Så här hittar du en leverantör i kina

Antag att du kommer med en produktidé eller tror att du har marknadskanaler för vissa produkter, och du vill hitta en leverantör i Kina på grund av den låga produktutvecklingskostnaden och låg produktionskostnad där. Om du Google är produktnamnet eller konceptet hittar du massor av kinesiska leverantörer / tillverkare. Men du tror fortfarande att du inte har en, för att du vill hitta en kapabel och pålitlig som skulle tillfredsställa dina specifika behov och ha en stark önskan att göra affärer med dig. Många människor blir frustrerade eftersom de har kommunicerat med leverantörer i Kina i flera månader, men misslyckas med att gå vidare. Anledningen är sannolikt att de inte hittade den lämpliga i början. För att framgångsrikt hitta en lämplig kinesisk leverantör, behöver du en strategi. Denna strategi kommer att bestå av medvetenhet, kunskap och en bra mängd läxor. Nedan är några praktiska steg för att hitta en lämplig kinesisk leverantör för dig.

Steg

  1. Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 1
1. Förstå vad du behöver. Du måste först veta vad som är tillgängligt och har ett sätt att kategorisera informationen. Här är några kategorier som hjälper dig att tänka på kinesiska leverantörer: Tillverkarens vs. 3: e partileverantör-Big Corporation vs. Liten familjeägt-3: e partileverantör med intern produktutvecklingskapacitet vs. 3: e partileverantör som bara köper och säljer-out-vertikalt integrerad tillverkare vs. Monteringsbaserad tillverkare-etc. Korrekt kategorisering av leverantörerna hjälper dig att förstå vad du behöver. Om du till exempel behöver importera produkter i ett smalt område, kan du välja en annan tillverkare än en tredje partleverantör. Om du är ett litet företag och behöver dedikerad uppmärksamhet, kanske du vill utveckla ett bra förhållande med ett litet familjeägt företag.
  • Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 2
    2. Gör några preliminära Internetforskningar för att vidareutveckla ditt kategoritetssystem mot dina specifika behov.Skapa en datatabell För att hjälpa dig att spela in sökresultatet, så jobbet kan göras mer effektivt och effektivt. Bordet ska innehålla kolumner som företagsnamn, kontaktuppgifter, affärsskala och omfattning, kategori kryssrutor (viktiga) och anteckningar.
  • Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 3
    3. Använd sökmotorer för att söka information relaterad till ditt produktnamn.De första 100 resultaten skulle vara de mest relevanta webbplatser som är relaterade till produkten av din oro. Du kan också hitta dina konkurrenters information och utveckla en bättre känsla av marknadssegment och marknadsföringskanaler.
  • Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 4
    4. Använd pålitliga B2B-webbplatser eller populära företagskatalogwebbplatser för att få mycket strukturerad information för kinesiska leverantörer.Berömda B2B-webbplatser som ger giltig information om hundratusentals leverantörer är bra val. Var noga med att använda lokala, som Alibaba.com, bossgoo.com, made-in-china.com, som du kan kontakta kinesiska leverantörer på dessa webbplatser och få snabba svar. Katalog webbplatser är också utmärkta resurser för att få industriell kunskap.
  • Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 5
    5. Begränsa listan över leverantörer som du vill arbeta med ett hanterbart belopp. I det här skedet kan du redan veta vad dina verkliga behov är och vad som är tillgängligt. Initiera kontakt med de leverantörer du vill arbeta med, och vidareutveckla relationer med dem. Så småningom hittar du den. Processen kan vara en rolig och vänlig upplevelse.
  • Bild med titeln Hitta en leverantör i Kina Steg 6
    6. Hitta ett kinesiskt lokalt företag för att hjälpa dig. De lokala männen vet hur man kontrollerar leverantören, vissa speciella affärsområden är okänt av de utländska, när du har en lokal guide, kommer allt ditt företagsarbete att vara lätt.
  • Tips

    Var medveten om att medan beslutsfattaren kanske inte talar engelska, är det viktigt att fastställa ett bra förhållande (Guanxi) med den högsta ledningen för långsiktig framgång.
  • E-post är bra för utbyte av produktspecifikationer, katalog och prislista. För att skapa ett djupare förhållande är ett telefonsamtal 10 gånger bättre än e-post. Ett personligt möte är 100 gånger bättre än ett telefonsamtal. Många vill starta ett företag, så du måste visa att du är allvarligare. Så länge din kontaktperson använder engelska, kan du bara gå vidare och ge den personen ett telefonsamtal. Det spelar ingen roll hur mycket du och den personen kan förstå varandra - du kan alltid följa upp med ett mail.
  • Analysera de typer av leverantörer har strategisk betydelse. Det hjälper dig att förstå var du är, vilken typ av resultat att förvänta dig, och vilka saker du behöver ta hand om i det ömsesidiga samarbetet. Du kanske vill ha en erfaren person som hjälper dig att analysera informationen. I din strategi måste du också inkludera övervägande av den framtida upphandling och operation. Du kan söka råd från kinesiska yrkesverksamma som förstår den kinesiska mentaliteten, kulturen och affärsmetoderna. Du kan få fel tolkning om du besöker leverantörens engelska webbplats, eller du kan utelämna data som innehåller nyckelinformation.
  • Information kommer från till synes obetydliga data, till exempel, kan e-postadresserna avslöja användbar information om kinesiska leverantörer. Döm inte en adress för snabbt. Du vet aldrig var god information kan komma ifrån.
  • En oberoende tredje part kan vara en utmärkt idé för en snabb kostnadseffektiv granskning av potentiella leverantörer innan du väljer en att besöka. Det finns många företag i Kina som drivs av västerlänningar som gör det och kan ge en bra bro mellan dig och din leverantör i början.
  • Överväga att komma åt dig.S. Tullrekord för din leverantör för att få en självständigt verifierad lista över sina leveranser till U.S. Detta kommer att berätta för vem deras kunder är, hur lojala dessa kunder är, liksom volymmöjligheterna för din fabrik. Import Genius erbjuder dessa svår att hitta tullrekord till överkomliga priser.
  • Dokumentera din produkt så effektivt och så helt som möjligt. 3d ritningar, 2D ritningar, materialräkning (BOM), foton, prover och prototyper är alla bra sätt att göra detta. Ibland är ord bara inte tillräckligt.
  • Arbeta med leverantörer som redan har exporterat sina produkter till Europa eller USA. Var uppmärksam på agentförhållandet. Många tillverkare kan ha sina produkter som exporteras till USA i god mängd via en leverantör från tredje part utan ett exklusivt försörjningsavtal. De kanske vill ha direkta kanaler till USA, och det kan innebära mer affärer för dig.
  • Ett besök på din leverantörsställe i Kina är det enda tillförlitliga sättet att verkligen känna till sina möjligheter, för att kontrollera att de uppgifter du har samlat in på bolaget är 100% korrekt, och att ISO- och kvalitetsprinciper tillämpas: Kontrollera fabriksorganisationen, Dess processflöden, kvaliteten på varor som produceras, förpackningen, arbetarnas träningsnivå, de övergripande arbetsförhållandena, underhållsunderhåll mm. Detta ger dig en indikation på hur företaget hanteras. Ett ansikte mot ansikte med leverantörens ledningsgrupp ger dig också en uppfattning om deras erfarenhet och vilja att gå in på ditt projekt. Du kommer också att kunna skapa ett vänligt förhållande, vilket är avgörande för ditt projekt!
  • Bara för att en plats är rankad högre i Googles söklista betyder det inte nödvändigtvis att det är ett mer allvarligt företag. Några mycket bra kinesiska leverantörer är inte välkända med att ha sin webbplats listad högt, medan vissa andra internet killar kan ha sin webbplats listad mycket högt. Använd din industriella dom.
  • Varningar

    Akta dig för billiga elektroniska produktersäljare från Kina. Många online-säljare av elektroniska produkter i Kina är bedrägliga säljare. Om du inte köper i bulk och produkterna skickas juridiskt genom anpassade kontroller, så är det troligt att du köper produkten från återförsäljare eller grossist som inte har exportlicens. Det betyder att det inte finns något sätt att veta om produkten är verklig eller imitation om du inte är expert. Kända varumärken kommer inte att tillåta att deras leverantör säljer under sin normala försäljningskostnad, därför säljer leverantörerna antingen olagligt eller det är faktiskt en imitation.
  • Var försiktig med leverantörer underleverantörs din beställning! När du står inför en eftersläpning av leverantörer vanligtvis delvis eller i sin helhet, utan att ta försiktigheten att informera sina kunder! De flesta gånger leder detta till delstandardleveranser
  • Om du skickar ut förfrågningar kommer du att få massor av svar från leverantörer av alla slag. Vissa killar kan kontinuerligt skicka produktinformation i flera år och kan passera genom alla slags spamskydd. Du kanske inte vill använda ditt primära e-postkonto för att registrera dig med dessa webbplatser.Kontakta ett pålitligt outsourcingföretag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande