Hur man väljer en gitarr för tungmetall

Det finns inga hårda och snabba regler för att välja en gitarr för att spela tungmetallmusik. Faktum är att man tekniskt kan spela tungmetallsångar på någon gitarr. Det finns dock vissa saker att leta efter när man köper en gitarr för att spela tungmetallmusik. I motsats till klassiska musikgitarrer som är ihåliga och akustiska är tunga metallgitarrer vanligtvis elektriska och gjorda med en solid kropp av trä. Utseendet på en tungmetallgitarr kan också vara ganska distinkt. Det har ofta skarpa, spetsiga kanter och ett aggressivt utseende. Det finns många saker att tänka på när man väljer en tungmetallgitarr, såsom pickup, woodtone, elektronik, skallängd, bro och tuning. Till slut bör du välja en tungmetallgitarr som du kan spela, råd och njut av.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja rätt gitarr
  1. Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 1
1. Ta reda på hur mycket du vill spendera. Nya och förbättrade tillverkningstekniker har infört ett bredare antal gitarrer i nedre delen av marknaden. Det finns många alternativ att välja mellan även om du har en stram budget. Till exempel kan man få en anständig gitarr för $ 300. Om du har lite mer att spendera (e.g., $ 500 - $ 1000), det finns ett brett utbud av måttliga till högre prissatta gitarrer.
  • Om du är en ny spelare kanske du vill köpa en nedre ändmodell. Du kan lära dig att spela på nedre ändmodeller och så småningom arbeta upp till priciermodeller när du känner till grunderna.
  • Var ärlig med dig själv. Att bara köpa dyra eller signaturmodeller kommer inte att göra dig till en stor gitarrist. Du måste träna.
  • Om du redan äger en gitarr eller två, överväga att spendera ett par hundra dollar mer den här gången. Om du spenderar lite mer, kommer du att se till att du förbättrar din totala samling gitarrer.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 2
    2. Ta reda på nyckelkomponenterna för en tungmetallgitarr. Först behöver du en elektrisk gitarr. Det här är en gitarr som behöver anslutas till en elektrisk förstärkare för vilket ljud som helst som ska höras. De är ofta helt solida och mycket tunga. Du kan också köpa ihåliga men de är inte lika bra för tungmetall. Dessutom behöver du en elektrisk gitarr med rätt pickup, strängar och trä toner.
  • Välj en elektrisk gitarr med humbucker eller aktiva pickup. Humbucker pickups ger gitarr en tjock och biffig ton, vilket är bra för genren. Aktiva pickup tillåter dig att få mer kontroll över ljudet.
  • Ta reda på den skallängd du behöver. Om du prioriterar spelbarheten eller är en nyare spelare, gå till 24.75 tums skala. Om du vill ha ett strängare svar, gå till 25.5 tums skala.
  • Undersök elektroniken på elgitarren. Det finns många alternativ som finns som fasbrytning, spolning och dödbrytare.
  • Bestäm på den bron du vill ha. Det viktigaste valet är mellan fasta mot Tremolo-utrustade broar. Tremolo broar har fjädrar för att justera vårspänningen, vilket gör att du kan höja och sänka tonhöjden på en gång. En fast bro är bättre för nybörjare.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 3
    3. Välj en gitarrstil. Du måste tänka på stilistiska val när du väljer rätt gitarr. Till exempel borde du fråga dig själv följande frågor: vill jag ha en sex sträng eller ett åtta stränginstrument? Vilka färger vill jag ha det?
  • Bestäm om de färger och profil du vill ha. Edgier profiler är mer förknippade med genren.
  • Bestäm om du vill ha en sex stränggitarr eller ett sju eller åtta stränginstrument. Sju och åtta strängar blir populära bland mer erfarna spelare. De tillåter ett större antal anteckningar.
  • Använd inte ihåliga kroppsgitarrer för extrema genrer. Det är bättre att köpa solida gitarrer eftersom de låter bättre för tungmetall.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 4
    4. Undersök materialen och konstruktionen av gitarr. Du bör undersöka det trä som används i konstruktionen av gitarrkroppen, liksom formen och träet som används för gitarrhalsen.
  • Välj en mahogny eller basswood gitarr. Mahogany är ett bra trä för tungmetall eftersom den har djupa och resonans. Basswood låter också bra och är billigare.
  • Var uppmärksam på träet som används i produktionen av nacken. Rosewood, Maple och Ebony är några skogar som inte lätt kommer att få täppt med smuts.
  • Titta på gitarrens nacke. Tunnare halsar kan vara ett bra val om du är en ny spelare.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 5
    5. Känna igen varumärken och utrustning som är bra för din genre. Några av de märken som respekteras för denna genre inkluderar Ibanez, Gibson, Schechter, Charvel och Dean.
  • Läs gitarr recensioner i tunga metallmagasiner. Genom att bekanta dig med den tunga metallscenen kommer du att bli bekant med de ledande märkena av tunga metallgitarrer.
  • Det rekommenderas inte att köpa en fender med enstaka spolplockningar för tungmetall, även om det annars är en av de bästa gitarrmodellerna.
  • Tänk på varumärken som är vanligtvis billigare som Yamaha, Cort, Aria, Fernandez, Squier eller Ltd. Glöm inte målet är att lära sig att spela gitarr, istället för att skryta.
  • Om du är en första gången köpare, undvik att köpa dyra modeller med galen former.
  • Metod 2 av 3:
    Shopping och testning för tunga metallgitarrer
    1. Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 6
    1. Bestäm vart du ska gå gitarr shopping. Mamma och popbutiker erbjuder bättre service. De kommer att få din gitarruppsättning och ge regelbundet underhåll. Online-butiker erbjuder ibland bättre priser men ger dig inte så mycket tjänst eller hjälp. Du kan också leta efter andra handgitarrerna genom att prata med vänner som spelar musik eller tittar på nätet. Om du köper en andra handgitarr, vill du göra mer testning för att se till att det är i gott skick.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 7
    2. Gå gitarr shopping med en vän. Om du har en vän som vet mer om gitarrer än du, ta med dem när du går gitarrköp. De vet inte bara om gitarrer, men de känner till dig också. De kan hjälpa dig att fatta ett bra beslut.
  • Om du har en gitarrlärare, överväga att fråga dem om råd. De vet hur du spelar och den musik du vill, så de kan också vara en bra källa till råd när du handlar för en gitarr.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetall Steg 8
    3. Förbered dig med att prata med säljaren. Gitarrförsäljaren kommer att ställa frågor om ditt prisklass, stil och spela förmåga. Du borde kunna berätta för dem hur mycket du vill spendera, föredrar du tungmetall och din erfarenhet med genren. Detta hjälper dem att hjälpa dig att fatta rätt beslut.
  • Lyssna noga på säljaren och fråga massor av frågor om modeller, priser och nyckelegenskaper hos de olika modellerna.
  • Undvik att göra en anledning av det ögonblickliga beslutet. Om du bestämmer dig för en gitarr när du pratar med säljaren i en gitarrbutik är det förmodligen bäst att skriva ner ditt beslut på en anteckningsblock och tänka på det för en dag. Detta kan hjälpa dig att undvika att prata med att köpa fel gitarr.
  • Fråga gitarrbutiken om de tillåter dig att testa gitarr för ett par dagar innan du bestämmer dig.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetall Steg 9
    4. Handla runt för en andra handgitarr. Om du handlar för en andra handgitarr, bör du leta efter en pålitlig individ (E.g., vän eller släkting med en gitarr) eller källa (e.g., En gitarrbutik som bär begagnad gitarrer). Du bör ägna särskild uppmärksamhet åt kvaliteten på konstruktionen, såsom det finns några lösa komponenter eller sprickor i gitarr.
  • Be en erfaren spelare att gå andra handgitarr som handlar med dig. En erfaren spelare kommer att veta vilka varningsskyltar att leta efter i en andra handgitarr, som sprickor i nacken eller lösa komponenter. Om sådana varningsskyltar är närvarande, ska du se någon annanstans. Annars bör du bara leta efter gitarr som är rätt för dig när det gäller utseende, konstruktion och spelbarhet.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 10
    5. Tänk på gitarrens utseende och konstruktion. Du vill inte bara överväga gitarrens utseende utan också hur väl konstruerad det är. Du vill få en gitarr som är både snygg och hållbar.
  • Reflektera över gitarrernas utseende i affären. Gillar du hur gitarren ser ut? Gillar du gitarrens form? Gillar du färgen? Naturligtvis bestämmer estetik inte hur bra gitarren låter men du vill ha en gitarr som du gillar.
  • Titta på gitarrens konstruktion. Kontrollera att metallhårdvaran är tätt in och det finns inget rattlande. Strumar de öppna strängarna och lyssna på rattling. Kör dina händer längs nacken på gitarr för att se om fretsen är släta och ordentligt arkiverade. Om du inte är säker på hur du gör det, fråga en erfaren gitarrist för att kontrollera fretsen för dig.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 11
    6. Känn ut spelbarheten och intonationen av gitarr. Du vill välja en gitarr som kommer att hålla sig i melodi och spela bra. Om din gitarr alltid faller ut ur melodi, kan du vara mindre benägna att spela den. Om det inte känns rätt när du spelar, kan det vara svårare att lära sig att spela.
  • Tänk på gitarrernas spelbarhet i affären. Kan du trycka på strängarna ner till fretboardet ganska enkelt? Är frets upp nacken verkligen svårt att trycka ner? De är vanligtvis lite svårare att spela men det borde inte kräva överdriven stress.
  • Försök spela en dyr gitarr. Växla sedan tillbaka till att spela en billig modell. Vilket känns mer spelbart?
  • Kontrollera gritjärnens intonation i affären. Du bör kontrollera om din gitarr spelar i Tune. Spela en 12: e fret harmonisk på den första strängen och matcha den till den fretted noten vid den 12: e fret. Anteckningarna är olika i ton men tonen ska vara densamma. Om du har svårt med det här testet, fråga en erfaren gitarrspelare för att göra testet för dig.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 12
    7. Gå till lunch och prata inköpet med en vän eller partner. Följ din naturliga shoppinginstinkt. Är gitarr rätt för din förmåga och ambition? Tala om det med människor som känner dig och din förmåga.
  • Metod 3 av 3:
    Välja rätt gitarrkomponenter och tillbehör
    1. Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 13
    1. Välj rätt gitarrplocka. Pick är ett viktigt verktyg, eftersom det ansluter din kropp till gitarr. Du vill välja rätt val för din stil.
    • Om du gör en hel del tremolo plockar, vill du ha något med en medium spetsig spets och en stor tumme. Perfekt för Black Metal Tunes.
    • Om du gör mer exakt plockning, vill du ha något lite styvare så att du kan definiera enskilda anteckningar. Detta är bra för dödsmetallsångar.
    • Om du gillar Snabba Shredding Solos, välj något som är mycket styvt och spetsigt. Detta är bra för maktmetall och thrash sånger.
    • Om du spelar Doom eller Stoner Metal, välj en lättare plockning som låter dig få ut det mesta av varje anteckning.
    • Om du spelar punkrock, gör dig ett hemlagad plocka genom att stansa ut ett gammalt kreditkort.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 14
    2. Byt strängarna på din gitarr. Du bör välja strängar som är utformade för tungmetall. Du kommer att vilja ha gitarrsträngar med en tjockare mätare. Köp inte strängar med en mätare nedan .010-.052. Dessa kommer att vara för tunna. Å andra sidan vill du inte ha en mätare som är för tjock eftersom det kommer att sätta en spänning på din gitarrhals och potentiellt förändra intonationen.
  • Ändra dina strängar efter att ha köpt din gitarr. Strängarna på det kommer att testas strängar. Du kan använda olika mätare för olika ljud och toner.
  • Du vet att du måste byta ut dina strängar om de låter tråkigt. Du vet också att de behöver bytas ut om de låter ut ur melodi eller se smutsigt ut. Om du inte kommer ihåg när du senast ändrade dem, borde du definitivt ersätta dem.
  • Du bör ersätta alla dina strängar på en gång.
  • Bild med titeln Välj en gitarr för tungmetallsteg 15
    3. Hitta rätt hämtning för din gitarr. Viktigast, välj en som passar din gitarr. Ta reda på de egenskaper du vill ha, eftersom vissa pickups är utformade mer för hum avbrytande och andra är helt enkelt mycket aggressiva. Humbucker-stilen är ofta favoriserad av tunga metallgitarrister.
  • Tips

    Försök att köpa ett hårt fall för din gitarr för att hålla det säkert och säkert.

    Varningar

    Om du ska köpa en andra handgitarr, undersöka om det är i gott skick eller inte.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande