Hur man väljer en gardinstång för din fönsterinredning

Att välja heminredning kan vara överväldigande, särskilt något permanent du skruvar in i väggen som en gardinstång. Genom att välja rätt storlek, väljer du rätt färg och plockar finials för att accentera utseendet, kan du skapa fönsterinredning du kommer att älska i år att komma.

Steg

Del 1 av 3:
Välja rätt storlek
1. Välj en gardinstång med en diameter av minst 1 tum (2.5 cm). Tunna gardinstänger tenderar att se billiga och kan böja sig under vikten av dina draperier om de är tunga. När du väljer en gardinstång, leta efter en stav som är minst 1 tum (2.5 cm) tjock för bra estetik och gardinstöd.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 2
    2. Mäta 3-6 tum (7.6-15.2 cm) bortom fönsterramen för stånglängd. Utöka din gardinstång 3-6 tum (7.6-15.2 cm) Utöver ramen i ditt fönster gör ditt fönster större och tillåter ytterligare ljus att strömma in. På så sätt, när dina gardiner är öppna, kommer de att vila mot väggen istället för att blockera ljuset från fönstret.
  • Observera att vissa gardinstänger är en fast längd, medan andra är fjäderbelastade och justerbara.
  • Om det inte finns tillräckligt med utrymme på vardera sidan av fönstret för en stång som sträcker sig på båda sidor, använd 1 gardinpanel istället för 2 och trycker den hela vägen till 1 sida när du öppnar det för att hålla fönstret från att se för litet.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 3
    3. Välj en stång med stödfästen minst var 50 tum (130 cm). Välj en stång med gardinfästen Högst 50 tum (130 cm) från varandra för korrekt gardinstöd. En stång som är längre än detta utan stödfästen på detta intervall kommer att ha svårt att stödja vikten av dina gardiner.
  • Se till att du installerar fästena på en plats där de inte kommer att störa hängande, öppna eller stänga gardinerna.
  • Del 2 av 3:
    Välja en färg
    1. Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 4
    1. Använd mörka toner i dina möbler för inspiration. Om du går till en designer ser du med dina gardinstänger, välj en stång som plockar upp toner av de mörkaste möblerna i ditt rum. Även om det inte är din första instinkt drar det utrymmet tillsammans och skapar glädjande kontrast, lite som eyeliner för ditt rum.
    • Observera att om du väljer trägridåstänger kräver dessa periodiska vändningar så att de inte böjer sig ur formen med dina gardins vikt. Du är bättre att gå på en metallstav med en bronsfärg om du letar efter en bruntonstång.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 5
    2. Omfamna ett matchigt-matchigt utseende genom att välja en stång färg på dina draperier. Om du har mycket mönstrade draperier som är en kontaktpunkt i ditt rum, kan du använda din gardinstång för att uppmärksamma dem. Välj en färg för din gardinstång som finns i mönstret av dina draperier för att lyfta fram sin nyans.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 6
    3. Plocka upp väggfärgen för gardinstänger som försvinner. Om du vill att dina gardinstänger verkar försvinna snarare än att vara ett designelement, välj stavar Färgen är din vägg målad. De kommer att blandas i sömlöst.
  • 4. Välj en stång som matchar hårdvaran i utrymmet för ett sammanhängande utseende. Ta en titt på dina dörrknoppar, ljusbrytare, lätta armaturer och annan hårdvara i rummet. Välj en stång som matchar färgen eller finishen på den här hårdvaran så att hela utrymmet är kohesivt.
  • Del 3 av 3:
    Plockar finials
    1. Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 7
    1. Välj en finial som matchar rummets formalitet. Tänk om rummet där du hänger din gardinstång är avslappnad eller formell när du väljer en fin. Till exempel skulle en kristallfinial troligen vara ute av plats på en sol veranda. På samma sätt skulle en korgsfinial sannolikt inte vara i linje med inredningen av en formell matsal.
    • Ta en bild av rummet där du hänger gardinstången och ta med dig när du tittar på finials. Detta hjälper dig att visualisera om den finala stilen är komplementär till rummet eller inte.
    • Om du dekorerar ett roligt utrymme som ett barns rum eller spelrum, överväga att gå med demfiniiella, som baseballs, sparkly glober eller djur.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 8
    2. Välj ett finiskt material som finns i ditt rum. Finials kommer i många olika material: harts, glas, metall och trä, för att nämna några. Du kan välja en finial som passar bäst med din inredning genom att välja ett material som redan finns i ditt rum.
  • Till exempel, om du har ett stort glas matbord, försök välja ett glasfinial för gardinstängerna i det rummet för att markera din inredning.
  • Du kan välja en som matchar en annan finish, eller välj en kontrasterande yta för att få det att stå ut, så länge som finishen ser samman i utrymmet.
  • Bild med titeln Välj en gardinstång för ditt fönsterinredning Steg 9
    3. Välj ett finiskt motiv som redan finns i din design. Finials kommer i många olika former, som rullar, löv och till och med nyhetsaformer som fåglar. Använd din finial för att markera ett mönster eller motiv som redan finns i ditt rum, kanske en del av klädseln eller tapeten, för en större designpåverkan.
  • Till exempel, om du har blommig tapeter, kan du välja en Fleur-de-Lis finial för att förbättra blommans motiv.
  • Om du redecorate rummet kan du enkelt byta ut finalen för att matcha det nya utseendet medan du håller gardinstången på plats.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande