Hur man bestämmer om en siamese katt är rätt för dig

Den siamese katten är en sällsynt och unik ras som har överlevt i mer än 10 århundraden. I Thailand var de heliga och brukade vara väktare i templet. Många drömmer om att äga en siamese katt på grund av sina förtrollande ögon, slående utseende och elegans. De är också en mycket intelligent ras som inte gillar att ignoreras och ha ett rykte för att vara både mycket vokal och krävande. Innan du bestämmer dig för att få en siamese, ta dig tid att lära dig mer om rasen och överväga om det är rätt typ av husdjur för dig.

Steg

Del 1 av 3:
Med tanke på Siamese Cat ägandeStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 1
1. Lär dig om de positiva dragen i siamesiska katter. Det finns många bra skäl att äga en siamese katt. Lär dig om alla de stora sakerna som denna ras har att erbjuda som du överväger om en siamese är rätt för dig eller inte.
  • Siamese katter är kända för att vara mycket tillgivna katter. De älskar att sitta på knäet och kommer till och med att klättra i sängen med dig på natten.
  • Siamese katter är mycket vackra. De kommer i många olika färgvariationer och de har vackra blå ögon. De vanligaste färgerna är tätning, choklad, blå och lila punkt.
  • De behöver inte mycket grooming. Deras hår är väldigt kort, och medan de kasta är det inte lika märkbart som med vissa raser.
  • De är energiska och älskar att spela.
  • De är ofta bra med barn. De kan till och med vara mer toleranta för ungdomar än de är av vuxna. Naturligtvis bör du alltid övervaka små barn med husdjur för att säkerställa säkerheten för både barnet och husdjuret.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 2
    2. Tänk på en siamese om du vill ha en hund men kan inte ha en. Om du vill äga en hund men inte kan gå en eller du får inte ha en där du bor, kanske du vill överväga en siamese. De delar många av samma egenskaper hos en hund och några siamesiska katter kan till och med läras hur man spelar hämtning.
  • Se till att du får ha en katt där du bor. Om du hyr, kolla med din hyresvärd för att vara säker.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 3
    3. Var medveten om hälsoproblemen i samband med siamesiska katter. De flesta renrasiga djuren har ökad risk för vissa hälsoproblem på grund av den selektiva aveln som är nödvändig för att skapa rasen. Den siamese katten är inte annorlunda. Några av de förhållanden som siamesiska katter är mottagliga för att inkludera:
  • Tidig inledande njursjukdom. En mängd problem påverkar njuren som leder katten för att åldras för tidigt. Detta tillstånd kan orsaka ökad törst, dålig aptit, viktminskning, kräkningar, dålig andedräkt, dålig kappa och tidig död. I vissa fall kan försämringen sämre med receptbelagda dieter och mediciner, men regelbundna besök på veterinären kommer att vara nödvändiga.
  • Svaghet i immunsystemet. Detta tillstånd gör katten sårbar att förvärva Feline Leukemia Infektion. Om du har en katt som är leukemi positiv, så får du en siamese inte en bra idé.
  • Megaesophagus. Matstrupen är det muskulösa röret som förbinder munnen till magen. Om katten utvecklar megaesophagus blir röret stort och saggigt, vilket försenar mat på sin resa ner i magen. Detta tillstånd leder till regurgitation av mat, otillräckligt kaloriintag och undernäring.
  • Ögon twitching. Siamese katter kan också ha en quirk i nervtillförseln i ögonen, vilket innebär att deras ögon spår ständigt från sida till sida som om man tittar på ett aldrig avslutande tåg som passerar.
  • Del 2 av 3:
    Lär dig om rasenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 4
    1. Förstå att siamesiska katter skiljer sig från andra kattraser. Medan många katter är placerade, lättillgängliga, och gillar att sova mycket, är en siamese inte den här typen av katt. På vissa sätt, med en siamese är mycket mer som att äga en hund. Siamese katter är starka och intelligenta. Om Siamese sätter sina sevärdheter på att göra något så kommer de att göra det oavsett hinder eller konsekvenser.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 5
    2. Förvänta svårighet att träna din siamese katt. På grund av deras intelligens och envishet är Siamese katter mycket svåra att träna. Till exempel kan en siamese ignorera obehagliga upplevelser som att bli sprutad med vatten, vilket gör det svårt att avskräcka dem från dåligt beteende.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 6
    3. Var medveten om att siamesiska katter är extremt vokal. En vanlig katt kan chirp och purr ibland, men siamese yowls och howls. En siamese kan hålla hylsa och yowling i timmar om det vill ha något. Den siamese kattens yta är högt och ganska irriterande, vilket är det som gör det så svårt att ignorera
  • Tänk på om en bullriga katt skulle irritera dig eller trösta dig.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 7
    4. Tänk på att Siamese Cats Crave Company. Om du vill ha en katt eftersom du är ute mycket, får du inte en siamesisk katt inte vara ditt bästa alternativ. Siamese katter behöver uppmärksamhet och de kommer eller förstör platsen om de inte får det. Dessa katter är behövande och de kräver din uppmärksamhet. Om de inte får tillräckligt med uppmärksamhet, tillåter de ofta destruktivt beteende för att ta sig av att vara ensam.
  • Du måste gå ombord på din Siamese-katt eller hyra en live-in Pet sitter när du kommer vara borta i mer än en dag, eftersom din siamese inte kommer att kunna tolerera mänsklig frånvaro för någon lång period.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 8
    5. Bestäm om du kan göra ditt hem säkert nog för en ny katt eller kattunge. Om du planerar att få en Siamese kattunge, måste du kattunge bevis ditt hem. Men även om du planerar att få en vuxen siamese, måste du se till att ditt hem är säkert för katten. Siamese katter är mycket intelligenta och nyfikna. De kan sluta trasslade i dina elektriska ledningar eller klättra upp i hyllorna.
  • Säkra lösa ledningar, sätt en skärm på eldstaden, sätt barnsäkerhetslås på alla dina hyllor och håll eld ur räckhåll.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en siamese kattStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 9
    1. Anta en siamese från en siamese räddningsgrupp eller från ett skydd. Tänk på att Siamese från Shelters kanske inte är stamtavle, även om de ser ut som siamesiska katter. Det enda sättet att veta säkert om en katt är siamese är att läsa kattens registreringshandlingar, vilka de flesta skyddskatter inte har. En katt från ett skydd kan dock göra en underbar följeslagare.
    • Räddningsgrupper kan ha papper för sina siamesiska katter, beroende på hur katterna erhölls.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 10
    2. Köp en siamese från en ansvarsfull uppfödare. Om du vill vara säker på att du får en siamisk katt, får du inte en siamisk katt från en bakgård uppfödare eller en djuraffär. Gör din forskning först. Ansvarig uppfödare kommer att vara glada att ge dig referenser och berätta vilka kattföreningar de tillhör. De kommer också att tillhandahålla registreringshandlingar och hälsosäkerhet.
  • Katthow är utmärkta ställen att träffa ansvariga uppfödare.
  • Bild med titeln Bestäm om en Siamese katt är rätt för dig Steg 11
    3. Fråga din veterinär för rekommendationer. Om du inte känner till några uppfödare i ditt område och du inte kan hitta en siamese i ett skydd, överväga att fråga din lokala veterinär för rekommendationer om hur man hittar en siamese katt. Din veterinär kan kunna hänvisa till en välrenommerad uppfödare eller Siamese Rescue-grupp i ditt område.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Att ha ett husdjur kostar pengar. Får inte ett husdjur om du inte har råd med mat, veterinärvård och andra grundläggande behov.
  • Att få ett husdjur är ett långsiktigt engagemang. Får inte någon form av husdjur om du inte är villig och kan ta hand om det för hela sitt liv. För katter kan detta betyda 10-20 år!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande