Hur får du tillgång till facebook i kina

En av de stora frågorna som är färdiga när de besöker Kina är de restriktioner som den kinesiska regeringen ställer på internetanslutning. Speciellt är populära sociala webbplatser som Facebook, Twitter och YouTube blockerade av regeringens brandväggar, liksom olika nyhetsställen. Om du vill dela dina reseupplevelser med dina vänner och familj, följ den här guiden för att komma runt blocken och få tillgång till de webbplatser du vill.

Steg

Metod 1 av 3:
Vpn
  1. Bild med titeln Tillgång till Facebook i Kina Steg 1
1. Hitta en VPN-tjänst som passar dina behov. Ett VPN (virtuellt privat nätverk) är en krypterad anslutning till en fjärrserver som gör att du kan komma åt Internet från bakom restriktiva brandväggar. VPNS påverkar all din internettrafik, vilket innebär att Skype och andra meddelandetjänster inte fastnar bakom brandväggen heller. VPNs är inte gratis, men vissa erbjuder månatliga planer i motsats till årlig avgift, vilket kan vara mycket användbart för resenärer.
  • Bild med titeln Tillgång till Facebook i Kina Steg 2
    2. Kontrollera att VPN du vill ha verk i Kina. Några av de stora VPN-servrarna har blivit blockerade av den kinesiska regeringen och är inte längre tillgängliga. Kontrollera med det företag som du anmäler dig till och läs recensioner av tjänsten online.
  • Bild med titeln har du tillgång till Facebook i Kina Steg 3
    3. Ladda ner någon nödvändig programvara. Vissa VPN-tjänster ger dig en VPN-klient som behöver installeras på din dator. Andra kommer att ge dig anslutningsinformation som du kan ange Windows "eller Macs anslutningshanterare.
  • Helst bör du ladda ner och installera din VPN-programvara innan du besöker Kina. Många av de populära VPN-programmen är blockerade, hindrar dig från att anmäla eller ladda ner några kunder. Att ställa in din vpn upp utanför Kina gör det lättare att kontakta kundsupport om det finns några problem.
  • Vissa VPN-tjänster erbjuder mobila appar som du kan använda på din iPhone, iPad eller Android-enhet.
  • Bild med titeln Tillgång till Facebook i Kina Steg 4
    4. Anslut till din VPN. Antingen köra klienten, eller ange din VPN-information till operativsystemets anslutningsinställningar. VPN-klienter som är försedda med tjänsten är redan förkonfigurerade och kräver bara att du anger din inloggningsinformation.
  • För Windows, sök efter VPN på din dator och välj sedan "Ställ in en Virtual Private Network (VPN) -anslutning" (Windows Vista / 7) eller "Lägg till en VPN-anslutning" (Windows 8). Ange din anslutningsinformation. Din VPN-tjänst borde ha gett dig en server som ska anslutas till, liksom ett användarnamn och lösenord. Ange dessa i VPN-anslutningsinställningarna
  • För Mac OS X, klicka på Apple-menyn och välj Systeminställningar. Klicka på nätverket. Klicka på knappen Lägg till (+) längst ner i listan och välj sedan VPN från listan med alternativ. Välj vilken typ av VPN du ansluter till. Detta kommer att tillhandahållas av din VPN-tjänst. Ange dina VPN-inställningar, inklusive servern du ansluter till och ditt användarnamn och lösenord.
  • Klicka på Anslut för att ansluta till din VPN. De flesta VPN ska ansluta automatiskt. Om du inte kan upprätta en anslutning, kontakta din VPNs supporttjänst för att felsöka problemet.
  • Bild med titeln Tillgång till Facebook i Kina Steg 5
    5. Besök Facebook. När din VPN är ansluten kan du besöka någon av de blockerade webbplatser som inte var tidigare tillgängliga, liksom använd några andra Internet-aktiverade program som Skype. Du kanske märker en långsam anslutning, men det här är normalt på grund av avståndet mellan dig själv och VPN-servern.
  • Metod 2 av 3:
    Ombud
    1. Bild med titeln har du tillgång till Facebook i Kina Steg 6
    1. Prova gratis proxies.En proxy är en webbplats, ofta baserad på en annan plats än du, det kommer att få tillgång till andra webbplatser genom det.Så om din proxy är i USA, och du får tillgång till Facebook genom det, det borde vara som att få tillgång till Facebook i USA.Här är en lista med gratis proxies för dig att försöka. Du borde försöka dem först, för varför betala - men du kan hitta att de inte är en bra lösning för att komma åt Facebook i Kina eftersom:
    • Kina fortsätter att hitta och blockera dem också.
    • De har ofta inte tillräckligt med programmering för att hantera sociala medier
  • Bild med titeln Tillbehör Facebook i Kina Steg 7
    2. Prova en säker proxy. Fördel av en proxy som detta (i motsats till en VPN, som vi pratade om i föregående steg) är att det inte finns något att installera på din dator - det är allt webbaserat.
  • Metod 3 av 3:
    Torka
    1. Bild med titeln Tillgång till Facebook i Kina Steg 8
    1. Ladda ner Tor Browser Bundle. Tor är ett gratis distribuerat nätverk som håller dig anonymt medan du är ansluten via webbläsaren. Informationen studsas mellan ett stort antal reläer som finns över hela världen. Tor gör att du kan kringgå några brandväggar eller begränsningar som placeras på din anslutning. Nackdelen är att webbplatser laddas långsamt, eftersom data måste resa stora avstånd för att nå dig.
    • Tor Browser Bundle är ett fristående program som inte behöver installeras. Du kan placera den på en USB-enhet och anslut den till någon dator.Browser Buntle är tillgänglig för Windows, Mac och Linux.
  • Bild med titeln har du tillgång till Facebook i Kina Steg 9
    2. Kör webbläsaren. Tor Browser är en modifierad version av Firefox, och delar många gränssnittslikheter med det. När du kör webbläsarprogrammet visas ett fönster som visar statusen för TOR-anslutningen. När anslutningen är etablerad öppnas webbläsaren.
  • Endast trafik som skickas via TOR-webbläsaren skickas via TOR-nätverket. Det betyder att Internet Explorer, Chrome, Safari eller någon annan webbläsare inte kommer att vara anonym genom TOR-nätverket medan Tor körs.
  • Bilden med titeln har tillgång till Facebook i Kina Steg 10
    3. Kontrollera att du är ansluten. När webbläsarfönstret öppnas, bör du se en sida som bekräftar att du är framgångsrikt ansluten till Tor. Du borde nu kunna komma åt webbplatser som tidigare blockerats. Stängning av webbläsarfönstret kommer att stoppa toret från att springa
  • Medan data i TOR-nätverket är krypterat kan det inte dekryptera data som lämnar TOR-nätverket. Det betyder att alla säkra transaktioner som du behöver göra är lika sårbara som de är på det vanliga Internet. Ge bara ut personlig information till webbplatser med SSL aktiverad. Du kommer att se https: // istället för http: // och ditt webbläsaradressfält visar ett säkerhetslås.
  • Tips

    Det rekommenderas starkt att du ändrar lösenord för alla de tjänster du har nått i Kina när du lämnar.
  • Försök att inte använda så kallade gratis VPN-tjänster. Många av dem är bedrägerier.
  • Varningar

    Att kringgå den kinesiska regeringens brandvägg är tekniskt olaglig och du kan uppleva juridiska återverkningar, men checka Facebook kommer sannolikt inte att orsaka några problem. Använd den här guiden på egen risk.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande