Så här fixar du en handskfack

Varför i världen kallar de det en handskfack? Tja, tillbaka när den hästlösa vagnen, a.k.a. Bilen, uppfanns först, facket uppfanns för att lagra dina körhandskar. Även om du nu huvudsakligen använder din handskfack för att lagra fordonets bruksanvisning, solglasögon och extra servetter, är de fortfarande ett användbart lagringsutrymme. Ibland kan din handskfack bryta och bli svår att öppna eller låsa. Lyckligtvis finns det några saker du kan försöka fixa problemet på egen hand. För att göra uppgiften lite lättare, har vi svarat några av de vanligaste frågorna om vad som krävs för att få jobbet gjort.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur fixar du en handskfack som inte kommer att öppnas?
  1. Bild med titeln fixa en handskfack Steg 1
1. Lägg till lite motorolja i din nyckel och försök låsa upp handskfacket. Ibland om den interna mekanismen i ditt lås är fast eller rostig, kan det göra det svårt för din nyckel att ordentligt låsa upp den. Ta lite standardmotorolja, lägg till en droppe i din nyckel och gnid den över ytan så att nyckeln är helt belagd. Skjut sedan nyckeln till din handskfack och försök låsa upp den.
  • Tvinga inte nyckeln för hårt eller det kan snäppa och förstöra ditt lås för gott.
  • 2. Spraya bromsaren i låset om oljan inte fungerar. Om smörjning av låset med motorolja inte gör tricket kan du försöka spränga bort eventuell korrosion eller smuts som kan fångas i den interna mekanismen. Använd spraytrengöringsmedel, placera munstycket mot låsens öppning och spraya rengöraren direkt i låset. Försök sedan låsa upp handskfacket med din nyckel för att se om det fungerar.
  • Du kan hitta bromsstädare på din lokala bilförsörjningsbutik.
  • 3. Hyr en Auto Locksmith om allt annat misslyckas. Om du har försökt allt och du inte kan tyckas att du är öppen, kan det vara dags att ringa i en professionell. Leta efter Auto Lockssmiths i ditt område och ta en titt på ditt lås. De kommer att kunna ta reda på vad problemet är och berätta vad som behöver repareras.
  • En professionell låssmed är också din bästa satsning om du vill undvika eventuella möjligheter att skada ditt lås.
  • Fråga 2 av 5:
    Hur fixar du en trasig handskfacklås?
    1. Bild med titeln fixa en handskfack Steg 4
    1. Använd ett låsbytespaket som matchar din bils make och modell. Om handskfacklåset inte fungerar måste du byta ut det med en ny som gör det. Leta efter ett ersättningssats som matchar din bil på din lokala bilförsörjningsbutik eller försök att beställa en online. Efter anvisningarna på förpackningen måste du ta bort den gamla cylindern från ditt lås, pop i den nya, och sedan säkra den tillbaka på plats.
    • Varje lås är lite annorlunda, men om du har rätt verktyg kan du kanske hantera det på egen hand.
    • Till exempel kan vissa lås kräva att du skruvar en monteringsplatta inuti facket, och de flesta lås kommer att ha stift som du måste trycka in med ett smalt verktyg som en awl eller kapphängare så att du kan glida det gamla låset.
    Fråga 3 av 5:
    Hur fixar du en handskfacklås?
    1. Bild med titeln fixa en handskfack Steg 5
    1. Du kan installera en ersättningsspärr som görs för ditt fordon. Ta upp en ny spärr som matchar din make och modell från din lokala bilförsörjningsbutik eller beställa en online. Ta bort den gamla spärren (vanligtvis genom att skruva loss några skruvar längst ner i spärren) och byt ut den med den nya. Byt ut några skruvar som du tagit bort för att säkra spärren och försök öppna och stänga handskfacket några gånger för att se till att den fungerar ordentligt.
    Fråga 4 av 5:
    Hur låser du upp en handskfack utan en nyckel?
    1. Bild med titeln fixa en handskfack Steg 6
    1. Kontakta en låssmed för att undvika att skada din handskfack. Om du inte har nyckeln till din handskfack, är det enda sättet att öppna det utan att skada låset eller din instrumentpanel att anställa en professionell. Leta efter Auto Lockssmiths i ditt område och kontakta dem för att komma och ta en titt på din handskfack. De kommer att kunna öppna det för dig och kan ersätta låset med en ny så att du kan använda en nyckel för att låsa och låsa upp den.
  • 2. Försök att pryda det öppet med en skruvmejsel som en sista utväg. Om du inte vill anställa en låssmed, och du är inte orolig för potentiellt skadlig din handskfack, kan du försöka tvinga den öppen med en flathead skruvmejsel. Skjut skruvmejseln i det utrymme där din handskfack ansluts till din instrumentpanel och pry det öppet. När du väl har kilat det öppet, kan du försöka dra handskboxen öppen.
  • Tänk på att det kan vara väldigt svårt att pry den handskfack som är öppen och du kommer sannolikt att skada ditt lås.
  • Fråga 5 av 5:
    Hur mycket kostar det att fixa en handskfack?
    1. Bild med titeln fixa en handskfack Steg 8
    1. Priset kan variera mycket beroende på din make och modell. Vissa ersättningshandske lådor kan kosta runt $ 350 USD. Om du bara behöver en liten del ersatt, till exempel en spärr eller handtag, kommer det troligen att vara mycket billigare än en fullständig ersättning. Dessutom kan bilverkstäder debitera mellan $ 47 och $ 215 USD per timmes arbetstid. En enkel reparation kan ta ungefär en timme, men en fullständig ersättning kan kräva flera timmars arbete.
    • Till exempel, om du behövde en fullständig ersättning för en handskfack som kostar $ 350 USD, tar din Auto Repair Professional $ 50 USD per timme, och det tar dem 3 timmar att slutföra jobbet, det kan kosta upp till $ 500 USD.

    Tips

    Om du verkligen inte är säker på vad du ska göra, försök att kontakta en professionell auto låssmed.

    Varningar

    Du kan skada din handske box bortom reparera om du försöker pry det öppet. Du kan också orsaka skador på din instrumentbräda som kan vara dyrt att reparera.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande