Hur man skapar ett rollspel på papper

Rollspel är ett roligt sätt att fördjupa dig i en värld av din egen skapelse. Att utforma ditt eget spel är en rolig utmaning och ett bra sätt att utöva din fantasi. Skapa bara en inställning, tecken, mål, regler, ett sätt att vinna, och sedan bjuda in dina vänner över att spela!

Steg

Del 1 av 3:
Ställa in scenenStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 1
1. Skriv bakgrundshistorien om ditt spel. Detta hjälper till att ställa in scenen för spelet och ger basen för att skapa tecken, konflikter och rättsmedel. Skriv en sammanfattning av historiens, mytologi och kultur där ditt rollspel (RPG) är inställd. Detta lägger till djupet i ditt spel och hjälper det att känna sig realistiskt.
  • Till exempel kan ditt spel ställas in i en storstad i år 2600 strax efter ett krig eller i mitten av ett uppror. Detta skulle ge en bra bas för att skapa dina konflikter och mål.
  • Läs bakgrundshistorien om spelet högt till alla spelare innan du spelar spelet. Om det finns specifik information som spelarna behöver veta i hela spelet, överväga att skriva detta på separata pappersark som spelarna kan använda för referens.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 2
    2. Bestäm huvudkonflikten i din RPG. Konflikten kan vara en person, till exempel en skurk eller en händelse, såsom en naturkatastrof eller viral sjukdom. Konflikten kommer att bidra till att ge målet med spelet. Till exempel, om konflikten är en tsunami, kan målet vara att komma till högre mark.
  • Om du behöver inspiration, använd historiken för att ge dig idéer. Forskningskrig, uppror, sjukdomsutbrott och naturkatastrofer.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 3
    3. Rita en karta över världen där spelet är inställt. Detta hjälper spelet att känna sig mer realistiskt. Gör en anteckning på kartan över nyckelstäderna och resurshuben. Oroa dig inte om du inte är en Picasso Prodigy, använd enkla former och anteckningar för att skapa kartan.
  • Överväga att rita kartan på ett A3-papper så att det är tillräckligt stort för alla spelare att se lätt.
  • Om du känner dig kreativ, överväga att rita flera kartor. Till exempel kan den första kartan vara en översikt över landet eller kontinenten och den andra kartan kan vara en zoomad med utsikt över staden där spelarna bor.
  • Om spelet har en stridsarena, dra det här på kartan.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 4
    4. Bestäm vilken valuta du ska använda i din RPG. De flesta RPG-spel har en ekonomisk belöning för att vinna en konflikt eller hitta resurser. Denna valuta kan handlas med andra tecken eller med spelbutiken för objekt, nivåer eller tjänster. Om du känner dig kreativ, skapa fysisk valuta som kan ges till spelare.
  • Guld, silver, diamanter, mynt och liv är populära RPG-valutor.
  • Skriv ner i regelboken hur valutan kommer att tjäna och hur det kan handlas.
  • Del 2 av 3:
    Skapa tecknenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 5
    1. Bestäm huvuddragen och statistiken för varje spelare. Dessa bestämmer styrkorna hos varje spelare och ange hur de kommer att agera i spelet. Styrka, höjd, intelligens, karisma, hälsa och hastighet är populära karaktärsstatistik. Tänk på om varje spelare börjar med samma baslinjestatistik eller om varje spelare kommer att vara unik.
    • Om du bestämmer att varje tecken kommer att vara unik, tilldela statistikerna i förväg, eller tillåta varje spelare att bestämma sin statistik med ett visst antal poäng. Till exempel, om varje spelare hade 100 poäng att använda, kunde de tilldela 70 till styrka, 20 till intelligens och 10 till karisma.
    • En spelare med hög styrka men låg hastighet skulle vara bra att attackera men skulle vara långsam att springa bort från fiender.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 6
    2. Välj varje karaktärs tillbehör.Välj vapen och magiska tillbehör som varje spelare kommer att starta spelet med och bestämma hur mycket makt varje vapen måste läka eller sår motståndare. Bestäm till exempel om ett gift kan göra en spelare sjuk eller om den är dödlig.
  • Vapen, medicin, magiska drycker och rustning är populära tillbehör.
  • Tänk på inställningen av spelet för att hjälpa dig att komma med idéer. Till exempel skulle ett lasersvärd och en plasmaskydd vara stora sci-fi-vapen. Om spelet är inställt i det vilda västern, kan du ge varje spelare en sex-shooterpistol och LED-plåtarm.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 7
    3. Skriv ett teckenblad för varje spelare. Detta gör det möjligt för varje spelare att snabbt referera till sin statistik, egenskaper och tillbehör. Tillåt utrymme på arket för spelaren att uppdatera sin statistik och tillbehör som spelet fortsätter. Detta gör det lättare att hålla koll på styrkan hos varje karaktär och hjälper till att förhindra fusk.
  • Om du känner kreativ, rita en bild av tecknet på arket.
  • För att få spelet att känna sig mer realistisk, skriv bakgrundsinformation om varje tecken, som deras ålder, utbildning, religion och intressen.
  • Del 3 av 3:
    Beslutar reglernaStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 8
    1. Bestäm hur tecknen kommer att flytta runt spelmiljön. Många RPG-spel tillåter karaktären att flytta enligt deras hastighet eller hälsa. Till exempel, om du har 5 hälsa, kan du flytta 5 mellanslag. Ett annat alternativ är att rulla en tärning för att bestämma hur långt ett tecken kan röra sig. Om spelet inte kräver mycket rörlig, överväg att ge varje spelare ett bestämt avstånd som de kan flytta varje tur.
    • Skriv ner hur spelaren kommer att flytta på teckenbladet. Detta hjälper varje spelare att komma ihåg reglerna.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 9
    2. Skriv en lista över de sjukdomar och skador som kan skada spelarna. Under spelet måste spelarna möta svårigheter. Dessa kan komma i form av skada, sjukdom eller magiska stavar. Populära sjukdomar inkluderar blindhet, influensa, gift, svimning, medvetslöshet, förlamning och död. Bestäm hur spelarna kommer att komma i kontakt med varje lidande.
  • Förgiftade vapen och sjukdomsutbrott är ett vanligt sätt att spelare blir sjuka. Bekämpa och mycket rörelse tenderar att leda till trötthet och skada. Magiska stavningskort är ett annat populärt sätt att orsaka skada.
  • Bestäm hur länge skadan av varje effekt kommer att vara. Om exempelvis en spelare kontraherar influensa, kan den vara 2 varv, medan om de har ett brutet ben, kan de vara öppna för 3 varv.
  • Överväga att rulla tärningarna för att bestämma skadans styrka. Till exempel, rulla en tärning efter att ha druckit gift för att bestämma hur länge effekterna varar. Om du rullar en 1, är du ute av spel för 1 tur, men om du rullar en 6, saknar du 6 varv.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 10
    3. Skapa rättsmedel för varje tecken om du vill förlänga spelet. Skriv en lista över de rättsmedel som är tillgängliga för varje skada eller sjukdom. Populära läkemedel inkluderar örter, magiska drycker, medicin och viloplatser. Remedier är ofta tillgängliga i butiker och kan köpas med spelvalutan. Alternativt, skapa skapandet av den åtskilliga delen av spelet.
  • Till exempel, om en spelare behövde en potion för att läka såret, kunde du bestämma att de måste samla ingredienserna från 3 olika städer för att göra drycken.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 11
    4. Bestäm tillväxtmekanik för tecknen. De flesta RPGs tillåter tecknen att odla sin statistik genom att uppnå olika mål eller besöka olika platser. Till exempel, om du bekämpar en motståndare, kan du få en extra styrka eller om du går till biblioteket, kan du få en extra intelligenspunkt.
  • Använd tärningar för att variera hur mycket varje tecken växer. Till exempel, om du charmar en civil, rulla en tärning för att bestämma hur många karismapoäng du får.
  • Bild med titeln Skapa ett rollspel på papper Steg 12
    5. Bestäm hur du vinner spelet. Detta måste tydligt skisseras i reglerna så att alla spelare förstår vad huvudmålet med spelet är. Populära Win-mål inkluderar att nå ett visst antal poäng, uppnå ett mål eller nå en viss punkt på kartan.
  • Tips

    Spela andra folks rollspel för att få idéer.
  • Anpassa ditt spel över tiden. Ju mer du spelar spelet, desto mer detaljer och utmaningar kan du lägga till. Fråga dina vänner för feedback för att hjälpa dig att förbättra spelet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande