Hur man bygger en billig speldator

Trött på LAG och förseningar på din gamla dator medan du spelar spel? Prova dessa steg för att bygga en billig spel PC.

Steg

  1. Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 1
1. Välj en snabb och billig processor (CPU). Om din budget är under $ 1000, kommer en AMD Ryzen-processor, särskilt 1600 eller 2700, att vara ditt bästa värde. Alternativ är också tillgängliga av Intel som vanligtvis bär mer råprestanda, men kommer med en större prislapp, som I7 8700K. Om du vill bygga en dator för billigare (under $ 350), vill du leta efter en CPU med en kraftfull integrerad GPU (APU). Den bästa APU som för närvarande är tillgänglig är AMD RYZEN 3 2400G.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 2
    2. Välj ett bra video / grafikkort. Du vill ha ett bra videokort. Det rekommenderas för nyare spel att fungera bra. Tumregeln är att grafikkortet tar upp en tredjedel av budgeten. Det är värt att ta en titt på begagnade grafikkort i en mycket snäv budget, särskilt modellerna GTX 960, GTX 970 och GTX 1050. För någon större budget kommer något nytt grafikkort av AMD eller NVIDIA att räcka. Det bästa värdet bärs av serien AMD RX 5XX och GTX 1660TI.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 3
    3. Välj ett fall som du har råd med. Du vill spara så mycket utrymme som möjligt på fallet. Se bara till att fallet har tillräckligt med utrymme för luftventilation För att förhindra överhettning. Hårdware-granskare erbjuder långa listor som jämför PC-fall i komponenttemperatur och gör djupt recensioner.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 4
    4. Välj en stor och snabb lagringsenhet. Förvaring kommer i två typer: hårddisk (hårddisk) och solid state (SSD) lagring. HDDS använder mekaniska komponenter som gör dem billigare, men också långsammare. SSDS är en nyare teknik som är mycket snabb på grund av att vara fri från rörliga delar. SSD-skivor kan vara 2x till 50x så dyrt som en hårddisk. Se till att din moderkort är kompatibelt med enheten: Många SSD och nästan alla HDD-skivor kommer med den vanliga SATA-kontakten, medan vissa avancerade SSD-skivor använder M.2 kontakt. Vanligtvis är en 1 TB 7200RPM-hårddisk tillräcklig för att lagra många spel, men om budgeten tillåter det, bör du inkludera en liten, 120GB-256GB SSD för operativsystemet och dina favoritspel att ladda snabbare.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 5
    5. Välj ett kompatibelt moderkort. Asus, Gigabyte, EVGA och mycket mer är där ute. Bara se till att det är fullt kompatibel med din CPU och grafikkort. Förmodligen, välj ett moderkort med 4 Ram Slots, ATX-formfaktor och många USB-portar. Dyrare huvudbrädor ökar inte prestanda, de ger dig avancerade funktioner.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 6
    6. Välj tillräckligt med ram. Nuförtiden bör 8GB ses som ett minimum för alla moderna spel, med få spel som kräver 16 GB RAM. Om du köper en APU är RAM-hastighet och latens särskilt viktig. 3000MHz CL16 (nedre Cl / mer MHz är bättre) är ett bra värde alternativ. "Dubbla" kit som delade minne på två moduler ökar prestanda på bekostnad av kostnad.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 7
    7. Välja en högtalare. Om du inte behöver en 7.1 surroundljudsystem, gå till en budgethögtalare. 2.1, 2 satellithögtalare med en sub-woofer kommer att ge dig bra ljud. Många spelare använder headset för sin integrerade mikrofon.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 8
    8. Välj en bildskärm. Om du inte behöver en biograf, gå till en 24" 1080p bildskärm. Mycket konkurrenskraftiga spel som CS: GO kan dra nytta av en högfrisätt 144Hz-monitor, vilket betyder att bildskärmen kan reproducera högre detaljer i rörliga föremål. Du bör kolla recensioner för att ta reda på om ditt grafikkort är tillräckligt snabbt för detta för att göra skillnad.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 9
    9. Köp ett tangentbord och mus. Om du inte behöver super-high-end spelingångar, gå till en budgetmus och tangentbord.
  • Bild med titeln Bygg en billig speldator Steg 10
    10. Se till att du får en strömförsörjning som motsvarar dina behov. Kolla upp Hur man köper en strömförsörjning För en förklaring.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan fråga tips från datorforum på Internet.
  • Att ha en vän som känner till hans / hennes väg runt datorer kommer att vara väldigt hjälpsamma.
  • Du kan fråga tips från lokala datorbutiker.
  • Gå till en bildskärm, högtalare, mus och tangentbord som ligger inom din budget.
  • Om du är på en mycket låg budget som $ 200, får du en begagnad dator som en Dell eller HP för cirka 50 dollar. Efter det, använd nästa 50 för en ny PSU och se till att datorn har tillräckligt med RAM, använd sedan den sista $ 100 för ett grafikkort.
  • Varningar

    När du sätter ditt system tillsammans, markera alltid dig själv för att förhindra att elektrostatiska laddningar når komponenterna eller det kommer att skada delarna (eller du).
    • Du kan använda en elektrostatisk armband.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande