Så här matar du ut cd-facket för windows 10

Thistaaches du hur du utmatar en CD / DVD-ROM-fack på din Windows-dator. Du kan vanligtvis öppna facket genom att trycka på utmatningsknappen på enheten eller tangentbordet, såväl som genom att välja Utplåna Alternativ i Windows File Explorer. Om enheten inte öppnas med traditionella metoder kan du använda det manuella frigöringshålet eller i närheten av dörren för att manuellt mata ut brickan. Se bara till att stänga av datorn och ta bort alla anslutna strömkablar först.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Windows
  1. Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 1
1. Stäng alla appar med CD / DVD-ROM-enheten. Om några öppna appar åtkomst till filer på cd-skivan eller dvd-skivan i enheten, stänger du inte dessa apps-windows inte på facket.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 2
    2. Tryck på utmatningsknappen. Om din CD / DVD-ROM-enhet har en fysisk utmatningsknapp, kan du vanligtvis trycka på den för att öppna facket. Eject-knappar är vanligtvis rätt bredvid drivdörren. Vissa datorer har utmatningsknappar på tangentbordet, vanligtvis nära volymkontroller. Leta efter nyckel med en uppåtriktad triangel med en horisontell linje under.
  • Om din CD / DVD-ROM-enhet har en lång horisontell plaststång på framsidan, tryck på fast På höger sida av stapeln för att mata ut brickan.
  • Fortsätt med den här metoden om utmatningsknappen inte fungerar.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 3
    3. Tryck ⊞ vinna+E För att öppna filutforskaren. Du kan också öppna File Explorer genom att högerklicka på Start-menyn och välja Utforskaren. Din lista med enheter kommer att visas på den vänstra panelen.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 4
    4. Högerklicka på CD / DVD-ROM-enheten i den vänstra panelen. Du kan behöva bläddra ner till botten för att hitta den under "Den här datorn." En meny kommer att expandera.
  • Om du inte är säker på vilken enhet som är korrekt, leta efter ett namn eller ikon som speglar den disk som är inuti. Om ingen disk är inuti, kan du se något som "Optisk" eller "dvd" Nära skrivbrevet istället.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 5
    5. Klick Utplåna på menyn. Så länge enheten fungerar korrekt och inga appar är för närvarande åtkomst till filer på cd eller dvd i enheten, ska facket glida öppet.
  • Om facket inte öppnas, starta om datorn och försök igen.
  • Om facket inte öppnas efter en omstart, se Använda en Paperclip om enheten är fast.
  • Metod 2 av 3:
    Använda en papperslip om enheten är fast
    1. Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 6
    1. Stäng av datorn. Om du inte kan mata ut brickan med den fysiska utmatningsknappen (om det finns en) eller fönster, är dörren förmodligen fastnat. Stäng av datorn stoppar skivan från att spinna och göra det säkert för att öppna enheten med en papperslip.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 7
    2. Leta reda på det manuella frigöringshålet på CD / DVD-ROM-enheten. Du brukar se en liten runda pinhål på, nedan, eller bredvid drivbrickan. Bakom det hålet är en knapp som kan mata ut facket om datorn är på eller av.
  • Om du använder en stationär dator och inte ser ett pinhål, måste du ta bort frontpanelen för att göra den synlig. Kontrollera datorns bruksanvisning för instruktioner om att ta bort panelen.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 8
    3. Ta bort alla nätsladdar. Det är viktigt att din dator inte är ansluten till en strömkälla när du försöker öppna brickan med en papperslip.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 9
    4. Sätt försiktigt in ena änden av en pappersclip i det manuella frigöringshålet. Böj ena änden av pappersklippet så att den sträcker sig rakt och sätt sedan in det långsamt i pinhålet. När du känner motstånd, tryck inåt tills brickan dyker upp.
  • Ibland kommer LED-lampan och manuella frigöringshålen att se väldigt ut. Om papperslip inte enkelt sätter in i hålet, tvinga inte det - du har troligt att det är lättare att frigöringshålet.
  • Om facket inte kommer att dyka upp, se utstötas från insidan av en stationär dator.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 10
    5. Dra ut brickan. Dra försiktigt brickan bort från enheten för att öppna den helt. Ta bort fastskivan om det är tillämpligt och tryck sedan på facket igen när du är klar. Slå på datorn igen och testa enhetens utmatningsknapp eller använd Windows File Explorer för att se om enheten kommer att matas ut normalt. Om du bara kan mata ut brickan med en pappersclip framåt, måste du ha funktionen som serveras.
  • Metod 3 av 3:
    Utstötas från inuti en stationär dator
    1. Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 11
    1. Stäng av datorn. Om du har provat andra metoder och kan fortfarande inte mata ut facket, kan du behöva öppna CD-enheten internt. Stäng av datorn stoppar skivan från att spinna och göra det säkert för att öppna enheten.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 12
    2. Koppla ur alla nätsladdar från datorns baksida.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 13
    3. Tryck på strömbrytaren på datorns framsida. Det ska släppa, flytta till "Av" miljö.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 14
    4. Ta bort sidopanelen från datorn. Kontrollera din dators bruksanvisning för specifika instruktioner. I allmänhet, om det finns tumskruvar, kan du skruva av dem för hand. Andra skruvar kan lossas med en skruvmejsel. En gång skruvas, tryck lätt på panelen och skjut den bakåt tills du kan ta bort den helt.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 15
    5. Leta reda på CD / DVD-ROM-enheten. Du bör se en strömkabel som ansluter den till datorns insida. Kopplingen är vanligtvis på baksidan av enheten och tillverkad av plast med 4 bifogade ledningar.
  • Om kabeln inte var ansluten, anslut den ordentligt nu. Detta var troligt problemet.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 16
    6. Ta bort strömkabeln och försök en annan. Byt ut den ursprungliga strömkabeln med en annan som inte används. Om din CD-enhet inte kommer att öppnas kan det vara ett problem med dess strömkälla. Försök att byta ut kabeln som pluggar in på baksidan av enheten.
  • Om du inte kan hitta en annan fri strömkabel, försök att återställa den ursprungliga nätsladden i enheten efter att ha tagit ur den.
  • Bild med titeln Eject CD-facket för Windows 10 Steg 17
    7. Byt ut sidopanelen på din dator och sätt i dess nätkabel. Om drivkraftkällan hindrade den från utstötning, bör den nu lösas.
  • Tips

    Du kan skapa en genväg till din hårddisk på skrivbordet utan att behöva gå igenom filutforskaren. I filutforskaren klickar du på "Den här datorn" från den vänstra kolumnen. Under "Enheter och enheter", Hitta din CD / DVD-enhet, högerklicka på enhetens ikon istället för att välja Eject, välj "Skapa genväg". Du kan få en prompt som föreslår att du skapar en genväg på skrivbordet, väljer du "Ja" Ska skapa en genväg på skrivbordet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande