Hur man skapar en personlig hotspot på en iphone

Det kan finnas tillfällen när du behöver ansluta din bärbara dator eller tablett till Internet, men det finns inget Wi-Fi eller trådlöst nätverk tillgängligt. Med din iPhone kan du dock ha tillgång till en omedelbar Wi-Fi-hotspot av din egen! Den här artikeln visar hur du gör det här.

Steg

Del 1 av 4:
Ställa in en hotspot
  1. Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på en iPhone steg 1
1. Öppna Inställningar. Tryck på ikonen Inställningar, vanligtvis på startskärmen, för att öppna kontrollpanelen för inställningar.
  • 2. Aktivera Cellular Data (LTE), om du inte redan har gjort det. Du kommer inte se följande alternativ om din iPhone såldes som en förbetald plan eftersom dessa företag ofta lämnar den här inställningen avstängd tills flera minsta databetalningar har gjorts för att hålla din datatjänst aktiv. iPhone såld som förbetalda planer genom tredje parts erbjudanden lämnar ofta LTE-tjänsten tills de kan vara säker på att du kan behålla datatjänst i telefon med tillämpliga pengar för en viss period. Tryck på Cellular i dina inställningar, tryck sedan på växeln bredvid mobildata. Om du ser den här omkopplaren blir den gröna (eller var grön redan), titta strax under det här för en andra check för alternativet Hotspot.
  • 3. Gå tillbaka till din huvudinställningsskärm. Knacka på "< inställningar" knappen i det övre vänstra hörnet.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på en iPhone Steg 2
    4. Tryck på Personlig Hotspot. Om du har aktiverat "Personlig hotspot" Från din trådlösa leverantör ser du den personliga hotspotikonen i den första gruppen av inställningar.
  • Obs! Om du har inte Aktiverad denna tjänst från din trådlösa leverantör, måste du göra det innan du fortsätter. Besök din operatörs hemsida, och hitta den tjänst som bäst passar dina behov och budget.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på en iPhone Steg 3
    5. Slå på personlig hotspot. Tryck på växeln på toppen av "Personlig hotspot" Kontrollpanelen för att aktivera Wi-Fi-delning.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 4
    6. Ange ett lösenord. Det aktuella lösenordet är listat i vanlig text. Om du bara har konfigurerat din serviceplan med din trådlösa leverantör kommer det att finnas ett standardlösenord på plats. För att ändra det, tryck på knappen Wi-Fi-lösenord, ange ett nytt lösenord och klicka sedan på "Gjort." Du kan också bara lämna standardlösenordet som-är. Se till att du noterar den för framtida bruk.
  • Del 2 av 4:
    Anslut en annan mobil enhet med Wi-Fi
    1. Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 5
    1. Anslut en annan mobilenhet. För att ställa in en iPad för att använda din mobila hotspot, tryck på ikonen Inställningar.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 6
    2. Öppna Wi-Fi-kontrollpanelen. I kolumnen på vänster sida trycker du på "Wi-fi."
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 7
    3. Leta reda på din iPhone Personal Hotspot. Under "Välj ett nätverk..." Du bör se namnet på din iPhone Hotspot listat.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 8
    4. Ange ditt lösenord.En dialogruta kommer att dyka upp och be om det lösenord du använde när du ställer in din hotspot i del 1. Ange det här.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 9
    5. Bekräfta att du är ansluten. När enheten är framgångsrikt tethered till din iPhone-hotspot, kommer det att finnas en länkad kedjesymbol längst upp till vänster på skärmen, där Wi-Fi-ikonen normalt finns.
  • Del 3 av 4:
    Anslut en bärbar dator med Wi-Fi
    1. Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 10
    1. Öppna dina bärbara datorinställningar. Leta reda på nätverkskontrollpanelen: På en Mac, Öppna systeminställningar från Apple-menyn. På en PC-bärbar dator klickar du på ikonen för nätverkshanteraren längst ned till höger på skärmen.
  • Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 11
    2. Välj din iPhone från listan över tillgängliga nätverk.
  • Ange lösenordet när du blir ombedd, och du kommer att anslutas.
  • Del 4 av 4:
    Noterar anslutningar
    1. Bild med titeln Skapa en personlig hotspot på ett iPhone steg 12
    1. Kontrollera anslutningsstatus. Den övre fältet på iPhone, som normalt är svart, kommer att vara blå och visa antalet personer som är anslutna när det används som ett Wi-Fi-hotspot.
    • Obs! Det finns inget sätt att berätta vem är ansluten, men om du märker att det finns fler personer som är kopplade till dig än att, inaktivera Wi-Fi-hotspot, ändra lösenordet och aktivera det (och glöm inte att berätta för folket som skall anslutas vad det nya lösenordet är).

    Tips

    Många leverantörer ger en månad-till-månadsplan snarare än en tjänst med ett 2-årigt engagemang.
  • Kontrollera med din mobilleverantör för att hitta den bästa servicen för att möjliggöra personliga hotspots. I vissa fall kan det vara mer kostnadseffektivt för att möjliggöra mottagningsanordningen (t.ex. en iPad) än att använda en bunden anordning.
  • Varningar

    Vissa tjänster kommer att inaktivera Bluetooth-nätverk om personlig hotspot är aktiverat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande