Hur man skapar en berättande kortfilm

Någonsin drömma om att skapa en film, men vill inte spendera för alltid förbereder ett par timmar av filmtid? Den här artikeln kommer att berätta hur du skapar en vacker berättande kortfilm.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 1
1. Ha en grundläggande idé. Ex: Du kommer att göra en kort film om en fattig tjej i Afrika som drömmer om att bli en berömd sångare. Detta är en grundläggande idé.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 2
    2. Sätt dig och skriv alla huvudpersonerna. Försök att hålla den under 5 tecken för att göra det enklare. Om inte, det är okej också! Skriv deras personlighet och bakgrund. Och om din konstnärliga, drar dem ut, tillsammans med vad de bär (kostymer).
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 3
    3. Skriv ett skript. Om du gör det ensam, försök att testa olika röster du kan göra. Gå med berättelsen och ha scener. Ex: Scene 1- Ninas hem. Scene 2- The Farm, etc. Skriv sedan vad du tänker på tecknen som säger och skriv vad de gör. Ex: Scene 1- Ninas hem. Nina: mor, jag är klar med mina sysslor. Kan jag sjunga utanför? * Mamma är matlagning * Mor: Ja, kära, etc. Har det här för varje scen.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 4
    4. Läs det över. Läs det igen och igen för att se om det ger någon mening.Försök timing hur lång tid det tar att läsa med en timer. Ta en tillfällig paus på delar där tecknen har ett stort val att göra mm.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 5
    5. FRIVILLIG: Ha ett besättning. Om inte, hoppa över till steg 6. Kanske vet du inte hur du redigerar, och din bästa kompis Jim gör. Har Jim hjälpa till att sortera ut det korta. Även kanske dina vänner Bob, Lois, och Sam vill agera i den här filmen. Danny vill göra kostymerna, och Cindy kommer att spela in den korta.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 6
    6. Skapa kostymer. Kanske har hon en klänning på eftersom det är så varmt i Afrika. Kanske behöver du bära en parka eftersom din karaktär bor på norra polen. Försök att relatera dig kostym med vädret.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 7
    7. Öva. Stanna inte bara framför kameran med ditt skript! Försök att memorera det mesta av ditt skript. Se till att du säger dina meningar i rätt tonal, och se till att din kostym kommer att fortsätta om du gör en slags dans.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 8
    8. Har kameran inställd på ett stativ. Om du inte har en, gör din egen. Om din filmning i korridoren, lägg kameran på en stol, eller till och med garderobshyllan.En bra vinkel för en löpande scen är det för att vända stativet upp och ner med kameran på den och peka på den som är igång.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 9
    9. Välj din redigeringsprogramvara. Windows Movie Maker är biff du är bara en förrätter på redigering, men om du är mer avancerade, prova iMovie, eller till och med Adobe Premiere Pro eller After Effects!
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 10
    10. Redigera. Vill du ha gråskala det klippet, eller vänd det runt? Redigering tar en stor mängd tålamod. Om du pratade i ett klipp och inte kan höra dig själv, vrid volymen på klippet. Beroende på hur du vill ha det, kan du uppnå nästan vad som helst på den högre avancerade programvaran.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 11
    11. Berättar. Ha filmen komplett, och har berättaren registrera sin röst när han tittar på filmen. De flesta datorer har nu en inbyggd mikrofon, men om inte, fungerar webbkameror bra, och du kan köpa mikrofoner på din lokala Walmart eller mål.
  • Bild med titeln Skapa en berättande kortfilm Steg 12
    12. Exportera det. MP4 är en av de mest populära formaten för video. Avi är en annan. Gör lite forskning om vilken fil, eftersom YouTube bara tillåter några format. Bränn några skivor för att ge till vänner, e-posta din film, lägg den på YouTube eller något. Nu kan du se tillbaka och säga "Jag gjorde en kortfilm."!
  • Tips

    Försök att göra det intressant. Ingen kommer att vilja titta på en kort film på en kille som spelar COD. Kanske en kortfilm på en kille som spelar torsk som inte kommer att sluta, och så småningom slösar sitt liv som spelar det.
  • Se till att kameran har tillräckligt med utrymme innan du börjar - du vill inte avsluta det med en tjej som går till NY.
  • Varningar

    Lägg inte kameran på en farlig plats, till exempel en vedspis, i snön, etc. Det sista du behöver är att din kamera inte fungerar.
  • Försök att inte vara för bossig om du har ett besättning. Arbeta tillsammans och ta inte all kredit.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande