Hur man väljer mellan paperback och hardback böcker

Om du någonsin har försökt att köpa en bok, har du antagligen konfronterad med den gamla frågan som plågar bibliofiler överallt: Paperback eller Hardback? Båda formaten har sina fördelar och nackdelar, och förståelse kommer att hjälpa dig att välja och få läsning!

Steg

Metod 1 av 4:
Välja baserat på kostnad och syfte
  1. Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Books Steg 1
1. Spara pengar genom att köpa paperback. Som alla läsare på en budget vet, är Paperback det billigaste alternativet där ute. Handel Paperbacks kan vara upp till $ 10- $ 15 billigare. Massmarknadsversioner, som är de billigt gjorda "korta och feta" utgåvor, kan till och med kosta mindre än $ 10.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 2
    2. Köp hårdback om du vill läsa boken så snart den släpps. De flesta böcker släpps först som hårdabackar, sedan släpptes i ett paperbacksform några månader senare som en marknadsföring. Om du har väntat och väntar på att en bok ska komma ut, behandla dig själv med den dyrare kopia så att du kan sluka den direkt.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 3
    3. Välj Paperback om du läser när du reser. Lätt och diskett, paperbacks är bra för flyg- och bilturer eller till och med din dagliga pendling. Stash en paperback i väskan eller ens i din bakficka om du har stillestånd att göra lite läsning under dagen.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 4
    4. Välj Hardback om du planerar att hålla det länge. Hardbacks är byggda för att hålla, kunna klara både dagliga slitage och tidstestet. Paperbacks är enklare att riva, rynka och fläck, och över tiden kan ryggraden försvaga eller papperet börjar försämras. Om du hellre inte ägnar mig hela tiden och ansträngningen till bevara en paperback, Välj en längre varaktig inbunden.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 5
    5. Köp en hardback som en gåva. Om du är en bok till en vän eller familjemedlem, försök att gå till en hårddiskutgåva. De ser trevligare ut och känner sig mer tillfredsställande att öppna som en present, och din älskade kommer att uppskatta att du sprungit för den snygga versionen.
  • Oroa dig inte om du inte har pengar för en hårdback kopia, eller om det är slut i lager. Det viktigaste är att du har valt en bra bok för din älskade att njuta av!
  • Metod 2 av 4:
    Välja baserat på bokens utseende
    1. Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 6
    1. Välj ett lock som matchar de andra böckerna på din hylla. Vissa läsare älskar att ha alla sina böcker vara samma höjd - det ser bara bättre ut på hyllan, tycker du inte? Paperbacks tenderar att sträcka sig mer i höjd, så för en jämn hyllning, gå med de mer konsekventa Hardback-utgåvorna.
    • Handel Paperbacks kommer ibland att släppas i en Hardback-stilhöjd, så kolla mätningarna på din hylla och dina andra böcker innan du helt utesluter en paperback. Om höjden matchar, kan du spara ett par dollar samtidigt som du behåller den jämnaste linjen på din bokhylla.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 7
    2. Välj en upplaga för att matcha de andra i en serie. Om boken du köper är en del av en serie, försök att hålla den konsekvent. Om resten av serien är i inbunden, köp ett inbunden - om de andra böckerna är paperback, gå med paperback. Estetiskt sinnade bokälskare är nästan universellt överens om att det ser bättre ut på hyllan!
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 8
    3. Köp en paperback för att underlätta innehavet. Tack vare sin lättare vikt och mindre storlek är paperbacks lättare att hålla med en hand. Du kan enkelt läsa dem medan du kopplar av i sängen eller på soffan, eller medan du håller på ett band eller en pol på tunnelbanan.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 9
    4. Välj en hårdback för enkelheten att lägga den platt. Vissa paperbacks kan utgöra ett problem om du inte gillar att bryta en boks ryggrad, vilket ger det långa vertikala rynkor - du kan hitta dig som knappt knäckt det öppet för att bevara den smidiga ryggraden, vilket kan göra det svårt att faktiskt läsa! De hårdare täckarna av hårda böcker gör det till ett icke-problem. Du kan enkelt lägga boken platt att läsa på ett bord eller på knäet.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 10
    5. Välj versionen med ett mer tilltalande omslag. I synnerhet hardbacks är kända för sina underbara mönster.Även om en hårddiskversion inte anses vara en "specialutgåva", kan du fortfarande få vacker konst på dammjackan, locket under jackan, och även på de sidor som inte är tillgängliga i en paperback-version. På flipsidan, ibland kommer pappersbacken på en bok att vädja till dig mer! Om estetik är din huvudsakliga bekymmer, gå helt enkelt med vilken bok som slår din fantasi.
  • Metod 3 av 4:
    Självpublicering i paperback eller hårdback
    1. Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 11
    1
    Självpublik I hardback att vädja till kritiker och estetiska läsare. Publicering av din bok i hardback kommer att vara dyrt, men många läsare kan älska den högre kvaliteten. Det kan också hjälpa din bok att bli upptagen av nyhetsbutiker och bokkritiker, som är mer benägna att överväga en hårdback som ett mer "litterärt" arbete - orättvist som det kan vara!
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 12
    2. Välj en handel Paperback för god kvalitet till ett lågt pris. Trade paperbacks är fortfarande viktiga, ungefär samma storlek som hardbacks, och tryckt på bra papper. De har fördelen av kvalitetshantverk i kombination med ett lägre pris än en hårddiskutgåva. Boken ser fortfarande bra ut, så det kan vädja till läsare som är på en budget men bryr sig fortfarande om en boks utseende.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 13
    3. Spara de flesta pengar genom att välja en massmarknadspapper. En liten, massmarknadsutgåva blir det billigaste att köpa och producera. De kan inte se så bra ut som hårdback eller handel Paperback-versioner, men publiceringsföretag anser att massmarknadsgrupper som bra sätt att introducera nya författare och hjälpa dem att växa sin läsare.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 14
    4. Överväga e-publicering. Detta är ett snabbt växande medium som kommer att avslöja dig för många olika läsare online och hjälpa dig att bevara ännu mer pengar genom att spara på utskriftskostnader. Du får inte få tillfredsställelse att hålla den fysiska boken i dina händer, men kom ihåg att e-publicering kan fungera som en stepping sten för att skriva ut publicering. Du är på väg!
  • Metod 4 av 4:
    Med tanke på alternativa sätt att läsa
    1. Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 15
    1. Välj en ljudbok för att läsa som du multi-uppgift. Lyssna på en ljudbok när du kör eller gör sysslor runt huset, eller stäng dina ögon och låt det lura dig att sova. Även om du inte får känslan av att hålla boken och flytta dina ögon nerför sidan, är en Audiobook ett bra alternativ för upptagna läsare som gillar att klämma i sin boktid vart de än kan få det.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 16
    2. Prova en e-läsare för den ultimata bekvämligheten. E-läsare är perfekta för den resande bokälskaren - du kan lagra ett helt bibliotek i en tablett som passar i handflatan och köpa böcker lätt medan du är på gång. De är också mer tillgängliga för visuellt försämrade läsare, tack vare multipelbrevstorleken och linjesavståndsalternativen tillgängliga. E-böcker är också typiskt billigare än papperskopior eller hårda kopior, men vissa läsare kan föredra den mänskliga handen att hålla en fysisk bok och vända sidorna.
  • Köp icke-lättemitterande e-läsare för att förhindra belastning eller trötthet på dina ögon.
  • Bild med titeln Välj mellan Paperback och Hardback Böcker Steg 17
    3. Använd en läsapp på din telefon för att läsa när som helst, var som helst. Ett annat bra alternativ för en läsare på-the-go, läser appar som iBooks eller Amazon Kindle-appen är ofta gratis (även om du måste köpa böckerna själva, förstås!). Det här är utmärkta alternativ om du är oväntat fast någonstans och tog inte med en bok eller e-läsare, eller har inte utrymme till tote längs en bok medan du pendlar eller kör ärenden.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Hardcover dammjackor bära bruntet av en boks skada genom åren, så du kan skydda dem genom att täcka dem med tydliga plast eller mylar ärmar.
  • Stärka och öka livslängden för paperbackböcker av täcker dem med en klar plastfilm eller ens Ge dem ett hårdbackskydd.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande