Hur man väljer en kattitter

När du behöver lämna staden och du har en katt är det viktigt att få en ansvarig katt sitter att titta på den. Den här personen kommer inte bara att bry sig om din katt medan du är borta, de kommer att vara in och ut ur ditt hem medan du är borta. Att välja rätt katt sitter kräver att du gör lite forskning på katt sitter i ditt område, granska referenser och erfarenheter av lokala katt sitters du överväger, och välj sedan katt sitter som passar dina behov det bästa. Med lite forskning och due diligence kan du välja en kattitter som är ansvarig med ditt hem och bra med din katt medan du är borta.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta Cat Sitters i ditt område
  1. Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 1
1. Fråga personer du känner till rekommendationer. I många fall kan du få namn och antal av en bra katt sitter bara genom att fråga sig. Fråga dina vänner, familj och grannar, eller till och med dina medarbetare. Om du frågar tillräckligt med människor som du litar på, är du bunden att få några förslag. Du kan till och med få någon som är villig att göra det själva.
  • I vissa fall kan dina vänner och familj föreslå en tonåring eller granne som inte är erfaren med katter men är ansvarig och villig att katt sitta. Du måste bedöma om du litar på den personen och om du vill ta chansen på någon utan kattupplevelse.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 2
    2. Be om förslag på ditt veterinärmedicinska kontor, groomer eller lokala djuraffär. Fråga de sällskapsdjur som du interagerar med om de har någon de kan föreslå. De kan ha namnet på någon som har rekommenderats av andra kunder eller någon som de använder sig själva.
  • Dessa husdjurspersonal är mycket troliga att veta vilka kattstitter i ditt område är högt ansedda och som inte är.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 3
    3. Gör en online-sökning. Om ingen du vet har förslag till en pålitlig kattitter i ditt område, gör en online-sökning. Gå till en sökmotor och söka efter "kattitter" eller "husdjursvakt" och namnet på din stad. Detta borde ge dig en mängd olika sökresultat. Du kan också titta på webbplatser för husdjur sitter organisationer. Dessa kommer att ha listor över professionella husdjurssitter.
  • När du har fått några namn på lokala husdjur sitter, kan du göra mer Internetforskning för att leta efter recensioner om deras tjänster. Leta efter recensioner som ger specifikationer om sitterens styrkor och ger detaljer om sina tjänster, kostnader och generell upplevelse.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 4
    4. Granska webbplatserna för Professional Cat Sitters i ditt område. Vissa kattstitter kommer att ha webbplatser där du kan granska en mängd olika information om dem. De kan innehålla priser, recensioner och kalendrar av deras tillgänglighet inom en snar framtid, tillsammans med kontaktuppgifter.
  • Inte alla kattstäder kommer att ha webbplatser, så du vill förmodligen inte göra det en förutsättning för att anställa en.
  • Del 2 av 3:
    Välja mellan potentiella katt sitter
    1. Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 5
    1. Göra preliminär kontakt med potentiella sitter. När du väl har kontaktinformation för en kattitter, ska du ringa dem eller maila dem. Berätta för dem vad du letar efter som tjänster och tidslinje för katt sitter. Fråga om deras erfarenhet och deras allmänna intresse för att ta hand om djur.
    • En potentiell katt sitter borde ha några frågor till dig också. De kan fråga om var du bor och hur ofta du tror att du behöver en sitter, liksom att fråga om din katt och dess personlighet och beteende.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 6
    2. Be om referenser. En bra katt sitter kommer att ha referenser från glada kunder som kan intyga katt sitter kompetens och tillförlitlighet. Var inte rädd för att be om referenser, eftersom det är viktigt att få så mycket information som du eventuellt kan om någon innan du släpper dem i ditt hem.
  • Om en potentiell katt sitter inte har några referenser är det bäst att välja någon annan. Det kommer sannolikt att vara andra kattstötare i ditt område som har referenser som kan kontrolleras.
  • Du bör ringa referenser under öppettider och lämna ett återkallningsnummer om ingen svarar.
  • Bild med titeln Välj en Cat Sitter Steg 7
    3. Diskutera prissättning. Det är viktigt att diskutera prissättningen innan du godkänner att du har ett husdjurssitter för dig och även innan du har ett preliminärt möte med dem. Potentiella husdjur har vanligtvis ett set pris för specifika tjänster, så den här diskussionen kommer normalt att innehålla diskussion om dina behov och hur mycket tid du behöver en kattitter för.
  • Fråga om pris innan du träffas med en potentiell katt sitter kommer att spara tid för er båda om sitterpriset är för högt.
  • Det här är också en bra tid att fråga om specifika tjänster, till exempel administrering av medicinering eller ta hand om växter medan du är borta.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 8
    4. Ha en potentiell sitter träffa dig och din katt. När du väl pratar med en potentiell sitter och deras referenser checkar ut, ordna att träffa dem. Detta inledande samråd gör det möjligt att träffa den person som kommer att vara i ditt hem medan du är borta. Det låter dig också se den här personen interagera med din katt.
  • Huruvida du behöver betala en potentiell sällskapsdjur för detta första besök kommer att variera. Diskutera frågan om kostnad innan sitteren kommer för sitt besök och klart om vad du ska betala dem för ett samrådsbesök.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 9
    5. Välj kattitteren som du är mest bekväm med. Om du har flera katt sitter att välja mellan, välj den du gillar mest och det har de bästa referenserna och upplevelsen. Detta kan vara ett hårt beslut ibland, så i slutändan kan du bara behöva gå med din tarm och din forskning.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter steg 10
    6. Håll en backup katt sitter. I vissa fall kommer du att ha flera kvalificerade kattstötare att välja mellan. Om så är fallet bör du hålla kontaktinformationen för alla de som du skulle anställa så att du har säkerhetskopior. Detta gör det möjligt för dig att få flera personer att ringa om du behöver lämna staden, vilket gör det mer benägna att hitta någon som är tillgänglig när du behöver dem.
  • Att ha namn och antal backup sitters på handen kan vara särskilt användbart om du har en katt sitter avbryta i sista minuten. I stället för att ringa antalet slumpmässiga kattstitter, kommer du att ha numren på några som du redan har vettat.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 11
    7. Göra en bokning tidigt. Det är viktigt att ge din katt sitter lite meddelande när du vill få dem att stanna med din katt. Detta kommer att öka sannolikheten för att de är tillgängliga när du behöver dem. Låt katt sitter vet när du behöver dem och om du har någon flexibilitet om datum.
  • Det är särskilt viktigt att göra en reservation med din katt sitter i förväg om du behöver dem till katt sitta under semestern eller andra upptagna tider på året.
  • Del 3 av 3:
    Förberedelser för en kattitter
    1. Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 12
    1. Se till att din katt har identifieringsmärken. Innan du lämnar din katt hem med någon ny, var noga med att den har aktuella ID-taggar på kragen. Detta är särskilt viktigt för inomhuskatter, om de blir rädda av främlingen och kommer ut ur ditt hus på olycka.
    • Din kattens identifieringsmärken ska ha ditt namn och telefonnummer på dem, liksom kattens namn.
    • Du bör också överväga att få en microchip Med din information implanterad i katten. Detta kan göras på något veterinärkontor. Detta garanterar att din information kommer att vara på katten om katten går vilse.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 13
    2. Ge mer än tillräckligt med varor. När du lämnar staden vill du se till att sitteren har tillräckligt med mat och andra tillbehör för att hålla din katt hela resan. Faktum är att du vill leverera mer än tillräckligt, så att om du hålls upp eller sen kommer tillbaka, kommer sitteren inte att gå tom för mat och förnödenheter för att ge din katt.
  • Beroende på hur länge du är borta, försök att ge din sitter minst en vecka mer av leveranser än det kommer sannolikt att behöva. Det är bättre att vara säker än förlåt.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter steg 14
    3. Berätta för husdjuret sitter vad du behöver och förväntar dig av dem. Det är viktigt att låta katten sitter vet vad du behöver göra och vad dina förväntningar på dem är istället för att anta att allt kommer att bli gjort. Att vara tydlig om kattens behov kommer att hjälpa kattitteren att veta när de behöver vara med katten och hur länge varje dag.
  • Till exempel, om du vill att katt sitter att spendera lite kvalitetstid med din katt, förutom att mata den och städa sin kullkorg, berätta det för dem. Om du inte berättar för dem, kommer de sannolikt inte att spendera kvalitetstid med katten.
  • Bild med titeln Välj en katt sitter Steg 15
    4. Lämna tydliga skriftliga instruktioner. Även om du har gett Cat sitter instruktionerna muntligt är det alltid en bra idé att skriva ner dem och lämna dem för sitteren. Detta tar trycket från sitteren att komma ihåg varje detalj. Anvisningarna du lämnar bör innehålla:
  • Kattens matningsschema
  • Eventuella särdrag som katten kan ha
  • Nöd veterinärinformation
  • Var och hur du kan nås
  • Där alla leveranser är belägna
  • Instruktioner för huset, till exempel larmkoder eller vilka lampor som ska slås på och av
  • Tips

    Om du är ny i en stad, eller du har bara en katt för första gången, är det en bra idé att hitta en katt sitter genast, även innan du behöver en. Att behöva hitta en kattitter i sista minuten gör det mer troligt att du får någon du inte gillar eller att du inte har vettat nog.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande