Hur man ansöker om visum till kina

Oavsett om du reser för företag eller nöje, behöver du vanligtvis visum för att komma in på fastlandet Kina. Applikationsprocessen är relativt enkel. Under förutsättning att du skickar in en slutförd applikation tillsammans med de nödvändiga stöddokumenten, bör du få visum på cirka 4 dagar. En gång i Kina, se till att du alltid är visum och pass med dig.

Steg

Del 1 av 3:
Slutför din ansökan
  1. Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 1
1. Se till att du behöver ett visum för att besöka Kina. De flesta utländska medborgare behöver visum för att besöka Kina, även om du tidigare var en kinesisk medborgare. Det finns dock några undantag om du reser som turist.
  • Om du besöker Hainan-provinsen med en organiserad tur i 15 dagar eller mindre behöver du vanligtvis inte visum.
  • Om du besöker Kina i 15 dagar eller mindre och håll ett pass från Singapore, Brunei eller Japan behöver du inte visum.
  • Om du håller ett pass från Bahamas, Ecuador, Fiji, Grenada, Mauritius, Seychellerna, Serbien eller Tonga, kan du besöka Kina i 30 dagar eller mindre utan visum.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 2
    2. Besök webbplatsen för den kinesiska ambassaden eller konsulatet i ditt land. Visa-applikationer och instruktioner finns på webbplatser för kinesiska diplomatiska uppdrag. Gå till https: // fmprc.gov.CN / MFA_Eng / wjb_663304 / zwjg_665342 / 2490_665344 / och klicka på namnet på ditt land för att komma åt rätt webbplats.
  • Du hittar också adressen och telefonnumret för ambassaden eller konsulatet. Kopiera dessa eftersom du behöver dem för att skicka in din slutförda ansökan.
  • En gång på rätt webbplats, klicka på "Konsulära tjänster" För att få tillgång till visuminformation.
  • Dricks: På webbplatsen för den kinesiska ambassaden eller konsulatet i ditt land kan det också finnas viktiga meddelanden relaterade till medborgare från ditt land som reser till Kina. Läs dem innan du planerar din resa.

  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 3
    3. Välj visumkategori som täcker syftet med ditt besök. Kina har 16 olika viseringskategorier som täcker allt från korta turistbesök till längre affärsresor. Mest nöjesresenärer väljer "L" Visa, som är för turistbesök på upp till 30 dagar.
  • Om du planerar att genomföra handel eller kommersiell verksamhet i Kina behöver du ett M-visum.
  • Om du kommer till Kina för att studera, behöver du en X1 eller X2 visum. X1-visumet låter dig stanna i Kina under en längre tid än X2-visumet.
  • Om du reser till Kina för att anta ett barn, behöver du sannolikt en S1- eller S2-visum, vilket gör att du kan slutföra privata frågor, till exempel adoption, medan i Kina. Din antagningsbyrå kommer sannolikt att slutföra ansökan för dig.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 4
    4. Hämta och fyll i ansökningsformuläret. När du väl valt vilken typ av visum du behöver, kan du ladda ner ansökningsformuläret direkt från den kinesiska ambassadens webbplats eller konsulat. Du kan skriva dina svar i formuläret på din dator, eller skriva ut det och fyll ut det för hand.
  • I allmänhet kräver ansökan information om ditt medborgarskap, datum för ditt avsedda besök i Kina, och syftet med ditt besök.
  • Skriv eller skriv dina svar i All-Capital engelska bokstäver i svart bläck.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 5
    5. Ta ett passfoto som uppfyller Kinas specifikationer. Du måste limma ett färgpassfoto till din visumansökan. Bilden ska tas framför en vit bakgrund och måste tydligt visa ditt ansikte, utan glasögon, ansikte eller hårbeklädnad. Hattar eller hårbeklädnader är endast tillåtna om det behövs av religiösa skäl. Ditt ansikte ska horisontellt centreras på fotografiet.
  • En lista över alla fotospecifikationer med exempel på korrekta och felaktiga bilder är tillgängliga på http: // Kina-ambassad.org / eng / visum / zyxx / p020161206204655391310.jpg.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 6
    6. Samla alla dokument som krävs för att stödja din ansökan. De specifika dokument du behöver beror på vilken typ av visum du ansöker om. Dessa dokument är listade på den kinesiska ambassadens webbplats eller konsulat i ditt land. Alla visumansökare måste dock lämna in följande dokument med deras ansökan:
  • Ett originalpass med minst 6 månaders giltighet och 2 tomma sidor
  • En svartvitt fotokopi av bildsidan av ditt pass
  • En inbjudningsbrev om du kommer till Kina för affärs- eller utbildningsskäl, eller för en privat fråga, såsom antagande
  • Del 2 av 3:
    Få din visum
    1. Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 7
    1. Gör ett möte om du ansöker via en CVSC. Kina har också kinesiska visumansökningscentra (CVS) i olika länder i hela Asien, Afrika, Nordamerika, Europa och Oceanien. Dessa servicecenter är utformade för att göra viseringsansökningsprocessen mer strömlinjeformad.
    • Gå till https: // visraforchina.org / För att ta reda på om det finns en CVASC nära dig. Om det finns, skulle du skicka in din ansökan och hämta din visum där, snarare än på en kinesisk ambassad eller konsulat.
    • Om du ansöker via en CVASC måste du också skicka in ditt möte och en tryckt och undertecknat deklarationssida. CVASC kommer att ge dessa dokument till dig när du gör ditt möte.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 8
    2. Skicka in din ansökan och stödja dokument i person. Kinesiska ambassader och konsulat accepterar inte visumansökningar via posten. Du måste ta med din ansökan och de ursprungliga stöddokumenten till ambassaden eller konsulatet. De flesta ambassader och konsulat kräver inte att du gör ett möte, men du kanske vill ringa framåt och se till att, speciellt om du måste resa till en annan del av landet.
  • För att hitta den kinesiska ambassaden eller konsulatet närmast dig, gå till https: // fmprc.gov.CN / MFA_Eng / wjb_663304 / zwjg_665342 / 2490_665344 / och klicka på namnet på ditt land.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 9
    3. Använd en resebyrå om du inte kan resa till ambassaden eller konsulatet. Om den kinesiska ambassaden eller konsulatet är för långt bort för dig att rimligen resa där personligen, kan du betala en resebyrå för att göra det för dig. Medan de kommer att debitera dig en avgift, kommer den avgiften vanligtvis mindre än den skulle kosta dig att gå till ambassaden eller konsulatet personligen.
  • Medborgare i vissa länder kan helt enkelt slutföra sin ansökan online och skicka in den genom Shanghai Orange & Orange Travel Agency. Gå till https: // chinavisadirect.com / fullprisbord För att se om ditt land är listat som en av de som är berättigade.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 10
    4. Begär uttryck eller rush bearbetning om det behövs. Kinesiska visum är vanligtvis tillgängliga 4 arbetsdagar efter att din ansökan är mottagen. Om du behöver ditt visum tidigare än det kan du betala en extra avgift för Express eller Rush-bearbetning.
  • Express bearbetning kostar ytterligare $ 25. Din visum är redo i 2 till 3 arbetsdagar.
  • Rush Processing kostar ytterligare $ 37 för att få din visum redo inom 1 arbetsdag. Rush bearbetning är dock endast tillgänglig vid extrema nödsituationer med en konsulär godkännande.
  • Dricks: Om du planerar att begära express eller rush bearbetning, ta med dokumentation som motiverar din anledning att behöva ditt visum förr.

  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 11
    5. Återgå till ambassaden eller konsulatet för att samla in din visum. När du skickar in din ansökan, kommer den konsulära tjänsteman att meddela dig när visumet kommer att vara klart. Den kinesiska ambassaden eller konsulatet kommer inte att maila ditt visum till dig. Om du var tvungen att resa till en ambassad eller konsulat för att skicka in din ansökan, förbli i det allmänna området tills din visum är klar.
  • Om du skickade in din ansökan till en CVASC, skulle du behöva återvända till CVASC i person för att samla in din visum.
  • Bilden med titeln Ansök om visum till Kina Steg 12
    6. Betala din visumavgift när visumet utfärdas. När du går för att samla in visum måste du också betala behandlingsavgiften. Avgifter varierar beroende på din nationalitet, den typ av visum du har ansökt om, det land där du skickar in din ansökan och antalet poster som ingår i visumet. I allmänhet varierar kostnaderna från 30 till 140 USD.
  • Du kan betala dina avgifter med ett mastercard eller visum, postanvisning, kassörskontroll eller företagskontroll. Om du betalar med en check, gör checken till "Kinesisk ambassad" (Om du skickat in din ansökan till en ambassad) eller "Kinesiskt konsulat i [stad]" (Om du skickat in din ansökan på ett konsulärt kontor).
  • Del 3 av 3:
    Reser till Kina
    1. Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 13
    1. Kontrollera "Gå in före" Datum på din visum. Din visum anses vara giltig från utfärdandedatumet genom 24h00 Peking tid på "Gå in före" Datum som anges på din visum. Det här datumet är listat på den andra raden på den vänstra sidan av visumet, precis under beteckningen för den typ av visum du utfärdades.
    • Om ditt avgångsdatum faller efter "Gå in före" Datum, kommer du inte att straffas så länge som din vistelse inte överskred den maximala varaktigheten, även listad på visumet. Till exempel, om du "Gå in före" Datum är 1 juni 2019, och din "Dagar efter post" är 30 dagar, du kan komma in den 30 maj 2019 och stanna fram till 29 juni 2019.

    Dricks: Om du har ett visum för flera inträdes, måste alla poster ske före din "Gå in före" datum. Om du har använt alla dina poster, anses visumet inte längre vara giltig, även om "Gå in före" Datum har ännu inte gått.

  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 14
    2. Presentera dina uppgifter vid tullen vid ankomsten. Flygbolaget eller skeppet som du reser till Kina kommer vanligtvis att ge dig ett inmatnings- och tulldeklarationsformulär för att slutföra. Förutom dessa dokument måste du presentera ditt pass och visum vid tullen.
  • Tullagenterna kommer att granska dina dokument. Din person och dina tillhörigheter kan vara föremål för sökning. Om du bär något som inte är tillåtet i Kina, kommer det att konfiskeras.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 15
    3. Rapportera till inspektion och karantän tjänstemän för en hälsokontroll om det behövs. Om du känner dig sjuk kan tullagenterna kräva att du skickar till en hälsokontroll innan du kan komma in i Kina. Om du har visat att ha vissa typer av infektionssjukdomar, måste du stanna kvar i karantän tills du inte längre är symptomatisk.
  • Symtom som kan utlösa en hälsokontroll inkluderar feber, chill, diarré och mässling.
  • Om du reser från ett gult feberinfekterat område måste du presentera ett giltigt vaccinationsbevis.
  • Om det finns några fall av kolera eller pest på ditt flygplan eller fartyg, kommer alla passagerare att placeras i karantän i minst 5 dagar innan de kommer att tillåtas att komma in på fastlandet Kina.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 16
    4. Ansök om uppehållstillstånd inom 30 dagar om visumet kräver en. Vissa visum, som studentvisum, låter dig stanna i Kina under en längre tid. Men din inledande visering ger bara en 30-dagars vistelse. Vid någon tidpunkt under de 30 dagarna, gå till den lokala säkerhetsbyrån i det område där du bor för att ansöka om uppehållstillstånd.
  • Vissa viseringar kan möjliggöra en längre varaktighet utan uppehållstillstånd. Om ett uppehållstillstånd krävs, kommer detta att anges i "Anmärkningar" avsnitt av ditt visum.
  • Om du inte ansöker om ditt uppehållstillstånd och din postvisum upphör, kan du vara skyldig att lämna Kina och återanvända för visum.
  • Bild med titeln Ansök om visum till Kina Steg 17
    5. Begär en viseringsutveckling minst 7 dagar innan den löper ut. Medan i Kina kan du upptäcka att du vill eller behöver stanna längre än din visum tillåter. Om så är fallet kan du ansöka om en förlängning på alla lokala säkerhetsbyrån. Längden på förlängningen beror på vilken typ av visum du har och anledningen till att du söker en förlängning. Ansökan är tillgängliga hos den offentliga säkerhetsbyrån.
  • Förutom det färdiga programmet, skicka ditt giltiga pass och ditt nuvarande kinesiska visum, ett passformat foto och dokumentation som visar orsaken till förlängningen.
  • Flera inmatningsviseringar kan inte förlängas. Du måste lämna Kina och komma in igen.
  • Dricks: Officers utövar ett brett utrymme för skönsmässig bedömning vid beviljande av viseringstillägg. Även om du har en mycket bra anledning att behöva en förlängning, får en förlängning inte beviljas.

    Tips

    Om du är en amerikansk medborgare kan du vara berättigad till ett 10-årigt EU-visum, förutsatt att du har ett pass med minst 1 års kvarvarande giltighet.

    Varningar

    Att få visum garanterar inte att du kommer att kunna komma in i Kina. Kinesisk gränskontroll utövar ett brett utrymme för skönsmässig bedömning. Enligt kinesisk lag kan en utländsk medborgare vägras även om de har ett giltigt visum.
  • Du får beviljas en annan typ av visum än den typ du ansökte om. Kinesiska konsulära tjänstemän granska din dokumentation och ger dig den typ av visum de tror bäst passar ditt syfte att vara i landet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande