Hur man väljer en hudtoner

En hudtoner, även kallad en astringent, klarare eller freshener, är en produkt som används för att rengöra, uppdatera, släta, styra olja och fuktas ansiktet. En hudtoner används ofta efter rengöring av ansiktet, men innan du applicerar fuktkräm eller smink. Genom att identifiera vilken hudtyp du har, kommer du att kunna välja en toner som fungerar bäst för dig. I allmänhet undvik dock toner som innehåller alkohol och dofter som kan orsaka att hudtyp blir irriterad.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera din hudtyp
  1. Bild med titeln Välj en hud toner steg 1
1. Bestäm om du har en torr hudtyp. Torr hud karakteriseras ofta som hud som har små porer, känns tätt och har en tråkig och grovt komplexion. Du kommer också att veta om du har torr hud om din hud blir mycket torr och jämn flake under vintermånaderna. Denna hudtyp är också benägen att spricka, peeling, irritation, rodnad / torra fläckar och klåda.
  • Bild med titeln Välj en hudtoner Steg 2
    2. Ta reda på om du har en oljig hudtyp. Oljig hud karakteriseras ofta som hud som har förstorade porer, ser blank ut från överflödig olja, och när den blottas med en vävnad är signifikant oljeåterstod synlig.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 3
    3. Lär dig om du har en kombination av hudtyp. Kombinationshud är lite mer komplicerat eftersom, som namnet antyder, tenderar du att ha både oljig och torr eller normal hud. Kombinationshud kännetecknas ofta som hud som har större porer och mer olja i t-zonområdet, jag.e., din panna, näsa och hakan. Men de andra områdena i din hud, som dina kinder och sidorna av ditt ansikte, har mindre porer och mindre olja.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 4
    4. Upprätta om du har en känslig hudtyp. Känslig hud karakteriseras ofta som hud som lätt är irriterad. Känslig hud kan bli irriterad från skönhetsprodukter, som rör, varmt vatten, alkoholkonsumtion eller kryddig mat. Eftersom många saker kan irritera denna hudtyp, rodnad, klåda och bränning är karakteristiska för denna hudtyp.
  • Metod 2 av 3:
    Matchar en toner till din hudtyp
    1. Bild med titeln Välj en hudtoner Steg 5
    1. Välj en hydrerande toner. Om du har en torr hudtyp, välj toner som hydratiserar och fuktar. Leta efter produkter som har peptider, glykolipider, rosa höfter fröolja eller jojobaolja, dimetikon och glykolsyra. Undvik produkter som innehåller alkohol (SD 40, denaturerad, etanol och isopropyl), natrium- eller ammoniumlaurylsulfat, mineralolja och pertrolatum.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 6
    2. Välj en uppfriskande toner. Om du har en oljig hudtyp, välj toners som är uppfriskande och mjuka för huden. Straff inte din oljiga hud genom att köpa toner mättade med alkohol. Dessa toners torkar ut din hud och orsakar huden att producera ännu mer olja. Använd produkter som innehåller oljefria ingredienser, natriumhyaluronat, natriumpca och aha. Undvik produkter som innehåller alkohol (SD 40, denaturerad, etanol och isopropyl), natrium- eller ammoniumlaurylsulfat, mineralolja och pertrolatum.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 7
    3. Välj för två olika toner. Om du har en kombinationshudstyp, måste du köpa två olika typer av toner: en för sommarmånaderna och en för vintermånaderna. För sommarmånaderna, använd en uppfriskande toner med oljefria ingredienser. För vintermånaderna, använd en hydrerande toner med ingredienser som kommer att fukta din hud, som rosa höfter eller jojobaolja.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 8
    4. Välj en mild toner. Om du har en känslig hudtyp, välj milda toner som är helt fria från alkohol och syror, som salicylsyra eller paraben. Använd produkter som innehåller beta-glukaner, havsvin, vitt teextrakt och glycerin, jag.e., ingredienser som är antiinflammatoriska och som har antioxidanter. Undvik produkter som innehåller syntetiska färgämnen och dofter, alkohol (SD 40, denaturerad, etanol och isopropyl) och natrium- eller ammoniumlaurylsulfat.
  • Metod 3 av 3:
    Köpa din toner
    1. Bild med titeln Välj en hud toner Steg 9
    1. Kontrollera tonerns ingredienser. När du köper din toner, kontrollera alltid tonerns ingredienser så att du kan hitta en toner som passar din hudtyp. Beroende på din hudtyp, kolla etiketten för ingredienser som du vill undvika.
  • Bild med titeln Välj en hud toner steg 10
    2. Köp inte toner med tuffa astringents. Oavsett vilken typ av hudtyp du har, vill du i allmänhet undvika toner som har svåra astringmedel som alkohol, mentol och häxhasel. Dessa ingredienser kommer att irritera din hud och tömma hudens naturliga oljor.
  • Försök också att undvika toner med doft, som rosa vatten eller citrusfrukter. Dofter kan få din hud att bli irriterad. Dessa toner är vanligtvis märkta "fresheners" eller "Clarifierers" och är helt enkelt eau de cologne för ditt ansikte.
  • Bild med titeln Välj en hudtoner Steg 11
    3. Köp en toner på din lokala skönhetsbutiker eller varuhus. När du investerar i en toner, försök att inte gå för billigt. Besök din lokala skönhetsbutik eller en varuhus för att köpa en toner. Undvik att köpa toner på apotek. Dessa toner innehåller vanligtvis höga mängder alkohol och / eller astringents i dem, vilket kommer att irritera din hud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bestäm din hudtyp först, matcha den med den efterföljande tonern.

    Varningar

    Undvik toner med alkohol eller toner märkta "astringent" - Dessa toner kan orsaka att hudtyp blir mycket torr och irriterad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande