Hur man rengör gitarrsträngar

Dina gitarrsträngar är en integrerad del av ditt instrument: du kan inte spela något utan dem. Strängar kan dock enkelt och till och med osynligt smutsigt, vilket kan påverka deras livslängd och kvaliteten på musik du kan producera. Du kan hålla gitarrens strängar i optimalt skick genom att veta när du ska rengöra dina strängar, ta bort smuts från dem och smörj dem sedan.

Steg

Metod 1 av 2:
Ta bort smuts från dina strängar
  1. Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 1
1. Placera din gitarr. Frigör dina händer för att göra arbete genom att vila din gitarr på ryggen. Du kan använda ett bord, en låda, ditt gitarrväska, även ditt eget knä. Alternativt, om din gitarr har en nackrem, bära nackbandet och vrid gitarrytan uppåt. Se till att gitarrhuvudet inte rör något för att säkerställa att dina tuningpinnar inte blir krossade med i processen, och helst placera den på ett kvarter för att stabilisera det.
  • Bild med titeln Clean Guitar Strings Steg 2
    2. Välj en trasa och rengöringslösning. Vissa människor föredrar att använda en pappershandduk, mikrofiberduk eller torr handduk som de vikar in i åttonde-andra människor föredrar att använda en ren bomullsblöja. Ett antal tyg eller pappersprodukter kommer att fungera, du vill bara se till att det är rent, torrt och relativt mjukt. I stället för att applicera rengöringslösningen direkt på strängarna, vilket också kommer att resultera i att din gitarr sprutas, spraya lösningen på din trasa först. Detta förhindrar att en överskott av rengöringslösning samlas och är svår att ta bort.
  • För en gitarr med nylonsträngar, är en icke-dämpad handduk eller en något fuktad med vatten att räcka.
  • För gitarrer med stålsträngar finns gitarrsträngrengöringsmedel som tillverkas för användning som snabbfritt strängrengörare, Dunlop Ultraglide, Dr.Stringfellow, och liknande. Men du behöver inte använda dessa produkter om du inte har råd med dem. 70-90% gnidningsalkohol kan också vara effektiv, som kan förtrollande gel.
  • Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 3
    3. Placera trasen. Med din trasa nu våt och redo att rengöra dina strängar, glida hälften av arket under gitarrsträngarna nära bron eller bottommost-delen för strängarna. Sedan vika den återstående halvan av trasan över så att hela trasan täcker båda sidorna av strängarna.
  • Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 4
    4. Skjut den vikta trasan längs strängarna. Du vill se till att du går hela vägen från broen / sadeln upp till nötkanten på din gitarr. Var särskilt uppmärksam på de delar av strängen på fingerbrädan, eftersom du mest sänds noga på dessa varje gång, och om du väljer ditt instrument, delarna över ljudhålet. Applicera nedåtriktat tryck för att rengöra toppdelen och dra upp några för att vara säker på att du också får undersidan.
  • Det är viktigt att rengöra båda sidorna av strängarna, precis som det är viktigt att rengöra båda sidor av dina tänder.
  • Oroa dig inte om huvudet blir lyft av sitt berg - även om tuningpinnarna blir lite knuffad kan du alltid Retun din gitarr.
  • Du kommer förmodligen märka att dina gitarrsträngar ändrar färg lite, eller att tyget kommer undan med gråa streck. Detta är ett tecken på att dina ansträngningar arbetar.
  • Metod 2 av 2:
    Smörj dina strängar
    1. Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 5
    1. Bestäm vad dina strängar är gjorda av. För gitarrer som använder nylonsträngar är smörj dina strängar onödigt. Nylonsträngar är redan korrosionsbeständiga. Om du har en gitarr som har stålsträngar, vill du använda lite smörjmedel för att hålla dem från att få klibbiga, smutsiga och korroderade. Du kan kolla produktförpackningen för de strängar du måste ta reda på vad de är gjorda av.
    • Om du inte har produktförpackningen längre, är en bra tumregel att följa att överväga den typ av gitarr du har och genrerna det är gjord att spela. Akustiska och flamencogitarrer som fokuserar på klassisk och folkmusik brukar ha nylonsträngar - elektriska och basgitarrer i samband med blues, land och sten och popmusik är mer benägna att ha stålsträngar.
    Expertips
    Ron Bautista

    Ron Bautista

    Professionell gitarrist och gitarrinstruktion Bautista är en professionell gitarrist och gitarrlärare på mer musik i Santa Cruz, Kalifornien och Los Gatos School of Music i Los Gatos, Kalifornien. Han har spelat gitarr i över 30 år och har lärt sig musik i över 15 år. Han undervisar jazz, sten, fusion, blues, fingerpicking och bluegrass.
    Ron Bautista
    Ron Bautista
    Professionell gitarrist och gitarrinstruktör

    Visste du? Oljorna från din hud och saker du berör varje dag kan korrodera strängarna och fretboardet. Tvätta alltid händerna innan du spelar din gitarr för att hålla ditt instrument i gott skick.

  • Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 6
    2. Sprid lite smörjmedel på en trasa. Du kan använda samma trasa som du använde för att rengöra smuts från tidigare genom att flippa över och använda den rena sidan. Om du känner att det är för smutsigt och oljorna från dina händer har sjunkit in i "rena" sida, då kan du använda en helt ny trasa för den här delen av rengöringsprocessen. Du kommer att vilja välja ett smörjmedel som inte innehåller en petroleumbas när du behandlar din gitarr - det kan ha tränger igenom egenskaper som kan orsaka skador på din gitarr över tiden.
  • Dunlop citronolja, tonfinger-ease sträng smörjmedel, eller GHS snabb fret är alla kommersiella oljeprodukter som du kan köpa som görs specifikt för gitarrer.
  • Om du behöver något billigt och lättillgängligt, kan du prova olivolja, babyolja eller vaselin.
  • Du vill aldrig applicera smörjmedlet direkt till strängarna, eftersom det finns en bra chans att du får överflödigt fett på fretboard som kommer att vara svårt att städa upp.
  • Bild med titled Clean Guitar Strings Steg 7
    3. Kör trasa över strängarna. Placera och vika raget på samma sätt som du gjorde när du tog bort smuts och kör tyget eller handduken från broen och sadeln till muttern. Applicera tryck på båda sidor av strängarna med fingrarna. När det är klart, bör strängarna sluta titta på märkbart shinier. De borde också vara oljiga och släta till beröringen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Denna teknik är tillämplig på de flesta typer av gitarr. Men när du arbetar med en basgitarr, på grund av tjockleken på de enskilda strängarna, kommer du att vara bättre att rengöra varje sträng individuellt för ett bättre resultat.
  • Om du bestämmer att känslan av oljan är onaturlig och oljig för dig, kan du ta en torr pappershandduk, vik den i hälften och ta bort överskottsoljan från strängarna på samma sätt som du städade och oljade dem.
  • Varningar

    Om för mycket tryck appliceras på strängarna under rengöring kan din gitarr gå ut ur melodi. I det här fallet måste du retun din gitarr innan du spelar den igen.
  • Använd aldrig WD-40 på din gitarr. Detta är en renare, inte ett smörjmedel, och det kan antingen förstöra din gitarr eller betyder att du måste bli dyrt reparationsarbete gjort.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande