Hur man skiljer mellan ett gyllene och gult labb retriever

Golden Retrievers och Labrador Retrievers är några av de mest populära hundraserna.Golden Retriever och Yellow Labrador Retriever ser ut liknar, så att de kan vara lite svårt. Lyckligtvis finns det några egenskaper att leta efter det som kan hjälpa dig att räkna ut om du har en gyllene retriever eller en gul labrador retriever.

Steg

Metod 1 av 3:
Märker skillnader i kroppsstruktur och storlek
  1. Bild med titeln ras labradors Steg 7
1. Vet att Labrador Retrievers kan vara lite större än Golden Retrievers. Det är inte så mycket, men manliga labradorhämtare är vanligtvis mellan 22.5-24.5 tum (57-62 cm) lång och väga var som helst mellan 65-89 pund (29-40 kg). Kvinnliga Labrador Retrievers kan vara var som helst mellan 21 år.5-23.5 tum (55-60 cm) lång och väga var som helst från 55-70 pund (25-32 kg).Manliga Golden Retrievers tenderar att vara var som helst från 23-24 tum (58-61 cm) lång, och de brukar väga mellan 65-75 pund (29-34 kg). Kvinna Golden Retrievers är var som helst från 21.5-22.5 tum (55-57 cm) lång, och de brukar väga mellan 55-65 pund (25-29 kg).
  • Golden Retrievers kan ibland vara lite längre än Labrador Retrievers.
  • 2. Leta efter ett mer elegant utseende i Golden Retrievers. Eftersom de tenderar att vara mer smala, kan Golden Retrievers tyckas ha mer av ett graciöst eller elegant utseende övergripande till dem.Labrador Retrievers, å andra sidan, tenderar att vara mer muskulösa.
  • 3. Notera en längre snout i Golden Retrievers. Golden Retrievers tenderar att ha en längre snout än Labrador Retrievers. Trots det tenderar Labrador Retrievers att ha en bredare, mer robust huvudform.
  • Bild med titeln Identifiera en ren Labrador valp steg 5
    4. Inse att Golden Retrievers kan ha en mörkare ögonfärg. Medan gula labrador retrieversand gyllene retrievers tenderar att ha bruna ögon, det är föredraget att gyllene retrievers har mörkbrun, eller ibland medium bruna ögon.
  • Bild med titeln Identifiera en Labrador Retriever Steg 6
    5. Märke en "ottersvans" I Gula Labrador Retrievers. Detta är en av de definierande funktionerna i Labrador Retriever rasen som en helhet. Hela svansen är täckt av den korta kappan av den gula Labrador Retriever.Golden Retrievers, å andra sidan, har tjocka, muskulösa svansar vid basen som bärs nivå med resten av kroppen, eller ibland kan svansen vara något uppåt.Golden Retriever Tails har också längre hår än Labrador Retriever Tails, och tenderar att vara "fjädring".
  • Metod 2 av 3:
    Tittar på skillnader i kappor
    1. Var medveten om att Golden Retrievers och Gula Labradors har liknande kappa färger. Golden Retrievers har sanna gyllene kappor som kommer i en mängd nyanser, allt från en krämig blondin till ett rödaktigt guld. Gula Labrador Retrievers varierar från ljuskräm till en rävröd.
    • Labradors kan också ses i choklad eller svarta kappor, medan goldens är alltid en skugga av guld.
  • Bild med titeln Diagnose Hud Allergies i Golden Retrievers Steg 1
    2. Observera att Golden Retrievers har lättare skuggning. Golens har markerat fjädring som kan vara lättare än resten av kroppen, för att inte vara förvirrad med vita markeringar. Labradors har dock variationer i skuggning på öronen, rygg och underkropp, även om de kan ha en liten vit plats på bröstet.
  • Bild med titeln Behandla hypothyroidism i Golden Retrievers Steg 9
    3. Märka att labradorer har kortare päls. Båda raserna har dubbla rockar, men de är märkbart olika långa. Labradorens kappa beskrivs så kort och rakt, är ett distinkt inslag i rasen. Golden Retrievers, å andra sidan, har långa, lyxiga rockar. En gyllene kappa kan vara rak eller vågig och inkluderar fjädring på benen, nacken och svansen.
  • Bild med titeln Identifiera en Labrador Retriever Steg 7
    4. Vet att Labrador Retrievers har hårdare rockar. Labradors har mycket täta kappor som känner sig svåra till handen, även om den väderbeständiga underbeläggningen är mjuk. Golden Retrievers har också täta kappor, som är fasta och vattenavstötande med en bra underbeläggning, men en labrador kan känna sig svårt.
  • Bild med titeln Få din Golden Retriever att kasta mindre steg 1
    5. Förstå att Golden Retrievers kräver mer grooming. Golden Retrievers och Labrador Retrievers är båda shedding-raser med dubbla rockar som kräver regelbunden grooming. Golden Retrievers har dock långa rockar som måste trimmas regelbundet runt fjäderområdena, som nacke och svans. Deras underrockar kräver vård för att förhindra att de är matt. Labrador Retrievers behöver fortfarande regelbundet kappa, men med kortare hår behöver de mindre trimning.
  • Metod 3 av 3:
    Undersökande skillnader i temperament
    1. Bild med titeln Gör din Labrador Retriever lyckligare steg 2
    1. Leta efter mer energi i Gula Labrador Retrievers. Labrador Retrievers tenderar att vara mycket mer energiska och behöver mycket mer motion. Medan Golden Retrievers har lite energi (och fortfarande behöver en anständig mängd motion), tenderar de att kunna koppla av enklare.
    • Promenader eller hämtningsspel är två bra sätt att ge din hundövning.
  • Bild med titeln Gör en Golden Retriever Stop Barking Steg 10
    2. Lägg märke till mer mildhet och känslighet i Golden Retrievers. Båda raserna tenderar att vara lite mjuka, men Golden Retrievers har vanligtvis mer mildhet och känslighet mot sina människor än Labrador Retrievers.
  • Labrador Retrievers, men vänliga, är inte riktigt kända för att ha mycket känslighet.
  • Bild med titeln Gå en stor hund som ett barn steg 7
    3. Känna igen att gula Labrador Retrievers kan tendera att göra bättre med småbarn än Golden Retrievers. Båda raserna gör utmärkt med barn, men Golden Retrievers är vanligtvis kända för att föredra lugnare miljöer.
  • Bild med titeln Tåg En Golden Retriever Steg 10
    4. Notera mer tålamod i gyllene retrievers. Detta hänför sig till deras mildhet och känslighet. Igen, medan Labrador Retrievers har lite tålamod, är Golden Retrievers allmänt kända för att ha en hel del av det.
  • Bild med titeln Gör en Golden Retriever Stop Barking Steg 9
    5. Leta efter lite clinginess i Golden Retrievers.Medan Labrador Retrievers också älskar att vara nära sina ägare, tenderar de att vara oberoende än Golden Retrievers.Detta oberoende kan ibland leda till en bit av envishet i gula Labrador-retrievers.
  • Tips

    Om du vill veta säkert om en hund är en gyllene retriever eller en gul labrador retriever, tänk sedan på a Hund DNA-test För att få ett mer definitivt svar.
  • Du kan ibland höra gula Labrador Retrievers som kallas "Gula labs", eller "Gula Labradors" (eller bara "Labs" eller "Labrador"), och du kan ibland höra gyllene retrievers som kallas "Goldens."
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande