Hur man hittar ett faxnummer

En faxmaskin skickar dokument elektroniskt med en telefonlinje. För att hitta ett faxnummer för ett visst företag, gå till företagets hemsida eller ringa företaget direkt. Om du behöver hitta ditt eget faxnummer, försök ringa en personlig mobiltelefon från din faxmaskin och titta på det uppringnings-ID för numret. Om du redan har faxnummer men måste bestämma vem som skickade dig faxet, gör en "Reverse Lookup" Sök online genom att skriva faxnummeret i en sökmotor eller katalog. Med något alternativ kan du enkelt hitta ett faxnummer.

Steg

Metod 1 av 3:
Lokalisering av affärsfaxnummer
  1. Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 1
1. Kontrollera företagets hemsida för att se om deras faxnummer är listat. Gå till företagets hemsida som du vill faxa och leta efter avsnittet "Kontakta oss". Klicka på det här för att se vilka kontaktalternativ som är tillgängliga. Medan inte alla företag gör det, kommer många företag och organisationer att lista sitt faxnummer direkt, tillsammans med telefonnummer och e-postadresser.
  • Om du är osäker på vad företagets webbplats är, skriv företagsnamnet i en Internet-sökmotor.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 2
    2. Sök på internet för att hitta faxnummeret om det inte är på deras hemsida. Använd en sökmotor efter eget val och skriv in företagsnamnet. Lägg till "Faxnummer" efter företagsnamnet för att ange din sökning och tryck på "Enter."Sedan skumma igenom sökresultaten för att se om deras faxnummer är listat på en annan webbplats.
  • Till exempel kan du hitta affären "" Kontakta oss "-sidan som listar sitt faxnummer.
  • Du kan också använda webbplatser för telefonkatalog för att hitta faxnummer. Det här är speciella webbplatser som har en katalog över faxnummer över många olika typer av företag.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 3
    3. Kontakta företaget för att fråga dem direkt om faxnumret inte är online. Medan de flesta företag har en "kontakta oss" avsnitt, får de bara lista ett telefonnummer eller en e-postadress. Ring kontaktnummeret och fråga en associerad för faxnumret. Om det inte finns något telefonnummer, försök e-post istället.
  • Ringer är ett mer direkt sätt att få faxnumret, eftersom det inte finns någon garanti Din e-post kommer att besvaras.
  • Metod 2 av 3:
    Bestämning av ditt eget faxnummer
    1. Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 4
    1. Ring 1-800-444-4444 för ett enkelt sätt att ta reda på ditt faxnummer. Ditt faxnummer är anslutet till en telefonlinje, och numret som är associerat med telefonlinjen är ditt faxnummer. Från fastlinjen i samband med faxmaskinen, ring 1-800-444-4444, en avgiftsfri linje som drivs av MCI (ett telekommunikationsföretag). Ett automatiskt operativsystem kommer att återkalla ditt faxnummer för dig.
    • Detta är ett enkelt och enkelt sätt att bestämma din faxlinje.
    • Operatören ger dig ditt nummer automatiskt. Du behöver inte ge ytterligare information.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 5
    2. Använd faxmaskinen för att ringa en telefon med uppringnings-ID om det är lättare för dig. Ett annat sätt att ta reda på att din faxlinje är att använda själva faxmaskinen. Använda en fast telefon eller smartphone med uppringnings-ID, ring telefonen med ditt faxnummer och kolla uppringnings-id på din telefon för att se vilket nummer som kommer upp. Numret som visas efter telefonanslutningarna är ditt faxnummer.
  • Till exempel, om du inte vet numret på din arbetsfaxmaskin, ring din personliga mobiltelefon med maskinen. Skriv sedan ner faxnummeret som anges på din telefon.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 6
    3. Logga in på ditt konto om du har en online-faxleverantör. En online faxtjänst är ett tredjepartsföretag som tar ut en liten avgift för att använda en personlig faxlinje. Skriv in ditt användarnamn och lösenord för att logga in och gå in i dina kontoinställningar. Klicka sedan på fliken Kontoinställningar och hitta det faxnummer som anges på den här sidan.
  • Metod 3 av 3:
    Spåra ett faxnummer tillbaka till källan
    1. Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 7
    1. Hitta numret som faxet skickades från. På den tryckta sidan, kolla över den övre eller nedre delen av sidan för ett 10-siffrigt telefonnummer. Dessutom, titta på bildskärmen på faxmaskinen och välj "Senaste fax."Bläddra igenom de senaste faxen för att hitta numret du vill spåra.
    • När du gör det, försök också att få riktnummer. Detta hjälper dig att begränsa dina alternativ när du söker efter rätt linje.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 8
    2. Hitta en telefonkatalog webbplats för att göra en omvänd telefonnummer sökning. Online-telefonkataloger erbjuder information som en telefonbok, men de har ofta ett mycket bredare utbud av information. Sök online för "Telefonkatalog" och bläddra i dina alternativ. Gör ditt beslut baserat på vilka kataloger som erbjuder omvända telefonnummer sökningar.
  • En omvänd nummersökning är där du använder ett telefonnummer för att hitta namnet på ett företag eller enskild, snarare än att söka med namnet för att hitta numret.
  • Bild med titeln Hitta ett faxnummer Steg 9
    3. Ange faxnumret i katalogplatsen. När du går till katalogens hemsida, leta efter fliken "Omvänd telefon". Klicka på fliken, skriv ditt faxnummer till sökfältet och tryck sedan på "Enter."Fönstret som dyker upp listar någon relevant information som är knuten till det telefonnumret, till exempel ett namn och en adress.
  • Om faxnumret är knutet till ett företag är företagets namn och adress vanligtvis listat.
  • Om faxnumret är knutet till en personlig faxmaskin kan du få information antingen på ägaren eller på leverantören av telefonlinjen.
  • Tips

    Med något av dessa alternativ kan du enkelt hitta ett faxnummer. Använd vilken metod som helst som är lättast och lättastillgänglig för dig.
  • Om en metod inte hjälper dig att hitta ett faxnummer, prova en annan. Vissa metoder kan erbjuda olika sökresultat.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande