Hur man täcker windows

Oavsett om du vill lägga till Integritet, stil, eller isolering, Det finns många olika sätt att täcka ett fönster. Med några enkla verktyg och exakta mätningar kan du framgångsrikt hänga gardiner, tillämpa sekretess- eller isoleringsfilm eller bara placera några långa växter framför fönstret. Och om du bara behöver ett sätt att tillfälligt täcka en trasigt fönster, Vissa plastplåt och kanalband kan få jobbet gjort!

Steg

Metod 1 av 4:
Hängande gardiner, persienner eller nyanser
  1. Bild med titeln COVER Windows Steg 1
1
Hänga gardiner För ett färgstarkt och klassiskt fönster som täcker. Beroende på deras färg, konsistens och tjocklek, kan stängda gardiner helt blockera ljus eller delvis filtrera det. Du kan också dra tillbaka dem för att släppa in ljuset och öppna uppfattningen. Plus, när du hänger gardinstången, är det lätt att byta gardiner för att byta upp din inredning!
  • Börja med att mäta fönstrets bredd (för gardinstången) och höjd (för gardinlängden).
  • Använda en borra och skruvmejsel för att fästa gardinstångens fästen i fönsterramen eller väggen. Använd en andningsnivå för att se till att stången kommer att vara jämn.
  • Skjut gardinerna på stången och lägg sedan stången på parenteserna.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 2
    2. Gör en draperad tygridå eller valans för Quick DIY-fix. Hammare 2 naglar (eller kör 2 skruvar) i väggen, strax bortom de övre hörnen av fönsterramen. Binda en bit sträng mellan naglarna. Drapera ditt valda urval av tyger över strängprova bandaner, halsdukar, tygskrapor och så vidare.
  • För en valans, använd remsor av tyg som är ca 20-25 i (51-64 cm) långa. Det betyder att de kommer att hänga över fönstret ca 1 ft (30 cm) när du draperar dem.
  • För gardiner, välj bitar av tyg som är ungefär dubbelt så länge som höjden på fönstret.
  • Alternativt kan du använda en befintlig gardinstång eller hänga en ny.
  • Bild med titeln Cover Windows Steg 3
    3
    Installera slattade persienner För en lätt justerbar vy och ljusfiltrering. Du kan välja horisontella eller vertikala slattgardiner och välj från olika material, inklusive plast och trä. Persienner kan installeras inuti eller utanför fönsterramen, och kan parras med gardiner eller installeras på egen hand.
  • Börja med att mäta bredden och höjden på ditt fönster så att du kan köpa rätt storlek för dina persienner.
  • Installera parenteserna som håller upp persiennerna med en borr och skruvmejsel och kolla på nivå med en andningsnivå.
  • Klipp persiennerna på fästena och fäst alla tillbehör (som stången som används för att öppna och stänga lamellerna) enligt produktinstruktionerna.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 4
    4. Välj nyanser för att kombinera fördelarna med persienner och gardiner. Liksom persienner gör nyanser det enkelt att justera mängden täckning på fönstret. Liksom gardiner, är de vanligtvis gjorda av tyg och erbjuder mjukhet, värme och färg och stil. Det finns många typer av nyanser att välja mellan, inklusive grundläggande räckande nyanser, bikakans nyanser och romerska nyanser, bland annat.
  • Generellt sett är processen för hängande nyanser densamma som för hängande persienner. Du mäter för storlek, fäst fästena, klippa nyanser i parenteserna och applicera tillbehör efter behov.
  • Liksom persienner kan nyanser installeras antingen inuti eller utanför fönsterramen. Om de är installerade i ramen kan du enkelt para dem med gardiner, om så önskas.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 5
    5. Hang Interior Plantation Shutters för en distinkt fönsterbehandling. Liksom yttre luckor kan plantage fönsterluckor öppnas så att de ramar fönstret med färg och stil. När de är stängda över fönstret kan du dock också justera slutarlampan för att styra ljusinfiltreringen och synligheten.
  • Vanligtvis använder du en borr och skruvmejsel för att fästa gångjärnen i fönsterramen och fäst sedan luckorna till gångjärnen. Se till att du mäter i förväg så att du köper rätt storlek, och kolla ofta med en andningsnivå så att du hänger på luckorna jämnt.
  • Du kan hitta plantage luckor på många hem förbättring butiker. Om du är försiktig med att installera dem själv kan butiken kunna skicka en installatör eller hjälpa dig att hitta en.
  • Metod 2 av 4:
    Isolering av ett fönster
    1. Bild med titeln COVER Windows Steg 6
    1. Applicera isoleringsfilm på glaset för ett knappt märkbart alternativ. Mät bredden på ditt fönsterglas, köp sedan en rull av isoleringsfilm som är minst 2 i (5.1 cm) bredare. Skala bort 3-4 i (7.6-10.2 cm) av limbackningen i början av rullen och håll den på glaset på toppen av rutan, överlappar toppen med 1-2 i (2.5-5.1 cm). Stadigt lurar filmen, skal bort baksidan och släta filmen på glaset. Överlappa botten med 1-2 tum (2.5-5.1 cm), skära sedan filmen med sax eller en kraftkniv.
    • Efter att ha stickat filmen på glaset, använd en hårtork för att blåsa varm luft över filmen i 3-5 minuter. Detta kommer att krympa filmen, släta ut rynkor och öka sin efterlevnad av fönstret.
    • När du har krympt film, använd en crafting kniv för att trimma överskottsfilm runt kanterna på fönsterglaset.
    • Isoleringsfilm blockerar inte vyn in eller ut ur fönstret, men det lägger till ett lager av isolering till glaset.
  • Bild med titeln Cover Windows Steg 7
    2. Lägg till plastplåt till fönsterramen för en bättre isolering alternativ. Mät bredden och höjden på din fönsterram och köpa ett fönsterramsisoleringssats som är minst 1-2 i (2.5-5.1 cm) större runt. Kör den dubbelsidiga limremsan som följer med satsen runt hela omkretsen av fönsterramen. Utveckla eller lura plastplattan och håll den till omkretsbandet. Börja på ett övre hörn och dra plasten spänd när du arbetar runt i fönstret.
  • Använd en hårtork för att värma plastplåten i 3-5 minuter. Detta kommer att krympa det något och släta ut några rynkor. Därefter, använd en kraftkniv för att trimma överskottsplåt från runt limremsan.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 8
    3. Stick Bubble Wrap på eller över fönstret för en snabbisoleringsfix. För att applicera bubblan wrap direkt till fönstret, klippa bubbla wrap till samma storlek som fönsterglaset. Mist glaset med vatten från en sprayflaska, släta sedan bubblan över glaset. Om bubbla-wrap inte kommer på plats på det här sättet, applicera flera remsor av dubbelsidig tejp runt glasets omkrets.
  • Alternativt kan du klippa bubblan wrap till storleken på fönsterramen. Därefter applicera remsor av dubbelsidig tejp runt omkretsen av ramen och hålla bubblanförpackningen på plats.
  • Metod 3 av 4:
    Använder andra omslag
    1. Bild med titeln COVER Windows Steg 9
    1. Stick på sekretessfilm för dolt som är lätt att applicera och ta bort. Sekretessfilm kommer i rullar och använder antingen ett lätt lim eller statisk klamring för att hålla sig direkt till fönstrets glasyta. Det är väldigt lätt att ta av (du sköljer det bara), men det är värt att ta dig tid att installera den för att få rätt passform och titta.
    • Börja med att mäta fönstrets dimensioner försiktigt, överföra dessa mätningar till filmen och klippa den exakt med en kraftkniv eller sax.
    • Rengör fönstret med en luddfri trasa och en 1: 1 blandning av vatten och vit vinäger. Då mist fönstret lätt med en sprayflaska fylld med vanligt vatten.
    • Skala baksidan av filmen, använd försiktigt filmen till fönstret, med en suggee eller ett kreditkort för att släta ut några luftbubblor när du arbetar.
  • Bild med titeln Cover Windows Steg 10
    2. Spraya en frostat beläggning på glaset för ett annat Easy-On / Off-alternativ. En frostat beläggning ger en titt som liknar sekretessfilm, men du sprutar den på som sprayfärg. Oroa dig inte, men det är lätt att ta bort från glas med en rakhyvelskrapa, om du ändrar dig!
  • För att börja, rengör fönstret med en luddfri trasa och en 1: 1 blandning av vatten och vit vinäger, låt det torka.
  • Använd målarens tejp för att täcka fönsterramen och andra närliggande icke-glasytor - det här är mycket lättare än att försöka skrapa beläggningen av de icke-glasytorna efteråt!
  • Skaka burken enligt anvisningarna, applicera sedan en tunn, jämn kappa genom att spruta i korta brister samtidigt som du flyttar handen och ner och sida till sida. Låt det torka enligt anvisningarna, bestäm sedan om du vill lägga till en eller flera extra kappor för större dölja.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 11
    3. Sätt en färgad glaspanel framför fönstret för färgstark dölja. Gå till en hobby eller hantverk och köpa en färdig, fauxfärgad glaspanel som är något mindre än ditt fönster. Eller, kolla antikaffärer och loppmarknader för en autentisk färgad glaspanel. Placera antingen panelen på fönstret och luta den mot fönstret, eller använd skruvkrokarna för att hänga den från undersidan av toppen av fönsterramen.
  • Faux färgat glas är bara målat glas, medan sant glasmålning innehåller enskilda bitar av format och färgat glas.
  • Du kan också gör din egen fauxfärgat glas. Köp en inramad fönsterruta och använd stenciler och glasfärg för att dekorera den. Kontrollera din lokala hantverksbutik för leveranser.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 12
    4. Använd krukväxter för att dölja fönstret med levande färg. Du kanske inte tänker på växter som ett fönster som täcker, men de kan göra ett bra jobb att blockera utsikten medan du fortfarande låter i ljuset. Beroende på typ av fönster kan du ställa upp krukväxter på fönsterbrädan, på ett bord, räknare eller hutch under fönstret eller på golvet framför fönstret.
  • Använd storleken på fönstret och mängden solljus som kommer genom det för att bestämma vilken växt eller växter som ska läggas framför den. Prata med en kunnig personal på ett trädgårdscenter för råd.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 13
    5. Montera hyllor över framsidan av fönstret för partiell täckning. När du har bifogat hyllorna kan du fylla dem med små krukväxter, böcker, färgglada glasflaskor, inramade foton, knick-knacks eller vad som helst du vill. Du kommer inte helt blockera vyn, men du kommer att dölja den.
  • Börja med att mäta fönstrets bredd och köp (eller skärning) en eller flera hyllor som är ca 4 i (10 cm) bredare.
  • Markera platserna för hyllbeslag på utsidan av fönsterramen, använd sedan en borr och skruvmejsel för att installera parenteserna. Använd en andningsnivå för att se till att allt blir nivå.
  • Lägg hyllan på parenteserna och börja sedan fylla den med vad du vill!
  • Metod 4 av 4:
    Täcker ett trasigt fönster
    1. Bild med titeln Cover Windows Steg 14
    1. Applicera transparent tejp över båda sidor av några sprickor i glaset. Om fönstret är knäckt men inte helt krossat, använd remsor av klart tejp för att förhindra att det spricker vidare. Applicera bandet på både glasets inre och yttre sidor, om möjligt. Men om det inte är praktiskt, tejpa bara insidan.
    • Arbeta mycket noga runt krackat glas. Det kan enkelt splittras i farliga skärmar i sin försvagade stat.
    • Om Fönsterglaset är helt brutet, sätt på tjocka handskar och arbeta försiktigt för att ta bort och städa upp det trasiga glaset.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 15
    2. Klipp tjock plast för att passa över hela fönsterrutan. Mät längden och bredden på det trasiga fönstret, från mitten av ramen på toppen, botten och båda sidor. Överför mätningarna till tjock plast-till exempel, en TRASH-väska med entreprenadskrifter - och skär plasten till storlek.
  • Använd inte tunn plast som en kassaskåp.
  • Du kan använda ett tjockare, vattentätt material som en tarp.
  • Bild med titeln Cover Windows Steg 16
    3. Häftklammer eller band plasten till fönsterramen för att täcka det trasiga glaset. Om fönsterramen är gjord av trä, använd en häftpistol för att klicka på plasten på plats. Börja i ett hörn och dra plasten spänd när du går och lägger häftklammer ungefär var 2-3 tum (5.1-7.6 cm).
  • Om din fönsterram görs ut något annat än trä, som vinyl, använd packband eller kanalband för att säkra plasten.
  • Bild med titeln COVER Windows Steg 17
    4. Använd endast täckningen som en tillfällig åtgärd. Oavsett hur bra du säkrar det på plats, kommer plastbeläggningen så småningom att misslyckas och låt vatten och utomhus. Syfte att ersätta det trasiga fönstret inom 1-2 dagar, om möjligt.
  • Om du inte är säker på din förmåga att Byt ut fönstret själv, sök efter "glasreparation" eller "fönsterreparation" företag i ditt område.
  • Tips

    Saker du behöver

    Hängande gardiner, persienner eller nyanser

    • Måttband
    • Andenivå
    • Borra
    • Skruvmejsel

    Isolering av ett fönster

    • Fönsterisoleringsfilmsats
    • Hantverkskniv
    • Måttband
    • Hårtork
    • Dubbelsidig tejp (tillval)
    • Bubble Wrap (Valfritt)

    Täcker ett trasigt fönster

    • Måttband
    • Tjock plastplåt
    • Sax
    • Tejp
    • Staplar och häftpistol (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande