tuning.
  • Medium strängar inkluderar storlekar .011 .015 .018 .026 .036 och .050.
  • Tunga mätsträngar inkluderar storlekar .012 .016 .020 .032 .042 och .054.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 10
    3. Bestäm om om du vill ha roundwound eller flatwound strängar. Roundwound strängar har en räfflad konsistens och kan skapa en längre hållning. De gör också mer ljud när du glider din hand upp och ner nacken på gitarr. Tvärtom är flatwound strängar platta till beröring och låna sig väl till jazz och bluesmusik.
  • Halvwound strängar är det glada mediet och har texturen av runda sårsträngar med mindre attack.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 11
    4. Välj det material du vill ha dina strängar av. Det finns flera olika material som elektriska strängar kan göras av och inkluderar nickel, rostfritt stål, krom och polymer. Varje material ger den elektriska gitarrena små tonala förändringar.
  • Rostfritt stål ger gitarr en skarp, ljus ton medan nickelsträngar kommer att ge gitarr ett varmare ljud.
  • Chrome strängar kommer att göra gitarrljudet varmare och är ofta utvald av jazz och blues gitarrister.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 12
    5. Få belagda strängar för hållbarhet. Polymerbelagda strängar har mindre hållbarhet än andra strängar men är mer hållbara och korrosionsbeständiga. De kommer också att förhindra att smuts och oljeuppbyggnad förstör dina strängar över tiden. Om du har en större budget för strängar och inte vill ersätta dem ofta, överväga att köpa belagda strängar.
  • Metod 4 av 4:
    Få strängar för klassiska gitarrer
    1. Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 13
    1. Köp låga spänning nylonsträngar för enklare fretting. Om du har problem med att uppnå ett tydligt ljud på din klassiska gitarr, kanske du vill lägga låga spänningssträngar på den. De är enklare att trycka ner och är bäst för nybörjare.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 14
    2. Få högspänningssträngar för ett högre ljud. Om du inte har problem med fretting, kanske du vill få högspänningssträngar för att ge din gitarr Fler projektion. Dessa strängar är svårare att hålla ner men är bättre för rytmspelare.
  • Bild med titeln Välj gitarrsträngar Steg 15
    3. Välj rätt material för dina nylonsträngar. Nylonsträngar är gjorda av klar nylon, rektifierad nylon och kolfiber. Rensa nylonsträngar har ett rent och skarpt ljud, medan rektifierade nylonsträngar har ett mer mjukt ljud och ton till dem. Kolfibersträngar ger en ljusare kant till gitarren än båda nylonvariationerna gör.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande