Hur man väljer en present till en barns första födelsedag

Comedian Jerry Seinfeld har observerat att en persons första och sista födelsedagsfester är likartade genom att hedersgäst kommer förmodligen inte komma ihåg mycket från evenemanget.Men även om det ett år som du firar kommer inte att återkalla festen, hoppas du förmodligen att ge en minnesvärd gåva.Alternativen är nästan obegränsade när det gäller presentidéer, men du bör hålla i åtanke faktorer som åldersobjekt, intellektuell stimulans, praktiska, och behovens behov och preferenser.

Steg

Metod 1 av 3:
Plocka roligt men praktiska gåvor
  1. Bild med titeln Välj en present till en bebis
1. Bygg inte med klassiska leksaksalternativ.Medan alla uppskattar en kreativ eller unik gåva är det ofta lättast och bäst att gå med den beprövade och sanna.Små barn har älskade röda vagnar, träblock, fyllda djur, dockor, rattles och trummor i generationer, och de gör fortfarande.Ett åringar känner inte igen kramar - de vill ha saker de kan trycka, dra, stapla upp, slå ner, skaka och krama.
  • Klassiker som byggstenar, nestande leksaker och form sorters (tänk "torget pinnar inte passar i det runda hålet") är bra alternativ eftersom de är roliga och pedagogiska.De stimulerar också kreativitet, samordning och problemlösning.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    2. Spor fantasin med "make-tro" leksaker.När de är ett år gammal försöker barnen efterlikna praktiskt taget allt de observerar andra människor som gör det.Om de ser dig att fixa diskbänken, vill de ha sitt eget verktygssats - om de ser en mamma som håller ett spädbarn, vill de ha sin egen bebis (docka) att koka - om de ser att du chattar på telefonen, vill de ha något att babbla i.
  • Enkla, åldersfria kostymer som brandman hattar, kungliga kronor eller superhero capes hjälper också till att stimulera barnens önskemål att leka och låtsas.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    3. Överväga att mata eller badgåvor.Med rörigt ett år gammal, matningstid och badtid hände ofta en strax efter den andra.I båda fallen kan roliga implementer och leksaker göra röriga och städa upp efteråt.
  • Ergonomiska, högkvalitativa redskap, skålar och spillbeständiga koppar med favoritpersoner på dem är alltid välkomna tillägg till måltidstid.På samma sätt kan även den ödmjuka gummi duckie ta lite mer glädje till badtiden.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    4. Köp några robusta toddlerböcker.Det är aldrig för tidigt att börja bygga upp ett personligt bibliotek för ett barn, men se till att du väljer böcker som kan stå upp till mycket användning och förmodligen lite missbruk.Små barn älskar böcker som de kan hålla, vända, twist, kasta och tugga på.
  • Andra styrböcker (med styva, rivbara sidor) eller mjuka böcker (som kan vridas och skruvas utan att rippa ifrån varandra) med få ord och färgglada bilder är fina val för ett barn som firar en första födelsedag.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    5. Rabattera inte uppfattningen om att köpa kläder.Du kan reflexivt anta att alla barn dyker upp sina näsor på att få kläder till gåvor.Kom dock ihåg att ett år gammalt kommer troligen att vara mer fascinerad av båg- eller omslagspapper än den faktiska gåvan oavsett.En nyckfulla Onesie eller lekfulla pyjamas kan göra en rolig men praktisk present.
  • När du är i tvivel, köp den större storleken.Barnen denna ålder växer otroligt snabbt.
  • Också, medan det är frestande att köpa en snygg, frilly klänning eller liten kostym och slips, välj bekvämt, praktiska kläder i de flesta fall.Barnet och föräldrarna kommer att få mycket mer att använda ut ur sådana kläder.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    6. Göra det roliga.Leksaker gjorda med billig plast, mysterium material, eller shoddy konstruktion kan spara lite pengar, men de är inte troliga att vara långa i händerna på en toddler.Ännu värre kan de presentera en hälso- eller säkerhetsrisk.Välj robusta leksaker av massivt trä, slitstark plast eller starka tyger med säkra sömmar.Kontrollera säkerhetsåterkallningar och leksaksutvärderingar online för att ytterligare lindra ditt sinne.
  • Du kan också "Ålska" lite så att leksaken är intressant för barnet längre.I U.S., En leksak som kan presentera en kvävningsrisk måste vara listad som "åldrarna 3 och upp", så du kan säkert köpa en lite mer komplex leksak riktad mot tvååringar.Ett yngre barn kommer fortfarande att hitta ett sätt att leka med det, även om det inte är exakt på det avsedda sättet.
  • Metod 2 av 3:
    Ger minnessaker eller personliga gåvor
    1. Bild med titeln Välj en present till en bebis
    1. Diagram barnets framsteg med din gåva.Ett år gammal kommer sannolikt att ha och dessutom få ett överflöd av leksaker, så det är bra att välja ut en gåva baserat på sentiment mer än spela.Eftersom du firar hur snabbt den här lilla sprids upp, kommer en månad för månadskollage eller ett personligt tillväxtdiagram troligen att röra föräldrarnas hjärtan.
    • Om du känner dig skyldig att köpa något, kommer barnet inte omedelbart att uppskatta, knyta en liten rattle eller andra leksak till bandet på förpackningen, och barnet kommer också att vara gott glad.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    2. Titta på märkta eller monogrammed gåvor.Oavsett om det är en fotoram eller ett album, handduk eller filt eller t-shirt eller resväska, kan du få ganska mycket någon typ av gåva personifierad med ett barns initialer, fullständigt namn eller någon annan typ av meddelande.Några personliga gåvor kan riktas mot framtida uppskattning, medan andra kan vara mer omedelbart användbara.
  • Till exempel, märkta sippy koppar, skålar, bibs eller badlakan kommer förmodligen att komma till nytta, och kan särskilt uppskattas om det finns mer än ett barn i huset.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    3. Skapa en tidskapsel.Speciellt om du är säker på att barnet kommer att bli begravd i nya leksaker ändå, det är ingen skam när du väljer en gåva som de uppskattar år från nu.Du kan skapa en liten men robust "Time Capsule" -låda och fylla den med prydnadsföremål, mementos, urklipp, foton och ett brev från dig som representerar barnets första år.Markera det "Öppna inte till 20xx" (när barnet är 16, 18, 21, 30, etc.).
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    4. Köp en besparingsbond eller liknande långsiktiga investeringar.En besparingsbindning som placeras i barnets namn kan fungera som en annan typ av "tidskapsel," och en som barnet kan vara ännu mer ivriga att "öppna" i sjutton år eller så.Också, om du känner dig besvärlig om att ge pengar för en år gammal födelsedag, kan detta känna sig mer konkret och personligt.
  • Ta dig tid att läsa över förfarandena och förordningarna om inköp av en besparingsbindning (eller annan investeringsprodukt) i ett mindre barns namn.
  • Metod 3 av 3:
    Erbjuder alternativ till traditionella gåvor
    1. Bild med titeln Välj en present till en bebis
    1. Ge barnet pengar.Du kanske tror att pengar är en olämplig gåva för ett år gammalt, men kom ihåg att a) barn är dyra- och b) det är aldrig för tidigt att börja spara.Ett bra bidrag till spargrisen (eller ännu bättre, kan sparkontot) inte skicka barnet till en frenesi just nu, men det är verkligen en tankeväckande och användbar gåva.
    • Om du måste, köpa en billig liten styrbok för barnets omedelbara tillfredsställelse och skicka kontant eller checka in på födelsedagskortet.Låt bara föräldrarna veta att det är där innan barnet strimlar eller tuggar det!
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    2. Stödja en speciell orsak eller mål.Vissa föräldrar kan specifikt fråga det, i stället för traditionella gåvor, bidrar ekonomiskt till en speciell, större present eller donerar till en specifik välgörande orsak.Även om din lutning är att köpa en rolig och / eller söt toddlergåva, bekämpa denna uppmaning och följa föräldrarnas önskemål.Kom ihåg att de har gjort begäran om en anledning.
  • Du kan självklart gå en donation till välgörenhet på ditt eget initiativ.De flesta föräldrar skulle förmodligen välkomna och uppskatta en sådan gåva, men använd din bästa dom med avseende på hur en sådan icke-konkret gåva kan tas emot.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    3. Acceptera en "inga gåvor, vänligen" begäran.Vissa föräldrar kommer bara att ha bara din "närvaro", och inte några "presenter" och kommer att stava ut det på inbjudan.Medan det fortfarande finns någon debatt om angelägenheten att begära inga gåvor (för födelsedagar, bröllop, etc.), det är bäst att följa med förfrågan.Kom ihåg att ett år gammal inte vet att gåvor, och kommer att ha gott om kul på festen oavsett.
  • Om en sådan begäran verkligen stör dig, prata med föräldrarna direkt och se om det finns någon form av present eller bidrag som du kan erbjuda.Kanske kan du även erbjuda att hjälpa till med eller städa upp efter festen.
  • Bild med titeln Välj en present till en bebis
    4. Föreslå en bokutbyte.Om du vet att föräldrarna föredrar en "ingen gåvor" -fest men är oroliga över att säga detta uttryckligen, kan du nämna tanken på att ha en bokutbyte istället.Det finns många variationer här, men i huvudsak, varje inbjuden grupp ger en barnbok till festen och de är antingen ritade, bytas eller på annat sätt fördelade på alla barn i närvaro.Alla rester kan förvaras av födelsedagsbarnet eller doneras till ett bibliotek eller familjehem.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande