Så här hittar du den 5-siffriga standardkoden på ford explorer eller mercury mountainer

Använda nyckelfunktionen för en Ford Explorer eller Mercury Mountainer kan vara en bekväm funktion. Men om du glömmer din personliga kod kan det vara en utmaning att komma in i din bil utan att skada den. Det finns några billiga och enkla sätt att hämta den 5-siffriga fabrikskoden utan några verktyg eller bilkompetens. Oavsett om du bara använder användarhandboken eller att lokalisera fjärrkontrollen, behöver du fabrikskoden för att ställa in en ny 5-siffrig personlig kod.

Steg

Metod 1 av 3:
Använd användarhandboken
  1. Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 1
1. Leta efter fabrikskoden. Oavsett om du är ensam ägare eller har en preägnad bil, kommer Ford Explorer eller Mercury Mountainer med en fabrikskod och användarhandbok. Det rekommenderas att en ny ägare ändrar den ursprungliga femsiffriga fabrikskoden. Förhoppningsvis har du hållit fabrikskoden på ett säkert ställe.
  • Den 5-siffriga säkerhetskoden är vanligtvis i handsken avdelningen om du inte har flyttat ägarens plånbokskort. Den 5-siffriga koden kan också hittas i år 2011- 2018 på en vit etikett i passagerarsidan säkringslåda, det blir de 5 nummer du behöver, följt av ett brev.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på FORD Explorer eller Mercury Mountainer Steg 2
    2. Ange fabrikskoden. Först, se till att du har låst alla dörrarna till bilen inklusive stammen. Ange den 5-siffriga fabrikskoden.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 3
    3. Tryck de första två siffrorna. När du har angett fabrikskoden trycker du på 1 - 2 på knappsatsen. Tryck på dessa två siffror inom fem sekunder för att aktivera knappsatsen. Dörrarna låser och låser upp för att signalera att du har angett rätt fabrikskod.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 4
    4. Ange din nya 5-siffriga kod. När du har fått lås / upplåsningssignalen anger du din nya 5-siffriga personliga kod inom fem sekunder. Du måste ange varje successivt nummer inom fem sekunder.
  • Om din bil är utrustad med minnesåterkallningsfunktionen, trycker du på 1/2-knappen inställningarna för drivrutin 1 medan du trycker på 3/4-knappen.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 5
    5. Vänta på bekräftelse. När din personliga inmatningskod har skrivits, vänta tills dörrarna låses, låsa upp, för att bekräfta att din nya personliga inmatningskod har ställts in.
  • Metod 2 av 3:
    Programmering med myford touch
    1. Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardnyckeln på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 6
    1. Komma in i ditt fordon. MyFord Touch-systemet kan programmera din nyckelkod med skärmen från ditt fordon. Se till att alla dörrarna är stängda före programmering.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardnyckeln på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 7
    2. Tryck på menyknappen. Överst på ditt fordonets startskärm, tryck på menyknappen för att börja programmera din nya kod.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 8
    3. Tryck på fordonsknappen. På vänstra sidan av menyn, hitta fordonet och tryck på den. En ny skärm visas.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 9
    4. Välj dörrknappkoden. På menyn Fordonslista väljer du Dörrknappkod. Ange din fabriksnyckel som finns i bruksanvisningen.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 10
    5. Ange din nya personliga nyckelkod. När du har angett i din fabrikskod, vänta på prompten och ange en ny 5-siffrig nyckelkod som du väljer. Din nya kod låter dig skriva in ditt fordon utan att använda fabrikskoden.
  • Metod 3 av 3:
    Programmering utan användarhandbok
    1. Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 11
    1. Vet var du ska hitta fabrikskoden. FORD-återförsäljare kan ge dig fabrikskoden genom att ansluta ditt fordon till en dator. Att hämta koden på detta sätt kan vara ganska dyrt. Om användarhandboken är förlorad och du inte har koden för Keyless-posten, vet att fjärrkontrollen (RAP) -modulen (RAP) också har fabrikskoden som skrivs ut på dess etikett. Rap är bakom en flyttbar panel mot baksidan till vänster om ditt fordon.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardnyckeln på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 12
    2. Hitta och ta bort panelen som täcker rap. Använda en ficklampa, hitta den flyttbara panelen och vrid två tumskruvar moturs för att ta bort plastpanelen. Skina ficklampan på Rap-modulen och leta efter etiketten som innehåller den 5-siffriga fabrikskoden.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardnyckeln på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 13
    3. Ange fabrikskoden. När den första posten trycks in, kommer knappsatsen att belysa. Tryck på mitten av knappen för att säkerställa korrekt kontakt.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 14
    4. Tryck på 1/2-kontrollen inom fem sekunder från steg 1. För att programmera din nya personliga kod, tryck på 1/2-kontrollen innan 5 sekunder har gått från att ange fabrikskoden.
  • Bild med titeln Hitta den 5-siffriga standardkoden på Ford Explorer eller Mercury Mountainer Steg 15
    5. Ange din personliga 5-siffriga postkod. Ta inte längre tid än fem sekunder mellan varje successiv siffra. Din nya personliga kod kommer att användas för att låsa upp ditt fordon, men du kan också använda fabrikskoden.
  • Varje gång en ny personlig kod är inställd, ersätter den den gamla och inte fabrikskoden. Fabriken kan aldrig ändras. Du kan radera koden för en tidigare ägare och använda fabriksinställda koden utan att ange en ny personlig kod. När du har angett fabrikskoden, tryck på 1/2-knappen, sedan 7/8 och 9/0 kontrollerna samtidigt. Ta inte mer än 5 sekunder för att trycka på varje successiv knapp. När du har tagit dessa steg, kommer ditt system nu bara att använda fabriksinställda koden.
  • Tips

    Lås upp dörrarna med det nyckelfärdiga ingångssystemet med antingen den fabriksinställda koden eller din personliga kod och trycker sedan på 3/4-knappen inom fem sekunder.
  • Lås dörrarna med det nyckelfärdiga ingångssystemet genom att trycka på 7/8 och 9/0 samtidigt. Varken den 5-siffriga fabrikskoden eller din personliga kod måste anges för att låsa fordonsdörrarna på detta sätt.
  • För att avaktivera / aktivera Auto-Lock Ange den 5-siffriga fabrikskoden eller din personliga kod, håll den 7/8-knappen, slå och släpp 3/4-knappen medan du fortfarande håller 7/8-knappen och släpp sedan 7/8-knappen. Hornet låter en gång för att signalera deaktivering eller två gånger för aktivering.
  • Tryck på knappen 5/6 efter att du har angett fabrikskoden eller din egen personliga kod för att öppna din lyftport.
  • Varningar

    Håll inte fabriks-5-siffriga koden i din handskfack om du blir låst ur ditt fordon när batteriet dör. Håll en kopia utanför fordonet.
  • Kasta inte bort din bruksanvisning eller keyless ingångskort som har din fabriks 5-siffriga kod.
  • Om ditt bilbatteri dör, återställs den nyckelfärdiga ingångskoden till fabriks-5-siffriga koden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande