Hur man ber om en bh

Det kan vara obekvämt att prata med dina föräldrar, vårdnadshavare eller andra vuxna om din önskan att köpa en bh. Men när du identifierar en vuxen som du kan lita på, är det en bra idé att låta dem veta om detaljerna i din förfrågan. Prata med dem privat om dina bekymmer och varför du tycker nu är rätt tid att köpa. Det kan hjälpa till att träna vad du planerar att säga i förväg. Håll dig lugn och var beredd att lyssna på sina bekymmer också. Då, när du får ett "ja", gå ut till en butik och köpa den första bh.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör dig redo att göra din förfrågan
 1. Bild med titeln Be om ett bh steg 1
1. Bestämma vem som ska fråga. Du kommer att närma dig någon som du litar på och vem har befogenhet att hjälpa dig. Detta kan vara en förälder, vårdnadshavare, släkting eller familjevän. Välj en person som du vet kommer att hålla din personliga information privat. Den person du frågar måste också ha pengarna att köpa en bh för dig eller förmågan att ta dig ut shopping.
 • Om du är osäker på vem du ska fråga kan det hjälpa till att skriva ner en snabb lista över potentiella människor. Försök sedan utvärdera fördelarna och nackdelarna med att närma sig varje person på din lista. Till exempel, bredvid "pappa" kan du skriva, "Jag litar på honom mest," men "Jag är inte säker på att han skulle vara bekväm att prata om det här."
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 2
  2. Öva din konversation. Sitta framför en spegel och gå igenom en mock konversation där du ber om en bh. Du kan göra båda sidor av dialogen. Eller du kan få en pålitlig vän att träna med dig. Detta kommer bättre att förbereda dig för att acceptera motargument och att vara lugn.
 • Bild med titeln Be om en bh Steg 3
  3. Vänta på den perfekta tiden. Välj inte en tid när personen är särskilt rusad eller stressad. De kommer att vara mindre benägna att lyssna på din förfrågan och ge dig ett positivt svar. I stället hitta en tid när de är avslappnade och i gott humör. Om du pratar med en förälder, kanske efter middagen skulle vara en bra idé.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 4
  4. Prata en-mot-en. För att ha sin odelade uppmärksamhet är det bäst om du pratar med dem när ingen annan är. Detta kommer också att se till att vad du än måste säga kommer att vara privat. Kanske nämna något när du är båda i bilen. Eller kanske försök att få sin uppmärksamhet precis innan du går till sängs.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 5
  5. Släpp några tips. Om du inte är helt redo att få en fullständig konversation, kan du kortfattat nämna din begäran några gånger under ett par veckor. Kanske pratar om hur du behöver några nya kläder för skolan? Eller, du kan prata om hur en vän till din bara fick sin första bh. Håll det avslappet att se hur din lyssnare kommer att reagera.
 • Du kanske säger, "Jag har tänkt att jag kanske behöver några nya sportkläder för gymklass."Då kan du ta upp tanken på att få en sportbh och en vanlig också.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 6
  6. Kom ihåg att du inte är ensam. Många kvinnor har varit exakt var du är och de var förmodligen nervösa. Detta är en mycket vanlig förekomst och kan faktiskt vara en spännande tid om du ser det som en annan ingång i dina tonårsår. Om du frågar en annan kvinna för en bh, som din mamma, kanske du frågar henne om hennes första bh-shoppingupplevelse.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 7
  7. Visualisera ett annat modigt ögonblick. Om dina nerver verkar få det bästa av dig, ta några minuter och tänka på en tid när du var rädd och drev genom dina rädslor. Berätta själv, "Jag gjorde det då och jag kan göra det nu."Fortsätt bara upprepa detta tills du står upp med modet att fråga.
 • Metod 2 av 3:
  Göra en övertygande förfrågan
  1. Bild med titeln Be om ett bh steg 8
  1. Följ den andra personens ledning. När du frågar om en bh kan de kanske ha mer information eller de kanske vill berätta om sina egna erfarenheter BHA shopping. Var beredd på något slags svar. Det är också en bra idé att prata med dem när ditt schema är relativt öppet, om de vill gå igenom shopping direkt.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 9
  2. Diskutera din aktivitetsnivå. Om personen frågar varför du behöver en bh, kanske du vill prata om de aktiviteter du är inblandad i som kräver stor rörelse. Det innebär att du inte bara ber om en bh av personliga skäl, utan för hälso-också.
 • Till exempel kan du berätta för dem om hur du spelar basket och hur du behöver mer bröststöd som du kör runt domstolen.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 10
  3. Prata om dina kamrater. Om du har märkt att många av dina vänner nyligen har fått bras, kan det också nämna det här. Men bara var noga med att försäkra den person du frågar att du inte ger in i peer-tryck, behöver du faktiskt en bh. Men, att lägga allt i kontext som en del av puberteten kan göra denna övergång lättare för alla inblandade.
 • Du kanske säger, "Alla mina vänner har för närvarande bras och, från att prata med dem, tror jag att det är en bra tid för mig att börja göra det också."
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 11
  4. Föreslå att du handlar i allmänhet. Detta är ett bra sätt att bryta isen också. Fråga om de skulle vilja shoppa med dig och sedan gå till en varuhus. Sedan bläddra runt rackarna som vanligt, men ta dig till underkläderna och underkläderna.
 • Att titta igenom bh-erbjudandena av en stor butik kan vara lite överväldigande, så innan du går är det en bra idé att hoppa online och bläddra igenom de olika stilar och storlekar som finns tillgängliga.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 12
  5. Var beredd att höra "nej."Även om du stiger upp, är det ganska möjligt att de kommer att vägra att hjälpa dig. Om så är fallet kanske du vill fråga igen efter några dagar har gått. Eller, du kan spara lite pengar och se om du kan köpa en på egen hand.
 • Försök att vara konservativ i vad du ber om ursprungligen. Begär inte en utarbetad eller dyr push-up bh. Istället, behåll dina önskemål ganska minimal.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 13
  6. Skriv en lapp. Om du är helt enkelt för nervös att prata, komponera en snabb bokstav till din förälder eller vårdnadshavare där du ber dem att hjälpa dig att välja och köpa en bh. Behåll brevet kort och till-punkt. Ange din förfrågan på ett artigt sätt och förklara din resonemang. Var noga med att berätta om du föredrar ett skriftligt eller verbalt svar.
 • Till exempel kan du skriva, "Jag tror att jag behöver en bh eftersom mitt bröst ofta gör ont när vi spelar sport i skolan. Jag tror att jag kunde använda det extra stöd som en bh skulle ge."
 • Metod 3 av 3:
  Välja en bh
  1. Bild med titeln Be om ett bh steg 14
  1. Börja med en träning eller sportbh. Sport Bras är ett smart förstahandsval eftersom de är lätta att handla och är bekväma också. De kommer också att erbjuda stöd för dina bröst utan att vara constricting. En träningsbra liknar en sportbh eftersom den generellt är gjord av ett andningsbart bomullsblandtyg och erbjuder bekvämt stöd. Men om du är en större byststorlek kan du behöva stöd av en traditionell, underwire bh.
  • Om du inte är säker på att du vill ha en bra ändå, kanske du vill överväga att köpa några camisole-toppar. Dessa är lätta skjortor gjorda av mjuka tyger, som bomull, som har bh-support inbyggd.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 15
  2. Köp en på egen hand. Om du känner dig överväldigad av hela processen att fråga och sedan shoppa, kanske du bara vill gå online med dina egna pengar och köpa en bh för dig själv. Naturligtvis vill du se till att det här köpet inte kommer att bli upprörd, inklusive dina föräldrar. Men du kan ta dina egna mätningar och sedan testa åtminstone ett alternativ utan något tryck.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 16
  3. Få mätt av en professionell. De flesta butiker har bh träffar på personal och de hjälper dig genom att mäta både din byst och bandstorlek. Var inte nervös eller generad över att låta dem mäta dig eftersom de gör det här för att leva och är vana vid kvinnor i alla former och storlekar. De hjälper dig att välja en handfull bras som passar din kropp och budget.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 17
  4. Kontrollera den slutliga passformen. När du har en bh i handen i affären, prova det i omklädningsrummet och ta lite tid att bestämma hur bra det passar. Du vill ha en bh som inte klämmer på dig på ett obekväma sätt. Du vill också se till att banden inte skär in i axlarna eller tillbaka.
 • Bild med titeln Be om ett bh steg 18
  5. Överväga att köpa multiplar. Du borde förmodligen köpa en handfull bras, någonstans mellan fyra och sex, när du bestämmer dig för att börja bära dem dagligen. Detta gör att du kan tvätta dem efter att ha haft och kommer att hålla brasen i gott skick. Känn inte som om du behöver köpa alla dessa på en gång, du kan lägga till din underkläder garderob över tiden.
 • Tips

  Det är ganska möjligt att en av dina bröst kommer att utvecklas snabbare, eller i en något annorlunda storlek än den andra. Detta är helt normalt och inte en anledning till oro om du inte upplever någon smärta också.
 • Känn inte som om du måste gå med en rak svart eller vit bh för din första. Det finns många mönster och typer av tyg tillgängliga. Välj en som får dig att känna dig självsäker och är bekväm.
 • Varningar

  Att ha på sig en bh borde aldrig vara smärtsam. Om du upplever smärta kan du behöva prova en annan stil av bh.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande