Hur man väljer rätt vård för din hund medan du är på semester

Medan du är borta på semester, måste du hitta någon att ta hand om din hund.Du har möjlighet att anställa en husdjurssitter, med en boarding kennel, eller fråga en vän att titta på din hund för dig medan du är borta. Varje alternativ kommer att ha olika fördelar och kostnader i samband med det, men med viss forskning och planering kommer du att kunna hitta det bästa alternativet för dig och ditt husdjur.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en hund sitter
  1. Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 1
1. Sök efter husdjur sitter i ditt område. Om du har bestämt dig för att du skulle vilja anställa en husdjurssitter för att titta på din hund medan du är borta, måste du börja identifiera potentiella kandidater. Söker på nätet, ber om rekommendationer och letar efter listor i lokala butiker hjälper dig att kompilera en lista över potentiella anställningar.
  • Organisationer som National Association of Pet Sittersand Pet Sitters International tillåter dig att ange din postnummer för att hitta husdjursinnare nära dig.
  • Webbplatser som vård.com, sittercity, angie`slist kan ha profiler för lokal husdjurssitter som innehåller deras information och deras prissättning.
  • Du kan också hitta lokala inlägg för husdjursitter på husdjursaffärer, groomers och veterinärkontor.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 2
    2. Be om rekommendationer. Tala med andra husägare som du vet för att se om de har några hänvisningar till tillförlitliga husdjurssitter. En rekommendation från en betrodd vän kan vara mer ansedd än en online-notering eller annons.
  • Veterinära tekniker sällan sitter sällsynta på sidan för att tjäna extra inkomst, så du kan börja med att kolla med din veterinär för att se om de har en lista över tillgängliga husdjur sitter för dig att välja mellan.
  • Fråga vänner och familjemedlemmar som du vet har använt husdjur sitter i det förflutna.
  • Du kan också se online för att se om det finns recensioner av de sällskapsdjur som finns tillgängliga från tidigare kunder. Även om dessa kan vara till hjälp måste du bestämma hur mycket vikt du kommer att ge online-rekommendationer.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 3
    3. Bestäm mellan hemvård eller dagliga besök. Med Pet Sitters kan du bestämma om du vill att husdjuret sitter att stanna i ditt hem och titta på din hund eller få dem att besöka ditt hem varje dag.
  • För husdjur sitter som besöker varje dag, kommer din hund vara ensam för resten av tiden. Det här är ett bra alternativ om din hund inte har något emot att vara ensam, men är inte idealisk för hundar som har separationsangst eller är destruktivt när de är ensamma.
  • In-Home Pet Sitters kommer att kosta mer, men din hund kommer att kunna spendera mer tid med en människa och har sin fulla uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 4
    4. Leta efter en husdjurssitter som är försäkrad. Idealiskt kommer Pet sitteren att vara försäkrad så att du inte är ansvarig för eventuella olyckor som kan uppstå på din egendom. Kontrollera din husägare försäkring för att se vilka slags skador som omfattas av din policy om husdjurssitteren är kvar i ditt hem.
  • Det är kanske inte möjligt om du använder en husdjurssitter som inte är en professionell, som en student som husdjur sitter deltid.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 5
    5. Kontakta husdjur sitter före tid. Bekräfta deras prissättning, se om de erbjuder rabatter för flera hundar om det är tillämpligt och dubbelkontrollera deras plats och deras referenser. Se till att de är tillgängliga för de dagar du kommer att vara borta på semester. Pet Sitters kan bli fullbokade under upptagna årstider, särskilt runt semestern, så kontakta potentiella sitter med några veckors varsel.
  • Jämför priserna mellan dina bästa val för att se om en sitter är betydligt billigare än den andra. Om möjligt, låt inte kostnaden avskräcka dig från att välja den bästa sitteren. Professionella husdjur sitter kommer sannolikt att debitera mer, men de är ofta försäkrade och erbjuder ytterligare tjänster, som GPS-spårning eller sjukvård, som andra inte gör det.
  • För husdjur med medicinska tillstånd, leta efter sällskapsdjur som har erfarenhet av hundar med hälsoproblem. Om det behövs, se till att husdjurssitteren kan administrera medicinen till din hund.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 6
    6. Möt med husdjurssitteren. Helst kommer du att kunna träffas med husdjurssitteren innan du lämnar för semester. Om du verkligen litar på en rekommendation som du har fått kan du eventuellt avstå med detta steg. Under detta möte vill du bekräfta att denna husdjurssitter har framgångsrikt arbetat med hundar innan, är pålitlig och kommer med din hund.
  • Ta med ditt husdjur till detta möte, eller håll mötet i ditt hem, så husdjurssitteren har en chans att träffa din hund. Om möjligt, låt husdjur sitter göra en test promenad med din hund för att se hur de hanterar din hund.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 7
    7. Skriv ett kontrakt med Pet sitter. Nu när du har träffat husdjurssitteren och har bestämt att de har rätt för dina behov, kan du officiellt anställa dem. De två av er måste komma överens om ett pris och en betalningsmetod. Det är bäst att få detta skriftligt, och för att även få dem att underteckna ett kontrakt som säger att de kommer att titta på din hund under de angivna datumen.
  • Skriv ett brev och ge det till din veterinär bara om omständigheterna gör det nödvändigt. I brevet, uttrycka vad dina preferenser är i händelse av en olycka eller husdjurets ohälsa, och uttrycka också att du ger Pet Sitter-myndigheten att underteckna samtycke formulär för dina räkning.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 8
    8. Skriv detaljerade instruktioner för sitter. Lämna husdjurssitteren med detaljerade instruktioner så att de kan ta hand om din hund medan du är borta. Du måste lämna dem med din kontaktinformation, ditt veterinärs telefonnummer vid en nödsituation, och telefonnumret på en betrodd granne eller vän som kan hjälpa till om det behövs. Inkludera information om din hunds rutin, personlighet, preferenser, badrumsvanor och eventuella läkemedel som de kan ta.
  • Metod 2 av 3:
    Välja en kennel
    1. Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 9
    1. Forskning ombordstigning kennlar i ditt område. Kennels kan vara ett bra alternativ för din hund medan du är borta. De kommer att kunna interagera med andra hundar i en säker miljö med personal som är utbildade och älskar hundar. Du kan söka efter lokala kennlar online genom att ange din postnummer, ber om rekommendationer från betrodda vänner och familj, eller genom att fråga din veterinär för en rekommendation.
    • Var medveten om att de flesta kennlar kommer att be om bevis på att din hund har blivit helt vaccinerad eftersom de kommer att vara i kontakt med andra hundar.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 10
    2. Bestäm vad du vill ha av en kennel. Dessa dagar kan vissa ombordstignings kennlar beskrivas som lyxdjurshotell medan andra är mycket mer grundläggande. Om din hund har hälsoproblem, se till att kenneln är utrustad för att administrera alla läkemedel som din hund behöver.
  • Basic Kennels har vanligtvis inomhus- och utomhusområden för hundar att träna och umgås med medarbetare och andra hundar, en plats för din hund att sova och rutinmässiga matningar.
  • Du betalar mer för eventuella extra bekvämligheter du vill ha för ditt husdjur. Lyxiga kennlar kan omfatta grooming, en på en speltid med en anställd, lektid i en pool, speciella godis, och även hundmassage.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 11
    3. Ordna att besöka kennlar. Att se ombordstignings kenneln i person är ett av de bästa sätten att avgöra om det här är den kennel du vill använda för ditt husdjur. Se till att kenneln uppfyller dina standarder, budget och kommer att vara bekväm för din hund.
  • Fråga om kennelns dagliga schema. Detta bör täcka när hundar matas, utövas, socialiseras, när de går ut, och när de kan sova.
  • Se till att ombordstigningskenneln har försäkring, personalen verkar kunniga om hundar, och hur många andra hundar är vanligtvis ombord.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 12
    4. Välj en kennel. Nu när du har turnerat några olika boarding kennlar i ditt område, kan du slutföra dina planer. Du måste se till att kenneln har plats för din hund under dina semesterdagar och att deras priser är inom din budget. Beroende på säsongen bör du försöka boka en kennel minst tre veckor innan du lämnar för semester. Under semestern bör du försöka boka en månad i förväg, eftersom kennlar kan boka mycket snabbt.
  • Det finns typiskt ett kontraktsavtal som både du och kenneln kommer att underteckna för att båda parterna följer igenom på deras överenskommelse. Du kan behöva betala en avgift för att hålla din bokning på kenneln och du kan ha möjlighet att betala i förväg.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 13
    5. Förbered din hund för kenneln. Innan du lämnar din hund på kenneln och gå på semester, måste du se till att de är beredda. Din hunds hälsa borde vara först och främst. Se till att de är uppdaterade på sina vaccinationer, eventuella skadedjursförebyggande metoder för loppor eller hjärtmask, och att de är i god hälsa. Varna kenneln i förväg om din hund har några hälsobehov, som de behöver insulin dagligen för deras diabetes.
  • Om kenneln inte erbjuder den hundmat du använder, måste du packa en behållare med tillräckligt med mat för att hålla din hund medan du är borta för att ge kennelpersonalen.
  • Socialisera din hund med främlingar och nya hundar. De kommer att spendera sina dagar med andra hundar och obekanta medarbetare så att de måste vara bekväma möte och interagera med dem i den här nya miljön.
  • Metod 3 av 3:
    Lämnar dem med en vän
    1. Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 14
    1. Be en vän att titta på din hund. Helst har du en nära vän eller granne som skulle vara glada att titta på din hund medan du är borta. De kan redan ha hundar som är vänliga med din hund, eller de tycker om din hunds företag.
    • De kanske inte kan titta på din hund under dessa datum, så det är en bra idé att få några ytterligare vänner du kan fråga som en säkerhetskopia.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 15
    2. Förbered din hunds tillhörigheter. Till skillnad från en boarding kennel har din vän förmodligen inte alla saker som din hund behöver. Din vän kommer att uppskatta att du har tagit dig tid att samla in dessa saker så att de inte behöver oroa sig för att ge dem.
  • Koppel.
  • Mat.
  • Skålar för mat och vatten.
  • Leksaker.
  • Hundsäng.
  • Alla läkemedel, om det behövs.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 16
    3. Skriv ner hundens information. Precis som du skulle med en husdjurssitter, måste du skriva ner vårdinstruktioner för din vän att referera. Även om din vän redan spenderar mycket tid med din hund, är det bäst att ge dem denna information som en försiktighetsåtgärd.
  • Var noga med att inkludera kontaktuppgifterna där du kan nås på under din semester, ditt veterinärs telefonnummer vid en nödsituation. Inkludera information om din hunds dagliga rutin, när de går och matas, alla mediciner de tar och deras badrumsvanor. Ge dem en nyckel till ditt hus, bara om de behöver gå och hämta något för din hund där.
  • Låt personen veta om din hund är microchipped. Om din hund inte är microchipped, kanske du vill ha din hund microchipped innan du går för att öka chanserna att din hund kommer att returneras till dig om de går vilse.
  • Bild med titeln Välj rätt vård för din hund medan du är på semester Steg 17
    4. Tacka dem för att titta på din hund.Alltid erbjuda att betala dem för att titta på ditt husdjur. Medan de kan vägra betalning, bör du ta med dem en liten gåva tillbaka från din resa eller ta dem till sin favoritrestaurang för att säga tack.
  • Du bör också erbjuda att återvända till favören och titta på sina husdjur nästa gång de är borta på semester. Du kan också erbjuda att sitta om de inte har husdjur.
  • Tips

    Gör bokningar så tidigt som möjligt. Detta är särskilt sant om du reser över semestern när kennlar och husdjur sitter kan bli fullbokade snabbt.
  • Inte varje person som hävdar att det är en husdjurssitter upplevs. Se till att du får bakgrundsinformation och lär dig så mycket om personen som möjligt.
  • Gör din forskning. Internet kan erbjuda mycket information, men munnen kan vara bäst att se till att du får det du vill ha.
  • Ge detaljerade instruktioner för nödsituationer och vem som ska kontakta eller vad du ska göra om något händer medan du är borta.
  • Varningar

    Lås upp konfidentiella dokument eller rum som inte ska ses eller skrivas in av Pet sitter.
  • Lämna inte din hund ensam i ditt hem om du är borta på semester för mer än en dag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande