Hur man dekorerar en lädersoffa

Läder är ett bra tyg för en familj, eftersom det är hållbart, lätt att rengöra och varar i åratal. Å andra sidan kan traditionella lädersoffor i bruna och svarta göra ett rum som ser mörkt, så du kanske vill hitta sätt att lägga till färg till soffan. Alternativt kan du lägga till färg till bitarna runt soffan eller använda tricks för att distrahera från soffans tyngd.

Steg

Metod 1 av 3:
Lägger till färg och textur
  1. Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 1
1. Kasta på några färgglada kuddar. Lindra visuell tyngd av en svart eller brun soffa med lite extra färg. Var inte rädd för att lägga till massor av färg eftersom läder är generellt gjord i neutrala färger. Välj några ljust färgade kuddar för att gå på soffan, vilket hjälper till att bryta upp den mörka färgen. Till exempel, lägg till några ljusblå kuddar i en solid färg för en pop av ljusstyrka.
  • Alternativt, försök ljusa gröna kuddar på en brun soffa.
  • För en ljus soffa, försök att gå lite mörkare med dina kuddar. Du kan använda mörka lila kuddar på en ljusfärgad soffa, till exempel.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 2
    2. Välj olika texturer och mönster. Lägg till andra texturer till lädersoffa för att skapa visuellt intresse. Eftersom läder är slät, kommer vävda eller fuzzy kuddar att bryta upp monotonin och lägga till en mjuk touch. Välj roliga tyger, som Faux Fur, Suede, eller till och med bara vanlig bomull. Du kan till och med använda Sequin Pillowcases för visuellt intresse. På samma sätt, i stället för att bara använda solida färger, kasta i några roliga mönster i ljusa färger.
  • Till exempel kan du använda blommiga utskrifter på en brun soffa eller en viktoriansk stil tryck på en svart soffa.
  • På ljusfärgad lädersoffa, försök att lägga till ett bladmönster i olika nyanser av grönt. För en ljusfärgad soffa har du råd med några mörkare mönster, som ett mörkt blått mönster på en ljus orange soffa.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 3
    3. Lägg till ett kasta filt till soffan. Kastar ett stänk av färg, men de lägger också till texturellt intresse, eftersom de är en mycket olika konsistens än den släthet av en läder soffa. Kasta ett stort, fluffigt virket kasta över båsen i blått, eller till och med en neutral för att lägga till en pop av färg och textur.
  • Alternativt, prova ett quilted kasta med färgglada mönster.
  • Kasta kan vara rent dekoration, om du vill. Håll en korg med filtar nära soffan för att användas för extra värme i önskat.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 4
    4. Hitta en kompletterande färg för soffan. Bruna nyanser parar ofta bra med gröna eller blå, så använd det till din fördel. Välj accentfärger som ger den perfekta kontrasten till soffan så att de blandar sig bra. För svart, försök att lägga till en ljus färg, som ljusröd eller grön, eller använd en ljusgrå för ett komplementärt utseende.
  • Ett annat alternativ för Brown är Fall Colors. Du kan använda röd, bränd orange, och till och med gul som accenter för Brown.
  • Djup lila kan lägga färg utan att stå ut för mycket.
  • För en ljusbrun soffa, försök lägga till kuddar i nyanser av blått för en komplementär färg.
  • Du kan även använda mönstrade föremål. Välj pläd eller rutig tyg för en traditionell touch, eller chevron eller ett geometriskt mönster för ett modernt utseende.
  • Metod 2 av 3:
    Ljusa upp rummet för att balansera en mörk soffa
    1. Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 5
    1. Måla väggarna en ljus färg. Välj antingen en vägg bakom soffan som en kontaktpunkt eller måla hela rummet. Välj en ljus färg eller välj Vit eller Neutral för att lätta upp utrymmet runt soffan.
    • Välj färger som kompletterar soffan, till exempel en cool ton om du har en grå soffa eller en varm ton om du har en brun soffa.
    • Till exempel, måla rummet en neutral färg, lägg sedan till en kricka vägg bakom soffan för att lysa upp utrymmet.
    • Alternativt, använd en ljus krämig gul för att ge en luftighet till utrymmet.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 6
    2. Använd ljusare färgade möbler runt soffan. Välj till exempel ett ljust soffbord för att lägga till lätthet till soffan. Alternativt, använd färgglada ändbord för att lägga till en ljusstyrka till rummet. Detsamma gäller för andra sittplatser. Plocka stolar eller loveseats som går bra med din soffa utan att vara samma färg.
  • Välj till exempel en lätt solbränna eller beige för att lätta upp området.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 7
    3. Lägg till en ljusfärgad kasta. En matta kan ta med ett rum tillsammans. När du försöker dekorera med en lädersoffa, kommer du sannolikt att ha något ljust, så välj en grädde, neutral eller ljus pop färg. Prova till exempel en ljus röd matta med ett ljust mönster för att matcha dina röda kuddar. Centrera soffan på 1 kant av mattan och placera sedan möbler runt de andra kanterna.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 8
    4. Inkludera några mönster runt soffan. Eftersom en mörk lädersoffa kan lägga till en tyngd till rummet, kan du behöva lägga till lite lekfullhet med ett mönster eller 2. Till exempel kan en mönstrad matta hjälpa till att dra ögat bort från soffan.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 9
    5. Lägg till extra belysning. Placera lampor runt soffan för att lätta upp utrymmet. Till exempel, lägg till lampor på var och en av ändborden. Lägg till golvlampor bakom det, vilket ger rummet mer ljusstyrka.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 10
    6. Låt i naturligt ljus. Under dagen, låt det naturliga ljuset lätta utrymmet. Öppna gardinerna, eller om du föredrar, använd rena gardiner i en neutral färg för att släppa in naturligt ljus. Naturligt ljus hjälper till att ta bort en del av den mörka soffan.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 11
    7. Använd några metalliska accenter för en mörk eller ljust färgad soffa. Metalliska accenter uppmärksammar automatiskt, och de kan ge en ljushet till rummet. Du kan till exempel lägga till mässingscenterstycken, till exempel en golvlampa och en rolig geometrisk form på ett sidobord.
  • Få inspiration från soffan själv om den har metalliska accenter. Till exempel, koppla ett silver soffbord med en soffa som har silverben. Om soffan har mässing nailheads, välj en mässingslampa för att gå med den.
  • Metod 3 av 3:
    Balansera utseendet och känslan av rummet
    1. Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 12
    1. Lägg till ett dekorativt bord bakom soffan. Du kan ta några av de visuella hit av soffan bort genom att i huvudsak gömma sig bak med ett dekorativt bord bakom det. Välj några ljusa accenter, till exempel färgfulla bundna böcker eller silkeblommor, och du skapar ett nytt fokus för rummet. Detta kommer att göra soffan verkar mindre tung och överväldigande.
    • För en ljusfärgad soffa kan du använda liknande färgade accenter för att rita rummet tillsammans eller lägga till komplementära färger. Till exempel, om du har en ljusbrun soffa, lägg till beröringar av blues och gröna.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 13
    2. Rita fokusen på andra ljusare bitar i rummet med mörka soffor. Bruna eller svarta lädersoffor kan dominera ett utrymme med mörkret, men du kan minimera den effekten genom att välja andra uttalande bitar för rummet. Välj bitar som är proportionerliga mot soffans storlek. Försök att välja saker som har viss variation, både i finish och färg.
  • Till exempel kan ett stort nöjescenter eller ett par bokhyllor hjälpa till att uppmärksamma bort från lädersoffan.
  • Om du har en ljusfärgad soffa kan du använda den som mittpunkten och använd sedan mindre dominerande bitar som accenter, såsom diminutiva bokhyllor eller bitar som blandar sig i väggfärgen.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 14
    3. Dela upp soffan. Om du har en sektionell eller till och med en soffa och loveseat, försök att placera en del av det i ett annat rum eller ens över rummet. På det sättet har du inte så mycket visuellt mörker i ett enda område.
  • Denna typ av separation skulle också fungera för en ljus färg. Men en ljusfärgad soffa kommer inte att skapa så mycket mörker i rummet som en brun eller svart läder soffa, så att separera soffan kommer sannolikt inte att vara nödvändig. Det kan vara lämpligt om din soffa är en djärv färg, till exempel en ljusröd, att bryta upp några av de visuella effekten.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 15
    4. Använd soffan som en kontaktpunkt. Om du arbetar med en färgad läder soffa i en ljus färg, försök bygga rummet runt det. Det kan vara en ljus färg i ett rum som är mestadels neutral.
  • Bild med titeln dekorera en läder soffa steg 16
    5. Rita rummet tillsammans genom att lägga lite läder någon annanstans. Medan du förmodligen inte vill ha allt i rummet att vara läder, kan du hjälpa till med en annan beröring på annat håll bidra till att skapa sammanhållning. Du kan använda samma nyans som soffan, eller du kan försöka lägga till berör i kompletterande färger.
  • Till exempel kan du använda en läderkudde på en annan stol eller ett litet läder ottoman för en annan möbel. Eller tillsätt läders bildramar eller till och med en dölja matta.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande