Hur man annonserar en film

Scenerna är skjuten, sekvensen är redigerad, och allt som är kvar att göra är att släppa din film - men hur får du folk att dyka upp för screeningen? Genom att marknadsföra din film tidigt och få fans upphetsade, kan du bygga hype för din film innan den även kommer ut. Försök använda vissa (eller alla) på dessa sätt att annonsera din film och låt folk veta om ditt nya och spännande projekt.

Steg

Metod 1 av 10:
Gör en webbplats för filmen.
  1. Bild med titeln Annonsera en filmsteg 1
1. Lägg all din filminformation på en bekväm plats. Ställ in en sida som har en släpvagn, filmaffischer, utgivningsdatum och annan viktig information för dina fans. Du kan också få folk att registrera dig för ett nyhetsbrev på din webbplats för att hålla dig uppdaterad om din film och kommande projekt.
  • För en super professionell webbplats, anställa en webbdesigner (om den är i din budget).
  • Om du inte känner dig säker på att skapa en webbplats från början, försök använda en mall från en webbplats som wix eller weeblybly.
Metod 2 av 10:
Skapa sociala medier sidor.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 2
1. Prova Facebook, Instagram, Twitter och TIKTOK. Du kan skicka in efter scener innehåll, filmaffischer och uppdateringar om filmskapsprocessen. Om du har budgeten, försök betala för en reklamplats på sociala medier för att nå en bredare publik.
  • Använd relevanta hashtags för att låta dina inlägg nå en bred publik. Exempel kan vara: #moviepromo, #studentfilm, eller hashtagging filmen genre som #romcom och #HORRRORMOVIE
  • Bygg dina sociala medier konton genom att be dina vänner och familjemedlemmar att tycka om och dela ditt innehåll.
Metod 3 av 10:
Sätt ihop en filmaffisch poster.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 3
1. Låt din publik enkelt identifiera din film från affischen ensam. Arbeta med en grafisk designer eller en artist för att skapa en affisch med titeln på din film, ett foto och ett utgivningsdatum. Du kan skriva ut fysiska kopior eller hålla dem strängt digitala för att sprida ordet om din film.
  • Du kan lägga upp dina affischer på lokala teatrar, kaféer, bibliotek och universitet nära dig.
  • Eller sätt affischen på din webbplats, sociala medier och nyhetsbrev.
  • Gör titeln på din film den största saken på sidan så att folk kan se det från långt borta.
Metod 4 av 10:
Håll en journal och skicka den online.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 4
1. Locka dina fans genom att skriva anteckningar om filmprocessen. Eftersom utgivningsdatum för din film kommer närmare, ta bilder eller skanningar i din tidskrift och skicka dem till din webbplats eller sociala medier. Du kan skriva om din gjutningsprocess, skapandet av rekvisita, bakom kulisserna, eller några roliga påskägg du inkluderar i filmen.
  • Många styrelseledamöter kommer att släppa sina tidskrifter före filmen Premiere för att få folk att prata.
  • Detta kan låta en liten gammal skola, men folk älskar att få en bakom kulisserna smyga peek.
Metod 5 av 10:
Skicka ut ett nyhetsbrev.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 5
1. Uppdatera dina sanna fans med släppdatum och nya teasers. Om du har en webbplats eller social media sida, be folk att anmäla sig och samla sina e-postadresser. Försök att skicka ut ett nyhetsbrev om en gång i veckan för att hålla dina fans uppdaterade.
  • Du kan också ge ett speciellt tidigt utgåva eller streamingdatum till alla som registrerar sig för nyhetsbrevet. På det sättet finns det ett incitament för fans att anmäla sig.
  • Inkludera speciella snygg kikar och bakom kulisserna för att hålla människor intresserade av din film.
Metod 6 av 10:
Skriv ett pressmeddelande.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 6
1. Kontakta din lokala tidning för att se om de ska släppa ett uttalande om din film. Om de håller med, skriv ett övertygande pressmeddelande med en gripande rubrik och detaljer om din film. Till exempel:
  • "Film utforska samhällsförväntningar som ska släppas 3 augusti. Upp och kommande regissör Alexandra Hecke kommer att släppa sin debutfilm med titeln "på vintern" nästa månad. Denna hjärtvärmande historia utforskar förhållandet mellan människor och arbetarklasssamhället vi lever i."
  • Försök att göra ditt pressmeddelande cirka 3 till 5 stycken, men lägg den viktigaste informationen (som utgivningsdatum och titeln) i första stycket.
  • Om du är en student, nå ut till din skoltids tidning för att se om de publicerar ett pressmeddelande för dig.
Metod 7 av 10:
Skicka din film till en online-films webbplats.
  1. Bild med titeln Annonsera en filmsteg 7
1. Använd filmwebbplatser om du är en upp och kommande direktör eller studentdirektör. Om din film accepteras, hjälper en filmwebbplats att marknadsföra din film och släppa den online. Du kan skicka din film online med en kort blurb om dig och din film-gör processen.
  • De flesta filmwebbplatser har en inträdesavgift på cirka $ 75.
  • Prova webbplatser som Weetabox, kortfilmz.com, indiereign och distribution.
Metod 8 av 10:
Släppa en teaser.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 8
1. Ställ tonen i din film med ett 15 till 20 sekunders klipp. Ge inte bort någon av tomten (spara det för släpvagnen), men låt publiken veta vem karaktärerna är och vad den allmänna atmosfären är. Du kan göra ett par av dessa teasers för att verkligen hype upp din film!
  • Till exempel kan den nya Spider Man-filmen visa ett klipp av spindelmannen som svänger genom New York för att möta den huvudsakliga skurken.
  • Ett romantiskt drama kan fokusera på de 2 huvudpersonerna och visa några klipp av dem som skrattar eller gråter.
  • Du kan skicka teasers på en webbsida eller sociala medier, om du har dem.
Metod 9 av 10:
Göra en släpvagn.
  1. Bild med titeln Annonsera en film Steg 9
1. Förklara den allmänna tomten av din film till din publik. Göra en släpvagn Det är ungefär 30 sekunder till 2 minuter lång, och fokusera på att inrätta huvudplotten utan att avslöja för mycket. Du kan släppa ut din trailer några månader innan filmen kommer ut.
  • Till exempel, om du skjuter en film om ett band, kan du ha ett öppningsskott av dem som utför påstage. Därefter, panna till bandmedlemmarna som går av scenen och chattar med varandra. Om det handlar om att de kämpar, kanske visa medlemmarna i en kamp eller storm.
  • Sätt din släpvagn på din films hemsida och på alla sociala medier som du har.
  • Du kan till och med göra 2 olika versioner av din släpvagn för att få människor ännu mer upphetsade.
Metod 10 av 10:
Främja på en filmfestival.
  1. Bild med titeln Annonsera en film steg 10
1. Skicka din film till en festival för att nå en stor publik. Du kan skicka din film i online för en chans på en storskärmspromo och gratis reklam.
  • Sundance, Cannes Film Festival, och Clermont Film Festival är alla stora, internationella festivaler du kan skriva in. Du kan också kolla runt i din stad eller stat för att se om det finns några mindre lokala festivaler att skicka till.
  • Varje filmfestival har sina egna kategorier och regler, så kolla in dem online innan du skickar in.

Tips

Be dina vänner och familjemedlemmar att sprida ordet om din film till någon de vet.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande