Hur man enkelt ger eyedrops till en bebis eller ett barn

Föräldrar kämpar ofta för att leverera ögondroppar till sina barn eller barn med rosa öga (konjunktivit) och andra ögonläkemedel. Barn kämpar instinktivt mot någonting som sätts i ögat. De kan bli upprörd eller rastlös, men med lite know-how, det finns många sätt att lugna ditt barn samtidigt som de ger dem deras medicin.

Steg

Metod 1 av 4:
Förbereder ditt barn och ögondropparna
  1. Bilden med titeln Ge lätt Eyedrops till en baby eller barn Steg 1
1. Samla alla nödvändiga material först. Ju snabbare du tillämpar dropparna, desto lättare kommer det att vara, speciellt om du har ett bekymrat eller quirming barn. Se till att du har inom räckhåll för medicin, vävnader och tvättdukar, liksom några kuddar eller handdukar du kommer att använda för att stoppa barnets huvud.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 2
    2. Minska distraktioner. Barn kan lätt distraheras. Eftersom du vill att de ska hålla sin blick ständigt medan du tillämpar medicin, se till att det inte finns några distraktioner i rummet. Det betyder att TV: n inte ska vara på, inte heller borde det finnas någon närliggande aktivitet som kommer att fånga blicken.
  • Bilden med titeln Ge lätt eyedrops till en baby eller barn Steg 3
    3. Förklara för ditt barn vad läkemedlet gör. Om ditt barn är gammalt nog att prata, förklara i enkla termer att du kommer att sätta medicin i ögat. Berätta för dem att medan det kan sticka eller känna sig kallt först, kommer det att hjälpa dem att må bättre efteråt. Varna dem att deras vision kommer att bli suddig och avskräcka dem från att röra ögonen efteråt.
  • Bilden med titeln Ge lätt Eyedrops till en baby eller barn Steg 4
    4. Sätt en droppe på baksidan av sina händer. Om du visar dem före tiden att läkemedlet är säkert och ofarligt, kommer de inte att kämpa så mycket medan du tillämpar ögondropparna. Du kan minska sin ångest genom att lägga en droppe på baksidan av sin hand. Medan du gör det, pekar du på ditt öga och berätta för dem att du snabbt kommer att släppa den där.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 5
    5. Visa dem hur dropparna kommer att gå in. Med hjälp av ett ofarligt ögonsmörjmedel kan du visa dem vad som händer genom att applicera ögondroppar till dig själv. Använd applikatorn, tippa huvudet och sätt en droppe i ditt öga. Blinka. Den lugnare du är medan du gör det, är det lugnare ditt barn att vara som du gör det för dem.
  • Använd inte ditt barns medicin för detta ändamål. Använd en läkemedelsögonfall, speciellt en avsedd för hydratisering av torra ögon.
  • Bilden med titeln Ge lätt eyedrops till en baby eller barn Steg 6
    6. Belöna ditt barn. Lova ditt barn en behandling om de kan ta ögat sjunker bra. Informera dem om att de måste sitta still, och de kan inte gråta. Du borde ge dem en liten belöning, som en bit godis.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 7
    7. Låt läkemedlet varmt till rumstemperatur. Om du har ögondroppar som hålls i kylskåpet, bör du ta bort flaskan i förväg så att den kan komma till rumstemperatur. För att snabba denna process kan du rulla flaskan mellan dina händer tills den är varm.
  • Bilden med titeln Ge lätt Eyedops till en baby eller barn Steg 8
    8. Tvätta dina händer. Det bästa sättet att förhindra spridningen av sjukdom är att tvätta händerna före och efter att du ger ditt barnmedicin. Detta är särskilt viktigt med ögonsjukdomar, som är mycket smittsamma. Tvätta händerna med varmt vatten och tvål innan de torkar dem helt på en ren handduk.
  • Du kan också bära handskar medan du applicerar läkemedlet för att vara extra försiktig. Du borde fortfarande tvätta händerna innan du lägger på handskarna.
  • Bilden med titeln Ge lätt Eyedrops till en baby eller barn Steg 9
    9. Rengör utsidan av ögat. Om ditt barn har crusty eller gooey buildup runt ögat, måste du först städa detta område. Våt en bomullsboll eller ren tvättduk. Torka försiktigt ögat från näsan utåt. Använd separata tyg för varje öga för att förhindra reinfektion. Tvätta händerna efter avslutad.
  • Metod 2 av 4:
    Ge ögondroppar till en bebis
    1. Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 10
    1. Swaddle babyen i en filt. Detta kommer att begränsa barnets armar. Annars kan barnet slå eller gnida bort läkemedlet. Genom att söka dem kommer du att se till att de fortfarande är kvar i hela proceduren.
  • Bilden med titeln ger lätt eyedrops till en baby eller barn Steg 11
    2. Lägg barnet platt på ryggen. Det är lättast att placera barnet på ditt knä. Se till att huvudet är närmast dig med kroppen utsträckt längs benen.
  • Bilden med titeln Ge lätt Eyedrops till en baby eller barn Steg 12
    3. Dra ner på deras nedre lock. Med ett finger trycker du ner på huden under ögat och dra försiktigt ner det. Du vill bara dra ner tillräckligt för att avslöja de lägre vita ögat. Det borde finnas ett litet gap för att läkemedlet ska gå in. Var extremt mild som du gör det här. Du vill inte uppröra barnet, och du vill inte skada dem.
  • Om barnet är upprörd eller vinklar, fråga en annan vuxen som hjälper. De kan hjälpa till att hålla barnets huvud fortfarande medan du snabbt sätter dropparna i. Detta kommer också att frigöra dina händer för att hjälpa till med att tillämpa dropparna.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 13
    4. Släpp det föreskrivna läkemedlet i ögat. Ta droppen i en tum i ögat, men se till att det inte rör någon del av ögat, inklusive deras ögonfransar.Krama läkemedlet längs deras nedre ögonlock. När de blinkar, ser du till att läkemedlet berör ögat.
  • Bilden med titeln ger lätt eyedrops till en baby eller barn steg 14
    5. Applicera läkemedlet medan ögonen är stängda. Om du har svårt att sätta medicinen i ögonen medan de är öppna, kan du försöka använda läkemedlet medan ögonen är stängda. Detta kan göras medan de sover. Släpp läkemedlet i sitt slutna öga längs hörnet närmast näsan.
  • Om din baby öppnar sina ögon, kommer det att springa in i sina ögonbollar.
  • Om de inte öppnar sina ögon kan du öppna sina ögon för dem. Med ditt pekfinger vilar på sin panna och tummen på sin kind, dra försiktigt öppna ögonlocken så att läkemedlet går i.
  • Bilden med titeln ger lätt eyedrops till en baby eller barn steg 15
    6. Torka upp överskottet med en vävnad. När du är säker på att läkemedlet har nått sin ögonglob, kan du städa upp allt överskott som har droppat runt sina ögon. Använd en vävnad för att försiktigt ta bort vätskan från det nedre och övre locket, ögonfransar och kind. Rör inte ögonen.
  • Metod 3 av 4:
    Att ge ögondroppar till ett ungt barn
    1. Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 16
    1. Placera ditt barn på ryggen och luta tillbaka huvudet. De borde vända sig mot dig. Placera en kudde under axlarna eller en uppbyggd handduk under nacken, så att deras huvud drinkar tillbaka.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 17
    2. Be dem att se upp mot pannan. Om de är squirming eller har svårt att hålla blicken uppåt, kan du distrahera dem genom att hålla upp en leksak. Be dem att fokusera på leksaken för att hålla ögonen på. Detta gör att medicinen kan springa lätt i ögonen.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 18
    3. Dra ner på deras nedre lock. Du kan vila ditt finger på kinden, och med extrem omsorg, försiktigt dra ner locket för att avslöja det nedre vita ögat. Du vill skapa ett litet utrymme för medicinen för att komma in i ögat.
  • Bilden med titeln Ge lätt eyedrops till en baby eller barn Steg 19
    4. Krama den föreskrivna mängden droppar i ögat. Utan dropparen röra ögonen, släpp läkemedlet längs deras nedre ögonlock och deras ögonboll. I den här metoden vill du se till att det inte går i tårkanalerna, längs det inre hörnet av ögat.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 20
    5. Be barnet att blinka. De kan behöva blinka en eller två gånger. Alternativt kan du be dem att hålla ögonen stängd i tio sekunder innan du öppnade igen. Be dem att inte gnugga sina ögon.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 21
    6. Tvätta båda dina händer och ditt barns händer. Nu när processen är över, bör du se till att allas händer är rena för att förhindra att infektionen sprids. Frekvent handtvätt kan dramatiskt skära ner på att sprida ytterligare infektion
  • Tvätta händerna i minst 20 sekunder med tvål och varmt vatten.
  • Metod 4 av 4:
    Att ge ögondroppar till ett upprörd barn
    1. Bilden med titeln Ge lätt Eyedops till en baby eller barn Steg 22
    1. Lägg barnet med huvudet mellan låren och armarna under benen. Detta kommer att bidra till att begränsa barnets rörelser samtidigt som du ger dig fri användning av båda händerna. Sitt inte på sina armar, men applicera försiktigt tryck med låren. Detta kommer också att hålla huvudet relativt stilla. Målet är att snabbt släppa in medicinen medan de är begränsade.
  • Bilden med titeln ger lätt eyedrops till en baby eller barn steg 23
    2. Vänta på att deras ögon stänger. Om de är thrashing och gråter, kan det vara svårt att öppna sina ögon. Om de inte samarbetar kan du tillämpa läkemedlet till sina slutna ögon. Titta på när huvudet är fortfarande och deras ögon är stängda längre än en sekund innan de applicerar dropparna.
  • Bilden med titeln Ge lätt eyedrops till en baby eller barn steg 24
    3. Placera dropparna intill ögonlockens tårkanal. Detta är hörnet av ögat närmast näsan. Använd det föreskrivna antalet droppar. Dropparna kommer att poola längs tårkanalen. Gör det så snabbt som möjligt, och de kanske inte ens inser att du har gjort det.
  • Bild med titeln enkelt ge ögonen till en baby eller barn steg 25
    4. Vänta på att barnet öppnar sina ögon. Medicinen ska rulla in i ögonen. Om det inte gör det kan du få barnet att luta huvudet tills det gör det. Om barnet är tveksamt eller inte öppnar ögonen, vänta bara - så småningom ögonen kommer öppna. När barnet öppnar ögat, kommer dropparna delvis att rulla in.
  • Om de vägrar att öppna ögonen, placera ditt pekfinger på sitt övre ögonlock och tummen på det nedre. Försiktigt py öppna ögat så att läkemedlet kan springa i.
  • Om läkemedlet inte rör deras ögonlob, kan du behöva upprepa processen. Den slutna ögonmetoden, även om den kan fungera för att squirming barn, är inte lika effektivt som att tillämpa läkemedlet direkt till ögat.
  • Bild med titeln enkelt ge eyedrops till en baby eller barn steg 26
    5. Torka bort överskottet. Med en vävnad, ta försiktigt bort eventuellt överskott av läkemedel från ögonlocken. Tvätta händerna omedelbart efteråt. Kom ihåg att tvätta ditt barns händer också.
  • Tips

    Håll dig avslappnad. Om du är lugn, är ditt barn mindre benägna att skryta eller reagera.
  • Försök att inte röra toppen av ögondroppsflaskan med fingret och rör inte ditt barns öga med droppen för att undvika att reinficera ögat när du använder dropparen igen.
  • Tvätta händerna ofta under hela processen.
  • Det kan ta några försök att få medicin i ögonen på att squirming eller gråta barn.
  • Varningar

    Ögoninfektioner är särskilt smittsamma. Om du har mer än ett barn med ögoninfektion, använd separata tvättdukar och ögonapplikatorer.
  • Ögondroppar kan löpa ut, och applikatorn kan bli smittad. När barnet har återställt, kasta bort ögondropparna. Ögondroppar bör inte sparas i mer än fyra veckor, och du bör inte använda samma applikator på olika människor.
  • Saker du behöver

    • Medicin med ögondroppsapplikator
    • Vävnader
    • Tvål
    • Tvättduk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande