Hur man täcker en soffa

Ett sofflock, ofta kallad slipcover, är en bit tyg draperad över eller tucked i en soffa för skydd eller dekoration. Många väljer att täcka soffor som är gamla och visar tecken på slitage - andra gör det för att skydda sina soffor från husdjur eller smuts. Lägg till ett no-sw-lock till din soffa för en billig och snabb lösning-Köp en slipcover för en lättanpassad, direktuppgradering för din soffa, eller gör din egen slipcover för att personifiera färg och mönster av tyget till Skapa något som är unikt.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör ett nej-syrskydd
  1. Bild med titeln täcker en soffa steg 1
1. Välj ett material som ska användas för ditt no-sw-lock. Oavsett om du vill köpa något nytt eller använda något du redan har hemma är helt upp till dig. Material som fungerar bra för denna typ av projekt är: filtar, lakan, droppdukar och dukdukar.
  • För en standard 7-fots soffa (2.1 m), du behöver ca 14 meter (13 m). Du behöver också en extra 1.5 meter (1.4 m) för varje ytterligare kudde över 2.

Dricks: Det tjockare materialet, desto mindre troligt är det att glida av soffan.

  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 2
    2. Lägg den materiella överdriven av din soffa för att bestämma var du ska klippa den. Ta bort eventuella kuddar från soffan, men lämna kuddarna på plats. Ta reda på vilket sätt tyget måste gå så att soffan är helt täckt på alla sidor.
  • Om det material du valde inte verkar som om det kommer att täcka allt, överväga att köpa en riktigt stor droppduk så att du kan klippa den till storlek.
  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 3
    3. Klipp ut en bit tyg för sätet och på baksidan av soffan. Kom ihåg att det måste finnas mycket tyg som är tillgängligt för att tugga i soffans sprickor, så var inte rädd för att göra generösa nedskärningar. Den bakre delen av tyget bör täcka båsens baksida och sidor, och det ska nå marken på sidorna och i ryggen. Stycket för soffans säte ska vara tillräckligt stor för att helt täcka säteslocket och läggas i säkert runt kanterna.
  • Eftersom kanterna av materialet kommer att döljas från sikte, spelar det ingen roll om de är lite ragged eller ojämn.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 4
    4. Position och säkra tyget på baksidan av soffan. Ta bort tyget för soffans säte såväl som säteskuddarna så att de inte kommer i din väg. Ordna materialet över båsens baksida och sidor och börja tucking materialet ner i soffans sprickor. Om du vill säkra materialet på plats, använd en häftpistol runt de inre kanterna på armarna och baksidan av soffan.
  • För närvarande, oroa dig inte om tygets yttre kanter. När du har allt på plats, så säkrar du dem med kardborreband.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 5
    5. Täcka sätet på soffan och ta igång kanterna i sprickorna i soffan. Byt ut säteskuddarna och lägg den andra materialstycket över dem. Tuck tyget så hållet som möjligt runt sidorna och baksidan. För framsidan av soffan, tuck materialet under kuddarna ca 6 tum (15 cm) eller så, men lämna tillräckligt med tyg som hänger ner för att täcka framsidan av soffan så det ursprungliga tyget är inte synligt alls. Använd en häftpistol för att säkra tyget under kuddarna och runt sidorna också.
  • När du är klar, ta ett steg tillbaka för att se om något av det ursprungliga tyget är synligt. Om så är fallet, gör justeringar av slipcover för att säkerställa att allt är helt täckt.
  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 6
    6. Säkra tygkanterna till botten av soffan med kardborreband. Placera en kardborreband var 4 till 6 tum (100 till 150 mm) längs tygets inre kanter. Placera en korrelerande remsa på undersidan av soffan och fast säkra varje sektion så att det inte finns något löst tyg som hänger ner.
  • Du kan också använda tyglim för att limma ned överskottsvävnaden.
  • Metod 2 av 3:
    Köpa en slipcover
    1. Bild med titeln täcker en soffsteg 7
    1. Mät din soffa för att du ska köpa rätt storlek täcke. Använd en flexibel måttband och mäta längden och bredden på din soffa från baksidan och sida till sida. Markera de högsta och bredaste punkterna, eftersom det är den minsta storleken som du behöver matcha för att ordentligt täcka din soffa.
    • Massor av butiker säljer täcker baserat främst av soffans längd, men beroende på hur anpassad du vill att omslaget är, kommer det att vara till hjälp att ha alla mätningar innan du börjar shoppa.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 8
    2. Handla för a Färg, tyg, och stil som du gillar. Från solida färger till mönster, dukmaterial till bomull, och exklusiva mot casual, det finns så många alternativ att välja mellan när du bestämmer dig för att köpa en ny slipcover. Tänk på de andra designelement som finns i rummet och försök att välja ett lock som passar bra.
  • Många hemvarubutiker bär slipcovers, och det finns också tusentals alternativ att välja mellan online.
  • Du kan köpa en slipcover för var som helst från $ 50 till $ 500, bara beroende på var du köper den från.
  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 9
    3. Beställ en skräddarsydd slipcover för ett mer professionellt utseende. Vissa företag erbjuder att göra anpassade slipcovers för sina kunder. Om du är orolig för passformen av en size-passar-all typ av situation, eller om din soffa är unikt formad, kan det här vara ett bra alternativ för dig.

    Visste du?: En beställd order kommer att innehålla kostnaden för material, arbete och frakt av slipcover. Beroende på det företag du använder, tyget du väljer, och komplexiteten i din soffa, kan du betala var som helst från $ 500 till $ 3000 för en anpassad slipcover.

  • Bild med titeln täcker en soffa steg 10
    4. Tvätta din slipcover när du först får det för att ta bort eventuella irriterande. Chansen är att din nya slipcover är ren, men det kom förmodligen också i kontakt med vissa kemikalier under tillverkningsprocessen. Kontrollera alltid vårdinstruktionerna innan du tvättar din slipcover-General är det typiskt att tvätta en slipcover i kallt vatten på den milda cykeln och sedan hänga upp det för att torka.
  • Ibland kan förpackningen som en slipcover kommer i kan ha en udda lukt, och tvättning av slipcover kan hjälpa till att ta bort den doften från det.
  • Metod 3 av 3:
    Sy en slipcover
    1. Bild med titeln täcker en soffa Steg 11
    1. Köp tillräckligt med tyg för att helt täcka din soffa, kuddar och alla. Mät längden och bredden på din soffa från baksidan till framsidan och sida till sida. Använd ett flexibelt måttband för att få exakta siffror. Glöm inte att mäta bredden och längden på soffans armar, liksom eventuella avtagbara kuddar. Välj Canvas, Cotton Duck, Denim eller Twill Fabric för din slipcover.
    • Välj en bredare bredd av tyg när du köper den från affären. Allt som är 75 tum (190 cm) bredare eller mer bör fungera för ditt projekt.
    • I allmänhet behöver du 12 meter (11 m) av tyg för en 6-fots soffa (1.8 m), 14 meter (13 m) för en 7-fots soffa (2.1 m) och ytterligare 1.5 meter (1.4 m) för varje ytterligare kudde över 2.
    • Om du inte är intresserad av att göra separata omslag för kuddarna, ändra ditt mönster så att tyget kommer att drapa över toppen av kuddarna och ansluta till armstöden. I den här situationen behöver du inte överskottsmaterialet för varje kudde.

    Nödvändiga mätningar: För att få rätt mängd tyg, mäta dessa områden separat: utsidan tillbaka, inifrån, under kuddarna, höger sida, höger arm, vänster sida, vänster arm, främre kjol, back kjol, höger och vänster kjolar och eventuella flyttbara kuddar.

  • Bild med titeln täcker en soffa steg 12
    2. Tvätta tyget innan du gör något annat till det. Använd kylvatten på den milda cykeln med ett mildt rengöringsmedel. Häng tyget upp för att torka, eller lägg den i tvättmaskinen på en lågvärmeinställning. Tvätta innan du skär och sy är ett viktigt steg. Om du inte gör det, kommer locket att krympa och inte längre passar din soffa efter första gången du tvättar den.
  • Om tyget är speciellt rynkt efter det att det har torkat, överväga att stryka det.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 13
    3. Göra en mönster För din slipcover med ett gammalt ark. Ta bort kuddarna från soffan först, eftersom de kommer att bli täckta separat. Drapera ett gammalt ark över soffan och stift den på plats längs sofforna i soffan (oroa dig inte för att lägga pinnar i din soffa-det materialet kommer ändå att täckas av det nya locket ändå). Använd en bit krita för att dra kantlinjerna över tyget så att du vet var du ska klippa.
  • Om du inte vill använda ett gammalt ark, använd slaktpapper eller något liknande så att du kan göra de nödvändiga märkena och klippa ut mönstret utan att riskera att det är lätt.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 14
    4. Klipp ut bitarna för din slipcover från det mönster du gjorde. När du har gjort mönstret och tvättat tyget är du redo att börja klippa ut de faktiska bitarna för din slipcover. Lägg till 1 till 1.5 tum (2.5 till 3.8 cm) utrymme runt kanten av varje bit för sömmen.
  • För att hjälpa dig att komma ihåg vilken bit som går, använd en tygmarkör på undersidan av materialet för att skriva en etikett. Till exempel kan du skriva "RA" för "höger arm."Placera dessutom en pil bredvid etiketten för att ange vilken sida av tyget som ska vara närmast marken.
  • Bild med titeln täcker en soffa steg 15
    5. Stift bitarna av tyg tillsammans och testa dem på soffan. Ordna tyget så att de högra sidorna kommer att fastna ihop och sätta en stift längs sömmarna var 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm). Kom ihåg att lämna det 1 till 1.5 tum (2.5 till 3.8 cm) Hem så att du får utrymme för att sy bitarna tillsammans senare. När en sektion har fastställts ihop (till exempel den vänstra armen), placera den på soffan för att se till att tyget passar bra och är fyllt upp rätt. Gör vilka justeringar du behöver förrän det ser hur du vill.
  • Ta din tid när du sätter pinnarna i, och oroa dig inte om du behöver jobba i mindre sektioner för att få saker att sätta ihop. Det kan tyckas överväldigande först, men det kommer att bli gjort innan du vet det.
  • Bild med titeln täcker en soffsteg 16
    6. Använda en symaskin För att ansluta alla bitar av slipcover. Du kan sy slipcover i delar, vilket kan vara till hjälp om du är orolig för att komma igång (det finns många bitar för att hålla reda på!). Eller du kan sy hela slipcover tillsammans på en gång, vilket skulle lindra några av de fram och tillbaka vandringen till soffan för att testa bitarna, men det kunde göra det svårare att fixa misstag. Använd en rakstygn för ett säkert håll.
  • Om du är intresserad av att skapa flera bitar i stället för en stor bit, det är okej att göra det! Om du gör det här, skapa en separat slipcover för höger arm, vänster arm och baksidan av soffan. Bara se till att det finns tillräckligt med material att tugga ner i soffans veck så att tygets ändar inte kommer att synas.
  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 17
    7. Sy täcker för de avtagbara kuddarna och installationen klädseln. Mäta längden, bredden och djupet på kuddarna och klippa ut ditt tyg för att passa dessa mätningar. Kom ihåg att du behöver dubbla längden så att tyget kommer att fälla runt hela kudden och lämna tillräckligt med utrymme för en 1 tum (2.5 cm) söm runt. Sy bitarna ihop och lägg i en klädseln på baksidan av varje kudde.
  • Zippersna låter dig enkelt ta bort slipcover så att du kan tvätta den i framtiden.
  • Bild med titeln täcker en soffa Steg 18
    8. Släpp det nya locket på soffan och njut av ditt handarbete. När din slipcover och soffkuddar är färdiga, fortsätt och lägg dem på din soffa. Hela utseendet på ditt rum kommer omedelbart att förändras och känner sig uppdaterad.
  • Tänk på att du kan byta ut slipcover så ofta du vill. Olika mönster för olika årstider, nya färger och roliga mönster är bra alternativ att använda för att snabbt uppdatera utseendet på ett rum.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det stora med en slipcover är att det inte är permanent. Om du inte gillar vad du har, kan du alltid ändra det.

    Saker du behöver

    Gör ett nej-syrskydd

    • Val av val
    • Sax
    • Staple Gun (Valfritt)
    • Kardborreband

    Sy en slipcover

    • Symaskin
    • Tyg
    • Tråd
    • Klädseln
    • Tygmarkör
    • Sax
    • Måttband
    • Sömnackar
    • Krita

    Köpa en slipcover

    • Tvättmaskin
    • Tvättmedel
    • Torktumlare (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande