Hur man städar upp hund urin

En obehaglig del av att vara en husdjursägare städar upp messor. Olyckor händer oundvikligen från tid till annan, särskilt när du har housetraining valpar. För att rengöra urin av nakna golv, absorbera den med pappershanddukar, desinficera sedan med en enzymrengörare. Om ditt husdjur urinerar på mattan, blås roten med en pappershandduk blöt med vatten och några droppar diskmedel, spraya sedan med en vinägerbaserad lösning. Att rengöra sängkläder eller kläder som din hund har smutsig, förbearbetningsfläckar och suger i kallt vatten - tvätt med ättika och torra.

Steg

Metod 1 av 3:
Rengöring hund urin från nakna golv
  1. Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 1
1. Absorbera röra. Riva flera bitar av pappershandduk från rullen. Placera pappershanddukarna över spillet. Låt dem suga upp urinen - lägg till fler pappershanddukar om det behövs.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 2
    2. Torka upp urinen. Sätt på gummi eller plasthandskar. Plocka upp de våta pappershanddukarna. Placera pappershanddukarna i en tjock, plastpåse och knyta den för att blockera urinens lukt. Kasta påsen i soporna.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 3
    3. Rengör och desinficera golvet. Spraya en Enzyme Cleaner På den del av golvet där du torkade upp urinen. Använd en fuktig trasa, torka ner i området noggrant. Låt lufttorka.
  • Använd inte blekmedel för att rengöra urinen av golvet - kombinationen av ammoniak i urinen och blekningen kommer att ge av skadliga rök.
  • Metod 2 av 3:
    Rengöring hund urin ur mattan
    1. Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 4
    1. Blot området. Toremove hund urin från mattan, börja med att lägga till vatten och några droppar diskmedel till ett tjockt kluster av pappershanddukar. Placera över mattan som din hund urinerade på. Använd din fot eller en handged hand, tryck ner roten lätt för att absorbera så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 5
    2. Gör en rengöringslösning. Blanda en kopp vit vinäger och en kopp vatten. Lägg till en matsked bakpulver, rör och häll blandningen i en sprayflaska. Spraya ett tjockt lager av blandningen på det smutsiga området på mattan och låt det sitta i 5-6 minuter.
  • Du kan också välja en butiksköpt mattrengöringsspray, men undvik produkter som innehåller klor, ammoniak och natriumlaurylsulfat, vilket kan vara skadligt för husdjur.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 6
    3. Klappa ner i området. Med en ny trasa, blotta försiktigt området för att absorbera lösningen. Låt mattan lufttorka. Håll husdjur borta från den fuktiga mattan medan den torkar.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 7
    4. Hyra en matta renare. Om området fortfarande är färgat, eller om det fortfarande luktar som urin efter ditt första försök att rengöra det, överväga att hyra en mattrengörare. Rengöringsmedel är vanligtvis tillgängliga på lokala hårdvaruaffärer eller livsmedelsbutiker för hyresperioder på 24 timmar eller mer. Välj en varmvattenutvinningsrengörare, de priser som börjar på $ 20 per dag för billigare modeller.
  • Var noga med att följa anvisningarna noggrant när du använder en hyrd mattrengörare.
  • Metod 3 av 3:
    Tvätta hund urin ur sängkläder eller kläder
    1. Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 8
    1. Skölj noggrant. Innan du tvättar, skölj de smutsiga föremålen under kallt vatten. Håll sköljning tills du har spolat ut så mycket av urinen som möjligt. Wring out överskott av vatten.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 9
    2. Presoak objekten. Pretreat urinfläckar med ett flytande tvättmedel som innehåller enzymer-leta efter enzymer som vanligtvis används vid rengöringsmedel (proteaser, amylaser, lipaser, cellulaser och mannanaser) i ingredienslistan på produktetiketten. Fyll ett handfat eller badkar med kallt vatten och suga det smutsiga sängkläderna eller Kläder i 30 minuter. Ta bort objekten och vrida dem igen.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 10
    3. Ladda tvättmaskinen. Placera objekten i tvättmaskinen. Ställ in en varmvattenvattningscykel. Lägg till detergent- Om du tvättar din hunds sängkläder, använd ett mildt rengöringsmedel som inte orsakar irritation i huden.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 11
    4. Lägg till ättika i tvätten. Lägg till 1/2 kopp vit vinäger till maskinens mjukmedel. Starta tvättcykeln. Om det inte finns någon mjukgöringsdispenser i din maskin, kör den som vanligt och lägg till ättika i början av den slutliga sköljcykeln.
  • Om urinlukten är för stark för dessa kvantiteter, lägg till en full kopp ättika till den slutliga sköljcykeln.
  • Bild med titeln Clean Up Dog Urine Steg 12
    5. Torka objekten. Kör objekt genom torken. Alternativt (och om möjligt) häng objekten på en klädstreck för att torka. Uteluften hjälper till att neutralisera lukten av urin och fräscha tyget.
  • Undvik att använda torktumlare, som kan irritera din hunds hud.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande