Hur blockerar du solen från windows

Blockera solen från att komma in genom dina fönster kan göra det lättare för dig att se TV- och datorskärmar tydligt, samt minska dina värmekostnader. För att antingen helt eller delvis blockera solen från att skina genom dina fönster kan du installera ditt val av fönsterbeläggningar för en mer permanent fix, eller prova ett snabbt och enkelt alternativ för en mer tillfällig lösning.

Steg

Metod 1 av 2:
Installera fönsterbeklädnader
  1. Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 1
1
Hänga gardiner För ett dekorativt fönsterbeläggningsalternativ. Gardiner är ett bra sätt att blockera solen från att komma in genom fönstret samtidigt som det ger ett attraktivt, dekorativt tillägg till ditt utrymme. För att välja rätt gardiner, först mäta bredden och höjden på dina fönster. Beställ sedan rätt storlek, tyg och stil för att passa ditt utrymme. Du kan sedan installera en gardinstång och hänga gardinerna över stången för att blockera solen.
  • Gardinpaneler av tjockare, mörkare färgade material, som svart eller marin tjock bomull eller polyester, kommer att blockera mer av solen än gardiner av tunnare, lättare färgade tyger, som ett vitt eller havregrynslinne.
  • Om du vill blockera solen helt, är panelade blackout gardiner ett bra alternativ.
  • Sprid dina gardiner ut längden på fönstret för att blockera mer solen från att skina igenom, eller skjut dem tillbaka lite för att låta lite ljus.
  • Klibba kardborreband till de inre kanterna på dina gardiner för att hålla gardinerna stängda i mitten.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 2
    2
    Installera persienner För ett lättanvänt alternativ. Installera vinyl, PV, aluminium eller trägardiner är ett effektivt och relativt billigt sätt att blockera solen från att komma in genom dina fönster. Medan persienner kan vara lite svårare att montera än gardiner, kan du installera persienner själv genom att mäta för att bestämma var du ska hänga fästet, fästa parenteserna och installera huvudskenan.
  • Trådlösa tyggardiner tenderar att vara effektivare för att blockera solen än vinylgardiner.
  • Liksom blackout gardiner kan du också köpa blackout persienner om du vill helt blockera solen.
  • Om du bara vill delvis blockera solen, kan du vrida den blinda trollstaven för att öppna blindarna lite för att låta lite ljusa.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 3
    3. Mount luckor för att täcka fönstren när du vill. Montering antingen Inredningsluckor Eller utvändiga fönsterluckor är ett bra sätt att både blockera solljus och minska dina hemuppvärmnings- och kylkostnader. När du har mäter dina fönster och väljer rätt fönsterluckor som passar din smak, kan du installera dina inre eller utvändiga fönsterluckor själv eller anställa en professionell för att montera dem för dig.
  • Både inredning och yttre luckor finns i olika material, såsom trä, stål, aluminium och vinyl, och finns tillgängliga på ett brett utbud av prispunkter. Därför, om du gillar utseendet på antingen interiör eller yttre luckor, kommer du sannolikt att kunna hitta ett alternativ till önskad prispunkt.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 4
    4. Täcka utsidan av fönstren med markis att begränsa solljus. Medan de behöver lite mer underhåll än andra alternativ, är fönstermarkiser också ett bra sätt att skydda dina fönster från solljus. Markiser är också ett bra alternativ om du vill minska solljuset som kommer genom men ändå kunna se ut genom fönstret.
  • Både metall, trä och dukmotioner kräver i allmänhet väderbeständig beläggning och underhåll var 4 till 6 år.
  • Akryl- och PV-markiser tenderar att vara mer resistenta mot mögel och blekning och är i allmänhet lättare att behålla.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 5
    5. Få fönsterskärmar för att delvis blockera solen. Eftersom de har hål i dem, kommer fönsterskärmar inte att kunna blockera solen helt. Men de kan väsentligt minska mängden ljus som lyser genom dina fönster. Under ersättning eller ominstallation av tidigare existerande fönsterskärmar är relativt enkelt, kommer du sannolikt att behöva anställa en professionell för att installera nya fönsterskärmar.
  • Du kan också Gör dina egna fönsterskärmar För ett mer kostnadseffektivt alternativ.
  • Fönsterskärmar gör det också möjligt att hålla dina fönster öppna utan att låta några buggar eller skräp komma in genom fönstren.
  • Metod 2 av 2:
    Använda snabba och enkla lösningar
    1. Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 6
    1. Applicera en tonad fönsterfilm För att minska solljuset. Om du vill blockera lite solljus från att komma in men fortfarande kunna se ut genom fönstret, är det ett bra alternativ att tillämpa en färgad fönsterfilm. För att installera en tonad fönsterfilm, mäta först höjden och bredden på glasdelen av fönster. Använd sedan sax för att skära filmen till storlek (om den inte säljs i rätt storlek redan) och skala det skyddande skiktet från baksidan. Lina filmen upp med kanterna i fönstret och tryck ner det för att få filmen att hålla fast.
    • Försök använda en hårtork för att blåsa varm luft på filmen för att få den att hålla sig till glaset säkrare.
    • Du kan köpa tonad fönsterfilm online eller i de flesta hemförbättringsbutiker.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 7
    2. Frost fönstret med sprayfärg för att blockera bara lite sol. Som en tonad fönsterfilm är sprutning av fönsterglaset med frostsprayfärg ett enkelt, kostnadseffektivt sätt att blockera lite sol medan du fortfarande låter lite ljus genom. Till frost dina fönster, tejp av fönstret för att skydda den från färgen. Applicera sedan en tunn kappa frostsprayfärg och låt den torka helt.
  • Frosting Fönsterglaset är också ett bra sätt att få lite mer integritet och hålla människor ute från att kunna se in.
  • 1 kappa av sprayfärg kommer delvis att blockera solen. Om du vill blockera solen ännu mer, använd 2 eller 3 lager.
  • Frosted Spray Paint säljs allmänt online och vid flera förbättringsbutiker.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 8
    3. Täck dina fönster med kartong för att helt blockera solen. Om du vill blockera solen helt och letar efter ett snabbt, billigt alternativ, som täcker dina fönster med kartong är en bra tillfällig fix. För att göra detta, håll bara kartongen över fönstret och använd målarens tejp för att tejpa kartongen till vägg- eller fönsterramen.
  • Målarens tejp kommer inte att skala färgen av fönstret eller väggen när du bestämmer dig för att ta kartongen ner.
  • Bild med titeln Block Sun från Windows Steg 9
    4. Använd aluminiumfolie för ett energieffektivt alternativ. Liksom kartong, med aluminiumfolie är ett enkelt sätt att blockera solen från att komma in genom fönstren på lite till ingen kostnad. För att täcka dina fönster med folie, håll slutet på folien strax ovanför fönsterglaset och använd målarens tejp för att klibba det till fönsterramen eller väggen. Rulla sedan folien ner tills den delen av fönstret är täckt. Upprepa denna process tills hela fönstret är täckt.
  • Att täcka dina fönster med aluminiumfolie kommer också att isolera fönstren, vilket kan bidra till att minska värme- och kylkostnaderna.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande